کد خبر: ۱۹۶۵۷۹
زمان انتشار: ۱۲:۴۰     ۲۲ دی ۱۳۹۲
تشدید بهانه تراشی ها، نتیجه اعتماد به طرف امریکایی:
یکی از خلق و خو های ثابت سیاسیون امریکایی عادت همیشگی خودبرتربینی بوده است؛ عادت ناپسندی که همیشه بر صحت تصمیم گیریهایشان تاثیر می گذارد. تازه ترین نمود این خوی نکوهیده را می توان در مقاله رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا علیه ایران دید. این سناتور که اخیرا از طرح تشدید تحریم ها علیه ایران دفاع کرده در مطلبی مندرج در واشنگتن پست می نویسد: ”ایران به توافقنامه ژنو پایبند نبوده و بنابراین باید تحریم شود!"
به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، یکی از خلق و خو های ثابت سیاسیون امریکایی عادت همیشگی خودبرتربینی بوده است؛ عادت ناپسندی که اکثر مواقع بر صحت تصمیم گیریهایشان تاثیر می گذارد. تازه ترین نمود این خوی نکوهیده را می توان در مقاله جدید رابرت منندزرئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا علیه ایران دید. این سناتور که اخیرا از طرح تشدید تحریم ها علیه ایران دفاع کرده و تصویب آنرا قریب الوقوع دانسته بود در مطلبی مندرج در واشنگتن پست می نویسد:

”ایران به معاهده ژنو پایبند نبوده و بنابراین باید تحریم شود!"

اما چه عملی از ایران سر زده که از نظر منندز سرپیچی و عدم پایبندی به توافقی که هنوز اجرایی نشده قلمداد می گردد؟

وی با تهیه ی لیستی از اعمال خلاف قانون!! ایران و بدون اشاره به اقدامات انگیزاننده ای که دولت و مجلس ایالات متحده انجام داده اند ایران را مستحق تحریم های بیشتر می داند. در ادامه دلایل منندز برای طرحی که به سنا ارائه داده و پاسخ به آنها آمده است:

وی می نویسد اقدامات خلاف معاهده که از سوی ایران انجام شده اند به شرح زیر هستند:

1- ادامه ساخت و ساز در تاسیسات آب سنگین اراک که در صورت تکمیل به ساخت تولید پلوتونیوم موردنیاز برای بمب اتم منتهی می شود.

این در حالی است که اولا محمدجواد ظریف به غرب اطمینان داده بود کهظرفیت تاسیسات اراک افزایش پیدا نخواهد کرد. این بدان معناست که هیچ سوخت هسته ای در این مرکز تولید نخواهد شد و هیچ دستگاهی نصب نخواهد شد. اما ساخت و ساز در آن جا ادامه خواهد داشت. و دوما خانم جی ساکی سخنگوی وزارت خارجه امریکا این فعالیت ها را بلامانع عنوان کرده بود.

2- ایران اعلام کرد در حال ساخت نسل جدیدی از سانتریفیوژهاست و اذعان کرد که در حال حاضر 19000 سانتریفیوژ دارد که هزار عدد بیشتر از تعدادی است که قبلا افشا شده بود.

این مدعا نیز به راحتی رد می شود. زیرا ایران این اقدام را در راستای برداشتی که از توافقنامه داشته انجام داده است که طبق آن نصب این نوع خاص از سانتریفیوژهای تحقیقاتی تناقضی را توافق نامه ژنو ندارد. در هر حال، اگر هم ایران دچار سوء برداشت از محتوای توافقنامه شده است کسی حق اعتراض ندارد زیرا متن آن را خود غربی ها تنظیم کرده اند و عواقب سوء برداشت از آن به علت ابهامی که در جای جای آن به چشم می خورد توجه ایران نیست.

3- ایران یک موشک به فضا پرتاب کرده است که باعث توسعه برنامه فناوری فضایی آنان و ارتقاء تواناییشان برای ساخت موشک های دور برد بالستیک است!

مورد سوم به حدی مضحک است که اصلا جای پرداختن به آن نیست. زیرا موشکی که منندز به آن اشاره می کند فقط یک راکت تحقیقاتی برای حمل یک موجود زنده به فضا بود و ارتباطی با تسلیحات هسته ای پیدا نمی کند.

4- مجلس ایران طرحی برای غنی سازی 60% ارائه داده است.

آقای منندز به خوبی می دانند که این اقدام ایران در پاسخ به تهدید امریکا به تشدید تحریم ها علیه ایران اتخاذ شده است و مشروط به آن است که امریکا تحریم های جدیدی وضع کند، به حقوق هسته ای کشورمان تعرض کند و حقوق صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران را نادیده بگیرد. پس تا وقتی که خود امریکایی ها عملی خلاف توافق انجام ندهند نباید نگران اقدامات ایران باشند.

5- وقتی وزارت خزانه داری 19 شرکت جدید را در لیست سیاه تحریم قرار داد ایرانی ها میز مذاکرات را ترک کردند که این اقدام خلاف توافق ژنو است.

همانطور که ابتدای این نوشتار مشخص شد، تمام این بی اخلاقی های امثال رابرت منندز به دلیل روحیه ی خودبرتربینی آنهاست که در مورد ششم به وضوح نمایان است. چه اینکه، آنها به خود اجازه می دهند که خلاف روح توافقنامه تحریم جدید وضع کنند اما ترک میز مذاکرات را که در پاسخ به آنان صورت گرفت حق ایران نمی دانند!

این در حالی است که اخیرا شورای امنیت ملی امریکا در بیانیه ای با ابراز نگرانی از احتمال اخلال در روند مذاکرات، منندز و 54 نماینده ای که از این طرح حمایت کرده اند را تندرو خطاب کرده و می نویسد: ”این دسته از سناتورها تصور می کنند چون تحریم ها ایران را به پای میز مذاکره کشانده است پس فشار بیشتر می‌تواند این بحران را با سرعت بیشتری حل و فصل کند."

به نظر می رسد اختلاف نظر بین شورای امنیت ملی و سنا به دلیل سردرگمی آنان نسبت به مواضع ایران است. ایران که تا پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم به هیچ عنون عقب نشینی در مواضع خود نداشت به یکباره توافقی را می پذیرد که امتیازات بیشماری را از ایران سلب می کند. ولی در عین حال با دیدن بداخلاقی غرب طرحی را به کجلس می فرستد که از حقوق هسته ای ملت دفاع کند. از نظر نگارنده با توجه به مواضع مختلف مقامات گوناگون کشوری و لشکری و ...، سردرگمی سیاسیون امریکایی و عدم توانایی آنان در پیشبینی رفتار بعدی ایران کاملا طبیعی است!

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۲
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها