کد خبر: ۲۵۸۵۲۴
زمان انتشار: ۱۳:۵۰     ۱۵ مهر ۱۳۹۳
سرپرست وزارت علوم با اشاره به آخرین وضعیت بورسیه‌ شده‌‌های سال‌های گذشته گفت: دوهزار و ۱۰۰ بورسیه شده سال‌های گذشته مشکلی از نظر ادامه تحصیل ندارند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه انعقاد موافقت‌نامه همکاری با وزارت نفت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در خصوص آخرین وضعیت بورسیه‌هایی که ادعا می‌شود در سال‌های گذشته غیرقانونی بورسیه شده‌اند و آمارهای ضد و نقیض در این زمینه، اظهار داشت: آمارهایی که وزارت علوم در این زمینه داده ضد و نقیض نبوده و روشن و شفاف بوده است.

وی افزود: همان‌طور که گفته شده بود کمیسیون ۵نفره‌ای مسئولیت تطبیق وضعیت این بورسیه‌ها را با ضوابط و آئین‌نامه‌های وقت که درباره بورسیه شدن آنها تصمیم‌گیری شده، بررسی می‌کند.

سرپرست وزارت علوم گفت: در این زمینه به پرونده ۴۵۰ دانشجو و بورسیه شده رسیدگی و وضعیت آنها مشخص شده است. البته بررسی تمام پرونده‌ها و زمان این فرآیند بستگی به حجم و وقتی که اعضا برای این مسئله می‌گذارند، دارد، ممکن است مدت زمان ثبت‌شده برای یک پرونده طولانی شود و یا شکل دیگری باشد که امیدوارم تا پایان هفته آینده تکلیف همه بورسیه‌ها مشخص شده باشد.

نجفی یادآور شد: ۴۸۰ نفر نیز از بورسیه‌های اعلام شده که مربیان دانشگاه‌ها بودند تا حدودی وضعیت‌شان مشخص شده و پرونده‌های آنها برای تصمیم‌گیری به هیئت امنای دانشگاه‌ها ارسال شده و تکلیف‌شان مشخص شده است.

وی افزود: حدود دوهزار و ۱۰۰ نفر از این افراد براساس بررسی‌های اولیه اداره‌کل بورسیه وزارت علوم مشکلی از نظر ادامه تحصیل ندارند، بنابراین در این بین تکلیف ۱۱۰۰ نفر باقی می‌ماند که از این تعداد نیز ۴۵۰ پرونده در کمیسیون مطرح و تکلیف‌شان مشخص شده و تنها حدود ۶۵۰ پرونده بررسی نشده در کمیسیون وجود دارد.

سرپرست وزارت علوم ضمن ابراز امیدواری از اینکه در هفته آینده با تشکیل جلسات دیگر کمیسیون، تکلیف ۶۵۰ پرونده باقی‌مانده نیز مشخص شود، اضافه کرد: مجلس در هفته آینده تعطیل است و از این نظر که دو تن از اعضای این کمیسیون از نمایندگان مجلس هستند امیدواریم با حضور این افراد و انجام جلسات مختلف تا پایان هفته آینده نتیجه قطعی بورسیه این افراد که حدود سه هزار و ۷۰۰ نفر هستند مشخص شود و تکلیف برای آنها و دانشگاهیان مشخص شود.

نجفی در پاسخ به سؤالی در خصوص تکلیف وضعیت متخلفان، گفت: ابتدا باید وضعیت بورسیه‌ها مشخص شود، سپس وضعیت متخلفان.

وی درباره برنامه‌های وزارت علوم درباره ایجاد نشاط در دانشگاه‌ها برای سال جدید، گفت: برنامه‌های زیادی وجود دارد که مهمترین آنها ایجاد فضای آزاداندیشی و نقادی در دانشگاه‌هاست که به دانشجو و استاد برای ایجاد فضای نشاط‌آور در دانشگاه کمک می‌کند، اینکه هر دو بتوانند حرف خود را آزادانه بیان و از آنچه به نظرشان مثبت می‌آید دفاع و آنچه را به نظرشان نادرست است، نقد کنند.

سرپرست وزارت علوم با اشاره به اینکه کرسی‌های آزاداندیشی در سال تحصیلی جدید در دانشگاه‌ها توسعه می‌یابد، گفت: برنامه‌هایی را برای این مسئله در نظر گرفتیم که هم شامل تعداد برگزاری کرسی‌ها و هم موضوعات متنوع‌‌ها می‌شود تا دانشجویان و اساتید با هر علایقی در این جلسات شرکت کنند، قطعاً امسال تحولی در این زمینه خواهیم داشت.

نجفی گفت: فوق‌برنامه‌های ورزشی، فرهنگی، فلسفی و سیاسی نیز در دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده که امیدواریم با جلب نظر دانشجویان و اساتید باعث ایجاد فضای نشاط و تحرک در دانشگاه‌ها شود.

وی در خصوص تفاهم‌نامه وزارت علوم و نفت، گفت: عقد این قرارداد در راستای سیاست جدید وزارت علوم در مأموریت‌گرا کردن دانشگاه‌هاست که در این زمینه شش دانشگاه با مأموریت مشخصی در فعالیت‌های حوزه‌های نفتی شرکت می‌کند.

سرپرست وزارت علوم در پایان اضافه کرد: قرارداد این شش دانشگاه و وزارت نفت تقاضامحور است و قرار است دانشگاه‌ها در این پروژه‌ها به مشکلات موجود در مخازن نفتی راه‌حل ارائه دهند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها