به گزارش الف به نقل از راشاتودي، براساس اطلاعاتي كه راشاتودي بدست آورده مشخص شده است كه اين پهپاد آمريكايي به دليل نقص فني تجهيزات سرنگون نشده است بلكه توسط مهندسان ايراني هدايت و در اختيار ايران قرار گرفته است.
براساس اطلاعات بدست آمده كه راشا تودي در مصاحبه با مقامات خارجي بدست آورده مشخص شد كه مهندسان ايراني توانستهاند كامپيوترهاي اين هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا را رهگيري كنند و عملا هدايت سيستم آن را در اختيار بگيرند. بدین ترتيب بوده كه اين هواپيما بدون هيچ آسيبي از يك ماموريت در افغانستان در خاك ايران فرود آمده است.
منابع نظامي همچنين در گفتگو با پایگاه خبری دبكا فايل بر اين موضوع تاكيد كردند كه ايرانيها توانسته اند مسيري را براي نفوذ در مراكز فرماندهي هواپيماهاي بدون سرنشين سازمان سيا در خارج از واشنگتن در منطقه لانگلي ويرجينيا در اختيار بگيرند.
براساس اين گزارش لئون پانهتا وزیر دفاع آمریکا در گفتگويي با خبرنگار شبكه فاكس نيوز بر اين موضوع تاكيد كرده است كه خبر ادامه ماموريتهاي پهپادهاي آمريكا عليه ايران كذب است. اين اظهارنظر پانهتا در حالی مطرح شده است که وزارت دفاع آمریکا به نظرمی رسد حداقل برای مدتی ماموریتهای این هواپیماهای بدون سرنشین را به حالت تعلیق در آورده است چون نگران است دومین هواپیمای بدون سرنشین دست ایران بیفتد.
به دنبال سرنگونی این پهپاد توسط ایران، آمریکا تلاش کرد به مردم این کشور نشان دهد که امنیت آمریکا مورد تهدید نيست. واشنگتن ابتدا روند انکار را در پیش گرفت اما در نهایت کار به درخواست از ایران برای پس دادن این هواپیما کشید. مهندسان ایرانی علاوه بر هک کردن سیستم جی.پی.اس این هواپیما توانستهاند در مرکز فرماندهی این هواپیما در خاک آمریکا نفود کنند و با توجه به سالم بودن این هواپیما ایرانی ها حتما در مرکر فرماندهی این هواپیما نفوذ داشته اند.
با توجه به این سناریوی مطرح شده این احتمال که هدایت این هواپیما از خاک آمریکا انجام شده و حتی با همکاری برخی آمریکایی انجام گرفته، محتمل است.