کد خبر: ۹۸۷۰۳
زمان انتشار: ۱۱:۰۳     ۲۰ آذر ۱۳۹۱
سیمای جمهوری اسلامی در اقدای عجیب به تجلیل از یک جاسوس صهیونیست برجسته سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) پرداخت!

سرویس فرهنگی رویداد، شبکه اول سیما در برنامه مفصلی با عنوان «جستجوگران پارسه» که ساعت 19:30 شنبه شب پخش نمود از شخصیت  ریچارد فرای تجلیل کرد! 

یک کارشناس مسائل سیاسی در اینباره طی گفتگوی کوتاهی با خبرنگار رویداد اظهار داشت: این به ظاهر مستندِ تملق آمیز در حالی از تلویزیون پخش شد که فقط چند روز پیش  در سرمقاله مهمی از یک روزنامه صیح ایران پرده از ارتباط این جاسوس کهنه کار سازمان سیا با جریان انحرافی گزارش شده بود. وی افزود: سرویسهای اطلاعات داخلی باید به سرعت در مورد هویت سازندگان این برنامه و کسانی که مجوز پخش آن را در پربیننده‌ترین زمان پخش و از پربیننده‌ترین شبکه‌ی ملی صادر کرده‌اند آغاز کنند.


گفتنی است ریچارد فرای جاسوس کهنه‌کاری است که برابر اسناد وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران از اواسط دوره پهلوی دوم تحت پوشش «ایران‌شناس» ضمن برقراری ارتباطات گسترده با روشنفکرنمایان و مدیران عالی‌رتبه‌ی دولتی ایران اقدام به جمع‌آوری اسناد طبقه بندی شده و انتقال آنها به خارج از کشور نموده است. این در حالی است که باندی سیاسی در مرداد ماه 1389 ضمن دعوت از وی برای حضور در ایران، کلید یک باب خانه تاریخی در اصفهان را به وی اهداء کرد! اقدامی که در فیلم پخش شده در تلویزیون به عنوان کاری ستایش‌برنگیز بازپخش شد!

 


شایان ذکر است شخصیت یاد شده کسی است که از سال 1942 به استخدام اداره‌ی خدمات استراتژیک آمریکا (o.s.s) بود که تشکیلات سَلف سازمان جاسوسی سیا است درآمده و در سال 1946 پس از ترجمه‌ی کتاب «تاریخ بخارا» از سوی انجمن بورسیه‌های دانشگاه هاروارد، یک فرصت مطالعاتی گرفت و در «مدرسه‌ی مطالعات شرقی و آفریقایی لندن» به تحصیل زبان پهلوی پرداخت و پس از بازگشت به «هاروارد» شروع به تدریس انسان‌شناسی، تاریخ و مذاهب خاورمیانه کرد. آن هنگام هاروارد را به عنوان مرکز پژوهشی سازمان سیا می‌شناختند و فرایِ یهودی، پیوندهای تنگاتنگ و استواری با لژهای فراماسونری و سازمان جاسوسی (CIA) یافت.

 

از تابستان 1948 فرای مأموریت یافت یک انسجام تشکیلاتی- تئوریک میان فراماسونرهای ایرانی پدید آورد و بنابراین در کسوت یک مستشرق و ایران‌شناس به ایران آمد و یکی از نخستین و مهم‌ترین اقداماتش تأسیس «مدرسه‌ی تابستانی مطالعات ایرانی» در یکی از اصلی‌ترین کانونهای فراماسونرها در عصر پهلوی دوم یعنی دانشگاه شیراز بود. در سال‌های 1970 تا 1975، فرای «مدیر مؤسسه‌ی آسیایی» در شیراز و عضو هیأت امنای دانشگاه شیراز شد و به صورت‌بندی پروژه‌ی مکتب ایرانی پرداخت.

..............

پانوشت:وزارت اطلاعات در سال 1376 کتابی تحت عنوان هویت را منتشر کرد که در آن به برخی از جریانات مخالف نظام که در راستای فروپاشی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تلاش می کردند، اشاره کرده است. در صفحه 131 این کتاب که در 375 صفحه توسط انتشارات حیان به چاپ رسیده، درباره ریچارد فرای آمده است:
ریچارد فرای چندی پیش به دعوت و تلاش برخی روشنفکران داخلی به ایران سفر کرد و در طول اقامت خود در تهران با استفاده از برخی عناصر نا آگاه اقدام به جمع آوری گسترده اطلاعات محرمانه نمود. ریچارد فرای که همکاری به ظاهر علمی او با سیا امری آشکار است در این سفر تا آنجا پیش رفت که حتی برای جذب برخی مدیران اجرایی و آموزشی کشور اقدام کرد که البته این تلاش با برخی هوشیاری ها ناکام ماند. 
گفتنی است، ریچارد فرای یکی از میهمانان ویژه همایش ایرانیان خارج از کشور بود که مرداد ماه با حضور جمعی از ایرانیان خارج از کشور در تهران برگزار شد. فرای در این همایش به ایراد سخنرانی احساسی پرداخت ودر سخنان خود از علاقه اش به ایران سخن گفت و در پایان آرزو کردن که جسد وی پس از مرگش در کنار سی و سه پل اصفهان دفن شود که در پی این سخنان یکی از خانه های تاریخی شهر اصفهان را به وی هدیه شد!
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها