کد خبر: ۹۰۳۰۶
زمان انتشار: ۱۰:۵۳     ۱۳ آبان ۱۳۹۱
براى اعمال روز عید غدیر، فضیلت‌هاى منحصر به فردی قرار داده شده است. میرزا جواد آقا ملکی تبریزى در اهمیت این عید بزرگ می‌گوید: «فضیلتى که براى روز غدیر وارد شده نسبت به فضیلت‌هاى ماه رمضان زیادتر است».

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، عید غدیر را از آن جهت بزرگ می‌شمارند که بحث ولایت الهی در جامعه اسلامی به صورت علنی مطرح می‌شود و نعمت بی‌کران خداوند بر بندگان مسلمانش کامل می‌شود، در این روز است یکی از ارکان شیعیان معنایی جدید می‌یابد و ولایت امیرالمؤمنین وارد مرحله تازه‌ای می‌شود.

براى اعمال آن فضیلت‌هاى منحصر به فردی قرار داده شده است، به طوری که مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزى در کتاب «المراقبات» مى‏نویسد: «فضیلتى که براى روز غدیر وارد شده نسبت به فضیلت‌هاى ماه رمضان زیادتر است»، در ادامه به برخی اعمال مستحبی این روز فرخنده اشاره می‌شود:

*افطارى دادن

در میان اعمل روز غدیر افطارى دادن به مؤمن جایگاهى والا دارد، بر اساس روایات در این عمل فضیلتى بزرگ نهفته است، امام على(ع) مى‏فرماید: کسى که مؤمن روزه‏دارى رادر غدیر افطار دهد، مانند این است که ده فئام را افطار داده است. فردى پرسید: اى امیرمؤمنان(ع) «فئام» چیست؟ حضرت فرمود: صد هزار پیامبر(ص) و صدیق و شهید.

*برادر شدن

روز ولایت روز برادرى است و روز برادرى روز ولایت است؛ این دو با یکدیگر پیوندى ناگسستنى دارند و حلقه وصلشان ایمان است؛ زیرا از سویى ایمان با ولایت پا مى‏گیرد و از سوى دیگر اهل ایمان برادر یکدیگرند.

*بیرازى جستن

امام صادق(ع) فرمود: در روز غدیر از کسانى که به اهل‌بیت(ع) ستم کردند بیزارى مى‏جویى.

*پوشیدن لباس پاکیزه و نو

امام صادق(ع) فرمود: در روز غدیر لازم است مؤمن پاکیزه‏ترین و فاخرترین لباس خود را بپوشد.

*تبریک و تهنیت

تبریک و تهنیت از برجسته‌ترین آداب هر عیدى است، در اسلام نیز سنت تبریک و تهنیت در عید غدیر جایگاهى ویژه یافته است. امام صادق(ع) شیوه تهنیت گفتن در روز غدیر را چنین آموزش داده است: وقتى یکدیگر را ملاقات کردید، بگویید: «الحمدلله الذى اکرمنا بهذا الیوم وجعلنا من الموفین بعهده الینا ومیثاقه الذى واثقنا به من ولایة ولاة امره والقوام بقسطه ولم یجعلنا من الجاحدین و المکذبین بیوم الدین»، سپاس خداى را که ما را به این روز گواهى داشت و ما را از مؤمنان و کسانى قرار داد که به پیمان و میثاقى که در باره والیان امرش و بر پا دارندگان قسط و عدالتش از ما گرفته است وفا کردیم و ما را از انکارکنندگان و تکذیب‏کنندگان رستاخیز قرار نداد.

امام رضا(ع) فرمود: هنگام برخورد با یکدیگر بگویید: «الحمدلله الذى جعلنا من المتمسکین بولایة امیرالمؤمنین(ع)»، سپاس خداى را که ما را از متمسکین به ولایت امیرمؤمنان(ع) قرار داده است.

*تبسم

امام رضا(ع) فرمود: روز غدیر روز تبسم به روى مؤمنین است، کسى که در این روز به روى برادر مؤمنش تبسم کند، خداوند، در روز قیامت، نظر رحمت به او مى‏افکند، هزار حاجتش را برآورده ساخته و قصرى از در سفید برایش بنا مى‏کند و صورتش را زیبا مى‏سازد.

*توسعه زندگى

در روز غدیر، باید چهره زندگى عوض شود. همه باید بکوشند برنامه عادى زندگى خود را بر هم زده و آن را با رفتارهایى سخاوتمندانه‏تر و نشاط انگیزتر بیارآیند تا همگان در همه جا طعم شیرین عید را بچشند و رایحه دل‏انگیز آن را استشمام کنند، امام رضا(ع) فرمود: روز غدیر روزى است که خداى متعال در مال کسى که خدا را عبادت کند و بر خانواده، خویشتن و برادران ایمانى‏اش توسعه دهد فزونى پدید مى‏آورد.

*جشن گرفتن

امام رضا(ع) در عید غدیر احوال کسان و اطرافیان خود را تغییر داد و وضع تازه‏اى در آنان ایجاد کرد.

حمد کردن

پیامبر(ص) فرمود: یکى از سنت‌ها این است که مؤمن، در روز غدیر، صد بار بگوید: «الحمدلله الذى جعل کمال دینه و تمام نعمته بولایة امیرالمؤمنین على بن‏ابیطالب(ع)»

*دید و بازدید

دید و بازدید یکى از آداب روزهاى عید و شادى است. این سنت مردم را شاداب‌تر و نام و یاد عید را در دل و ذهنشان ریشه‏دارتر مى‏کند، اسلام همین سنت را براى عید غدیر در نظر گرفته و آن را مورد تأکید قرار داده است.

امام رضا(ع) فرمود: کسى که در روز غدیر به دیدار مؤمنى برود، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد و قبرش را وسیع مى‏سازد؛ هر روز هفتاد هزار فرشته قبرش را زیارت کرده، به او بشارت بهشت مى‏دهند.

*روزه

روزه در روز غدیر، بسیار مستحب است و فضیلتى استثنایى دارد.

امام على(ع) فرمود: اگر بنده مخلصى در روزه این روز اخلاص داشته باشد، همه روزهاى دنیا توان برابرى با آن را ندارد؛ به عبارت دیگر، اگر کسى تمام روزهاى دنیا زنده باشد و همه را روزه‏دار سپرى کند، ثوابش کمتر از ثواب روزه این روز خواهد بود.

امام صادق(ع) یارانش را به این امر تشویق مى‏کرد و مى‏فرمود: من دوست دارم شما این روز را روزه بگیرید، آن بزرگوار همچنین مى‏فرمود: روزه روز غدیر خم نزد خداوند، در هر سال، برابر با صد حج و صد عمره مقبول است.

* صدقه دادن

روز غدیر یکى از مستحبات مؤکد صدقه دادن است، امام على(ع) فرمود: فضیلت یک درهم که در روز غدیر داده شود، با فضیلت دویست هزار درهم برابر است.

*صلوات فرستادن

امام صادق(ع) فرمود: در روز غدیر، بر محمد و اهل بیتش صلوات بسیار مى‏فرستى.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها