به گزارش پایگاه 598، علیرضا مهاجر بعدازظهر امروز در جلسه ستاد توسعه کشت دانه روغنی کلزا که در سازمان جهاد کشاورزی مازندران برگزار شد اظهار کرد: شرکتهای عضو و سهامداران شرکتهای توسعه دانههای روغنی که دارای کارخانه هستند به جای حمایت از تولیدات داخلی با واردات دانههای روغنی که سود بالایی دارد، روغنکشی میکنند.
وی ادامه داد: برخی از اعضا و صاحبان شرکتهای دانههای روغنی، تولید و توسعه کشت در داخل را به بازرگانی و واردات تبدیل کردند چرا که واردات سود بیشتری دارد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تمام وقت خود را متمرکز بازرگانی کردهایم، گفت: اگر مسئله بازرگانی را حل کنیم 75 درصد مسائل با ساماندهی بازرگانی این محصول حل میشود و در این راستا شرکت بازرگانی دولتی کار خرید دانههای روغنی را انجام میدهد.
مهاجر با اشاره به اینکه کلزا را برای گندم میخواهیم و باید کلزا برای برآورده کردن نیاز کشور برای غلات کاشته شود، افزود: دانههای روغنی برای پایداری تولید گندم نیاز است.
مجری طرح دانههای روغنی کشور گفت: سالانه 55 میلیارد دلار بابت واردات دانههای روغنی و مصرف بیرویه روغن و بدمصرفی بر کشور هزینه تحمیل میشود و اینکه سن سکته قلبی از بالای 60 سال به زیر 30 سال رسیده به دلیل مشکلات بیکیفیتی دانه روغنی و مصرف بیرویه روغن است.
وی به آغاز طرح توسعه کشت دانههای روغنی سویا، کلزا و آفتابگردان در کشور اشاره کرد و افزود: امسال یک سوم از زمینهای سویا کاری گلستان غلاف نبسته است و این نشانه بیتوجهی به بذر و لزوم انجام صحیح تحقیقات است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اگر مشکل بذر داشته باشیم نمیتوانیم افزایش عملکرد در واحد سطح داشته باشیم و میتوانیم با ترویج ارقام زودرس، متوسط عملکرد را از دو تن فعلی به پنج تن در هکتار افزایش دهیم.
مهاجر ادامه داد: درآمد و اقتصاد کشاورزان باید با کشت دانههای روغنی سویا، کلزا، آفتابگردان افزایش یابد.
وی گفت: کشاورزی تعطیلی ندارد و کارشناسان و محققان همواره باید در مزرعه حضور داشته باشند و با نگاه کارمندی نمی توان کشاورزان را در مزرعه همراهی کرد.