کد خبر: ۹۴۵۳۰
زمان انتشار: ۱۸:۲۰     ۲۹ آبان ۱۳۹۱

بولتن نیوز: شنیده ها حاکی از آن است که  عده ای تلاش دارند تا در گمرک شهید رجایی بندرعباس، حدود 250 کانتینر قوطی های رانی که تنها حدود یکماه از مهلت مصرف آن باقی مانده است، را به صورت غیر قانونی ترخیص کنند. در حال حاضر، حدود 70 کانتینر در درب خروج گمرک بندرعباس آماده خروج است و 180 کانتینر دیگر نیز در محوطه گمرک و انبارها قرار دارد. 

این محموله در 10 اظهارنامه به نام شرکت دامون تجارت ارژنگ ثبت شده و تمام مجوزهای وزارت بهداشت و نسخ آن به نام این شرکت صادر شده است. 
 
اما جالب این است که با وجود زمان کم تاریخ مصرف این محموله، طبق دستور  بازپرسی بندرعباس، بار دیگر اجازه داده شده که تمام اظهارنامه ها که به نام شرکت دامون تجارت ارژنگ بوده باطل شود و به نام شرکت صنایع عوجان ایرانیان صادر شود. 
 
اما این تغییرنام اظهارنامه ها هم از نظر فنی  و هم از نظر قانونی، خلاف رویه گمرک است
 
این در حالی است که طبق تبصره یک ماده 14 قانون  امور گمرکی، صاحب كالا ازنظر گمرك درمورد كالاي بازرگاني كسي است كه نسخ اصلي اسناد خريد يا حمل به نام او صادر و ازطرف بانك مهرشده و حـواله ترخيص نيـز به نام او باشد و يا اسناد مهـرشده مزبـور به نام وي ظهـرنويسي و صحت امضاء واگذارنده ازطرف مقام صلاحيتـدار گواهي شده‌باشد .
 
براین اساس، اگر اظهارنامه به نام دیگری تغییر کند و شرکت صنایع عوجان ایرانیان صاحب کالا شناخته شود، دوباره باید تمام مجوزها و نسخ اصلی  را دریافت کند و مجوز وزارت بهداشت را بگیرد و همچنین مالیات انتقال مالکیت کالا را به سازمان امور مالیاتی بپردازد.  اما در شرایطی که تنها یک ماه تا پایان تاریخ مصرف این محموله باقی مانده، این کار نیازمند صرف زمان است و ممکن است عملا مانع رسیدن کالای سالم به بازار مصرف شود و نتواند مجوزهای لازم را بگیرد. 
 
در چنین شرایطی اگر احساس می شود که اختلافی بین صاحب اصلی کالا یعنی صنایع عوجان با شرکت ترخیص کننده کالا یعنی دامون تجارت ارژنگ وجود دارد، و امکان پایان تاریخ مصرف این کالا وجود دارد،  باید این  محموله به اموال تملیکی سپرده شود تابلافاصله به بازار مصرف وارد شود. 
 
بنابر این، تغییر اظهارنامه ها، نه تنها مشکل را حل نکرده بلکه نیازمند دریافت مجوزهای جدید و صرف زمان بیشتر است. 
 
شنیده ها حاکیست که مدیر و معاون گمرک بندرعباس با ترخیص این محموله 250 کانتینری موافقت نکرده اند و با وجودی که برخی افراد سفرهای غیرمنتظره برای ترخیص این محموله به بندرعباس داشته اند اما زیر بار ترخیص این محموله بزرگ نرفته اند، امارئیس سرویس که وظیفه قانونی در این زمینه ندارد، دستور ترخیص این محموله را داده است که با ورود برخی کارشناسان گمرکی، از ترخیص نهایی محموله رانی جلوگیری شده است. 
 
 
در نامه رئیس سرویس ارزیابی آمده است: در اجرای دستور مرجع قضایی به موجب این حکم اجازه داده می شود که 10 اظهارنامه مذکور، ابطال و همزمان به نام اظهارکننده جدید شود. 
 
در نامه صادره دادسرای عمومی بندرعباس نیز آمده است:  صاحب اصلی کالا شرکت عوجان ایرانیان می باشد و با توجه به این که اظهارکننده قبلی کالا یعنی شرکت دامون تجارت ارژنگ حاضر به ترخیص کالا نمی باشد، و شرکت عوجان ایرانیان هیچ اقدامی  برای پرداخت هزینه های انجام شده وتعهدات این شرکت انجام نمی دهد با توجه به فساد پذیری کالاها و فرصت محدود تاریخ ترخیص کالاها مقرر است که شرکت ترخیص کننده کالا را در درب خروج تحویل شرکت عوجان ایرانیان بدهد. 
 
و یا نسبت به اصلاح اظهارنامه  به نام شرکت عوجان ایرانیان اقدام شود و در صورت اعتبار استعلامات انجام شده از نظر تاریخ اعتبار و تاییدیه اداره استاندارد و سایر مراجع ذیربط باهمان استعلامات انجام شده و اخذ تعهد از شرکت صنایع عوجان ایرانیان جهت انجام دادن مراحل قانونی و پرداخت هزینه های قانونی انجام شده شرکت نوین ترخیص نسبت به تحویل 250 کانتینر محصولات رانی به شرکت صنایع عوجان ایرانیان به لحاظ بیم فساد کالاها سریعا اقدام شود. 
 
این در حالیست که این روند کاملا غیر قانونی است. اگر قرار است که اظهارنامه به نام دیگری باشد باید تمام مراحل دریافت مجوزها دوباره انجام شود واگر قرار است از فساد کالا به سرعت جلوگیری شود باید به اموال تملیکی داده شود . 
 
نکته دیگر این است که چرا چنین محموله بزرگی در ماه آخر مدت اعتبار مصرف خود به ایران وارد شده است و چرا در مدت یکسال اعتبار تولید تا مصرف و در ماه های اولیه وارد کشور نشده است؟
 
 










نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
مهدی
UNITED STATES
۱۴:۲۹ - ۳۰ آبان ۱۳۹۱
۰
۰
باسلام
احتراماً خاطر نشان میسازد باتوجه به اینکه تولید آبمیوه رانی در داخل کشور انجام می شود چرا اداره گمرک مجوز واردات به این کالا می دهد.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها