کد خبر: ۵۰۰۴۴۴
زمان انتشار: ۱۱:۴۰     ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
وکیلی: ادراک عمومی جامعه نسبت به رئیسی مثبت است و با اتکا به ادراک مثبت جامعه، توانست رئیس‌جمهور شود اما صیانت از ادراک مثبت عمومی جامعه کار بسیار سختی است

به گزارش پایگاه 598، محمدعلی وکیلی فعال سیاسی اصلاح‌طلب و سخنگوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سال ۹۶ پیرامون عملکرد ۱۵۰ روزه دولت سیزدهم گفتگو کرده است.

بخش‌هایی از این گفتگو را در ادامه خواهید خواند:

*اگر بخواهم این ۱۵۰ روز به عنوان یک پِلَن کوچک در مقایسه با دولت پیشین مقایسه کنم و با مقیاس آدم‌های انتخابی از سوی رئیسی و آدم‌های دولت قبل، مقایسه‌ای صورت دهم باید بگویم که دولت آقای رئیسی مشکل در مسئله شناسی دارد. مشکل در راهکار و جواب نیست.

*دولت آقای رئیسی که تا به الان بیش از ۱۵۰ روز از عمر آن می‌گذرد به غیر از انرژی فوق‌العاده‌ و ارتباطات بی‌تکلف با مردم و نخبگان جامعه از سوی شخص آقای رئیسی دیده می‌شود، هنوز از دولت او چشم اندازی که نشان دهد این دولت چند مرده حلاج است، دیده نشده است.

*دولت آقای رئیسی به دلیل استفاده از آدم های باتجربه و وصل بودن به بدنه آدم‌های با سابقه اجرایی طولانی، مسائل کشور را درست تشخیص داده بودند. فهمیده بودند اقتصاد ایران از دالان تئوری‌های اقتصاد عبور نمی‌کند.

*اقتصاد ایران، اقتصاد سیاسی است و باید تصمیمات سیاسی گرفته شود. آقای رئیسی فهمیده بودند که مشکلات اجتماعی جامعه ایران زیربنای اقتصادی دارد. فهمیده بودند اگر قرار است تابلوی بورس سبز شود، دستوری نمی شود اما به هر حال اگر قرار باشد کسب و کار بانشاطی داشته باشیم، مسئله‌مان در کسب و کارها کجاست.

*دولتمردان روحانی مسئله را درست تشخیص داده بودند اما مشکلشان در جواب و راهکار بود. چون دستشان می‌لرزید. از سایه خودشان می ترسیدند. اعتماد به نفس پائینی داشتند و در فضای اعتماد حاکمیت نبودند. اما دولت آقای رئیسی به عقیده بنده مشکلی در بیان ندارد و وزیر درست و خوب دستور می‌دهد و کار مردم در کارتابل‌ها نمی‌ماند. مسائل مردم در کارتابل‌ها بازی و آرشیو و بایگانی نمی‌شود. اما اشکالی که متوجه آنهاست، مسئله شناسی است اینکه این دوستان مسائل را جابجا متوجه می‌شوند. اهم و مهم را تشخیص درست نمی‌دهند. فرعی و اصلی جابجا می‌شود و به جای اینکه به دنبال مسائل کلیدی حل اقتصاد کشور بروند، به دنبال مسائل روبنایی رفته و انرژی و مدیریت کشور، کوچه و بازاری شده است.

* ادراک عمومی جامعه نسبت به رئیسی مثبت است و با اتکا به ادراک مثبت جامعه، توانست رئیس‌جمهور شود اما صیانت از ادراک مثبت عمومی جامعه کار بسیار سختی است و یکی از پاشنه‌های آشیل ادراک عمومی جامعه، شعاع قدرت است.

*اگر ادراک عمومی نسبت به آقای روحانی منفی شد به خاطر شعاع قدرتی بود که برخاسته از دفترش بود. یعنی هسته نزدیک راه فرمان را می‌گیرد. هسته روحانی محفلی بود و جامعه را نمی‌دیدند و به محفل محصور بودند. آقای رئیسی صداقت و سلامت نفس مثال زدنی دارد اما آقای رئیسی باید به شدت مواظب باشد که گرفتار شعاع قدرت نشود و خدای نکرده قربانی شعاع قدرت نشود. مردم باید باور کنند که آقای رئیسی با احدی رودربایستی و خط قرمز ندارد و خط قرمزش مردم و وعده هایی است که به مردم داده است و این وقتی باور می شود که ببینند که آقای رئیسی با فلان وزیر و معاون و استاندار و مدیر هلدینگ برخورد کرده است و با احدی تعارف ندارد.

*دولت آقای رئیسی که حساسیت مبارزه با فساد را دارد، بداند که تحقق دولت الکترونیک می‌تواند مبارزه با فساد را جایگزین مبارزه با فاسد کند.

منبع: فارس
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها