شرق: سيدحسين نقوي عضو كميسيون امنيت ملي، موافق ورود دانشجويان به سفارت انگلستان است و ميگويد: واكنش دانشجويان بسيجي چندان غيرقابل پيشبيني نبود. اينكه انگلستان همواره بر رفتارهاي خصمانه و موذيانهاش عليه جمهوري اسلامي اصرار دارد، قطعا با واكنش مردم ايران هم مواجه ميشود. نميشود اين كشور هر كاري خواست بكند ولي انتظار عكسالعمل نداشته باشد. از اين عمل حمايت ميكنم و اگر در جمع دانشجويان بسيجي كه وارد سفارت شدند، بودم قطعا تلاش ميكردم تا تسخير سفارت كامل شود.
وي افزود: اين عمل دانشجويان بسيجي پس از انقلاب اسلامي و تسخير سفارت آمريكا در سال 1358 توسط دانشجويان پيرو خط امام (ره) كه به انقلاب دوم مشهور شد، در واقع انقلاب سوم بود. متاسفانه انقلاب سوم يعني همين ورود دانشجويان بسيجي به داخل سفارت انگلستان كامل نشد. تبعات اين موضوع هم چندان قابل تامل نيست. مگر تا پيش از اين همه غرب ما را تحريم نكرده بود.
بهمن اخوان نماينده اصولگراي تفرش، مخالف ورود دانشجويان به سفارت انگلستان است و ميگويد: امام (ره) و مقام معظم رهبري همواره بر حركت در چارچوب قانون تاكيد كردهاند. ما در مجلس از تمام حركتهاي قانوني حمايت ميكنيم. حضور تعدادي از بسيجيان مقابل سفارت انگلستان اگر براساس قانون بوده و مجوزهاي لازم براي آن گرفته شده كه گويا بوده قابل قبول است. اما به نظر من ورود به سفارت يك كشور اصلا عمل قابل تاييدي نيست. توجه به منافع ملي و وجه بينالمللي جمهوري اسلامي ما را موظف ميكند كه در چارچوب عرف و قوانين بينالمللي عمل كنيم. تاييد اين كار يعني اينكه ما چندان به قواعد بينالمللي تن نميدهيم و عملا مجوز مقابلهبهمثل را به ساير كشورها ميدهيم. اينكه الان بسياري از كشورها در كنار انگلستان ايستادهاند و با او همدردي ميكنند در واقع كمترين تبعات اين عمل است.
وي افزود: دستگاه ديپلماسي و وزارت خارجه در حال حاضر فقط تماشاگر مسايل است و عملا اقدام موثر چنداني انجام نداده. بهتر است ديپلماتهاي جمهوري اسلامي سريعا فكري به حال اين موضوع بكنند تا عملا اجحافي عليه ايران در عرصه بينالمللي صورت نگيرد. به اين موضوع هم تاكيد ميكنم كه با تاييد ضمني اين عمل در واقع بايد منتظر اقدامات از اين دست ديگري در آينده هم باشيم كه تبعات آن كاملا واضح است