کد خبر: ۱۰۷۴۶۲
زمان انتشار: ۱۵:۱۷     ۲۹ دی ۱۳۹۱
آیت‌الله سیداحمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه تهران:
امام جمعه موقت تهران نسبت به «تطهیر سران فتنه» هشدار داد و گفت:‌ اگر بیم این را نداشتم که تطهیر فتنه‌گران و تخفیف جرم آنها به یک جریان تبدیل شود، این مساله را مطرح نمی‌کردم اما احساس خطر کردم که مردم در این جریان بدهکار شوند.

به گزارش 598 به نقل از خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران، فتنه 88 را از جمله توطئه‌های دشمنان از بیرون کشور خواند و افزود: این توطئه در داخل اجرا شد و بعد از آن حماسه 9 دی اتفاق افتاد ما در یکی - دو هفته گذشته به تحلیل‌هایی برخوردیم که احساس کردیم اگر وارد نشویم شما نمازگزاران و مردمی که حماسه 9 دی را آفریدید بدهکار شوید و سران فتنه طلبکار شوند.

وی افزود:‌ این خیلی گزنده است که هنوز سه سال از حماسه 9 دی نگذشته است - که مردم در آنجا افتخار آفریدند و انقلاب را در گردنه‌ای سخت نجات دادند - کسی بگوید آن‌ها سران فتنه نبودند. البته اظهارنظر در کشور آزاد است و قرار نیست بگوییم همه باید مثل ما فکر کنند، بلکه افراد باید حرفشان را بزنند.

خاتمی ادامه داد:‌ چه بسا شخصیتی حرفی بزند که ما حرفش را قبول نداشته باشیم ولی بزرگی‌اش را قبول داریم و چه بسا واکنش ما برای این باشد که بزرگی‌اش محفوظ بماند. اما این که کسی بگوید سران فتنه افراد نجیب، شریف، مومن و متدینی بودند حرف بسیار نادرستی است.

این عضو هیات رییسه مجلس خبرگان به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: ایشان گفته‌اند فتنه این است که کسانی با ظاهر صلاح و باطن دشمنی فضا را غبارآلود کنند پس به نص تعبیر امیرالمومنین (ع) و فرزند صالح ایشان مقام معظم رهبری فضای غبارآلود، فضای فتنه است.

امام جمعه موقت تهران یادآور شد:‌ کسی نمی‌تواند بگوید در فتنه فضا غبارآلود نشد؛ البته ما معتقد نیستیم هرکسی به خیابان آمد معاند بود بلکه برای برخی، فضا را نادرست جلوه داده بودند اما بعضی‌ها هم هدایت می‌کردند.

وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، تقلب را از جمله مهمترین دروغ‌ها در سال 88 خواند و خاطرنشان کرد: تقلب در انتخابات چیزی بود که آمریکایی‌ها و سران کشورهای استکباری از آن حمایت کردند اما خود این‌ها در اعترافاتشان گفتند ما سندی برای تقلب نداشتیم بلکه می‌خواستیم مردم را تحریک کنیم. یکی از سران فتنه در بیانیه‌ خود گفت که شورای نگهبان با چشم بستن بر انبوه تقلب، دهمین دوره انتخابات را تایید کرد. آن‌ها خودشان گفتند که تقلب رمز اغتشاش بوده است.

امام جمعه موقت تهران، تهمت تجاوز به زندانیان را از دیگر دروغ‌ها در آن ایام دانست و تصریح کرد: یکی از سران فتنه این موضوع را مطرح کرد و به اندازه خود آب به آسیاب دشمن ریخت ولی هیچکس نتوانست آن را اثبات کند؛ اگرچه قوه قضاییه هیات سه نفره‌ای تشکیل داد و کمیسیون اصل 90 مجلس هم هیاتی تعیین کرد اما چنین چیزی ثابت نشد.

خاتمی افزود: دروغ دیگر آنها این بود که گفتند دختری را شکنجه کرده‌اند، بدنش را سوزانده‌اند و آن را در بهشت زهرا دفن کرده‌اند. بعد هم برای او مجلس فاتحه گرفتند و یکی از سران فتنه برایش اشک تمساح ریخت. این دختر بعدا به تلویزیون آمد و گفت که سوختن یعنی چه؟! یکی از این دروغ‌ها کافی بود تا سران فتنه نتوانند تا ابد سر بلند کنند اما تعجب است که سه سال نگذشته می‌گویند آن‌ها سران فتنه نیستند.

عضو هیات رییسه مجلس خبرگان با بیان اینکه "استفاده ابزاری از مردم از جمله اشکالات فتنه‌گران است"، تصریح کرد: 40 میلیون مردم پای صندوق‌ها رای حاضر شدند و حضور 85 درصدی آن‌ها سرمایه عظیمی برای ملت بود اما آن‌ها این سرمایه را برای تشنگی قدرت به آتش کشیدند و خودشان را نماد مردم دانستند. آن‌ها به دولتی که از رای مردم برآمد تمکین نکردند و گفتند مردم تمکین نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه "یکی از بدعت‌های سران فتنه، بحث ابطال انتخابات بود"، گفت: یکی از سران فتنه گفت راهی جز ابطال انتخابات باقی نمانده است و بعضی‌ها که زمانی در حکومت بودند، گفتند 500 هزار یا 700 هزار رای تقلب امکان دارد ولی نه فاصله 11 میلیونی.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه "حتی یک تقلب هم در شأن نظام جمهوری اسلامی نیست"، اظهار کرد:‌ آنها خودشان اعتراف می‌کنند ولی بدعت ابطال انتخابات را مطرح کردند و بعضی دیگر که ابطال انتخابات را نمی‌گفتند، بحث رفراندوم را مطرح کردند.

خاتمی با بیان اینکه "تعریف مقام معظم رهبری از فتنه دقیقا بر فتنه 88 تطبیق می‌کند"، خاطرنشان کرد: آقا همچنین گفتند اگر کسانی بخواهند قانون را زیر پا بگذارند خواسته و ناخواسته مسئول خون‌ها، خشونت‌ها و هرج و مرج خواهند بود. در همین رابطه کشته و مجروح شدن تعدادی از مردم کشور به خصوص جوان‌ها و ایجاد شور و التهاب در کشور از جمله این موارد بود.

وی ادامه داد: یکی از استراتژیست‌های فتنه پیش از انتخابات گفته بود ما آن قدر رای نداریم که انتخابات را ببریم ولی آن قدر رای داریم که کشور را به هم بریزیم. آن‌ها به مسجد حمله کردند و مسجد لولاگر را به آتش کشیدند و به عزاداران حسینی هم حمله بردند. در روز عاشورا خیابان‌های اصلی تهران میدان جنگ شده بود.

خاتمی اضافه کرد:‌ آن ها با شکل و قواره کذایی خود به عزاداران سنگ می‌زدند و زن و شوهر جوانی را که از مجلس عزاداری می‌آمدند به خاطر ظاهر اسلامیشان به باد کتک گرفتند و در چنین مواردی یکی از سران فتنه آن‌ها را خداجویان نامید به جای حمایت از عزاداران، از آن‌ها حمایت کرد.

این عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه یادآور شد: متاسفانه در آن ایام آن‌ها برخی مناسبت‌های ویژه دینی را به میتینگی علیه نظام تبدیل کردند. در روز قدس که اینجا نماز می‌خواندیم در چند قدمی ما عده‌ای در پارک ساندویچ و آب به دست شعار می‌دادند «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران». آن‌ها همچنین در 13 آبان و 16 آذر که مناسبت‌های ضدآمریکایی هستند به جای شعار علیه آمریکا، علیه نظامی شعار دادند که در مقابل آمریکا ایستاده است.

وی، شکستن قبح ارتباط با بیگانگان را از جمله وقایع ناخوشایند در زمان فتنه دانست و تصریح کرد: اوباما به صراحت گفت که این‌ها در حال تدوین تاریخ ایران هستند. نتانیاهو هم این افراد را ستایش کرد و گفت که آن‌ها سرمایه‌های اسرائیل در ایران هستند و در آن زمان وزیر اطلاعات وقت گفت که بیش از صد تماس با سفارت انگلیس وجود داشته و یکی از افراد فارسی زبان سفارت هم به صراحت این را تایید کرد.

سیداحمد خاتمی در ادامه، با اشاره به اجماع گروهک‌های ضد انقلاب، علیه انقلاب در ایام سال 88 اضافه کرد: سلطنت‌طلب‌های ورشکسته آواره، منافقین آدمکش، کمونیست‌ها، رقاص و رقاصه‌ها، استحاله‌شده‌ها و فراری‌هایی از این ملت همه‌شان علیه انقلاب اسلامی گارد گرفتند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: من حالا دوستانه از بعضی عزیزان سوال می‌کنم که آیا باز هم شک دارید که این‌ها سران فتنه هستند؟ آیا تردیدی در این باره دارید؟ حتما قیامتی در کار است و ما باید پاسخگو باشیم اما پاسخگوی همه رفتارمان.

وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم گفت: قرآن می‌گوید حرف درستی را هم که دشمن از آن سوءاستفاده می‌کند، نگویید چه رسد به حرف نادرست.

عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: اگر این نگرانی نبود که می‌دیدم تطهیر فتنه‌گران و تخفیف جرم آن‌ها به جریانی تبدیل شود، این موضوع را مطرح نمی‌کردم اما احساس خطر کردم که شما مردم بدهکار شوید، اما می‌گویم که شما درست فهمیدید و با بصیرت وارد میدان شدید.

امام جمعه موقت تهران، راهپیمایی 22 بهمن سال جاری را مدخلی با شکوه برای حضور شکوهمند مردم در انتخابات سال 92 دانست و افزود:‌ از شما مردم حماسه‌ساز انتظار حضور باشکوه در این عرصه را داریم. آنچه در تاریخ انقلاب‌های دنیا بی‌سابقه بود، این بود که هنوز 50 روز از پیروزی انقلاب نگذشته بود شما پای صندوق رای آمدید و شکل نظام اسلامی را رقم زدید.

خاتمی با اشاره به تاریخچه دوره‌های مختلف انتخابات پس از انقلاب اسلامی گفت: از آن زمان تاکنون شما مردم بیش از 30 بار پای صندوق آمدید و همیشه حضورتان با شکوه بوده و انتخابات قانونی، سالم در زمان خود با فضای رقابتی و آزاد برگزار شده است. پیشگام در همه این عرصه‌ها هم مقام معظم رهبری بود که بر این امور تاکید داشت.

وی درباره فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری درباره «انتخابات آزاد» تصریح کرد: از زمانی که آقا گفتند شعار انتخابات آزاد پر کردن جدول دشمن است، عده‌ای روی همین موضوع متمرکز شده‌اند که بدبخت‌های آواره و ذلیل خارج از کشور که ارزش ندارند اسمشان را ببرم هستند. برخی فتنه‌گران هم گفته‌اند اگر بیرون از کشور بودیم کمپین انتخابات آزاد تشکیل می‌دادیم اما به آنها می‌گویم شما به حدی منفور ملت ایران هستید که هرچه بگویید مردم ضد آن را عمل می‌کنند.

امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود، حضور رییس‌جمهور در جلسه علنی چهارشنبه گذشته مجلس را از پدیده‌های مثبت دوره ریاست جمهوری وی خواند و افزود: تعامل نمایندگان محترم را نیز دیدیم و این که در فضای صمیمی و با ادبیات دوستانه صحبت شد. مردم مشکل تورم و گرانی دارند که می‌خواهند برطرف شود و این جز با همدلی سران سه قوه به خصوص مجلس و دولت امکان ندارد.

سیداحمد خاتمی با بیان اینکه "همدلی و هم‌افزایی قوا به حل مشکلات مردم کمک می‌کند"، خاطرنشان کرد: امیدواریم در ادامه این دولت و دولت‌های بعد همین سبک را دنبال کنند و بدانند که مردم از دعواهای رسانه‌ای مسئولان رنجیده خواهند شد.

وی همچنین با محکوم کردن کشتار مسلمانان در عراق و افغانستان تصریح کرد:‌ این کشتارها دل همه مسلمانان را می‌آزارد، بویژه کشتار آن‌هایی که با افتخار می‌گویند "لبیک یاحسین". این‌ها همان تکفیری‌ها هستند که آمریکا در سوریه برایشان پول خرج می‌کنند تا مسلمانان را بکشند.

عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: آمریکا با شدت دروغ می‌گوید که با تروریست‌ها مبارزه می‌کند بلکه آمریکا خودش تروریست‌پرور است و تروریست‌ها با پول آمریکا و هم‌پیمانانش به سوریه فرستاده می‌شوند. ما در کشتار مسلمانان قطعا دست مرتجعین خائن عرب را برای ایجاد تفرقه مذهبی در کار می‌بینیم و ضمن تسلیت به بازماندگان کسانی که شهید شده‌اند به آن‌ها می گوییم که استقامت کنید. ان‌شاءالله پیروزی با شماست و از خدا نابودی دشمنان اسلام و مسلمین را می‌طلبیم.

خاتمی در بخش دیگری از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران، دی و بهمن را از جمله روزهای شیرین انقلاب دانست و گفت: برای کسانی که این روزها را دیده‌اند، ساعت به ساعت این روزها گویای آن خاطرات شیرین است که لحظه به لحظه خبرهای خوش تزلزل رژیم سیاه ستمشاهی به گوش می‌رسید.

وی با اشاره به فرار شاه در 26 دی‌ماه سال 57 اظهار کرد: این اتفاق سرور کم‌نظیری به ملت داد و برای کسانی که 37 سال حکومت سیاه ستم‌شاهی را دیده بودند، خبر فرار شاه خبری خوش و مسرورکننده بود تا این‌که به تدریج پیش رفتیم و در 22 بهمن 57 گل پیروزی در گلستان انقلاب اسلامی به بار نشست.

امام جمعه موقت تهران، توطئه‌های آمریکا علیه انقلاب در 34 سال گذشته را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: جنگ‌ قومیت‌ها، جنگ تحمیلی، ترورهای کور، کودتاها و ده‌ها توطئه‌ دیگر توسط آمریکا علیه انقلاب انجام شد اما انقلاب خم به ابرو نیاورد و مثل سرو قامت کشیده ایستاد.

سیداحمد خاتمی با اشاره به فرارسیدن هفته وحدت نیز گفت: مقصود از وحدت همان ائتلاف است ما با دشمنانی مواجه هستیم که با اسلام ما طرف هستند برای آن‌ها شیعه و سنی مطرح نیست آن‌ها در جنوب لبنان با حزب‌الله شیعه و با غزه با سنی‌ها می‌جنگند این گویای این است که با دشمنان کینه‌توزی طرف هستیم که اساس اسلام را نمی‌خواهند و با شدت از جان گرفتن خیزش اسلامی در جهان نگران هستند.

وی با تاکید بر ضرورت وحدت و هوشیاری اهل تسنن و اهل تشیع تصریح کرد: این هوشیاری اینجا معنی پیدا می‌کند تا سنی و شیعه بایستند و اجازه ندهند آن‌ها از اختلافات سوءاستفاده کنند.

امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به پایان هفته وقف، وقف را مصداق بارز صدقه جاریه و به تعبیر رهبری نهاد ممتاز دینی توصیف کرد و افزود:‌ این وقف است که ثروت و سرمایه شخص را پایدار می‌کند و سبب می‌شود حتی بعد از فوت او هم در عالم برزخ به حسابش پاداش بریزند.

خاتمی همچنین با تسلیت ایام شهادت حضرت امام حسن عسگری(ع) یادآور شد: در شب و روز شهادت ایشان علاقه‌مندان به خاندان عصمت و طهارت برای عرض تسلیت به ساحت حضرت ولی عصر(عج) آماده می‌شوند. ایشان بعد از امام جواد (ع) کوتاه‌ترین عمر را داشتند و تنها 28 سال سن داشتند که به شهادت رسیدند اما توانستند در عرصه فرهنگی و سیاسی دین خود را به مکتب رسول‌الله عطا کنند.

وی با اشاره به مناسبت 9 ربیع - اولین روز امامت بقیةالله (عج) - افزود:‌ اعتقاد به منجی که در آخرالزمان می‌آید و جهان را پر از عدل و داد می‌کند، اعتقاد بین‌المللی الهیون عالم است و اعتقاد به این که آن منجی از فرزندان رسول اکرم است اعتقادی اسلامی است که 250 آیه و 2500 روایات پشتوانه دارد.

به گزارش ایسنا، خطیب موقت نماز جمعه این هفته تهران در خطبه‌های اول نماز جمعه نیز با اشاره بحث تقوا و ضرورت رعایت آن و همچنین سبک زندگی از نگاه دین اظهار کرد: اصل انصاف و حق‌مداری در زندگی اجتماعی، داشتن رابطه مکتبی، رعایت حقوق متقابل، اصل خیرخواهی، مهر و خشم مقدس در زندگی،‌ اعتدال در برخوردهای اجتماعی، تعامل، خدمتگذاری و همچنین ادب در برخوردهای اجتماعی، 9 اصلی است که در بحث سبک زندگی از نگاه دین مورد توجه است.

وی در توضیح اصل انصاف و حق‌مداری در زندگی اجتماعی افزود: این اصل یک ضرورت در زندگی دینی قلمداد می‌شود که منهای آن نمی‌توان ادعای زندگی دینی را داشت. در این اصل این موضوع مورد توجه است که انسان باید تلاش کند تا در هیچ عرصه‌ای از مرز حق بیرون نرود. گاهی در عرصه زندگی اجتماعی این طور هستیم که وقتی با کسی خوبیم حاضر نیستیم کمترین نقدی در موردش بشنویم و وقتی با کسی بد هستیم حاضر نیستیم کمترین مدح و ستایشی را از او بشنویم. این موضوعات درجامعه ما وجود دارد که باید اصلاح شود.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در توضیح در ادامه خاطرنشان کرد: گاهی اوقات موضعی از فردی را نقد می‌کنیم و بعد این موضوع موضع را به شخصیت او سرایت می‌دهیم و می‌گوییم خود او هم انسان بدی است. این درحالی است که ما نباید همه ارزش‌های یک فرد را زیر سوال ببریم و بگوییم «هیچ» است.

خاتمی با بیان اینکه "جامعه دینی باید جامعه تواصی به حق باشد"، اظهار کرد: این روزها همه از وحدت، صفا و دوستی دم می‌زنند و حق‌مداری در این عرصه بسیار مهم و کلیدی است. چنانچه در آیات قرآن موضوع عدالت اجتماعی با اهمیت قلمداد گفته شده اگر در جایی دیدید مادر، پدر، خواهر، برادر و یا دیگران خلافی می‌کنند نگویید چون پدرم است شهادت نمی‌دهم، چراکه اجرای حق و حق‌مداری بالاتر از هر چیز است.

وی همچنین به ضرورت پذیرش حق اشاره کرد و گفت:‌ اگر کسی به من ایرادی گرفت و انتقاد واردی را مطرح کرد، اگر من آن را پذیرفتم معلوم است که زیور انصاف دارم و اگر نه، مشخص می‌شود که این زیور به جان من نیامده است.

خطیب موقت نماز جمعه این هفته تهران در ادامه گفت: بحث عمل به حق ولو اینکه هزینه‌بر باشد نیز بحث مهمی است و در این راستا اگر مدیری ببیند زیرمجموعه‌اش باید ابقا شود و حق او در حال ضایع شدن است، ولو این که به او فشار بیاورند و بگویند که چنین فردی را ابقا نکن باید، چنین هزینه‌ای تحمل شود و اصلا برای اجرای حق باید هرگونه سختی را به جان بخریم.

خاتمی در پایان خطبه‌های اول نماز جمعه این هفته تهران تصریح کرد: گاهی برخی از یکی خوششان می‌آید و حاضرند که او هرگونه خلاف حقی را انجام دهد و گاه از بعضی بدشان می‌آید و حاضر نیستند سر به تن چنین شخصی باشد و این مساله در عرصه اداری جایگاه ویژه‌ای دارد که بی‌انصافی است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها