کد خبر: ۵۱۹۸۶
زمان انتشار: ۱۰:۲۳     ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۱
روز جمعه 130 نامزد انتخابات مجلس برای تصاحب 65‌ کرسی نمایندگی در 33 حوزه انتخابیه و در 18 استان با یکدیگر رقابت خواهند کرد، بررسی لیست‌های انتخاباتی نشان می دهد که به جز لیست جبهه متحد، پایداری و منتقدین دولت، مابقی لیست‌ها بخصوص در حوزه تهران تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند!
ایران:روز جمعه 130 نامزد انتخابات مجلس برای تصاحب 65‌ کرسی نمایندگی در 33 حوزه انتخابیه و در 18 استان با یکدیگر رقابت خواهند کرد
بررسی لیست‌های انتخاباتی نشان می دهد که به جز لیست جبهه متحد، پایداری و منتقدین دولت، مابقی لیست‌ها بخصوص در حوزه تهران تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند!
31 کاندیدای مستقل در شهرستان‌ها مهمترین و پرتعدادترین تشکل غیررسمی هستند
در شهرستان‌ها جبهه متحد با 16 کاندیدا، جبهه ایستادگی با 11 کاندیدا، جبهه پایداری با 5 کاندیدا و اصلاح‌طلبان با 2 کاندیدای اختصاصی در صحنه حضور دارند. همچنین بیشترین اشتراکات مانند دوره قبل مربوط به جبهه پایداری و متحد با 15 کاندیدا است با آغاز تبلیغات رسمی کاندیداهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس نهم از روز پنجشنبه هفته گذشته، رقابت‌های انتخاباتی وارد فاز عملیاتی خود گردیده و گروه‌ها، جبهه‌ها و جناح‌های سیاسی با ارائه لیست‌ها و اقلام تبلیغاتی رسماً وارد دور دوم رقابت انتخابات مجلس نهم شده‌اند و می‌کوشند تا با یک رقابت سنگین و تنگاتنگ اکثریت مؤثر در مجلس آینده را از آن خود کنند.
در دور دوم انتخابات مجلس نهم، که روز جمعه هفته آینده برگزار می‌شود، 130 نامزد انتخاباتی برای تصاحب
65‌ کرسی نمایندگی در 33 حوزه انتخابیه و در 18 استان با یکدیگر رقابت خواهند کرد و حوزه انتخابیه تهران با داشتن
25 کرسی خالی بیشترین نامزدهای این مرحله را به خود اختصاص داده است.
در این گزارش، جبهه‌بندی‌ها و آرایش سیاسی و تعداد کاندیدای جبهه‌های پایداری، متحد، ایستادگی، اصلاح‌طلبان و منتقدین دولت (صدای ملت) را مورد تحلیل قرار داده‌ایم. بررسی لیست‌های انتخاباتی این جبهه‌ها نشان می دهد که به جز لیست جبهه متحد، پایداری و منتقدین دولت، مابقی لیست‌ها بخصوص در حوزه تهران تفاوت چندانی، با یکدیگر ندارند!
به عنوان نمونه اعضای لیست جبهه ایستادگی در تهران به جز 3 نفر، با لیست جبهه متحد اصولگرایان مشترک است و نکته قابل توجه در این میان آن که ابوالقاسم رئوفیان، رئیس ستاد انتخاباتی جبهه ایستادگی در این خصوص می‌گوید: «ضرورتی برای گفت‌وگو با جبهه متحد اصولگرایان احساس نکردیم!»
همچنین در این دوره جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری در تهران هر کدام با 21 کاندیدای مستقل و 4 کاندیدای مشترک حضور پیدا کرده‌اند که ظاهراً جبهه پایداری مجزاترین لیست انتخاباتی مرحله دوم را به خود اختصاص داده است. در تهران غیر از دو‌لیست مطرح متحد و پایداری، 10 لیست دیگر هم که عمدتاً متعلق به اصولگرایان می‌باشند، تاکنون اعلام وجود کرده‌اند.
صدای ملت با 4 کاندیدا (که 2 نفر آن با اصلاح‌طلبان مشترک می‌باشد) و اصلاح‌طلبان با 2 کاندیدا از جمله لیست‌های انتخاباتی دیگر دور دوم انتخابات شهر تهران می‌باشند!
جبهه‌بندی در استان‌ها
اما در شهرستان‌ها وضع به گونه دیگری است، جبهه متحد با 16 کاندیدا، بیشترین کاندیدای اختصاصی را در اختیار دارد و بعد از آن جبهه ایستادگی با 11 کاندیدای اختصاصی، جبهه پایداری با 5 کاندیدا و اصلاح‌طلبان با 2 کاندیدای اختصاصی در صحنه حضور دارند. همچنین بیشترین اشتراکات به مانند دوره قبل مربوط است به جبهه پایداری و متحد. 15 کاندیدا، نفراتی هستند که هر دو جبهه روی آنها به توافق رسیده‌اند. نکته قابل توجه و تأمل هم آن که بیشترین سهم کاندیدا مربوط به مستقلین با 31 نفر می‌باشد.
مستقلین هم مال ما بودند!
علیرضا زاکانی، رئیس ستاد انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان اما در گفت‌وگو با هفته‌نامه مثلث می‌گوید: «ما در مجلس نهم اکثریت قاطعی از منتخبان مورد حمایت جبهه متحد اصولگرایان را داریم و قطعاً بیشترین نمایندگان منتخب مجلس نهم کاندیداهایی هستند که از سوی جبهه متحد اصولگرایان معرفی شده‌اند.»
زاکانی در حالی مدعی است که بیشترین راه یافتگان به مجلس متعلق به این جبهه بوده که آمارها چیز دیگری می‌گوید. براساس بررسی‌های انجام شده از مجموع 92 نفر حاضر در لیست‌های این جبهه که در دور اول به مجلس وارد شده اند ، 41 نفر با اعضای جبهه پایداری مشترک بوده‌اند و در این میان مستقلین با 58 نفر، بیشترین راه یافتگان در دور اول به مجلس نهم را به خود اختصاص داده‌اند.
هر چند که در این خصوص نیز، زاکانی معتقد است: «بخشی از افراد مستقل نیز در حوزه رقابتی مورد تأیید جبهه متحد بوده‌اند، اما به دلیل این‌که رقابت‌ میان اصولگرایان بود، برای مشارکت حداکثری با تابلوی این جبهه در انتخابات شرکت نکردند! و به عنوان کاندیداهای مستقل در رقابت‌ها حضور داشتند!»
ما برتریم!
احمد توکلی، از چهره‌های جنجالی جبهه متحد اصولگرایان نیز با اشاره به فهرست‌های جبهه متحد اصولگرایان و برخی دیگر از گروه‌های سیاسی در دور دوم انتخابات می‌گوید: «این فهرست‌ها از نظر وزن و تجربه در همه حوز‌ه‌ها با هم قابل مقایسه نیستند! و جبهه متحد از نظر حضور صاحبنظران سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی حقوقی برتری آشکار دارد و مجموعه‌ای از افراد جوان، کارآمد و باتجربه! در این فهرست قرار دارند!»
همچنین پرویز سروری، از دیگر اعضای جبهه متحد با بیان این‌که مرحله دوم انتخابات رقابت بین لیست کارآمد و لیست سیاسی است، معتقد است: « سال آینده به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال چالش‌های سیاسی است، لذا اگر مجلس نهم هم سیاسی باشد، مشکلی از مشکلات مردم حل نخواهد شد! چرا که آن موقع مجلس است که این چالش‌ها را تحریک می‌کند و به التهابات سیاسی دامن می‌زند!»
سروری ظاهراً مجلس هشتم را مجلسی بدون حاشیه می‌داند.
مرزبندی‌ها در جبهه متحد، اتحاد اصولگرایان را تحت‌الشعاع قرار داده
اما در آن سوی میدان یک عضو جبهه پایداری با اشاره به عضویت دو نامزد این جبهه درلیست جبهه متحد می‌گوید: اگر لیست مرحله دوم انتخابات مجلس مورد تأیید سران جبهه متحد است بنابراین باید برای کل اعضای این لیست تبلیغ شود.
علی‌اصغر زارعی در گفت‌وگو با ایسنا می‌افزاید:« اگر جبهه متحد پذیرفته است که دو عضو جبهه پایداری نیز در لیست‌شان قرار گیرد، این به مفهوم کار کردن و تبلیغ کردن برای همه اعضای حاضر در این لیست با هدف جمع‌آوری بیشترین آرا در مرحله دوم انتخابات است».
نماینده مردم تهران خاطرنشان می‌کند: بنده از آقایان اصولگرا می‌پرسم که آیا برای خالی نبودن کرسی‌های جبهه متحد، دو عضو از جبهه پایداری در لیست جبهه متحد قرار دادند؟ حمایت از کل لیست جبهه متحد به چه معناست، آیا به معنای این است که فقط برای 23‌نفر تبلیغ کنند یا برای کل 25 نفر باید کار کرد تا در مرحله دوم انتخابات پیروز شوند.
وی تأکید می‌کند: به عقیده بنده حرکت برخی از اصولگرایان و برخی مرزبندی‌ها درجبهه متحد، اتحاد داخلی اصولگرایان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.
تخلف خاصی گزارش نشده است
معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور نیز درباره روند فعالیت‌های تبلیغاتی نامزدهای مرحله دوم انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی می‌گوید: خوشبختانه تاکنون روند تبلیغات نامزدها خوب و بر مدار قانون بوده است.
سیدصولت مرتضوی در گفت‌و‌گو با ایرنا اضافه می‌کند: از زمان آغاز تبلیغات نامزدهای مرحله دوم انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی تاکنون تخلف خاصی گزارش نشده است.
معاون سیاسی وزیر کشور همچنین اظهار داشت: تخلفاتی که تاکنون گزارش شده است، بسیار ناچیز بوده و با تذکرات فرمانداران و هیأت‌های اجرایی برطرف شده است.
٭ ٭ ٭
هرچند جبهه متحد تأکید می‌کند که رقابت بین لیست‌های کارآمد و سیاسی است، اما مردم یک‌بار در دور اول نشان دادند که از لیست‌ها عبور کرده و به صورت لیستی رأی نخواهند داد، این‌بار نیز باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا استراتژی مردم که تعیین‌کننده سرنوشت رقابت لیست‌ها خواهد بود، به کجا منتهی خواهد شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۲۷ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۱
۰
۰
به صورت جدول و خلاصه بنویسید .
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها