وي افزود: زياد بودن تعداد پس لرزه ها و همچنين وقوع زلزله بزرگ به صورت دو مرحلهاي باعث شد انرژي زمين در چندين مرحله و به آرامي آزاد شود و اين موضوع از وقوع زلزله بزرگتري جلوگيري كرد.
وي عنوان كرد: منطقه آذربايجان و بخش شرقي تركيه محل تلاقي چندين گسل است و از اين رو وقوع زلزله و ديگر حوادث غيرمترقبه در اين بخش دور از انتظار نيست.
زارع با بيان اينكه بيشترين تعداد تلفات زلزله ارسباران مربوط به كودكان زير 10 سال و افراد بالاي 60 سال بود، اظهار كرد: در اين زلزله 52 كودك زير 10 سال و 58 فرد بالاي 60 سال جان باختند، مطمئنأ اگر اماكن مسكوني به صورت اصولي احداث مي شدند، آمار كشته هاي زلزله ارسباران بسيار پايين مي آمد.
وي با بيان اينكه وقوع زلزله هاي بزرگ در تاريخ تبريز ثبت شده است، گفت: قدرت تخريب اين زلزله ها به قدري بوده است كه كل تمدن تبريز را با خاك يكسان كردهاند، در گذشته سه زلزله بزرگ به فاصله 60 سال از يكديگر در تبريز اتفاق افتاده است كه اين موضوع باعث شده بود مردم در خانههايشان اتاق امني مخصوص اسكان در موقع وقوع زلزله بسازند و ضروري است امروز نيز مردم تبريز اقدامات پيشگيرانه براي كاهش تلفات ناشي از حوادث غيرمترقبه انجام دهند.
معاون پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي با اشاره به آپارتمان سازي بر روي گسل تبريز، اظهار كرد: در حال حاضر بيش از 400 هزار نفر بر روي گسل تبريز ساكن هستند كه در صورت وقوع زلزله در اين شهر، شاهد تلفات بسيار زيادي خواهيم بود.
وي با بيان اين كه ميزان آمادگي تبريز در مقابل زلزله خوب نيست، افزود: تبريز، مشهد و تهران سه كلانشهر مهم كشور هستند كه خطر وقوع زلزله اين شهرها را به شدت تهديد مي كند.