کد خبر: ۱۲۱۶۵۷
زمان انتشار: ۱۷:۳۱     ۲۸ اسفند ۱۳۹۱
یادداشت ۵۹۸:
میثم نادی
نوروز سنت حسنه و دیرینه ی ایرانیان است که برای خود آدابی دارد و سالیانی است که اهالی سرزمین پارس به پاسداشت آن می پردازند. دید و بازدید اقوام، تازه شدن دیدارها، خانه تکانی منازل و حتی دل ها، رسیدگی به معوقات و بازنگری در فعالیت های اقتصادی، دلجویی از بیماران و سفر به نقاط مختلف و... همه و همه از جمله اموری است که از آنها به عنوان آداب نوروز یاد می شود.

نکته ی جالب اما اینجاست که همه ی این امور که شاید برای بعضی فقط سالی یکبار رخ دهد در تعالیم اخلاقی و عقایدی اسلام عزیز به کرات تذکر داده شده است و در اوقات مختلفی از سال، از جمله مسایل مربوط به آن زمان خاص را بخشی از همان آداب نوروزی به خود اختصاص داده است.

در واقع می توان گفت فرد مسلمانی که ملتزم به آداب اسلامی و رعایت دستورات الهی و پیامبر و اهل بیتش باشد، زمان های مختلفی از سال برای او روز نویی محسوب می شود. ماه مبارک رمضان و شب های قدرش، موالید آل الله(ع)، اعیاد چهارگانه و حتی اوقاتی که به تشرف زیارت معصومین(ع) نایل می شود، هرکدامشان به تنهایی نوروزی است که به واسطه ی آن می توان با الگوپذیری از تعالیم اسلامی، آداب نوروز ایرانی را رعایت کرد.

بحث در این زمینه به درازا کشیده خواهد که از حوصله ی این نوشته خارج است.

امسال اما نوروز حال و هوای دیگری دارد. همزمان با عطر دل انگیز بهار طبیعت، از کوچه پس کوچه های مدینةالنبی(ص) شمیم روحبخش یاس به مشام می رسد. نوروز امسال یاسی است اما از نوع کبودش! آداب پاسداشت نوروز امسال همان آداب قبلی است اما از جنس مرغوبش. امسال باید در عیادت از بیماران و آنانی که در اوج غربت با بیماری دست و پنجه نرم می کنند، سری هم به خانه ی امیر مظلوم مدینه بزنیم و برای شفای بیمار غریبش دعا کنیم.

در دید و بازدید نوروز امسال باید همزمان هم به فکر اقربای خود باشیم و هم ذوی القربای پیامبر تا اجر رسالتش را به وسع ناچیز خود ادا نماییم.

دعای لحظه ی تحویل سال امسالمان باید متفاوت باشد، هم یا مقلب القلوب بخوانیم و هم اللهم صل علی فاطمة و ابیها...

نوروز امسال نو فاطمیه ای است برای دل های عاشق. زنانمان باید ارثیه ی ماندگار حضرت یاس، چادر، را سرفرازتر از همیشه و به عنوان جامه ی افتخار بر سر کنند و گره معجرهایشان را محکمتر از قبل نمایند که بضعةالنبی(ص) اینگونه رهروی را می پسندد. اگر افرادی به این مطلب اعتراض دارند لطفا ماجرای حضور مرد نابینا در بیت امیرالمومنین(ع) و چگونگی پوشش زوجةالحیدر(ع) را مجددا بخوانند.

مردانمان باید همچون پروانه ای گرداگرد مولای مدینه را بگیرند و هم او را در عزای داروندارش یاری رسانند و هم از او برای پاسداری از ارث علی(ع)، غیرت مردانه، یاری بگیرند. باید بدانیم که در عبور از شلوغی های کوچه بازار، باید آنقدر نسبت به خواهران دینی خود غیرت به خرج دهیم که حتی در اوج ازدحام هم شانه ی نامحرمی به نامحرم دیگر نخورد که مورد نهیب حضرت قرار نگیریم. اگر به این هم انتقادی است لطفا به فرمایش بزرگمرد تاریخ مراجعه شود و مجددا مرور گردد که چگونه از برخورد حتی غیرعمد نامحرمان به هم در بازارهای اسلامی چگونه غضب آلود فرموده اند و هشدار داده اند.

نوروز امسال نوروز فاطمی است و اگر بتوانیم حقیقت آن را درک و در اجرای آن موفق باشیم قطعا از همه ی بحرانهای حتی اقتصادی هم به سهولت عبور خواهیم کرد. می گویید چگونه؟ مگر داستان روزه گرفتن اهل بیت(ع) علی(ع) را یادمان رفته است که در طی سه روز، افطارشان نصیب مسکین و درراه مانده و گرسنه و... شد؟ پس می توان فاطمی و علوی زیست و حتی در اوج گرسنگی ظاهری، به یکدیگر مدد رساند و این، تنها یکی از راهکاری عملی نشان داده شده از رفتار اهل بیت(ع) است که طی آن، همه ی آحاد جامعه در مسایل اقتصادی کمک یکدیگر شوند، که اگر چنین شود، چه شود...

و نوروز امسال را باید برای فرصتی مغتنم برای برپایی محافل پرشور فاطمی و تسلی دادن به صاحب عزا، حضرت ولیعصر(س)، این حقیقت اصلی بهار دانست تا با تاسی از سبک زندگی اسلامی ام ابیها، بتوانیم در یاری از ولایت تا پای جان و آخرین نفس ها و قطرات خون وجود، بایستیم و پا پس نکشیم.

هزار شکر که تا چند سال عیدم را / برای مادرت از ابتدا سیه پوشم
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها