کد خبر: ۹۸۰۰۳
زمان انتشار: ۱۲:۵۶     ۱۷ آذر ۱۳۹۱
معادله اسکندر در برابر پاتريوت
تنها ساعاتي پس از آنکه اعلام شد ناتو با درخواست ترکيه براي استقرار سيستم ضدهوايي و ضد موشکي پاتريوت در خاک اين کشور و در نزديکي مرزهاي سوريه موافقت کرده است، معادله قوا باز هم به نفع سوريه تغيير کرده است.
مشرق- دولت ترکيه که از نظر نظامي توان مقابله با ارتش سوريه را نداشته و ندارد، با جنجال آفريني در مورد توان موشکي ارتش اين کشور، از ناتو خواست تا در برابر تهديدات سوريه – و در واقع تکميل سيستم سپر موشکي آمريکا مستقر در ملطيه – موشک‌هاي پاترويوت را در اين کشور مستقر کند.

اما اکنون روسيه که از مخالفان جدي انتشار اين موشک‌ها در مرز سوريه بود و آن را اقدامي در راستاي افزايش تنش‌ها ارزيابي مي‌کرد، براي نشان دادن قاطعيت خود در حمايت از سوريه، اولين محموله از موشک‌هاي پيشرفته اسکندر را به سوريه تحويل داده است.

گفته مي‌شود اين موشک‌ها در يکي از کشتي‌هاي لجستيک ارتش روسيه که اخيراً در بندر طرطوس سوريه لنگر انداخته بوده و ارتش سوريه آن را دريافت کرده است. تحويل موشک اسکندر به سوريه، عملاً بار ديگر معادله قوا در منطقه را به نفع سوريه به هم زده است.

اسکندر موشک زمين به زمين با سرعت بسيار زياد است که تاکنون هيچ يک از سيستم‌هاي ضدموشکي و راداري شناخته شده توان رهگيري آن را نداشته‌اند و پيش از اين روسيه تهديد کرده بود در مقابل نصب سيتسم سپر موشکي آمريکا در لهستان و چک؛ آن را در منطقه کالينينگراد در ساحل درياي بالتيک نصب خواهد کرد.

پیام های مهم اقدام روسیه

«الیاس ابراهیم» تحلیلگر مسایل راهبردی در گفت‌وگو با فارس در دمشق گفت که مطالبی که در مورد تحویل دادن سامانه‌های دفاع موشکی اسکندر به سوریه مطرح شده، یک اقدام غافلگیر کننده با لحن شدید است که در مقابل  اقدام ائتلاف ناتو در انتشار موشک‌های پاتریوت در مرزهای سوریه و ترکیه صورت گرفته است. 

وی در مورد علل این اقدام روسیه در دادن سامانه ها به سوریه گفت که از ناحیه راهبردی این موضوع نشان می‌دهد که در درگیریهای بین المللی در سوریه، روسیه همچنان این دیدگاه را دنبال می‌کند که سوریه جزو امنیت ملی این کشور و خط قرمز آن است و نمی‌توان از آن عبور کرد.

این تحلیلگر مسایل راهبردی با اشاره به ویژگی های اسکندر نسبت به پاتریوت گفت که اسکندر سلاحی راهبردی با سامانه های زمین به زمین است و می‌توان از آن برای اهداف هوایی نیز استفاده کرد، البته در این صورت کلاهک‌های انفجاری با قدرت تخریب بالا بر آن نصب می‌شود و همچنین امکان تجهیز هواپیماها به این موشک نیز وجود دارد، به این ترتیب قدرت تاثیرگذاری و تخریبی آن بیشتر از پاتریوت است.



به نوشته ایران اباد، هر چند مشخص نيست که روسيه چه تعداد از اين موشک‌ها و سیستم‌هاي پرتاب آن و چه مدلي از آن را به سوريه تحويل داده است، اما در مجموع مي‌توان گفت، همين تعداد هم براي هدف قرار دادن سه سيستم پاتريوتي که قرار است ناتو در ترکيه نصب کند، کافي است.

اين موشک با سرعت 2100 متر بر ثانيه و بردي بيش از 450 کيلومتر براي هر سيستم دفاعي الهه وحشت خواهد بود چرا که با سر جنگي پرقدرت خود توانايي آن را دارد تا در يک خطاي هفت متري؛ هر هدفي را نابود کند.

روسيه اين موشک راهبردي را در حالي به سوريه تحويل داده است که ناتو سيستم پاتريوت قديمي خود را در اختيار ترکيه گذاشته است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۳۵ - ۱۷ آذر ۱۳۹۱
۰
۰
حال این ترک ها رو باید گرفت
پاسخ
عابر
-
۱۰:۴۱ - ۱۸ آذر ۱۳۹۱
۰
۰
لطفاً بفرمایید حداقل یکی از این ها را به ما بدهند تا ببینند ما سیستمی با سرعت حداقل 13 ماخ در جوابشان خواهیم ساخت.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها