ويليام هيگ ، وزير امور خارجه انگليس گفت: ما تاكيد كردهايم كه جزييات تحريمها عليه ايران اجرا ميشود.
وي افزود: مهم است مقامات ايران اراده جامعه بينالمللي در اين باره را درك كنند و مهم است كه ما به تشديد تحريم اقتصادي ادامه دهيم.
در بيانيه روز دوشنبه بر اجراي توافق 23 ژانويه ميان 27 كشور عضو اتحاديه اروپا مبني بر ممنوعيت فوري واردات نفت از ايران و پايان دادن به قراردادهاي جاري از اول ژوئيه تاكيد شد.
در اين بيانيه آمده است كه توافقات براي واردات نفت ايران كه پيش از 23 ژانويه منعقد شده است بايد از اول ژوئيه خاتمه داده شود.
بر اساس اين بيانيه "از همان تاريخ شركتهاي بيمه اتحاديه روپا ديگر حمل و نقل نفت ايران را تحت بيمه مسووليت ثالث و بيمه مسئوليت زيست محيطي قرار نخواهند داد. "
اين بيانيه ادعا ميكند كه "هدف اتحاديه اروپا هم چنان رسيدن به يك راه حل جامع بلند مدت مبتني بر مذاكراتي معنادار" ميان قدرتهاي جهاني و ايران است. اما كاترين اشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا در كنفرانس خبري به وجود شكاف اساسي ميان دو طرف اذعان كرد و گفت: ما نگرانيهايي جدي داريم. تحريمها براي آن است كه ايران متوجه شود بايد آن نگرانيها را جدي بگيرد و به آنها پاسخ دهد.
وي افزود: ما بايد فشار را حفظ كنيم.
بر اساس گزارش رويترز، اشتون در حاشيه نشت وزيران امور خارجه تحاديه اروپا در لوكزامبورگ گفت: هيچ تغييري در خصوص اينكه از اول ژوئيه چه خواهيم كرد ايجاد نشده است.
وي ادامه داد: تحريمهايي كه مورد توافق قرار گرفته اجرا خواهد شد.
رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت كه اميدوار است ديپلماسي بتواند مساله هستهيي را به زودي حل كند اما آنها به حفظ تحريمها عليه ايران ادامه خواهند داد.
وي افزود: خواسته واقعي من تلاش براي حل اين ( مساله) در اسرع وقت است. ما به دنبال اين هستيم كه چه فشار بيشتري را ميتوانيم اعمال كنيم و اين مذاكرات به شكلي مستمر ادامه مييابد تا ايران متقاعد شود كه بيايد و با ما مذاكره كند.
در عين حال ديپلماتها گفتهاند كه يونان در ميان دولتهاي اتحاديه لابي كرده است تا اجازه خريد نفت ايران تحت توافقات منعقده را پس از اول ژوئيه داشته باشد يا اينكه به آن تضمين اعتباري داده شود كه به اين كشور براي خريد نفت كمك كنند، اما اين تقاضا رد شده است.
دولت انگليس نيز براي معاف شدن از ممنوعيت بيمه نفت ايران كه به كشورهاي خارج از اتحاديه فروخته ميشود اعمال فشار كرد، اما دست از اصرار خود برداشته است.
اين در حالي است كه بر اساس گزارش جديد منتشره توسط " ماركت پابليشرز" ايران همچنان دومين توليد كننده بزرگ نفت خام در اوپك پس از عربستان است.
بر اساس گزارش رويترز كره جنوبي اعلام كرده است كه از اول ژوئيه در پي اجرا شدن ممنوعيتهاي اروپايي واردات نفت از ايران را متوقف ميكند.
اين خبر در بيانيه مشترك وزارتهاي اقتصاد، دارايي و امور خارجه كره جنوبي اعلام شد.
به گزارش ايسنا اين اظهارات در حالي است كه تاكنون نه تنها تحريمها اعمالي عليه ايران كارساز نبوده؛ بلكه زمينه خودكفايي ايران در بخشهاي مختلف اقتصادي را فراهم كرده است.