به گزارش پایگاه 598، دکتر ربابه شیخالاسلام، متخصص تغذیه و رئیس انجمن عالی غذا و تغذیه حامی
سلامت، در خصوص مصرف نان لواش در کشور عنوان کرد: نان لواش به دلیل کمبود
ویتامین و مواد معدنی که نسبت به سایر نانها از ارزش غذایی پایینتری
برخوردار است چراکه در این نوع نان، معمولا تخمیر صورت نمیگیرد و در واقع
نانواییهایی که نان لواش تهیه میکنند از مخمر (خمیر مایه) استفاده
نمیکنند، به همین دلیل موادی که در آرد وجود دارد، و جذب آهن و کلسیم را
کاهش میدهد، از آن جدا نمی شود و به همین دلیل مصرف روتین و مداوم نان
لواش سبب ایجاد فقر آهن و کلسیم به ویژه در کودکان و نوجوانان که در حال
رشد هستند، میشود.
وی افزود: گروه علمی تغذیهی ایران با گسترش
نان لواش مخالف است، چرا که علاوه بر فقر آهن و کلسیم به دلیل سفید بودن
آرد در نان لواش و نانهای فانتزی و درصد سبوسگیری بالا، این نانها از
کمبود روی و ویتامینهای گروه B و فیبرها و املاح مغذی برخوردارند،به همین
دلیل مصرف آنها بویژه برای کودکان و دانشآموزان توصیه نمیشود و متاسفانه
به دلیل ماندگاری بیشتر این نان مصرف آن رایج شده و حتی در بعضی موارد
تولید بدون مجوز این نان و بدون کنترل وزارت بهداشت گزارش شده است. در
نتیجه مصرف این ماده را رد میکنیم.
وی در پایان گفت: توصیه ما به
والدین این است که از نانهای صنعتی کامل برای تغذیه کودکانشان استفاده
کنند، چرا که با توجه به اینکه درصد سبوس گیری در انواع نانها سنتی روز به
روز افزایش مییابد . مصرف یک نان کامل که دارای غلات مناسب میباشد، از
جمله نان جو، گندم و یا نانهای پنج غله و حتی هشت غله بسیار سالم و مغذی
بوده و از ابتلای افراد به بسیاری از بیماریهای متابولیکی غیر واگیر
جلوگیری میکند.