به گزارش پایگاه 598، موسي فرزانيان در گفتوگو با فارس، با بيان اينكه ركود در بخش توليد نوشتافزار و لوازم التحرير حاكم است، گفت: برگشت پول سرمايهگذاران اين بخش سخت است و با توجه به افزايش هزينه توليد، توان رقابت توليدكنندگان اين بخش با محصولات خارجي كم شده است.
رئيس اتحاديه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسي با بيان اينكه كيفيت توليدات لوازمالتحرير ايراني خوب است، گفت: به دليل بالا بودن هزينههاي توليد از جمله سود بانكي، بيمه، ماليات و ... امكان رقابت با توليدات خارجي وجود ندارد.
وي افزود: 70 تا 75 نوشتافزار و لوازمالتحرير موجود در بازار وارداتي و بين 20 تا 25 درصد هم توليد داخلي و بقيه قاچاقي است.
فرزانيان اظهار داشت: البته ميزان واردات بسته به نوع كالا متفاوت است به عنوان مثال حدود 98 درصد دفتر مورد نياز كشور از توليد داخل تأمين ميشود.
رئيس اتحاديه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسي تهران بيان داشت: همچنين 10 تا 15 درصد از نوشتافزار و لوازم مهندسي موجود در بازار را اجناس قاچاق تشكيل ميدهد.
وي با بيان اينكه حدود 50 درصد از كالاهاي وارداتي اين بخش از چين است، بيان داشت: واردات نوشت افزار علاوه بر چين از كشورهاي اندونزي، كره و ژاپن است.
فرزانيان به دليل پايين بدون كيفيت كالاي چيني اشاره كرد و گفت: با توجه
به قدرت خريد پايين مردم واردكنندگان جنسهاي ارزان قيمت كه غالبا كيفيت
پايينتري دارد، را از چين وارد ميكنند.