روزگار بد و تلخی بود ایام فتنه ی پس از انتخابات! برخی را با بدبینی ناشی از حیرت و ابهام غرق کرد و موجبات تخریب اعتماد در بخشی از بدنه ی اجتماعی شد. هیچ خبر و ادعا یا حتی عکس و فیلمی را نمی شد قاطعانه باور کرد چرا که هر لحظه احتمال انتشار نقیض آن می رفت.
شک، تردید و ابهام از خصلت های ذاتی فتنه است و بدیهی است در شرایط سخت، ریزش های تاسف آور و رویش های امیدبخش به سرعت اتفاق می افتد. مهم این است که در هجوم پایان ناپذیر شبهات، شیطنت ها و خطاها، قاطبه ی مردم توانستند از این فضای غبارآلود مسموم به سلامت گذر کنند و رو سیاهی بر چهره ی فتنه گران متوهم بازیگر یا بازی خورده باقی ماند.
بی شک تلخ ترین ایام فتنه زمانی بود که زبدگان و خواص انقلاب، فتنه را در اختلاف احمدی نژاد و دیگران خلاصه می کردند و از سر عداوت با شخص رییس جمهور به حوادث دامن می زدند. اظهارات هاشمی رفسنجانی در خطبه ی نمازجمعه بارزترین محدودنگری به فتنه ی دشمن شاد کن ۸۸ بود. هاشمی با طرح شرط هایی چون آزادی زندانیان، آزادی مطبوعات و رسانه ها، قانونی عمل کردن نهادهای امنیتی و انتظامی به جای تحلیل ریشه ها و عوامل فتنه به جلوه ها و نتایج فتنه پرداخت و به جای دفاع از نظام اسلامی و ناامید کردن بدخواهان، به دفاع از عشیره ی هم فکر خود پرداخت.
حتی اگر با خوش بینی مفرط ادعای هاشمی رفسنجانی در آخرین خطبه ی نمازجمعه، مبنی بر بی طرفی را بپذیریم، کم خبط و خطایی نبود بی طرفی در فتنه ای که موجودیت نظام را نشانه گرفته بود.
غرض از نگارش این مطلب یادآوری دوباره ی تلخ کامی ها یا نقد جناب هاشمی نبود بلکه هدف بررسی ادعای هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه آخرینش با توجه به شرایط امروز است. این ابهام هنوز از طرف قلیل اطرافیان رییس مجمع تشخیص مطرح می شود که اگر به نصایح هاشمی رفسنجانی توجه شده بود اوضاع امروز کشور دگرگون بود. آیا چنین است؟
کافی است نگاهی به اوضاع متزلزل سوریه بیندازید. بشار اسد هفته ی گذشته برای آرام کردن مخالفان و معارضان پیشنهادات اتحادیه عرب - که تطابقی عجیب با پیشنهادات هاشمی رفسنجانی برای ایران اسلامی داشت - را پذیرفت و برای نشان دادن حسن نیت ۵۵۰ نفر از زندایان مخالف را آزاد کرد و نیز پذیرفت طبق مقبولات دنیای غرب، زمینه را برای تغییر قانون مهیا کند.
مخالفان بشار اسد در طول هفته ی گذشته نه تنها این تصمیم را بر رافت یا مصلحت سنجی بشار نگذاشتند که نشانه ی ضعف و ترس او دانسته و خواسته های سنگین تری را با صدای رساتر و جسورانه تر مطرح کرده و می کنند. کافی است سری به رسانه های عربی ضد حکام سوری یا صفحات فیس بوک و توییتر حامیان براندازی بشار بیندازید تا ببینید چگونه پیروزی خود را جشن گرفته اند و نوید سرنگونی نظام مستقر در سوریه را به هم می دهند.
دیر نخواهد بود که بشار اسد خواهد فهمید نسخه ی پیچیده شده ی عقب نشینی او را گام به گام عقب تر خواهد برد و نسخه ی او را به هم خواهد پیچید.
بلایی که اتحادیه عرب بر سر بشار اسد بی تجربه آورد و می آورد، همان توصیه های بی طرفانه ای! است که هاشمی رفسنجانی برای ایران بزرگ صادر کرد که اگر نبود درایت رهبر حکیم و دور اندیش انقلاب و نیز اگر نبود ایمان و خلوص عامه ی مردم، بعید نبود طمع طعمه ی خوش خط و خال عقب نشینی نتیجه ای تا ابد تلخ برای ایران عزیزمان به بار بیاورد.