بنا بر اطلاعات کسبشده توسط خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از مسئولان فعلی و پیشین سازمان حج و زیارت حاضر در سرزمین وحی، با توجه به اینکه هزینههای سفرهای مذهبی خارجی از جمله به عربستان بهشکل ارزی پرداخت میشود و ارز مورد نیاز برای انجام حج واجب امسال با دلار 1200 تومان تهیه شد، از آنجا که هماکنون نرخ دلار مبادلاتی به بیش از 2500 تومان افزایش یافته است، هزینهی حج تمتع سال آینده نیز دست کم 100 درصد افزایش خواهد داشت.
این شرایط برای عمرهی مفردهی امسال نیز که پس از حج تمتع دربارهی آنها مذاکره و تصمیمگیری میشود و پس از آن از بهمنماه آغاز خواهد شد، صدق میکند.
بهتازگی دربارهی سفر به عتبات عالیات عراق نیز اعلام شده است که چون 95 درصد هزینهها با ارز تأمین میشود، از 29 مهرماه این سفرها با نرخهای مصوب جدید انجام خواهد شد که این نرخها نیز افزایش تقریبا دو برابری را نشان میدهند.
البته دربارهی سفرهای عمرهی مفرده بین حج تمتع امسال و سال آینده، یک نکتهی دیگر هم وجود دارد و آن اینکه علاوه بر مسألهی ارز، این موضوع باید در انتظار تصمیم مسئولان سعودی دربارهی طرح توسعهی حرمین شریفین مدینه و مکه نیز بماند که گفته میشود پس از موسم حج امسال آغاز خواهد شد و ممکن است تا مدتی همهی سفرها را به تعطیلی بکشاند.
همچنین بحثهایی دربارهی میزان سهمیههای اختصاصیافته به ایران و کاهش احتمالی آنها مطرح شده است که مسئولان امر با این توضیح که در زمینهی سفرهای عمره از سوی عربستان سعودی نهتنها هیچ محدودیتی وجود ندارد، بلکه استقبال هم میشود، به خبرنگار ایسنا در مکهی مکرمه اعلام کردند: هرگونه بحثی در این زمینه تا فرا نرسیدن فصل مذاکرات صحت ندارد و اتفاقا این ما هستیم که با در نظر گرفتن بحث میزان ارز خروجی و تمهیدات اجرایی مانند بحث نقل و انتقال، برای این موضوع سقف قائل میشویم.
از سوی دیگر، هفتهی گذشته حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد موسوی - مشاور رییسجمهور و رییس سازمان حج و زیارت - با تأکید دوباره بر سیاست هدفمندسازی عمره و حذف سهمیههای خاص، بیان کرد: حق مردم متعلق به آنهاست و دادن و بخشیدن حقوق مردم به دیگران معنا ندارد. ما همهچیز را برای مردم میخواهیم. ما در زمینهی قطع سهمیههای خاص و هدفمندسازی عمره، مصمم هستیم و بحمدالله از حمایت مردم، علما و نخبگان برخورداریم.