کد خبر: ۱۳۳۳۶۹
زمان انتشار: ۲۰:۰۳     ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۲
کاندیدای احتمالی انتخابات با بیان اینکه در طی 37 سال گذشته 400 سفر خارجی انجام داده ام و با بیش از 50 تن از رهبران جهان ملاقات داشتم، گفت: در تمامی بحران های سیاسی که جمهوری اسلامی وارد آن شده به عنوان نماینده نظام حضور فعالی داشته‌ام.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ابوالحسن نواب کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در نشست خبری که امروز دوشنبه با جمعی از خبرنگاران برگزار شد، گفت: انتخابات زمینه آزادی سیاسی است و اینها از برکت انقلاب اسلامی ایران است. حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری سفره ای را گشودند که همگان باید از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه احساس می کنم پشتوانه عملکردی بسیار خوبی دارم، افزود: نباید همه کاندیداها از کسانی باشند که مسندنشینی دولتی دارند بلکه افرادی خارج از دولت وجود دارند که شخصا توانایی هایی داشته و در زمینه کارآفرینی و تولید کار ویژگی های منحصربه فردی دارند لذا اینگونه افراد نیز باید به میدان بیایند.

وی در ادامه با اشاره به ایجاد خدمات فرهنگی، رفاهی و اجتماعی برای کشور تصریح کرد: خودم را یک انسان خلاق می دانم به همین دلیل پا به صحنه گذاشته ام. معتقد به یک شعار هستم و آن گفتگو با دوست و دشمن است.

کاندیدای انتخابات شعار اساسی خود را تکیه بر اخلاق اسلامی، گفتگو با همه برای ایجاد رفاه همگانی دانست و گفت: معتقدم همه مشکلات ایران، اسلام و جهان با تکیه بر یک نکته حل می شود و آن گفتگو است.

وی ادامه داد: الان دنیایی است که پیروان ادیان با هم گفتگو می کنند آنچه که نباید در مملکت ما رخ دهد، این است که نگذاریم نزاع های داخلی بیشتر شود زیرا این نزاع ها در نهایت به برخورد فیزیکی سرانجام می شود. ما باید برای حل همه اختلافات گفتگو کنیم و این گفتگو باید در چارچوب مصالح ملی، منافع ملی و با پشتوانه اعتقادات دینی انجام شود.

نواب در ادامه نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا شما خود را رجل سیاسی می دانید، گفت: من از لحاظ علم طلبگی به تشخیص شورای نگهبان در نزدیکی های اجتهاد هستم و در زمینه دانشگاهی به رتبه هفت استادیاری دانشگاه رسیده ام. در طی 37 سال گذشته 400 سفر خارجی انجام داده ام و با بیش از 50 تن از رهبران جهان ملاقات داشتم. در تمامی بحران های سیاسی که جمهوری اسلامی وارد آن شده به عنوان نماینده نظام حضور فعالی داشته‌ام.

وی با اشاره به حضور خود در جنگ لبنان در دهه 90 گفت: در درگیری اخراج مسلمانان از میانمار بعنوان نماینده نظام شرکت کردم و با سران مقاومت جهان مثل سیدحسن نصرالله و مرحوم حکیم ارتباط تنگاتنگی برقرار کردم.

کاندیدای احتمالی انتخابات با اشاره به سفرهای خود به عراق گفت: بیش از 10 بار ملاقات انفرادی با آیت الله سیستانی انجام دادم. در طول جنگ تحمیلی حضور فعال در سطح بالای سپاه داشتم. آیا کسی با این همه سابقه ویژگی های یک رجل سیاسی را ندارد؟

وی ادامه داد: من آماده ام تا مصاحبه حضوری بگذارم و بگویم هر کسی توانست از بین این 50 سوال، 30 سوال را جواب دهد، رجل سیاسی محسوب می شود یعنی کسی هستم که توانایی این را دارم تا در صورت برگزاری آزمون های رجل سیاسی از آن سربلند بیرون بیایم.

نواب در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه برنامه های شما برای سیاست خارجی چیست؟، گفت: با یک کلمه اشاره کردم گفتگو با همه اصل دیپلماسی ما است، اصولی که مقام معظم رهبری تنظیم کردند، یعنی عزت، حکمت و مصلحت که به اعتقاد من گفتگو تنها راه رسیدن به این اصول است.

وی استفاده از همه ظرفیت های کشور را در سیاست خارجی از برنامه های خود دانست و گفت: کشور آمریکا الان از جیمی کارتر در گفتگوهای سودان استفاده می کند ما نیز باید از همه ظرفیت‌های نظام در سیاست خارجی استفاده کنیم البته بحث ما در سیاست خارجی دفاع از خط مقاومت و خط اسلام اصیل است.

کاندیدای احتمالی انتخابات درباره مذاکرات هسته ای گفت: خطوط اصلی مذاکرات هسته ای در اختیار رئیس جمهور نیست بلکه در اختیار رهبری است لذا اعتقاد دارم رئیس جمهور آتی باید بر اساس همان خطوط حرکت کند.

نواب به تشریح برنامه های آتی در دولت آتی خود پرداخت و گفت: من در سی سال گذشته کارهای اقتصادی زیادی کردم و برای حدود نیم درصد جمعیت کشور فعالیت هایی در زمینه مسکن سازی انجام دادم.

وی ادامه داد: در دهه 80 که هیچ خبری از مسکن مهر نبود من طرحی را برای ساخت مسکن برای روحانیون انجام دادم که در اثر این طرح ده هزار طلبه ساکن شدند و حدود 20 هزار منزل نیز برای آنها در حال ساخت است. اینها ظرفیت هایی است که در قانون اساسی وجود دارد ولی باید فعال تر شود.

وی نسخه شفابخش برای درمان اقتصاد کشور را استمداد از مردم دانست و گفت: باید حضور مردم در تصمیم گیری های اقتصادی افزایش یابد. دولت نباید تمامی کارهای اقتصادی را انجام دهد بلکه بخشی از مقولات اقتصادی را به مردم محول کند تا مردم در این زمینه فعالیت کنند.

نواب با بیان اینکه اصل 44 به این شکلی که اجرا شد، راهگشا نیست، افزود: در اصل 44 اموال دولت را به نیمه دولتی ها فروختیم به این شکل خصوصی سازی نمی گویند دولت نباید رقیب مردم باشد بلکه باید هدایت گر، برنامه ریز و تسهیل کننده باشد.

کاندیدای احتمالی انتخابات به برنامه های خود در بخش یارانه اشاره کرد و گفت: یارانه به شکل موجود باید ادامه پیدا کند ولی رشد و گسترش آن نباید به همه تبعات اختصاص داده شود بلکه افزایش نقدی یارانه ها باید مختص افراد و خانواده های نیازمند شود.

نواب ایجاد شغل را یکی دیگر از برنامه های خود دانست و تصریح کرد: دولت بجای شغل باید زیرساخت ها را برای بخش خصوصی فراهم کند تا بخش خصوصی وظیفه ایجاد اشتغال را برعهده گیرد.

وی ادامه داد: ما نیازمند استراتژی قوی برای صادرات هستیم الان کشور ترکیه برای صادرات صنعتی جایزه تعیین کرده ما نیز می توانیم در زمینه صادرات مشوق هایی را ارائه دهیم.

این کاندیدای احتمالی انتخابات یازدهم ریاست جمهوری با بیان اینکه وظیفه دولت تسهیل کردن شرایط صادرات است، بیان کرد: قوانین باید هر چه سریعتر زمینه را برای ایجاد ترانزیت قوی در بنادر کشور هموار کند. ما می توانیم ترانزیت میلیون ها تن کالای روسی به جهان را برعهده بگیریم زیرا در زمانی از سال بخاطر سرمای زیاد حمل و نقل برای کشور روسیه مشکل می‌شود و این فرصتی است برای ما تا در بخش ترانزیت کالا فعال تر باشیم.

نواب بزرگترین سرمایه کشور را نیروی انسانی دانست و گفت: بزرگترین سرمایه ایران نه نفت است، نه گاز و نه معدن، بلکه نیروی انسانی است که خدا را شکر ما در این زمینه از توانایی بسیار زیادی برخوردار هستیم و می توانیم این نیروی انسانی را به کشورهای دیگر صادر کنیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا صادرکردن نیروی انسانی فرار مغزها نیست، گفت: ما الان استادهای پروازی در تهران داریم که در کشورهای دیگر تدریس می کنند این فرار مغزها نیست بلکه به معنای انتقال فرهنگ است.

نواب در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای حضور در انتخابات نظر جامعه روحانیت را نیز اخذ کرده اید، گفت: من در جلسات جامعه روحانیت شرکت نمی کنم لذا در این زمینه رایزنی انجام نداده ام و به صورت مستقل وارد کارزار انتخاباتی شده ام.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه زمینه رای آوری شما چگونه است، گفت: من فعلا نامزد احتمالی هستم و بعد از تایید شورای نگهبان راحت تر می توانم به مردم آدرس بدهم. مردم می توانند با دو سوال از روحانیون اطراف خود اطلاعات لازم را در مورد من کسب کنند فکر می کنم آدم گنگ و مجهولی نیستم تمام عمرم را بعد از پیروزی انقلاب در جبهه و جنگ و خدمت به کشورم و محرومین صرف کرده ام.

نواب در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه نظر شما درباره حضور مشائی، آیت الله هاشمی و جلیلی در انتخابات چیست؟، گفت: اخلاق مقتضی می کند که دیگران را تخریب نکنیم لذا نباید عرصه را بر دیگران محدود کنیم. ایران در زمان جنگ در عمل جراحی در دنیا در رده اول بود نه بخاطر علم، بلکه بخاطر تجربه لذا در شرایط حاضر نیز ما به دلیل انجام انتخابات زیاد در کشور نسبت به جاهای دیگر پیشرفته هستیم شورای نگهبان خوب می داند و خوب عمل می کند و هیچ کسی حق ندارد در مورد فردی که از چارچوب شورای نگهبان گذشته مانع تراشی ایجاد کند.

کاندیدای احتمالی انتخابات در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه رقیب اصلی خود در انتخابات را چه کسی و از چه طیف می دانید، و در صورتی که بخواهید از انتخابات کناره گیری کنید، به نفع چه کسی این کار را انجام خواهید داد؟، گفت: من طلبه کوچکی هستم و افراد حاضر در صحنه انتخابات رقیب من نیستند بلکه رفیق من هستند. من ادبیات تشنج را در قدرت قبول ندارم.

وی ادامه داد: اما در مورد کناره گیری فعلا چنین قصدی ندارم. شرایط کشور طوری است که در لحظه های مختلف تغییر می کند. مثلا نیم ساعت آخر ثبت نام قابل مقایسه با 5 روز قبل آن نبود، ولی در هر صورت تمایلم به اصولگرایی با روش آزادمنشی است.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه نظر شما درباره مقوله فرهنگ و گشت ارشاد چیست؟، افزود: تنها روحانی هستم که در کشور دانشگاهی برای روحانیون در قم ایجاد کرده که خواهران و برادران طلبه در مقطع فوق لیسانس و دکترا در کنار هم می نشینند، ولی معتقدم آزادی افسار گسیخته معنایی ندارد.

نواب گفت: ولی بهتر است شیوه های تغییر هنجار با کمک مردم صورت بگیرد. ما در کشورهای غربی نیز سازمان های امر به معروف و نهی از منکر داریم ولی اسمشان سازمان امر به معروف و نهی از منکر نیست کسانی غیر از پلیس که در صورت تخلف قانون اعتراض می کنند این افراد در اصل خود مردم هستند. بهتر است ما نیز امر به معروف را از عرفیات شروع کنیم. چرا به مردم نمی گوییم در خیابان آشغال نریزید. اینکه شرایط عمومی است و دخالت در زندگی خصوصی مردم نیز محسوب نمی شود.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها