کد خبر: ۱۷۳۱۸۷
زمان انتشار: ۱۲:۴۰     ۲۰ مهر ۱۳۹۲
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: مناطق ۳،۱ و ۴ از جمله مناطقی هستند که بیشترین فرسودگی و خسارت را دارند و این در حالی است که امن‌ترین منطقه شهر تهران منطقه ۲۲ است.

فارس، عزیز‌الله رجب‌زاده در نشست خبری خود با اشاره به اینکه از هجدهم تا بیست و چهارم مهر‌ماه در ایران به عنوان هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی نام‌گذاری شده است اظهار داشت: در طول سال اقدامات مضاعفی در حوزه‌های مختلف آموزشی و آگاهی انجام می‌شود. که البته در این ایام (هجدهم تا بیست و چهارم مهر) اقدامات مضاعف‌تر می‌شود.

وی تصریح کرد: سازمان پیشگیری مدیریت بحران شهر تهران به مناسبت هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی دستورالعمل و بخش‌نامه‌ای را به سازمان‌های تخصصی ابلاغ کرده است به طوری که در هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی برنامه متعددی انجام می‌شود.

رجب‌زاده ادامه داد: برگزاری نمایشگاه‌های مختلف با رویکرد آشنایی شهروندان با بلایای طبیعی در مناطق و محلات، برگزاری 248 مانور در نواحی و محلات، برگزاری جلسات فوق‌العاده در ستاد‌های مدیریت بحران، برگزاری گردهمایی‌های مختلف در نواحی و مناطق، آماده‌سازی و عملیاتی کردن 13 قلم تجهیزات در نواحی مختلف از جمله اقدامات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران در هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه در خصوص نامگذاری روزهای هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی گفت: روز شنبه 20 مهر92 به نام روز مدیریت بحران همزیستی با طبیعی و راه‌های کاهش خسارت نامگذاری شده است بیست و یکم مهر‌ماه به نام روز مدیریت برای نظارت و قانون‌گرایی شهروندان، 22 مهر به نام مدیریت بحران، استاندارد و مقاوم‌سازی پژوهش، 23 مهر‌ماه به نام روز مدیریت بحران، هماهنگی دستگاه‌های مسئول، 24 مهر‌ماه به نام مدیریت بحران، بیمه حوادث طبیعی، بازتوان آسیب‌دیدگان روز بیست و پنجم مهر‌ماه به نام مدیریت بحران، رسانه، مدیریت بحران رسانه، بیست و ششم مهر‌ماه مدیریت بحران، آموزش خانواده و عوامل انسانی نامگذاری شده است.

رجب‌زاده خاطر نشان کرد: ساخت مرکز فرماندهی و مدیریت بحران در شهر تهران از اقدامات قابل توجه از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران است.

وی بیان داشت: 101 پایگاه مدیریت بحران در شهر تهران راه‌اندازی شده است که از این تعداد 22 پایگاه ویژه، 4 پایگاه ستاد‌های معین استان‌ها و بقیه پایگاه‌های چند منظوره در نواحی شهر تهران هستند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تصریح کرد: 9 پایگاه مدیریت بحران نیز در دست ساخت قرار دارند که به زودی به بهره‌برداری خواهند رسید.

رجب‌زاده ایجاد مراکز پایگاه‌های موقت اسکان، راه‌اندازی 11 سایت عملیاتی و راه‌اندازی گروه‌های مردمی به نام دوام را از اقدامات دیگر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران عنوان کرد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر 585 گروه مردمی به نام دوام، سازماندهی و آموزش‌های لازم را دیده‌اند و در مناطق شهر تهران آمادگی لازم را برای انجام واکنش‌های اضطراری دارند که هر گروه شامل 35 الی 55 نفر هستند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: آموزش‌هایی که به گروه‌های مردمی(دوام) داده می‌شود شامل آموزش‌هایی در قالب امداد و حریق، روانشناسی و ... است.

وی افزود: هم اکنون 160 کانکس مجهز به تجهیزات و امکانات لازم در شرایط بحران در مناطق و محلات مختلف شهر تهران ایجاد شده است که به زودی تعداد این کانکس‌ها به 374 عدد خواهد رسید.

رجب‌زاده تصریح کرد: آبان‌ماه دانشکده علمی کاربردی سازمان مدیریت بحران و شهر تهران فعالیت خود را رسما آغاز خواهد کرد که در صف اول 120 دانشجو جذب شده است.

رجب‌زاده خاطر نشان کرد: بیش از 10 عنوان کتاب در یک سال و نیم گذشته از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران منتشر شده است که محتوای آن در حوزه‌های آموزشی و پیشگیری است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: شهر تهران حدود 8 میلیون و 500 نفر جمعیت دارد که روزانه جمعیت آن به 12 میلیون نفر می‌رسد که دارای 6 هزار و 280 هکتار بافت فرسوده است.

وی ادامه داد: متأسفانه برخی از پل‌های ما هنوز ایمن نشده است و اگر خدایی نکرده زلزله‌ای در تهران اتفاق بیفتد امداد‌ رسانی در این شرایط بسیار سخت است.

رجب‌زاده تصریح کرد: بیش از 60 درصد کسانی که در زیر آوار می‌مانند در ساعات اولیه نیاز به نجات دارند و در غیر این صورت اگر نجات پیدا کنند جان خود را از دست می‌دهند و ما هر چقدر بتوانیم مدیریت بحران را در محلات گسترش دهیم و آن را کوچک‌تر کنیم قطعاً ارائه خدمات در شرایط بحرانی مطلوب‌تر خواهد بود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: یکی از برنامه‌های این سازمان این است که از ظرفیت محلات و مردمی بودن آن استفاده کند و به همین دلیل بناداریم با آموزش‌های لازم به شهروندان آنها را در شرایط بحرانی آماده کنیم.

رجب‌زاده اظهار داشت: یکی دیگر از اقدامات خوب سازمان پیشگیری و مدیریت بحران راه‌اندازی گروه‌های مدیریت بحران اماکن (عمومی، خصوصی و دولتی) است که در این راستا تاکنون بیش از یک هزار و 500 گروه مدیریت بحران اماکن تشکیل شده است.

رجب‌زاده تصریح کرد: باید به سمتی برویم که مدیریت بحران را در خانواده‌ها تشکیل دهیم و هر چقدر بتوانیم آموزش را در بین خانواده‌ها و مدیران مختلف در آموزش‌های متنوع را در سطوح مختلف گسترش دهیم قطعا ضرر نخواهیم کرد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه جلسه در خصوص گود‌برداری غیراصولی در خیابان ایران‌زمین (غرب تهران) گفت: ما پیش از این تذکرات لازم را به صورت کتبی داده بودیم.

وی در خصوص چگونگی پذیرش دانشجو توسط دانشکده علمی کاربردی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران گفت: سال گذشته مجوز لازم این دانشکده گرفته شد و امسال فعالیت خود را شروع خواهد کرد ضمن اینکه سرفصل‌های لازم برای تدریس درس‌های مختلف در این دانشکده تدوین شده است به طوری که برخی از دانشجویان این دانشکده از نقاط مختلف کشور هستند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه با تأکید بر اینکه اکثر بیمارستان‌های شهر تهران قدیمی هستند گفت:سال گذشته مکاتباتی با مسئولان مربوطه داشتیم و به این جمع‌بندی رسیدیم که خیلی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی قابل مقاوم‌سازی و بازسازی نیستند و حتما باید تخریب و دوباره ساخته شود.

رجب‌زاده تصریح کرد: تعدادی از مدارس شهر تهران نیز در حال مقاوم‌سازی هستند و این در حالی است که اکثریت مدارس غیرانتفاعی در ساختمان‌های اجاره‌ای دایر هستند و حتی خوابگاه‌های دانشجویی نیز فرسوده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: مناطق 1، 3 و 4 بیشترین مناطقی هستند که دارای ساخت فرسوده هستند و بیشترین خسارت را در این محدوده داریم و این در حالی است که امن‌ترین منطقه در تهران منطقه 22 گانه است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها