کد خبر: ۲۳۰۳۵۶
زمان انتشار: ۱۰:۱۲     ۲۶ خرداد ۱۳۹۳
عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان گفت: حتی اگر مذاکرات پس از یکسال به نتیجه نرسد دو طرف می‌توانند به تعهدات جاری خود پایبند باشند و وضعیت فعلی را حفظ کنند.
به گزارش پایگاه 598، سیدحسین موسویان در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که آقای روحانی در صحبت‌های روز شنبه (۲۴ خرداد) خود اشاره صریح داشتند که حتی اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، وضعیت (تحریم‌ها) به قبل (قبل از توافق ژنو) باز نمی‌گردد. برخی معتقدند حتی اگر مذاکرات با تاخیر مواجه شود دو طرف بنا ندارند فضا را ملتهب کنند و فضای کنونی حفظ می شود، اما به نظر می‌آید تندروها در هر دو طرف اجازه نمی‌دهند شرایط به شکل شش ماه گذشته ادامه یابد؟ گفت: اینکه منظور ایشان چیست، وظیفه سخنگوی دولت یا سخنگوی وزارت خارجه است که پاسخ دهد، من سخنگوی ایشان نیستم اما اگر مذاکرات در شش ماهه اول به نتیجه نرسد دو طرف می‌توانند شش ماه دیگر تمدید کنند که در این صورت تحریم‌ها به وضع سابق باز نخواهد گشت.

وی افزود: حتی اگر مذاکرات پس از یک سال به نتیجه نرسد دو طرف می‌توانند به تعهدات جاری خود پایبند باشند و وضعیت فعلی را حفظ کنند. در عین حال روشن است که هر دو طرف به طور جدی به دنبال توافقی پایدار هستند و از جوسازی، متهم‌سازی و ملتهب کردن فضا به شدت پرهیز می‌کنند که این نشانه تدبیر دو طرف است.

موسویان در پاسخ به این پرسش که آقای روحانی درباره احتمال تمدید مذاکرات برای ده الی یک ماه بیش‌تر از زمان اولیه تعیین شده صحبت کردند فکر می‌کنید در موعد شش ماه توافق حاصل نخواهد شد؟ با بیان اینکه "احتمال تمدید مذاکرات برای شش ماه دیگر وجود دارد"، درباره اظهارنظر برخی مقامات آمریکایی که اعلام کرده‌اند ایران نباید در پایان اجرای توافق احتمالی جامع به عضو عادی تبدیل شود، اظهار کرد: فشار بر روی دولت اوباما برای عقب‌نشینی در مورد پذیرش غنی‌سازی در ایران، جدی است. لابی اسراییل، جناحی از اعراب، کنگره و منافقان در سطح غیر قابل باوری به طور سازماندهی شده و هماهنگ روی دولت اوباما فشار می‌آورند.

عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ادامه داد: برداشت من این است که اوباما و تیمش برای حصول توافق با ایران جدی هستند اما نمی‌توان انکار کرد که محدودیت‌هایی نیز دارند. از این رو هر دو طرف باید واقع‌بینانه برخورد کنند و حداکثر سعی خود را انجام دهند تا توافق نهایی در شش ماهه اول یعنی ۳۰ تیر حاصل شود.

این دیپلمات باسابقه پیشین کشور گفت که احتمال آغاز تدوین پیش نویس متن توافقنامه نهایی در مذاکرات هفته جاری در وین وجود دارد و افزود: دو طرف حداکثر دو جلسه دیگر می‌توانند داشته باشند و در نتیجه بهتر است از همین نشست تدوین پیش‌نویس توافقنامه نهایی را شروع کنند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها