1 دی:
٭ در پی اهانتهای صورت گرفته در مراسم تشییع آیتالله منتظری از سوی جمعی از فرصت طلبان و همچنین تخریب اموال عمومی، مردم قم برای دومین روز با تجمع در برابر بیت امام راحل خواستار برخورد قانونی با مسببین حوادث اخیر در این شهر شدند. معترضین سپس در برابر بیت یوسف صانعی تجمع کرده و با شعارهایی همچون «شهر مقدس قم، جای منافقین نیست» خواستار برخورد با وی به علت حاشیه سازیها و حمایت وی از اراذل و اوباش شده و با امضای توماری خطاب به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اعلام «عدم صلاحیت مرجعیت صانعی» از سوی جامعه مدرسین را مطالبه نمودند.
٭ آیتالله نوریهمدانی در دیدار جمعی از اعضای نیروی دریایی سپاهپاسداران شهید محلاتی تهران ضمن محکوم کردن شعارهای ساختار شکنانه سرداده شده توسط برخی افراد در مراسم تشییع پیکر آیتالله منتظری گفت: «سکوت در برابر این شعارهای ساختار شکنانه جایز نیست.» وی از برخی شعارهای سرداده شده در مراسم تشییع پیکر آیتالله منتظری بشدت انتقاد کرده و گفت: سکوت در برابر شعارهایی که دیروز در قم داده شد جایز نیست؛ زیرا تمام ارزشها در هم شکسته شد. ما چگونه باید جواب زحمات امام راحل، خونهای شهیدان اسلام و قرآن را بدهیم؟ ایشان همچنین با اشاره به رهبری حضرت آیتالله خامنهای یاد آور شد: «برخیها دلشان میخواهد نظام اسلامی و ولایی ما را به هم بزنند به همین جهت تمام حملات را به سمت ولایت فقیه نشانه گرفتهاند. اگر ولایت کنار برود تسلط استکبار بر کشور آسان خواهد شد. من در جلسهای به علمای تهران گفتم شما وظیفه دارید این مطلب را که نظام ما اسلامی و ولایی است به مردم بفهمانید؛ زیرا پس از قرنها تلاش و کوشش نظام ولایی در ایران به وجود آمده و باید این نظام را نگه داریم.» وی از شعارهای انحرافی روز جهانی قدس نیز انتقاد کرد و گفت: «شعار جمهوری ایرانی، دهن کجی به اسلام و آرمانهای امام راحل است. شعار «نه غزه نه لبنان» که در روز جهانی قدس توسط برخی افراد سر داده شد، نوعی دهن کجی به تمام آرمانها، حرکات و شعارهای اصیل انقلاب اسلامی است که ما نباید در برابر آن بنشینیم و تنها تماشاگر باشیم... دین مبین اسلام تماشاگر بودن، بی تفاوتی و سکوت در برابر منکرات را قبول ندارد.»
٭ پایگاه اطلاعرسانی دولت: محمود احمدی نژاد در اجتماع باشکوه مردم استان فارس در ورزشگاه حافظیه شهر شیراز، گفت: «بر فرض که عکس امام را پاره کردید، با دلهای پر عشق مردم به امام چه میکنید؟»
٭ «اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه خود، میرحسین موسوی را از ریاست فرهنگستان هنر برکنار و علی معلم دامغانی را جایگزین وی کردند».
2 دی:
٭ مردم قم برای سومین روز متوالی در اعتراض به هتک حرمت نظام اسلامی و ولایت فقیه در حاشیه تشییع جنازه مرحوم منتظری، دست به تجمع زدند. راهپیمایان که در میان آنان جمع کثیری از بانوان نیز حضور داشتند با عبور از خیابان معلم، خیابان شهدا، و صفائیه در مقابل بیت حضرت آیتالله نوری همدانی تجمع کرده و حمایت خود را از مواضع این مرجع تقلید اعلام کردند.
حاضران همچنین با سردادن شعارهایی از قبیل «مرجع تقلید ما تشکر تشکر»، از سخنان روشنگرانه و مواضع مقتدرانه حضرت آیتالله نوری همدانی در حمایت از نظام و ولایت فقیه و همچنین محکومیت اقدامات ساختار شکنانه اخیر قدردانی کردند. آیتالله نوری همدانی در قسمتی از سخنانش در جمع معترضین گفت: «کسانی که فکر کردهاند با این حرکتها میتوانند ریشه ولایت فقیه را سست کنند سخت در اشتباهند؛ امروز که بیش از 20 سال از ارتحال امام خمینی (ره) میگذرد آیتالله خامنهای توانستهاند این نظام را به خوبی اداره کنند و باعث شدهاند این نظام رشد و پیشرفت بسیاری داشته باشد.»
وی در ادامه تأکید کرد: «چه منکری بالاتر از سلطه استکبار بر کشورهای اسلامی؟ چه منکری بالاتر از اینکه عدهای از داخل کشور به دشمنان اسلام چراغ سبز نشان دهند و چه منکری بالاتر از اینکه عدهای با دشمنان اسلام یعنی اوباماها، سارکوزیها و مرکلها ارتباط داشته باشند؟»
٭ پایگاه اطلاعرسانی دولت: رئیس جمهور در جمع ایثارگران استان فارس گفت: «امروز تک تک افرادی که نفاق ورزیدند و توطئه و خیانت کردند، یکی پس از دیگری در حال رسوایی و وصول به قعر زبالهدان تاریخ هستند.»
٭ «پس از آنکه مردم قم در تجمعاتی که در روز تشییع آیتالله منتظری در مسجد اعظم قم و همچنین روز بعد از آن در مقابل بیت امام راحل برگزار کردند، بشدت نسبت به بی حرمتیهای صورت گرفته توسط حامیان موسوی اعتراض کرده و با امضای طوماری خطاب به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خواستار خلع لباس یوسف صانعی شدند، امروز نیز مردم خشمگین اصفهان، از ساعات اولیه صبح با حضور در مسجد سید اصفهان، نسبت به هتک حرمت صورت گرفته در برنامه تشییع آیتالله منتظری اعتراض کردند. معترضین اصفهانی با در دست داشتن تمثال رهبر معظم انقلاب شعار میدادند، « شهر شهیدان ما جای منافقین نیست». این در حالی است که برخی شایعات از برنامه ریزی برای برگزاری مراسمی به مناسبت درگذشت آیتالله منتظری توسط جریان طاهری اصفهانی در مسجد سید حکایت داشته است. با این حال مردم اصفهان با حضور در مسجد سید اصفهان نسبت به هتک حرمت صورت گرفته توسط حامیان موسوی ابراز انزجار کردند.»
٭ غلامحسین الهام در گفتوگو با روزنامه جوان گفت: «مصونیتی به نام آقازادگی موجب شرمساری نظام قضایی خواهد بود.» وی در ادامه پیرامون اهداف و انگیزه تخریبهایی که علیه جایگاه ولی فقیه و شورای نگهبان به عنوان حافظ قانون اساسی در حوادث بعد از انتخابات صورت گرفت، اظهار داشت: «هجمه علیه شورای نگهبان و تخریب آن با همان هدفی است که در اوایل انقلاب صورت میگرفت.
امام (ره) همان موقع احساس خطر و نگرانی نسبت به اصل اسلامیت نظام کردند و هشدار دادند.» وی پیرامون اعتراضات به نتایج انتخابات نیز گفت: « یکی از ادعاهای آقای رضایی این بود که رأی من در منطقه خوزستان از برادرم که نماینده مجلس است کمتر است. ایشان اظهار میکردند در مناطق بختیارینشین رأی من باید بیشتر از احمدینژاد باشد. به هر حال آقای رضایی سندی مکتوب و قابل استناد در این رابطه ارائه نداد. آقای رضایی در شورای نگهبان اطلاعات میخواستند تا مستند اعتراضی پیدا کنند! در واقع میخواستند با تحلیلهای ذهنی، نتایج را ارزیابی و محک بزنند. تمام این موارد، در گزارش منتشر شده شورای نگهبان در دسترس عموم مردم قرار دارد... با همین شورای نگهبان هم هاشمی، هم خاتمی و هم رجایی و هم احمدینژاد رئیسجمهور شدهاند! واقعیت نشان میدهد که روند نظارت محکم و قابل اعتماد است و اشخاص نمیتوانند و نمیخواهند در روند قانونی خدشه وارد کنند.»
3 دی:
٭ چهارمین روز از تجمعات اعتراضآمیز مردم قم در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد. مردم قم همچنین در ادامه حرکت خود با تجمع در مقابل بیت مقام معظم رهبری در قم با سر دادن شعار «درود بر رهبر آگاه ما، مسیر او روشنگر راه ما» و «مرجع انقلابی، تشکر تشکر» ضمن تجدید بیعت با آرمانهای رهبر معظم انقلاب، حمایت خود را از مواضع روشنگرانه آیتالله نوری همدانی در حمایت از مقام عظمای ولایت اعلام کردند. تظاهرکنندگان قمی همچنین با سردادن شعارهای «خواص بیبصیرت، مایه ننگ ملت»، «دشمن سید علی، دشمن دین خداست»، «منافقین پلید، دشمن خون شهید» و... آمادگی خود را برای عزیمت به تهران برای دفع فتنه اعلام کردند.
4 دی:
٭ مردم قم بار
دیگر در اعتراض به هتک حرمت نظام اسلامی و ولایت فقیه از فتنهگران اعلام
انزجار کردند. پنجمین روز متوالی از تجمعات مردم قم در حالی شکل گرفت که
آنان بعد از اقامه نماز جمعه با برپایی تظاهراتی از حرم مطهر حضرت
معصومه(س) تا میدان شهدای این شهر به سردادن شعارهای مختلف پرداخته و به
سران فتنه هشدار دادند. مردم قم با شعارهایی نظیر «صانعی مرگ بر تو، مرگ بر
تو»، «موسوی دستگیر بشه، فتنه زمینگیر میشه»، و... از مسئولان خواستند که
با سران فتنه برخورد جدی داشته باشند.
٭ «تصمیم دیرهنگام شورای عالی انقلاب فرهنگی به برکناری موسوی از ریاست فرهنگستان هنر که طی یکسال گذشته عملاً این نهاد هنری را به مرکز طراحی فتنه علیه نظام اسلامی تبدیل کرده بود و در ضمن پس از انتخابات علیرغم ژستهای آزادمنشانه از دریافت حقوق چندمیلیونی فرهنگستان دریغ نکرد، با واکنش عصبانی و تند حامیان وی روبهرو شده و این افراد میکوشند با انتشار یادداشتها، مصاحبهها و اخباری علیه علی معلم دامغانی وی را منصرف کنند. این افراد دامنه هتاکیهای خود علیه علی معلم را همچنین به تماسهای تلفنی و ارسال پیامکهای اهانتآمیز به وی کشانده و حتی در تماس با منزل او، سخنان اهانتآمیزی مطرح کردهاند.»
5 دی:
٭ «فتنهگران در شب عاشورای حسینی با حضور در حسینیه مقدس جماران به سردادن شعارهای انحرافی پرداخته و همزمان با حضور خاتمی در حسینیه سوت و کف زدند. در این مراسم که اجرای آن به عهده سهیل محمدی بود، خاتمی در حسینیه جماران وارد شد و همزمان با حضور وی حضار با سوت و کف به استقبال وی رفتند. در این حین، مشاجرههای لفظی میان هتک حرمتکنندگان شب عاشورا و عدهای دیگر که به این رفتار معترض بودند، بالا گرفت و در ادامه منجر به زدوخوردهایی شد. در ادامه برنامه در حالی که خاتمی سخنرانی خود را آغاز کرده بود، درگیری میان افراد در محوطه بیرونی حسینیه جماران آغاز شد و سپس نیروی انتظامی با ورود به محل تلاش کرد کنترل اوضاع را بهدست بگیرد. برخی افرادی که با نیروی انتظامی درگیر شده بودند، پس از متفرق شدن، اقدام به صدمه زدن به اموال شهروندان از جمله تعدادی از اتومبیلهای پارک شده در خیابان یاسر منتهی به جماران کردند. در داخل حسینیه جماران و اواسط سخنرانی خاتمی نیز در حالی که چندین بار هتک حرمت شب عاشورا توسط فتنهگران با اقدام به کف زدن تکرار شد، درگیریها بالاگرفت و تعدادی از حاضران با سردادن شعارهایی مانند «منافق حیا کن، جماران را رها کن» خواستار خروج این افراد از حسینیه شدند و خاتمی با مشاهده این وضع سخنرانی خود را قطع کرد و توسط محافظانش بلافاصله به بیرون منتقل شد. سپس درگیری میان افراد در حسینیه بار دیگر به بیرون از این محل نیز سرایت کرد که نیروی انتظامی اقدام به متفرق کردن برهمزنندگان نظم منطقه کرد. در حالی که این مراسم و سخنرانی خاتمی در آن نیمهتمام مانده بود، ترافیک ناشی از درگیریهای پراکنده در خیابان نیاوران ایجاد شد که نیروهای انتظامی پس از دقایقی کنترل ترافیک منطقه را نیز در دست گرفتند.»
6 دی:
شبکه تلویزیونی مجاهدین خلق (منافقین): «جوانان شجاع در تهران، ساختمان مرکز کل راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی رژیم در خیابان آزادی را درهم کوبیدند و تمامی شیشههای آن را خرد کردند. جوانان همچنین شماری از مزدوران نیروی انتظامی را در این منطقه خلع لباس کردند.در خیابان خوش درگیریهای سنگین جریان دارد و مردم چندین موتور دیگر از مأموران سرکوبگر نیروی انتظامی را به آتش کشیدند. از میدان ولیعصر تا پشت دانشگاه صنعتی شریف، درگیری ادامه دارد و مردم میگویند شام غریبان را برایتان شام غریبان میکنیم. تظاهرکنندگان شعار میدهند «استقلال آزادی جمهوری ایرانی» همچنین جوانان در سر خیابان وصال شیرازی در تهران یک لندکروز نیروی انتظامی را به آتش کشیدند. مردم در بسیاری از نقاط تهران سنگها و موزائیکهای بالکنها را میشکستند و به سمت مزدوران بسیجی و مأموران سرکوبگر نیروی انتظامی پرتاب میکردند.»
٭ «از صبح امروز، عدهای که به صورت سازماندهی شده بدون حمل هرگونه ادوات مخصوص عزاداران و دستهجات عزاداری، نمادهای سبز اموی را حمل میکردند، به صورت سازماندهی شده از خیابانهای اسکندری به سوی تقاطع خیابان توحید، میدان فردوسی به سمت میدان انقلاب، میدان امام حسین(ع) پل چوبی، خیابان حافظ به سمت چهارراه کالج و چهارراه ولیعصر حرکت کردند و با اخلال در عبور و مرور عزاداران و مردمی که در تردد به سمت مجالس عزاداری بودند، شعارهای انحرافی سردادند. برخی بقایای فرقه موسوی شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «یا حسین میرحسین» را در حالی که دستهای خود را بالای سر گرفته و به هم میزدند، تکرار میکردند.
این افراد که به چوب، چماق و سنگ مسلح بودند، پس از هر درگیری با نیروهای انتظامی و متفرق شدن، به خیابانهای فرعی هجوم میآوردند و با تخریب اموال عمومی بویژه شکستن شیشهها قصد داشتند، به زور وارد منازل مردم شوند که در برخی موارد بهدنبال مقاومت صاحبان منازل، اغتشاشگران آنان را مضروب و به منازل نیز خساراتی وارد کردند. آشوبگران در تقاطع اسکندری- آزادی با کندن میلههای خطوط ویژه اتوبوسهای تندرو و قرار دادن آنها در وسط خیابان تلاش کردند تردد مردم را مختل کنند. این افراد هر خودرویی را که گمان میکردند ارتباطی با نیروهای انتظامی و یا مردم مؤمن دارد، با سنگ مورد حمله قرار میدادند. اغتشاشگران در تقاطع کریمخان- حافظ، 2 خودروی پلیس را آتش زدند و تاکنون آتش زدن 26 موتور از موتورهای ناجا و مردم نیز گزارش شده است.
این افراد همچنین در مسیرهای اصلی اقدام به آتش زدن سطلهای زباله و قرار دادن آنها در وسط خیابان کردند، بطوری که دود ناشی از این اقدام برخی خیابانها را فراگرفت. در واکنش به این فتنهگریها که همزمان با حضور عزاداران تهران در مساجد، حسینیهها و هیئات عزاداری انجام شد، هزاران نفر از عزاداران حسینی برای جلوگیری از ادامه اغتشاش فتنهگران وارد صحنه شدند و با شعارهای خود امویان را فراری دادند. شمار قابل توجهی از مردم نیز در تقاطع انقلاب- فلسطین تجمع کردند. این افراد با سردادن شعارهای انقلابی از جمله «لبیک یا خامنهای لبیک یا حسین است» و سینهزنی، اقدامات خرابکارانه اغتشاشگران را محکوم کردند و حاج سعید حدادیان در جمع این افراد اقدام به مرثیهسرایی کرد.
همچنین دانشجویان انقلابی که از عزاداری دانشگاه تهران به این محل آمده بودند، در روز عاشورا حتی پس از برخورد فیزیکی نیروهای انتظامی با اغتشاشگران از پلیس میخواستند برخورد با این افراد جاهل را به آنان واگذار کند تا بدون هرگونه درگیری آنان را متواری کنند. عاشقان ولایت شعارهای «الله اکبر خامنهای رهبر»، «حزب فقط حزب الله، سید علی روح الله»، «منافق حیاکن عاشورا را رها کن» و «مرگ بر منافق»، «حزب فقط حزب علی رهبر فقط سید علی»، «ماشالله حزب الله»، «مرگ بر منافق»، «این همه لشکر آمده به عشق رهبر آمده»، «وای اگر خامنهای حکم جهادم دهد ارتش عالم نتواند که جوابم دهد» سر دادند و هرلحظه بر شمار راهپیمایان مردمی افزوده شد. گفتنی است در حاشیه میدان ولیعصر(عج) تهران پرچمهای مقدس یا زهرا(س) و یا حسین(ع) توسط امویان پاره و کیوسک پلیس نیز آتش زده شد.
*صدها موتور سوار نیز که پرچمهای هیأت خود مرکب از «یاحسین»، «یا مهدی ادرکنی» و... را به دست گرفتهاند، بطور مستمر در خیابان انقلاب به گشتزنی پرداختند. در این تجمع دکتر روح الامینی پدر مرحوم محسن روح الامینی نیز حضور داشت و علیه اغتشاشگران شعار داد.»
٭ خبرگزاریها فیلمی از حضور فائزه هاشمی رفسنجانی در جمع اغتشاشگران روز عاشورا را منتشر ساخت و نوشت: «فائزه هاشمی پس از چند روز سپری کردن تعطیلات در شمال کشور، روز عاشورا هم به جمع آشوبگران در تهران پیوست. وی روز عاشورا به همراه حدود 15 نفر از بستگان و خانواده در اغتشاشات حضور پیدا کرد.»
٭ وزارت اطلاعات در بیانیهای اعلام کرد که در جریان اغتشاشات تهران که طی آن فتنهگران به دستههای عزاداری سوگواران سیدالشهدا(ع) حمله کرده و همچنین تعدادی از خودروهای عمومی و شخصی و برخی اماکن عمومی را به آتش کشیدند، تعدادی از عناصر گروهک تروریستی منافقین دستگیر شدند.
٭ شبکه ایران پیرامون بیانیه مهدی کروبی در مورد حوادث روز عاشورا نوشت: مهدی کروبی در بیانیهای که در ابتدای آن به اشتباه آیه شریفه «انالله و انا الیه راجعون» را «الراجعون» نوشت، عزاداران حسینی (ع) را جماعتی وحشی خطاب کرد و اعلام کرد: «امروز در عاشورای حسینی از بدو صبح جماعتی وحشی با خشونتی وصف ناپذیر بر مردم یورش بردند و جمع زیادی را مجروح، دستگیر و بنابرگزارشهای رسیده تعدادی از هموطنان را به شهادت رساندند» و در ادامه نیز جمهوری اسلامی را با رژیم پهلوی مقایسه کرد و با شهید خواندن اوباش روز عاشورا، نتیجه گرفت جمهوری اسلامی از رژیم شاهنشاهی نیز بدتر است زیرا حرمت این روز را نگه نداشته است. کروبی در ادامه بیانیه خویش افرادی که در روز عاشورا شعار علیه جمهوری اسلامی و اصل ولایت فقیه سر میدادند را فرزندان زهرا (س) نامید و از فراری دادن آنها توسط عزاداران حسینی (ع) اعلام نارضایتی کرد: «یا رب چه شده است که حرمت عاشورا و عزاداران فرزند زهرا (س) در ظهر عاشورا نگاه داشته نمیشود و آنان را به خاک و خون میکشند. یا رب چه شده است که حرمت خون مردم در این ماه عزیز هم رعایت نمیگردد؟»
٭ تیمهای ترور ضدانقلاب در اقدامی مشکوک یکی از نزدیکان میرحسین موسوی را به قتل رساندند. این اقدام مشکوک در حالی صورت گرفته است که گزارشها حاکی از استفاده از اسلحه مخصوص تیمهای ترور در این اقدام مشکوک دارد، چنانکه نوع سلاح و گلوله استفاده شده در این حادثه، نوعی خاص و کمیاب از گلوله و سلاح مخصوص تیمهای ترور است. اما در این حادثه مشکوک آنچه بیش از همه قابل توجه بوده است، انتخاب خواهرزاده موسوی در میان جمعیت حاضر در خیابان است، انتخابی که اتفاقی به نظر نمیرسد. خواهرزاده میرحسین موسوی در اغلب تجمعات پس از انتخابات حاضر بوده و از این رو هدفی نشاندار برای تیمهای ترور بوده است.
٭ «امروز یک انگلیسی در حالی که به سمت عزاداران حسینی حمله میکرد، در حوالی میدان فردوسی توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد. این فرد پاسپورتش را نیز به همراه داشته است.»
٭ دولت فرانسه با صدور بیانیهای اعلام کرد: «به دنبال اصرار مخالفان بر ادامه اعتراضها و همچنین تشدید سرکوب ها، فرانسه خواستار یک راه حل سیاسی در ایران است.»
٭ دکتر محمد مرندی استاد دانشگاه تهران در گفتوگو با شبکه الجزیره در خصوص کشته شدن علی موسوی خواهرزاده میرحسین موسوی و کشته شدن هشت نفر به نقل از برخی سایتها گفت: «من دقیقاً نمیدانم که تعداد کشتهها چقدر است اما از چهار نفری که کشته شدند، تنها یک نفر به ضرب گلوله کشته شد که آن یک نفر خواهرزاده آقای موسوی بود! پلیس میگوید که آنها به هیچ کس شلیک نکردند. آنها مشکوک هستند که وی ممکن است ترور شده باشد تا تنشها در شهر تهران افزایش یابد. قضیه مشکوک است چون چگونه یک نفر از میان جمعیت هزار نفری به طرز گزینش شدهای هدف قرار میگیرد؟!» وی در ادامه گفت: «به نظر من بزرگترین مشکلی که آقای موسوی دارد این است که وی بیشتر و بیشتر دارد رادیکال میشود و حامیان وی هم بیشتر و بیشتر غربگرا و سکولارتر میشوند. اردوگاه موسوی اساساً شکسته شده و به جناحهای مختلف تبدیل شده است. بسیاری از آنها خود را از آقای موسوی جدا کردهاند.»
٭ جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با صدور بیانیهای اعلام کرد: «متأسفانه امروز، در روز عاشورا در حالیکه ملت سوگوار بطور یکپارچه در مراسم عزاداری و روضه خوانی اباعبدالله الحسین علیه السلام شرکت داشتهاند و بر سرو سینه میزدند،عدهای ساختار شکن، با کف و سوت با حرمت شکنی عاشورای حسینی، بطور سازمان یافته و هماهنگ با سامانههای دروغ پردازی و شایعه پراکنی استکباری علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران علاوه بر تخریب اموال عمومی و اغتشاش، به قرآن، مساجد، حسینیهها و تکیهها، نذورات، عزاداران و مراسم حسینی اهانت و جسارت کردهاند و گستاخی را با شعار علیه باورها و ارزشهای اسلامی و مقدسات مذهبی برای تحقق خوابهای پریشان دشمنان اسلام و ایران، بیشتر کردهاند... جامعه مدرسین ضمن تقدیر از حضور بموقع و شایسته شما امت خداجوی و سلحشور در برخورد با اغتشاشگران از مسئولین ذیربط درخواست مینماید که با شناسایی عوامل و مسببان این وقایع ناگوار؛ قاطعانه برخورد نموده و آنان را بسزای قانونی و شرعی خویش برسانند.»
7 دی:
٭ «مردم قم در حرکتی خودجوش هتک حرمت عاشورا و شعارهای ضد انقلابی و ساختار شکنانه در برخی خیابانهای تهران را محکوم کردند. در این تجمع اعتراضآمیز که در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برپا شد، مردم قم با سردادن شعار «منافق فتنهگر اعدام باید گردد» و «قوه قضائیه اقتدار، اقتدار» از مسئولان خواستند که نسبت به برخورد قاطع با مسببان و عاملان وقایع اخیر بویژه عاملان هتک حرمت به عاشورای حسینی و مقدسات در شهر تهران اقدام کنند.»
٭ «دانشجویان و مردم مشهد مقدس با پوشیدن کفن، در مهدیه این شهر تحصن کرده و خواستار محاکمه سران فتنه و برخورد جدی با حرمتشکنان عاشورای حسینی در تهران شدند. معترضین سپس به مقابل دفتر یوسف صانعی در مشهد رفته و با سردادن شعارهایی نسبت به حمایتهای وی از فتنه گران اعلام انزجار کردند.»
٭ رادیو فردا: «اتحادیه اروپا و بریتانیا روز دوشنبه با انتشار اطلاعیههای جداگانهای سرکوب تظاهرات معترضان در ایران و استفاده وسیع از خشونت را محکوم کرده و خواستار احترام به حقوق آنها شدند و روسیه نیز خواستار خویشتنداری و اجتناب از تشدید درگیریها در ایران شد.»
٭ حجت الاسلام صالحان امام جماعت نماز ظهر عاشورای عزاداران حسینی (ع) که در میدان جمهوری اسلامی مورد حمله اوباش قرار گرفته بود، در گفتوگو با رجانیوز گفت: «ساعت 11:40 اغتشاشگران از بالا به خیابان نواب سرازیر شدند به گونهای که پشت صفوف نماز خانمها رسیدند، اتفاقاً پشت صف خانمها سطل زبالههای قابل اشتعال که همواره ابزاری برای این جماعت است و شهرداری هم رسیدگی نمیکند وجود داشت که عدهای که نمادهای سبز داشتند قصد به آتش کشیدن آنها را داشتند که با ممانعت برخی از اعضای هیأت و بسیجیها مواجه شدند.» وی با بیان اینکه اگر این سطلها آتش میگرفت خانمها که نزدیک آنها بودند هم میسوختند، گفت: «زمانی که از آتش زدن سطل زباله ناتوان شدند، ضلع غربی را که شهرداری از یک هفته قبل کنده بود باعث شد که سنگهایی در اختیار اغتشاشگران قرار گیرد و به سمت نمازگزاران پرتاب کنند و تعداد زیادی را مصدوم کردند.»
٭ اوباما رئیس جمهور امریکا در نشست خبری خود اعلام کرد: «ایالات متحده، همراه با جامعه جهانی، خشونت و سرکوب ظالمانه شهروندان ایران توسط دولت آن کشور را بشدت محکوم میکند، خشونتی که به دستگیری ها، زخمی شدنها و حتی مرگ ایرانیان انجامیده است. برای ماه ها، مردم ایران چیزی جز اعمال حقوق جهانشمول خود نخواستهاند و هر بار که این خواسته خود را بیان کردهاند، حتی در روزهای مذهبی نیز، با مشت آهنین و بی رحمی روبهرو شدهاند و هر بار جهان، با تحسین از شهامت و اراده ایرانیان، نظاره گر این رویدادها بوده است؛ نظاره گر مردمی که بخشی از تمدن بزرگ و بردبار ایران به شمار میروند. آنچه در ایران میگذرد، امری مربوط به ایالات متحده و یا کشور دیگری نیست، بلکه به اشتیاق ایرانیان برای عدالت و یک زندگی بهتر مربوط میشود و تصمیم رهبران ایران برای حکومت از طریق ایجاد وحشت و ستمگری، به زدودن چنان اشتیاقی در میان مردم ایران موفق نخواهد شد. رئیس جمهور امریکا تأکید کرد: «همراه با ملتهای آزاد جهان، ایالات متحده، در کنار کسانی قرار دارد که در پی حقوق انسانی جهانشمول خود هستند. ما خواستار آزادی فوری تمامی کسانی هستیم که ناعادلانه در ایران بازداشت شدهاند. ما شاهد رویدادهای شگفت آور و فوقالعادهای هستیم که در ایران به وقوع پیوسته است.»
٭ اتحادیههای بزرگ دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور، طی بیانیهای در اعتراض به حرمتشکنی اغتشاشگران در روز عاشورای حسینی با صدور بیانیهای، 3 روز عزای عمومی اعلام کردند.
8 دی:
٭ «نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از یک هفته تعطیلی امروز در حالی به ساختمان بهارستان قدم نهادند که دغدغه آنان به عنوان وکلای ملت توهینهایی بود که در روز عاشورای حسینی به مقدسات و ولایت فقیه صورت گرفته بود. به همین خاطر فضای جلسه علنی مجلس متأثر از حوادث رخ داده بود به گونهای که در هنگام نطق علی لاریجانی رئیس مجلس، نمایندگان ملت با مشتهای گره کرده بارها و بارها شعار مرگ بر ضد ولایت فقیه، مرگ بر ضد انقلاب، حسین حسین شعارماست شهادت افتخار ماست و الله اکبر را در خانه ملت طنین انداز کردند. همچنین نمایندگان مجلس با شعار «یا حسین یا حسین» و «مرگ بر ضد ولایت فقیه» ساختمان بهارستان را ترک کردند و راهپیمایی خود را از مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی و در خیابانهای اطراف آن آغاز کردند.
در این راهپیمایی همه نمایندگان اعم از اصولگرا و اصلاح طلب، شیعه و سنی و حتی اقلیتهای دینی حضور داشتند و در هتک حرمت صورت گرفته نسبت به عاشورای حسینی شعار سر دادند. قدرت الله علیخانی نماینده قزوین، داریوش قنبری نماینده ایلام، مصطفی کواکبیان نماینده سمنان، مجید نصیرپور نماینده سراب و عبدالله کعبی نماینده آبادان از جمله اعضای فراکسیون اقلیت بودند که در این راهپیمایی حضور داشتند. از سوی دیگر حسین فدایی نماینده مردم تهران در مقابل در شمالی ساختمان مجلس شورای اسلامی ایستاده بود و در بین نمایندگان کفن توزیع میکرد به گونهای که نمایندگان کفن پوش در این راهپیمایی شرکت کردند. این راهپیمایی بیانیهای هم داشت که به امضای 222 نماینده رسید و در پایان جلسه علنی مجلس قرائت شد؛ نمایندگان در این بیانیه از کسانی که به نام و بهانه آنها اقدامات مخرب و ضد اسلامی را انجام میدهند خواستند تا به صراحت از این ضد انقلابیون حرمت شکن و محارب بیزاری و اعلام برائت کنند.»
٭ روح الله حسینیان نماینده مردم تهران در تذکری در صحن علنی مجلس اعلام کرد: «خاتمی و موسوی دست در دست اوباما به جنگ امام حسین (ع) آمدهاند.»
٭ فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ با صدور اطلاعیهای درباره وقایع روز عاشورا، اعلام کرد: «آقای سید علی موسوی حبیبی بدون اینکه در صحنه اغتشاشات حضور داشته باشد در یکی از خیابانهای فرعی تهران (خیابان شادمان)، در حدود ساعت 12 الی 13 ششم دی در حین حرکت، به دست سرنشینان یک دستگاه خودرو با سلاح گرم هدف ترور قرار گرفته که به علت تأخیر در انتقال به بیمارستان دچار خونریزی شدید شد و فوت کرد. تحقیقات گسترده برای شناسایی عنصر یا عناصر تروریست ادامه دارد. همچنین 2 نفر با هویت معلوم در روز یاد شده در تقاطع خیابانهای انقلاب و حافظ در جریان حمله و تهاجم با اشیای سخت به مأموران نیروی انتظامی زخمی شدند و پس از انتقال به بیمارستان جان باختند. یک نفر نیز با هویت نامعلوم به علت سقوط از پل و 2 نفر با هویت معلوم بر اثر برخورد خودرویی با آنان در تجمع اغتشاشگران جان باختند. تحقیقات درباره این موارد ادامه دارد و یک نفر نیز با هویت نامعلوم در جریان اغتشاشات با ضربات کارد کشته شده است. این که جسد فردی با هویت معلوم و دارای سوابق کیفری در دادسرای مبارزه با مواد مخدر نیز در نزدیکی محل حوادث روز یاد شده توسط مأموران کلانتری کشف شده که بر اثر مرگ طبیعی فوت کرده و ارتباطی با اغتشاشگران و درگیریها نداشته است.»
٭ آیتالله نوری همدانی با صدور بیانیهای هتک حرمت به مقدسات در عاشورای حسینی را محکوم و اعلام کردند که مردم در برابر اینگونه اعمال ضد عاشورایی ساکت نمیمانند.
٭ آیتالله جعفر سبحانی با صدور بیانیهای هتک حرمت به مقدسات اسلامی و سیدالشهدا(ع) و تخریب اماکن عمومی را محکوم و اعلام کردند: «هرگز فکر نمیکردیم که در چنین روز مقدسی که حتی پیروان ادیان دیگر نیز نسبت به آن روز احترام قائل هستند و در برخی از کشورهای غیراسلامی عاشورای حسینی تعطیل رسمی است، چنین رویداد دور از اخلاق انسانی رخ دهد و قداست آن روز شکسته شود»
٭ آیت الله مکارم شیرازی با صدور بیانیهای وقایع عاشورای تهران و هتک حرمت به سرور و سالار شهیدان را محکوم و اعلام کردند: «هدف مغرضان فقط ویران کردن کشور و تجزیه آن و سپردن به دست بیگانگان است که قطعاً با هوشیاری وفاداران به اسلام و نظام هرگز به اهداف شوم خود نخواهند رسید»
٭ آیتالله جوادی آملی در رابطه با اغتشاشات صورت گرفته در روز عاشورا گفت: «اهانت به مقدسات برای همیشه محکوم است مخصوصاً در روز عاشورا و اهانت کنندگان به مقدسات برابر قانون باید مورد مؤاخذه قرار بگیرند. همچنین در این جریانها اگر به یک بی گناهی آسیبی رسید، آن هم خسارتش ترمیم بشود.»
٭ جعفری دولت آبادی، دادستان تهران در جمع خبرنگاران به مردم اطمینان داد که دستگاه قضایی هیچگونه اغماضی در برخورد با اغتشاشگران نخواهد داشت.
٭ علی لاریجانی رئیس مجلس در صحن علنی مجلس اعلام کرد: «مراسم تشییع آقای منتظری بهانهای بود جهت دفع کینه نسبت به اصل انقلاب، آیا این اتفاق جز فرصتطلبی نام دیگری دارد؟ همه کسانی که حتی نقدی بر آرای سیاسی ایشان وارد میدانستند حرمت فقاهت را پاس داشتند و به مقام علمی ایشان احترام گذاشتند و حکمت و ادب حوزه فکری امام باقر(ع) و امام صادق(ع) را نشان دادند. آیا پاسخ این متانت سیاسی و ادب اجتماعی و دینی، چنین گستاخیهایی آن هم در شهر کریمه اهل بیت بود؟ هر چند مردم انقلابی و آگاه استان قم با حضور در صحنه، پاسخ این شناعت سیاسی را دادند اما وجه ضد ملی ماجراجوییهای اخیر را بیشتر روشن کرد.» لاریجانی با محکوم کردن حوادث روز عاشورا نیز گفت: «ما حساب جریانهای سیاسی داخل انقلاب، نظیر جریانهای موسوم به چپ در نظام را از چنین افراد ضد انقلاب جدا میدانیم؛ چه آنان عموماً حسن سابقه در دیانت و تعلق خاطر به انقلاب و آرمانهای امام(ره) داشتهاند. اما انتظار هم داریم برخی از آقایان که در حوادث انتخابات اعتراضاتی داشتهاند به هوش بیایند و با این همه اماره و بینه، مسیر خود را بطور روشن از این جریان زشت کار، جدا کنند نه این که مجدداً بیانیه صادر و در آن فضا را غبار آلودهتر کنند.»
٭ «سایمون گس، سفیر انگلیس در تهران به علت دخالتهای این کشور در امور داخلی ایران به وزارت خارجه احضار شد.»
٭ روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور: «پورمحمدی، رئیس این سازمان با محکومنمودن اقدامات آشوبگران و حرمتشکنان به ساحت مقدس اسلام، امام، انقلاب و رهبری گفت: «اکنون دشمن با طراحی سناریوی کشتهسازی در صدد است جریان فتنهگری و مقابله با نظام را دنبال کند.»
٭ «مردم شیراز در برابر بیت علی محمد دستغیب و یوسف صانعی تجمع کرده و نسبت به حمایتهای آنان از اقدامات ساختارشکنانه اراذل و اوباش طی وقایع اخیر اعلام انزجار نمودند. همزمان مردم و دانشجویان مشهدی نیز با تجمع مجدد در برابر بیت یوسف صانعی در این شهر با شعار «روحانی واقعی، مخالف صانعی» از مواضع وی اعلام برائت نمودند.»
٭ «صبح امروز مردم تبریز و برخی از شهرهای دیگر از جمله اصفهان، قم، کرمانشاه و شیراز در اعتراض به بی حرمتی آشوبگران در عاشورای حسینی و تخریب اموال عمومی و وارد آوردن خسارتهای جانی و مالی فراوان به مردم به خیابانها آمده و با برگزاری تظاهرات اعمال این هتاکان را محکوم کردند. در راهپیمایی اعتراضآمیز مردم تبریز، خیل جمعیت با حرکت به سمت مصلای امام خمینی(ره) تبریز با سر دادن شعارهای انقلابی در محکوم کردن هتکحرمت روز عاشورا، خشم خود را به نمایش گذاشتند. اقشار مختلف مردم که تا شعاع چند کیلومتری مصلی را از هر طرف پوشانده بودند، یکصدا فریاد میزدند، «موسوی و کروبی اعدام باید گردد»، «منافق کجایی، حزبالله آمده»، «دستگاه قضایی مجازات، مجازات»، «موسوی حیا کن، انقلاب را رها کن»، «وای اگر خامنهای حکم جهادم دهد» این در حالی بود که لحظه به لحظه صفوف مردمی فشردهتر میشد.»
٭ طلاب و مردم قم در اعتراض به هتک حرمت به مقدسات با تجمع در گلزار شهدای قم به صورت کفنپوش حرکت خود را به سمت حرم مطهر حضرت معصومه(س) آغاز کردند. راهپیمایان در این مراسم با سردادن شعارهای «اطاعت از رهبری، ضامن نصرت ماست؛ نه سازش نه تسلیم پیام ملت ماست»، «منتظری بهانه، سوسول فقیه نداره» و... هتک حرمت به عاشورا از سوی اغتشاشگران را محکوم کردند.
٭ مسعود رجوی، سرکرده گروهک تروریستی سازمان مجاهدین خلق (منافقین)، با صدور بیانیهای اعلام داشت: «اکنون دنیا به چشم میبیند که از جرقه حریق برخاسته و ریش و ریشه دیکتاتوری آخوندی و قبای ولایت... را در ایران فراگرفته است. جنگی بود که همه دنیا به آن گواهی داد؛ جنگی که سر بازایستادن ندارد و تا آزادی میهن اشغال شده و خلق اسیر ادامه مییابد. با نقش ستایش انگیز زنان در صفوف اول نبرد، فرزندان دلیر ملت ایران، مزدوران را گوشمالی دادند، خلع سلاح کردند، خودروها و مراکز آنها را درهمکوبیدند، تجهیزاتشان را به غنیمت گرفتند، لباسهای جرم و جنایت را به آتش کشیدند و عهد بستند که «میکشم، میکشم، آنکه برادرم کشت»، «بسیجی یزیدی خشم ما رو ندیدی» دست مریزاد که دفتر حساب و کتابهای رژیم را درهم پیچیدید... اگر معنی آشوب و اغتشاش و ساختارشکنی، قیام و مقاومت و انقلاب برای آزادی است، بله، ما همه آشوبگریم، اغتشاشگریم و ساختار ولایت یزیدی را به هرقیمت در هم میشکنیم.
اگرتعریف شما از تروریسم ایستادگی در برابر سرقت حاکمیت مردم ایران و رزم جانانه برای آزادی وهمان ارزشهای جهانشمولی است که امروز رئیسجمهور امریکا هم میگوید رژیم ایران ملزم به رعایت آن است، بله، ما را تروریست بخوانید.» وی در ادامه این بیانیه تأکید کرد: «متهم کردن آقای موسوی به اینکه راه مجاهدین را میرود کذب محض و زمینهسازی برای ارعاب و اسکات و یا دستگیری است. اگر درست بهیادم مانده باشد موسوی دریکی از بیانیههای خود بعد از انتخابات گفت که هدف او از شرکت در انتخابات بازگرداندن «عقلانیت دینی به فضای مدیریت کشور» بوده اما در میانه مسیر به هدفهای بسیار بلندتری هدایت شده است. طبعاً ما آرزومندیم که آقای موسوی در مسیر هدایت، روزی به آنجا برسد که مرحوم منتظری رسید و بطور نسبی هم که شده ام الفساد دیکتاتوری دینی ولایتفقیه را دریافت. هر کس که به حاکمیت و رأی آزاد جمهور مردم ایران پایبند است، با ماست و ما با او هستیم.
در مصاف تاریخی مردم ایران با نظام... ولایت و شخص ولیفقیه...، گفتهایم و تکرار میکنیم که، بهرغم هر آنچه موسوی یا دیگران علیه مجاهدین و مقاومت ایران گفته باشند یا بگویند، هر گونه تعرض به آنها و خانواده و اطرافیانشان را قویاً محکوم میکنیم و به ولیفقیه... اخطار میکنیم که مسئولیت دستگیری و محاکمه و مجازات موسوی و هر گونه اقدام تروریستی مشخصاً و مستقیماً برعهده شخص... است. کلید پیروزی و اصل طلایی، دراین شرایط، حداکثرتهاجم است. اقشار مختلف مردم بویژه کارگران و دهقانان را بیش از پیش به اعتراض و اعتصاب و مقاومت و به صفوف قیام و ارتش آزادی فرا بخوانید... زمان آن رسیده است که اسم خیابان مصدق را هم برگردانید. همان نام بزرگی که مردم در جریان انقلاب ضدسلطنتی گذاشته بودند. (امام) خمینی... بر خیابان مصدق، نام ولی عصر گذاشت.»
٭ حجت الاسلام قرائتی، استاد حوزه و دانشگاه با حضور در شبکه خبر گفت: «ملت 70 میلیون نفری ایران به عنوان وزارت اطلاعات هرجا که فتنهگران را پیدا کردند، معرفی کنند. در سوره احزاب آیه 60 در مورد منافقین و مرجفون، کسانی که در شهر و جامعه ایجاد شایعه و فتنه میکنند، آمده است این افراد در جامعه زلزله روانی ایجاد میکنند و امروز ابزار آنها اینترنت و شبنامه و سایر روشهای پخش شایعه است. طبق آیه قرآن این افراد باید به روش فرهنگی و ظریف شناسایی و دستگیر شده و به سختترین روش مجازات شوند.»
٭ «تعدادی از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات با ترتیب دادن یک تجمع کوچک تلاش کردند تا به دفاع از اقدامات حامیان موسوی در جریان هتک حرمت عاشورای حسینی بپردازند اما این اقدام باعث شد تا خون دانشجویان این دانشگاه به جوش آمده و در یک حرکت خودجوش، با حرکت از مقابل دانشکده علوم انسانی این دانشگاه به سمت محوطه اصلی دانشگاه، با سردادن شعارهایی علیه رئیس دانشگاه آزاد، به بی تفاوتی مسئولان دانشگاه آزاد نسبت به این ساختار شکنیها اعتراض کنند. این دانشجویان که شعار میدادند: «دانشگاه مخملی نمیخواهیم» و «جاسبی استعفا، استعفا» سپس با حرکت به سمت دفتر جاسبی در طبقه هفتم دانشکده علوم انسانی این دانشگاه، اقدام به برقراری یک تجمع آرام در دفتر جاسبی کردند. این درحالی بود که حراست دانشگاه نیز در این بین اقدام به ضبط پرچمهای ایرانی که در دست دانشجویان بود، نمود.
دانشجویان دانشگاه آزاد که در دفتر جاسبی شعار میدادند: «مفسد اقتصادی اعدام باید گردد؛ فائزه هاشمی اخراج باید گردد» به رئیس دانشگاه مهلت چند روزهای دادند تا اقدام به اخراج فائزه هاشمی که نقش محسوسی در برخی تحرکات در این دانشگاه در روز 16 آذر وسپس حضور در آشوبهای روز عاشورا داشته است، نماید. دانشجویان در یک اقدام انقلابی همچنین عکس حضرت امام را با عکس جاسبی که در کنار تمثال مقام معظم رهبری قرار گرفته بود جایگزین کردند.»
٭ «اعضای دفتر تحکیم وحدت، جنبش عدالتخواه دانشجویی، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، بسیج دانشجویی و اتحادیه انجمنهای اسلامی مستقل دانشجویان سراسر کشور در پی اهانتهای صورت گرفته در روز عاشورای حسینی به مقدسات دینی از سوی فرقه سبز در مقابل قوه قضائیه تجمع کردند. دانشجویان با شعارهای «حی علی خیرالعمل، حرف بسه عمل عمل»، «فتنه گر عاشورا، اعدام باید گردد» و... از مسئولان این قوه، برخورد با سران فتنه طبق قانون مجازات اسلامی را مطالبه نمودند.»
٭ «دانشجویان دانشگاههای علم و صنعت، شیراز، قم، تبریز، امام خمینی قزوین و... با تجمع در دانشگاه و یا حضور در برابر دادگستری شهر خود خواستار رسیدگی به وقایع تلخ روز عاشورا در تهران از سوی مراجع قضایی شدند.»
٭ مریم رجوی، همسر مسعود رجوی سرکرده گروهک تروریستی سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در گفتوگو با خبرگزاری رویترز گفت: «مردم ایران خواهان، تغییر رژیم ولیفقیه هستند. آنها خواهان سرنگونی رژیم ملاها هستند، آنها میخواهند یک جمهوری سکولار را جایگزین دیکتاتوری مذهبی کنند.» وی ادامه داد: «اکنون زمان اتخاذ تحریمات خیلی شدید جهانی است و نیاز به یک سیاست قاطع برای قطع روابط سیاسی و اقتصادی است، زیرا مردم ایران به خیابانها آمدهاند. آنها باید مورد کمک قرار گیرند. امریکا و اروپا باید اقدام کنند.»
٭ مریم رجوی، همسر مسعود رجوی سرکرده گروهک تروریستی سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه گفت: «آنچه که جنبش علیه تقلبات انتخاباتی معرفی میشد، به سرعت ناپدید شده و با جنبشی عمیقتر که هدف آن سرنگونی تمامیت رژیم است جایگزین گردیده است.»
9 دی:
٭ «در ظهر عزا حرمت ارباب شکستند علمدار کجایی، این فتنه گران راه عزاداران تو بستند علمدار کجایی» شعاری بود که جمعیت کم نظیر راهپیمایان تهرانی در خیابانهای منتهی به میدان انقلاب بارها و بارها آن را فریاد زدند. راهپیمایان تهرانی که همزمان با بسیاری نقاط کشور در خیابانهای تهران حضور پیدا کردند تا انزجار و خشم خود از حرمت شکنی نسل جدید منافقین به ساحت حضرت سیدالشهدا (ع) را اعلام کنند، در ادامه نیز با شعارهایی نظیر «لعن علی عدوک یا حسین، خاتمی و کروبی و میرحسین»، «هرجا که اغتشاشه، فائزه رد پاشه»، «جمهوری اسلامی شعار مسلمین است، جمهوری ایرانی حرف منافقین است»، «خامنهای کیست علی زمان، مرگ بر این خوارج نهروان»، «به کوری منافق بسیجی بیدار است، برای هر بسیجی شهادت افتخار است»، «ما منتظریم تا علی اذن دهد، چشم سران فتنه را کور کنیم»، «مرگ بر امریکا»، «مرگ بر موسوی»، «مرگ بر کروبی»، «مرگ بر خاتمی»، «مرگ بر اسرائیل»، «مرگ بر منافق»، «کروبی بی سواد، آلت دست موساد»، «وقت عزا دست میزنه فائزه، سکوت هاشمی براش جایزه؟»، «سی سال توی جبههها، بسیجیها رو زدن، صدام حسین نتونست، با میرحسین اومدن»، «حرف ما یک کلام، محاکمه والسلام»، «جنبش اشرافیت، گوگوش شده حامی ات»، «مرگ بر سه حسین، صدام حسین، باراک حسین، میرحسین» و... نسبت به سران فتنه خشم خود را ابراز کردند. همچنین راهپیمایان هنگامی که مقابل بانک صادرات شعبه کالج که در روز عاشورا توسط اغتشاشگران به آتش کشیده شده بود تجمع کردند، با نشاندادن این ساختمان شعارهای این «سند جنایات موسوی است»، «ما عاشق حسینیم، دشمن میرحسینیم» و... را سر دادند.
٭ جمعیت مردم انقلابی در شهر تهران به حدی بود که بسیاری از رسانههای غربی با سکوت کامل نسبت به این اتفاق، سانسور خبری کامل را در پیش گرفتند و برخی دیگر از این شبکهها نیز به خلاصهترین حالت ممکن صحنههایی از راهپیمایی را نشان داده و جمعیت میلیونی حاضر در خیابان را «چند صد هزار نفر» عنوان کردند. برآوردها از جمعیت راهپیمایان این روز در تهران قریب به 5 میلیون نفر بود. جمعیت مردم تهران از شرق حد فاصل پل چوبی تا میدان انقلاب، از غرب حد فاصل دانشگاه شریف تا میدان انقلاب، از جنوب حد فاصل میدان حر تا میدان انقلاب و از شمال حد فاصل بلوار کشاورز تا میدان انقلاب بود.
٭ جمعیت میلیونی عزاداران هتک حرمت مقدسات توسط حامیان موسوی در روز عاشورا، پس از اتمام تجمع عظیم خود، در مسیرهای بازگشت به سمت منازل در خیابانهای فرعی و اصلی تهران، اقدام به برگزاری راهپیمایی خودجوش کردند. در حالی که جمعیت حاضرین در تجمع امروز از شرق به میدان امام حسین و از غرب به میدان آزادی رسیده است، مردم خشمگین در مسیرهای بازگشت از اجتماع عاشورائیان در خیابانهای توحید، یادگار امام، کارگر شمالی، بلوار کشاورز، خیابان ولیعصر، خیابان جمهوری، خیابان کارگر جنوبی و برخی دیگر از خیابانهای فرعی اقدام به برگزاری راهپیماییهای خودجوش کردند. همچنین در خیابان فردوسی، تظاهرات کنندگان این خیابان، هم اکنون تجمع اعتراضی را در مقابل سفارت انگلیس بر پا کردهاند. این تجمع کنندگان که جمعیت آنها به هزار نفر میرسد، شعار میدهند: « سفارت موسوی تعطیل باید گردد، سفیر روباه پیر اخراج باید گردد»، «بی.بی.سی ساکت باش»، «لانه روباه پیر تسخیر باید گردد»، «مرگ بر انگلیس»، «بی.بی.سی بیحیا، دوربین را بردار بیا»
٭ آیتالله علم الهدی به عنوان سخنران این مراسم گفت: «ما به سران فتنه اعلام میکنیم میگوییم کاری را شما شروع کردید از بغی شروع کرده و به محاربه رساندید. شما حرکتتان را با بغی شروع کردید به معنای طلب ناحق. مطالبه نا حق در برابر نظام عدل میشود بغی. امام عادل این امت رهبر عظیم الشأن در 22 خرداد در خطبه نماز جمعه شما را به حق دعوت کردند. گفتند اگر اشکالی به انتخابات دارید از طریق قانونی رسیدگی کنید. مطالبه ناحق کردید بر طبل مخالفت با جمهوری اسلامی کوبیدید و باغی شدید در نظام اسلامی و بغی ورزیدید. بغی شما بستر را آماده کرد، جریان الحادی جریان کفر و مارکسیستی و منافقین ناپاک در بستر آن آمدند و این حرکت را شروع کردند. در عاشورا بغی شما به محاربه انجامید. بغی شما در روز عاشورا به محاربه انجامید. حرکت روز عاشورا دقیقاًمحاربه بود. شما خواهید گفت شرط محارب «شاهراًبالسیف» ویا آنکه مسلحانه حرکت کند. فرمانده آن منافقین بودند. دلیل داریم که همه شاهدیم چون شعارهایی که منافقین روی سایتشان از 16 آذر گذاشتند آشوبگران عاشورا آن شعارهای منافقین را سردادند پس آنها دستیار منافقین بودند. فرمانده روز عاشورا منافقین بودند. امام بزرگوار در جریان عملیات مرصاد فرمودند منافقین محاربند و هرکس در داخل کشور با منافقین اعلام همکاری کند آنهم ملحق به آن منافق است و مهدورالدم است. منافقین فرمانده عملیات روز عاشورا بودند. اینها نه تنها اعلام همکاری کردند بلکه سرباز و پیاده نظام منافقین شدند. آنها محارب بودند پس به ملاک حکم امام در عملیات مرصاد کسانی که این غائله را بپا کردند محاربند. به این سران فتنه این جمعیت میلیونی ملت اعلام میکند چون رهبرمعظم انقلاب برای شما راه توبه را بازکردند در یک ضرب الاجلی که باید دستگاه قضایی کشور معین کند شما باید توبه کنید و به دامن رهبر بازگردید و اگر توبه نکردید شما محاربید و این مردم و این نظام با شما به عنوان محارب برخورد میکنند.» وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «اگر کسی امروز ولایت فقیه را پذیرا نباشد ولایت امام زمان را پذیرا نیست. رد حجت امام زمان رد خود امام زمان علیه السلام است این در اصل ولایت فقیه است. پس اصل ولایت فقیه همان اصل امامت است و مخالفت با اصل ولایت فقیه مخالفت با اصل امامت است. در مصداق ولایت فقیه 20 سال گذشته 80 مجتهد عادل در خبرگان کشور مقام معظم رهبری را مصداق کامل عیار ولایت فقیه بعد از امام انتخاب کردند. در 20 سال گذشته 80درصد اما در آخرین اجلاس خبرگان که چند ماه قبل برقرار شد تمام خبرگان و هشتاد و چند مجتهد عادل نماینده این مردم همه رأی دادند که در روی کره زمین گزینه و مصداقی برای رهبری امت و ولیفقیهی جز مقام معظم رهبری وجود ندارد.» همچنین شرکتکنندگان در این تجمع با امضای طوماری خطاب به آیتالله آملی لاریجانی خواستار برخورد قاطع با موسوی و کروبی شدند.
٭ در قطعنامه پایانی تجمع بزرگ عاشورائیان در میدان انقلاب اعلام شد: «در روز عاشورای حسینی روز حزن و اندوه و مصیبت عظمای سالار شهیدان که روز عزای عمومی جهان بشریت محسوب میگردد، معدودی ضد انقلاب و فتنهگر که مخالف امنیت، آسایش، پیشرفت، آبادانی، سربلندی و عزت مردم ایران هستند در برخی از خیابانهای تهران با هدایت و پشتیبانی رسانههای بیگانه و نیز برخی قدرتهای استکباری، مقدسترین ارزشهای اسلامی را نشانه گرفته و با هلهله، سوت و کف به تخریب اموال دولتی، اماکن عمومی، سنگپرانی و حمل سلاحهای گرم و سرد به صفوف نمازگزاران و عزاداران حسینی وحشیانه یورش برده، حتی به ساحت قرآن کریم جسارت کردهاند و بدین سان کارنامه ننگین وارثان یزیدیان را سیاه و سیاهتر نمودند... برای آخرین بار به برخی جریانات سیاسی و اشخاص که با شکست در انتخابات با نه بزرگ مردم مواجه شدند و به جای تن دادن به قانون و رأی اکثریت نمایش و بازی تقلب را به راهانداختند و زمینهساز و بستری برای ساختارشکنی، هنجارشکنی و اقدامات ضد انقلابی شدند و بسیاری از اغتشاشات پس از انتخابات با سکوت، همراهی یا حمایت آنان بوده است قاطعانه هشدار میدهیم که اگر به صراحت از ضد انقلاب حرمتشکن و یزیدیان وابسته به استکبار و صهیونیسم بینالملل اعلام بیزاری و برائت نجویید و همچنان بر لجاجت و پیمودن راه باطل و خلاف مسیر ملت و اسلام پای فشاری نمایند، با خشم ملت انقلابی و غیور ایران اسلامی مواجه و برای همیشه از صحنه طرد خواهید شد... اغتشاشگران و آشوبگران روز عاشورا را که علیه قرآن، ارزشها و مقدسات اسلامی و نظام جمهوری اسلامی دست به توطئه زدند مصداق بارز ضد انقلاب، مفسد فیالارض و محارب با خدا میدانیم و از نهادهای مسئول خواهان شناسایی، محاکمه عاملان و مسببان این حرمتشکنی و اشد مجازات برای آنان هستیم.»
٭ پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا فرمودند: «اگر این مسئله اتفاق نمیافتاد و عدهای وسط راه، سست عنصری نشان نمیدادند، امروز وضع کشور در زمینههای مادی و معنوی خیلی بهتر بود اما همانگونه که بارها تأکید شد و واقعیتهای جامعه نیز نشان میدهد هر مقدار ریزش بود دو برابر آن رویش وجود دارد.»
٭ ابوالحسن بنیصدر در گفتوگو با شبکه راشاتودی با حمایت از آشوبگران روز عاشورا، گفت: «این حرکتهای اعتراضآمیز و آشوب طلبانه از ابتدا در اعتراض به نتایج انتخابات 22 خرداد بود اما اکنون کل نظام را هدف قرار داده است. «بنی صدر رمز اتحاد تمامی مخالفان را در ضدیت با نظام اسلامی دانست و گفت: «تمامی مخالفان آماده تشکیل دادن حکومتی دموکرات در ایران هستند.» وی در نهایت خود را یکی از این افراد معرفی کرد.
٭ سردار رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران گفت: «قطع به یقین حالتی که در موضوع کشتهشدن سید علی موسوی انجام شده مبین آن است که وی در مسیری قرار گرفته و در حال حرکت ترور شده است.»
٭ «عدهای از هواداران موسوی در دانشگاه شریف، در حالی که سایر دانشجویان به جمع میلیونی مردم معترض در خیابان آزادی پیوسته بودند، با استفاده از محیط خلوت دانشگاه و در ادامه سیاست روز عاشورای حامیان موسوی در هتک حرمت از عزاداران حسینی، به خیمه عزاداری برپا شده در این دانشگاه هجوم برده و این خیمه را نیز به آتش کشیدند. در حالی که به دلیل حضور دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در تجمع عاشورائیان تهران محیط این دانشگاه بسیار خلوت شده بود، تعدادی از حامیان موسوی، خیمه عزاداری دانشجویان این دانشگاه را به آتش کشیدند. این خیمه عزاداری که توسط هیأتالزهرای دانشگاه شریف، یکی از هیأتهای پر مخاطب این دانشگاه و از شب اول محرم در ساختمان ابنسینای دانشگاه شریف برپا شده بود عصر امروز در آتش کینه حامیان موسوی سوخت. این در حالی است که هتک حرمت این جماعت از روز عاشورای حسینی موجب خروش میلیونی مردم ایران شده بود. این آتش سوزی که بلافاصله توسط دانشجویان دانشگاه خاموش شد، موجب شگفتی و خشم دانشجویان دانشگاه شریف با گرایشهای مختلف سیاسی شده است.»
٭ شبکه ایران: علی اکبر محتشمی پور، رئیس کمیته صیانت از آرای موسوی پس از قریب به 4 ماه سکوت در برابر شعار «نه غزه نه لبنان» طیف متبوعش، در گفتوگو با فارس با بیان اینکه کسانی که به عمد شعار «نه غزه، نه لبنان» را میدهند خائن هستند، گفت: «ما باید طرفدار مظلوم باشیم و جان خود را فدای آرمانهای بلند اسلام بکنیم.» وی در پایان تأکید کرد: «طرح این شعارها سبب انزوای ایران در جهان اسلام و نفرت بین دوستداران ما میشود.»
٭ «در پی رصد و تحلیل وضعیت فعلی کشور از سوی نهادهای امنیتی- اطلاعاتی و بررسی گزارشات مختلف، این نهادها تصمیم به افزایش حفاظت از سران جریان معترض گرفتند. نهادهای ذیربط تصمیم گرفتهاند تا علاوه بر حلقههای حفاظتی موجود، حلقههای محسوس و نامحسوس دیگری نیز برای حفاظت از سران جریان معترض به کار گیرند. همچنین احتمال گسترش حلقه حفاظت نامحسوس به افراد منتسب به سران جریان معترض نیز مطرح شده است. مسئولان بر این عقیدهاند که هرگونه آسیب به سران جریان فوق، موجبات تبلیغات شدید علیه نظام جمهوری اسلامی ایران را فرآهم میآورد و در همین حال گزارشات دریافتی آنان و دستگیری تعدادی از افراد نیز در تصمیمگیریهای آنان مؤثر بوده است و در پی دریافت گزارشهای موثق احتمال ترور افرادی چون میرحسین موسوی، زهرا رهنورد، سید محمد خاتمی و مهدی کروبی، آنان تصمیم به تشدید حفاظت از این افراد گرفتند. این نهادها زبدهترین نیروهای حفاظتی را که پیشتر متعلق به برخی مقامات ارشد سیاسی و اجرایی بودند به سران جریان معترض اختصاص دادهاند.»
٭ واشنگتنپست: «دولتمردان امریکایی بشدت نگران هستند که پشتیبانی مستقیم و آشکار از جنبش سبز باعث آسیب رسیدن به آن شود. اما اکنون که اوباما بطور آشکار از این جنبش حمایت کرده و حمایت آشکار وی مورد انتقاد قرار گرفته است، وقت آن رسیده که امریکا هر کاری که از دستش برمی آید، چه بطور آشکار و چه پنهان برای کمک به این جریان انجام دهد. دولت اوباما و دیگر دولتهای غربی باید سیاستهای خود را همراستا و موازی جریان سبز کنند و حرکات این جریان را به خوبی انعکاس و سیاستهای خود را بر آن بیشتر متمرکز کنند.»
این روزنامه با تأکید بر اینکه باید جنگ حامیان موسوی که جنگ برای آزادی است مورد تقویت و کمک خارجی قرار بگیرد، ادامه داد: «لازم نیست این کشورهای غربی تعاملات دیپلماتیک خود را با ایران بطور کامل قطع کنند ولی باید طوری رفتار کنند که حاصلش این شود که ایران یک کشور دیکتاتور متزلزل در حال سقوط است و با رفتارشان این موضوع را القا کنند.» به نوشته این روزنامه امریکایی، اوباما، هنگامی که با کنار گذاشتن متن از پیش آماده شده در جریان دریافت جایزه نوبل در ماه جاری میلادی گفت این مسئولیت همه مردم و ملتهای آزاد است که مشخص کنند که ما هوادار تظاهرکنندگان ایران هستیم، تا حدودی سیاست امریکا را به مسیر درست بازگرداند.
وی روز دوشنبه پا را از این حد نیز فراتر گذاشت و در بیانیه شدیدی سرکوب خشونت بار و ناعادلانه شهروندان بیگناه ایران را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری همه کسانی شد که بدون رعایت عدالت بازداشت شدهاند. این میتواند به این معنی باشد که دولت اوباما و دیگر دولتهای غربی باید سیاستهای خود را نسبت به ایران بیشتر از هر زمان دیگر به گونهای متناسب و هماهنگ کنند که نشان دهنده و انعکاس دهنده مرکزیت جریان سبز در نبرد برای آزادی باشد. این روزنامه از دولتهای غیرغربی نیز خواست که هر چه در توان دارند، برای کمک به این جریان فتنه بهکار گیرند و نوشت: برای کمک به جریان سبز باز هم کارهای بیشتری میتوان انجام داد.
برای مثال باید به روسیه و کشورهای غیرغربی برای محکوم کردن خشونت رژیم ایران فشار آورد و تحریمهای سپاه پاسداران و شبکه گسترده تجاری و مالی آن باید افزایش یابد. اقدام در این مورد نباید با ماهها بحث و چانهزنی در شورای امنیت سازمان ملل متحد به تأخیر بیفتد. واشنگتنپست در ادامه نسخهنویسی در جهت تقویت جریان فتنه با استفاده از منابع خارجی افزود: همچنین باید تسهیلاتی برای کمک به افزایش توان ارتباطی و جلوگیری از سانسور برای این جریان تهیه شود و توان ارتباطی آنها افزایش یابد. در این زمینه باید از طریق «کنسرسیوم جهانی اینترنت آزاد» این جریان مورد حمایت بیشتری قرار گیرد، دست آنها را بیشتر باز بگذارد و تعامل این جریان را با جهان خارج بیش از پیش کرده و زمینه موفقیت آنها را مهیا سازد.
٭ دادستان کل کشور در جلسه غیرعلنی مجلس حاضر شد و به سؤالات و اظهار نظر نمایندگان پاسخ گفت. محسنیاژهای اظهار داشت: «مطمئن باشید که تعقیب قضایی سران فتنه به فراموشی سپرده نخواهد شد و پرونده موسوی و کروبی در حال تکمیل است. در غائله روز عاشورا نیز برخی اقدامات حرمتشکنان عنوان مجرمانه ارتداد و محاربه دارد و اگر این مسئله از سوی سران فتنه تکذیب نشود و برائت جسته نشود،جرم همراهی با مرتدین و محاربین هم به جرایم قبلی آنها اضافه خواهد شد.»
همچنین حجت الاسلام حسن نوروزی نماینده مردم رباطکریم و عضو کمیسیون سیاست داخلی و امور شوراهای مجلس گزارشی از جلسه غیر علنی امروز مجلس ارائه کرد. وی با تشریح محور سخنان مطروحه در جلسه غیرعلنی مجلس اظهار داشت: نمایندگان در این جلسه از دستگاه قضایی و دادستان کل کشور خواستند که محرکان اصلی و سران فتنه دستگیر شوند. ضمن آنکه محرکان اغتشاشات اخیر تهران همانند مهدی کروبی، میر حسین موسوی و فائزه هاشمی که با صدور بیانیهها و سخنرانیهای خود باعث گسترش اغتشاشات شدهاند باید دستگیر شوند. نوروزی با بیان اینکه نباید سران فتنه در امان باشند از درخواست نمایندگان از دادستان کل کشور برای بازداشت و محاکمه سران فتنه خبر داد.