کد خبر: ۶۸۱۴
زمان انتشار: ۱۶:۴۷     ۲۷ آبان ۱۳۸۹

حامیان اسکن عریان بدن مسافرین آمریکایی در اظهارنظری مضحک عنوان کردند: شهروندان آمریکایی باید بپذیرند که با این دستگاه‌ها مورد بازرسی قرار گیرند یا اینکه اصلاً از خیر پرواز با هواپیما بگذرند!

به گزارش شبکه ایران به نقل از روزنامه آمریکایی "کریستین ساینس مانیتور"، با بالا گرفتن بحث‌ها در خصوص قانونی یا غیرقانونی بودن اسکن عریان بدن مسافرین در فرودگاه‌های آمریکا، برخی منتقدین این اقدام، آن را مخالف با اصل چهارم قانون اساسی آمریکا مبنی بر تحریم بازرسی‌های بی‌مورد می‌دانند.‌

برخی از فعالان حقوق بشر نیز در همین زمینه، این اقدام دولتمردان آمریکا را بزرگترین نقض حریم خصوصی در طول تاریخ آمریکا می‌دانند.

"ویلیام شرودر" یک استاد حقوق دانشگاه و از حامیان اسکن عریان بدن مسافرین آمریکایی در اظهارنظری مضحک می‌گوید: شهروندان آمریکایی باید بپذیرند که با این دستگاه‌ها مورد بازرسی قرار گیرند، یا اینکه اصلا از خیر پرواز با هواپیما بگذرند!

* جبران بی‌عرضگی امنیتی از طریق اسکنرهای بدن!
امثال شرودر بر این باورند که چون مقامات امنیتی آمریکا با روش‌های دیگر نتوانسته‌اند جلوی ورود تروریست‌ها به فرودگاه‌های آمریکا را بگیرند، لذا حق دارند با نقض حریم خصوصی شهروندان، بی‌عرضگی خود را جبران کنند.
کریستین ساینس مانیتور با تاکید بر اینکه این مساله به نوعی تجریه و تحلیل "هزینه – فایده" نیازمند است، افزود: اظهارنظر در مورد هزینه‌های این اقدام در اینترنت این روزها بسیار زیاد شده است. بسیاری این اقدام را بی‌مورد می‌دانند و حتی برخی نیز از آن به تجاوز جنسی تعبیر کرده‌اند. اما در مقابل کسانی می‌گویند که این طرح می‌تواند جلوی کسانی هچون "عمر فاروق عبدالمطلب" را که با بمب سوار یک هواپیمای آمریکایی شده بود، به فرودگاه‌های آمریکا بگیرد!
این نشریه آمریکایی ادامه داد: اما مساله مهم اینجاست که واقعاً روشن نیست که آیا اسکن عریان بدن در فرودگاه‌های آمریکا می‌تواند منجر به امنیت بیشتر شود یا نه؟ سازمان حسابرسی آمریکا در گزارشی که در ماه مارس منتشر شد، تصریح کرده بود: کاملاً روشن نیست که این اسکنرها هم می‌توانستند از ورود عبدالمطلب با بمب به فرودگاه جلوگیری کنند یا نه.

* اسکنرها بی‌فایده و ناکارآمد هستند
مقامات امنیتی ایتالیایی در سپتامبر گذشته استفاده از اسکنرهای مذکور را متوقف کردند. "ویتو ریگو" رییس سازمان هواپیمایی ایتالیا در این خصوص گفت: ما نتیجه خوبی از این اسکنرها نگرفتیم چون بسیار کند و ناکارآمد هستند."
محققین انگلیسی نیز اذعان کرده‌اند که این اسکنرها هرچقدر به فلز حساسند، قدرت یافتن مواد شیمیایی، پلاستیک و مایعات را ندارند!
"سوزان هرمان" رییس اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا نیز در این زمینه گفته است: مردم هر چه بیشتر اطلاع داشته باشند، بهتر می‌توانند تصمیم بگیرند که آیا حاضرند آزادی‌های مدنی خود را در قبال امنیت بیشتر به چنین دستگاه‌هایی بفروشند یا نه؟ البته مردم قطعاً حریم شخصی خود را به دستگاه‌هایی نخواهند فروخت که نمی‌توانند جلوی ورود بمب به فرودگاه‏ها را بگیرند."
هرمان همچنین با ذکر مثال‌هایی تاکید کرده که این دستگاه‌ها حریم شخصی افراد را کاملاً نقض می‌کنند.

 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها