به گزارش پایگاه 598، علی جباری در گفت و گو با ایسنا، درباره مباحث مطرح شده در مورد هدفگذاری تیم ملی فوتبال ایران اظهار کرد: باید در وهله اول برای قهرمانی در آسیا یک برنامهریزی مناسب داشته و در ادامه به فکر جوانگرایی برای جام جهانی روسیه باشیم. این که فقط گفته شود هدف راهیابی به جام جهانی 2018 است اصلا قابل قبول نیست. باید طوری برنامهریزی کنیم که بتوانیم در آسیا حرف اول را بزنیم.
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران با بیان این که در حال حاضر تیم ملی به دنبال جوانگرایی و کشف استعداد نیست، خاطرنشان کرد: به یاد دارم در گذشته حدود 60 بازیکن در سه تیم مختلف برای تیم ملی بازی میکردند و اگر تیم اول ایران به دیدار حریفان میرفت تیم دوم نیز در همان زمان به مصاف حریفان دیگر میرفت. برای مثال زمانی که تیم ملی اول ایران برای بازی به خارج رفته بود یک تیم دیگر از ایران با تیم ملی پرتغال بازی میکرد.
او با بیان این که تا رسیدن به جام جهانی 2018 فرصت کافی برای جوانگرایی داریم، اظهار کرد: مدت زمان سه و نیم سال برای جوانگرایی کافی است. واقعا انجام جوانگرایی کار دشواری نیست و میتوان به سادگی آن را انجام داد. کیروش در طول مدت حضورش در ایران فرصتی کافی برای جوانگرایی داشت اما چندان برای این کار وقت نگذاشت.
جباری با تاکید بر این که مربیان لیگ برتر هم چندان به جوانگرایی توجه ندارند، خاطرنشان کرد: متاسفانه مربیان چندان برای کشف استعدادها و پدیدهها وقت نمیگذارند. چرا مربیان ما به شهرهای مختلف نمیروند تا استعدادها و پدیدهها را کشف کنند؟ یکی از اشکالات فوتبال ایران ضعف در عملکرد آکادمیهای فوتبال است. مطمئن باشید هر چه بیشتر بر روی جوانان و امیدها سرمایهگذاری کنیم به نتیجه بهتری میرسیم. مدارس فوتبال نیز با شکلی که در حال حاضر کار میکنند نمیتوانند کمک حال فوتبال ایران شوند.
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران دلیل عدم استفاده برخی از مربیان از بازیکنان جوان را نتیجهگرایی دانست و گفت: البته باید این نکته را نیز فراموش نکنیم که مربیان گاهی به کسب نتیجه فکر میکنند و چندان به جوانگرایی توجه نمیکنند با این حال مربیان باید شهامت استفاده از بازیکنان جوان را داشته باشند.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود به افت کیفیت رقابت های لیگ برتر فوتبال ایران اشاره کرد و گفت: پس از رویدادهای همچون جام جهانی و جام ملتها کیفیت لیگ کاهش پیدا میکند ولی با این حال قبل از جام جهانی نیز شاهد انجام بازیهای شاداب از بازیکنان نبودیم. البته افت کیفیت دیدارهای لیگ سبب نداشتن لژیونر در سطح اول فوتبال اروپا در سالهای اخیر شده است. برنامهریزی فدراسیون فوتبال و تعطیلیهای مکرر لیگ سبب شده تا انگیزه بازیکنان و تیمها کم شود. در کجای دنیا این قدر لیگ فوتبال یک کشور تعطیل میشود؟