کد خبر: ۸۹۷۹۲
زمان انتشار: ۱۰:۱۱     ۱۰ آبان ۱۳۹۱
نمایشگاه مطبوعات (۶)/ دکتر منوچهر متکی در غرفه پایگاه ۵۹۸:
آمریکا و حامیان منطقه ای و مشخصا عربستان، قطر و ترکیه نمی توانند بگویند ما مخالف آتش بس هستیم و از نظر عرف بین المللی باید از آتش بس حمایت کنند این را بیان می کنند اما در عمل گروهک های مسلح را تحریک کرده که تمکین به آتش بس نداشته باشند. این کار متضاد و این رویکرد دَبل استاندارد نمی تواند ادامه پیدا کند واین حق را برای دولت سوریه ایجاد می کند که از خودش حمایت، دفاع و ایستادگی کند و بنده فکر می کنم که این ایستادگی سوربه مخالفان را دچار مشکل خواهد کرد.
دکتر منوچهر متکی وزیر سابق امور خارجه در بازدید از غرفه پایگاه 598 در خصوص اینکه نقض آتش بس توسط گروه های مخالف در سوریه چه پیامد هایی می تواند داشته باشد بیان داشت: تداوم اقدامات تروریستی در سوریه توسط گروه های مسلح و عدم تمکین آنها به راهکارهای بین المللی خصوصا وقتی که از سوی نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل ارائه می شود این نتیجه را خواهد داشت که حامیان این گروهک ها در یک شرایط پارادوکسیکال و کارکرد متناقض قرار بگیرند. آتش بس ترم و تعریفی است که کل ساختار سازمان ملل از آن حمایت می کند. پیشنهاد آتش بس یعنی هر جایی که آتش افروزی و تخاصمی صورت گرفت چه به صورت داخلی و جنگ شهری چه به صورت منطقه ای و بین المللی، اولین پیشنهادی که مطرح می شود آتش بس است. 

وی افزود: طرفی که آتش بس را نمی پذیرد، معنایش اینست که رویکرد مسلحانه را برای تلاش های خودش انتخاب کرده است و اینکه گروه های مسلح در داخل کشور اقدامات تروریستی کنند، این حق را برای دولت در آن کشور ایجاد می کند که آنها را سرکوب کند، اما اینکه راهکارهای دیپلماتیک و بین المللی را نمی پذیرند؛  و شرایط برای حامیان گروه های معارض سخت و سخت تر می شود.

متکی تصریح نمود: آمریکا و حامیان منطقه ای و مشخصا عربستان، قطر و ترکیه نمی توانند بگویند ما مخالف آتش بس هستیم و از نظر عرف بین المللی باید از آتش بس حمایت کنند این را بیان می کنند اما در عمل گروهک های مسلح را تحریک کرده که تمکین به آتش بس نداشته باشند. این کار متضاد و این رویکرد دَبل استاندارد نمی تواند ادامه پیدا کند واین حق را برای دولت سوریه ایجاد می کند که از خودش حمایت، دفاع و ایستادگی کند و بنده فکر می کنم که این ایستادگی سوربه مخالفان  را دچار مشکل خواهد کرد.

ایشان در خصوص اینکه پذیرش آتش بس از سوی دولت سوریه نشان دهنده ضعف نمی باشد، افزود: چون طرح را دولت سوریه پیشنهاد نداد، پس نشانی از ضعف نمی تواند باشد. طرح آتش بس بر اساس مذاکراتی که آقای اخضر ابراهیی با جمهوری اسلامی ایران و بعضی طرف های دیگر داشت بعنوان پیشنهاد آقای اخضر ابراهیمی ارائه شد.

وزیر سابق امور خارجه کشورمان بیان داشت: اتفاقا دولت سوریه این تصویر را در دنیا ایجاد کرد که از پیشنهادهای بین المللی حمایت می کند و این گروه های مسلح هستند که با نقض آتش بس در واقع گفته اند که ما رویکرد سیاسی و مسالمت آمیز را نمی پذیریم.

وی همچنین در خصوص پیامد های توان موشکی حماس و پهپاد های حزب الله تصریح داشت: اسرائیلی ها باید دورانی را که القاء می کرد ابرقدرت منطفه است و دست برتر نظامی در منطقه است را فراموش کند، جنگ های 33 روزه و 22 روزه لبنان و غزه سبب افزایش ظرفیت های نظامی و توانمندی مقاومت در منطقه شد که جلوه هایش در مسائل موشکی و هواپیمای بدون سرنشین است.

متکی در ادامه گفت: اسرائیلی ها این پیام را خیلی روشن دیافت کردند که رژیم صهیونیستی روز به روز به دوران فروپاشی خود نزدیک تر می شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ماری
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۱۳ - ۱۰ آبان ۱۳۹۱
۰
۰
من می خوام ی چیز دیگه بگم. امروز رفتم نمایشگاه مطبوعات غرفه بچه های 598 دیدم خیلی دلم سوخت. در برابر اون همه دم ودستگاه غرفه های دیگه .واقعا بچه های 598 نشون دادید که حقید شاید امکانات چندانی نداشته باشید ولی مهم اینه که تو اون همه سوروساط بقیه شما ییدکه حرف حق ومی زنید
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها