کد خبر: ۸۶۹۶۶
زمان انتشار: ۱۴:۲۷     ۲۸ مهر ۱۳۹۱
رییس‌جمهور با بیان این‌که دشمنان از طریق رسانه‌های تحت سلطه خود و خبرسازی‌ها و تبلیغات دروغین به دنبال ایجاد اختلاف برای تداوم حضور خود در منطقه هستند،اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران امنیت و ثبات کشورهای منطقه خلیج فارس را امنیت خود قلمداد می‌کند و در طول سالیان متمادی حافظ امنیت این منطقه و کشورهای همسایه بوده است و ناامنی زمانی آغاز شد که بیگانگان برای حمایت از صدام وارد خلیج فارس شدند.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود احمدی‌نژاد در نشست خبری با سردبیران جراید و رسانه‌های کویت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ملت‌های آسیا در آینده می‌توانند از طریق سازمان همکاری‌های آسیایی نقشی تعیین‌کننده در جهان داشته باشند، گفت: آسیا پایگاه اصلی تمدن بشری بوده و استعدادهای ملی و مادی موجود در آن بی‌نظیر است و از لحاظ جغرافیایی بزرگترین قاره جهان بوده و بیشترین جمعیت جهان در این قاره قرار دارد، ولی قطعاً نشست همکاری آسیایی نگاهی محصور به آسیا ندارد چرا که موضوعات جهان به هم تنیده هستند.
 
احمدی‌نژاد خاطر نشان کرد: نظام مادی و سرمایه‌داری موجود که ادامه برده‌داری و استعماری است، شکست خورده و نتوانست امنیت، رفاه، صلح و پیشرفت پایدار را برای بشر به همراه داشته باشد و امروز با بن‌بست‌هایی مواجه شده که آثار آن در کشورهای سرمایه‌داری نمایان است.
 
رییس‌جمهور خاطر نشان کرد: سردمداران نظام سرمایه‌داری سالها سعی کردند تا با تفرقه میان ملت‌ها فرصت چپاول منابع و ثروت آنها را فراهم کنند اما امروز در پایان راه قرار دارند.
 
احمدی‌نژاد با بیان اینکه جهان نیازمند نظم جدید عادلانه‌ای است، اظهار داشت: مطمئناً نظم آینده مبتنی بر اصول و ارزش‌هایی است که مردم آسیا بر آن پایبند هستند؛ عدالت، دوستی، احترام به انسان‌ها و برابری همه ملت‌ها در برابر قانون، اصولی است که می‌تواند مشکلات بشر را حل کرده و نظمی انسانی و پایدار را در جهان برقرار کند.
 
رییس‌جمهور خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران نشست آسیایی را در راستای اصلاح وضع جهان مورد توجه قرار می‌دهد.
 
نگاه ما باید فراتر از قاره‌ها باشد
 
احمدی‌نژاد با بیان اینکه امروز از دوره‌ای که سازمان‌های منطقه‌ای را اصل قرار دهیم، عبور کرده‌ایم، تصریح کرد: البته وجود این سازمان‌ها کمک‌ بسیاری به اصلاح امور می‌کند،اما نگاه ما باید فراتر از قاره‌ها باشد، تا به جایگاهی برسیم که همه ملت‌های جهان در شرایط مساوی و عادلانه و با حفظ احترام و عزت خود در مدیریت جهان شریک و منافع خود را در اختیار گرفته و بتوانند از صلح و پیشرفت برخوردار باشند؛ از این منظر نشست سران مجمع همکاری آسیایی دارای اهمیت است.
 
احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی در خصوص ملاقات وی با نخست‌وزیر ترکیه در حاشیه اجلاس سران اکو و رایزنی دو کشور در مورد مسایل سوریه گفت: درباره مساله سوریه تلاش داریم تا به ایجاد آرامش و ثبات، امنیت و تأمین حقوق مردم سوریه کمک کنیم. معتقدیم آزادی، عدالت، احترام و حق انتخاب از حقوق اولیه همه ملت‌ها بوده و هیچ کشور و ملتی در این باره مستثنی نیستند.
 
رییس‌جمهور خاطر نشان کرد: آنچه مطرح شد، روش‌های رسیدن به این حقوق است که برخی معتقدند باید با جنگ کارها را پیش برد و عده‌ای دیگر به ایجاد تفاهم ملی و همدلی و وحدت اعتقاد دارند.
 
احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه جنگ هرگز راه‌حل مناسبی برای حل مسائل نیست، تصریح کرد: هر گروهی که بخواهد با جنگ به قدرت برسد و یا قدرت خود را تثبیت کند، نمی‌تواند موفق باشد، از این‌رو برای رسیدن به آینده‌ای مناسب در سوریه، نیازمند ایجاد تفاهم ملی هستیم.
 
رییس‌جمهور افزود: همگان باید در سوریه کدورت‌ها را کنار گذاشته و بخاطر آینده این کشور با یکدیگر وحدت کنند و هر آنچه مردم در این کشور انتخاب کردند، مورد احترام همگان باشد.
 
احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد کرده تا طرفین درگیر در سوریه در عید قربان آتش‌بس اعلام کنند، اظهار امیدواری کرد تا از این پیشنهاد استقبال شده و طرفین برای انجام گفتگو با یکدیگر، تفاهم داشته باشند.
 
رییس‌جمهور در واکنش به گفته یکی از خبرنگاران در خصوص مطالب برخی رسانه‌ها مبنی بر تهدیدات ایران علیه کویت، گفت: اینگونه مطالب هرگز واقعیت ندارد، چرا که روابط ایران با کویت روابطی برادرانه و صمیمی است. جمهوری اسلامی ایران امنیت و ثبات در کشورهای منطقه را امنیت خود قلمداد می‌کند و در طول سالیان متمادی، حافظ امنیت منطقه خلیج فارس و کشورهای همسایه بوده است.
 
علت اصلی ناامنی در خلیج فارس، حضور نیروهای بیگانه است
 
رییس‌جمهور با بیان اینکه امنیت منطقه خلیج فارس تنها در زمانی که نیروهای بیگانه به آن وارد شده‌اند، آسیب‌دیده است، گفت: از زمانی که بیگانگان از منطقه خلیج فارس بیرون رانده شده بودند، همواره امنیت کاملی در این منطقه حاکم بوداما در دوره اخیر که نیروهای بیگانه برای دفاع از صدام مجدداً وارد این منطقه شده‌اند، ناامنی رواج یافت در واقع علت اصلی ناامنی در خلیج فارس، حضور نیروهای بیگانه است.
 
احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه امنیت خلیج فارس متعلق به همه ملت‌های منطقه است، گفت: دشمنان می‌خواهند با ایجاد اختلاف در منطقه به حضور خود تداوم دهند و در این راستا دائماً از طریق رسانه‌های تحت سلطه خود خبرسازی و تبلیغات دروغین به راه می‌اندازند.
 
رییس‌جمهور با طرح این سوال که حضور بیش از 120 ناو جنگی بیگانه در خلیج فارس به چه منظور است، اظهار داشت: وقتی سالانه 40 تا 50 میلیارد دلار اسلحه به کشورهای منطقه فروخته می‌شود، مطمئناً باید درگیری و اختلافی باشد تا آنها بتوانند این کار را انجام دهند و این در حالی است که بسیاری از کشورهای منطقه از جمله ایران، کویت، عربستان، قطر و عمان در طول تاریخ با یکدیگر روابط دوستانه‌ای داشته‌اند.
 
احمدی‌نژاد با تأکید بر لزوم تحکیم روزافزون دوستی و برادری میان کشورهای منطقه گفت: هرگونه ناامنی در منطقه خلیج فارس مطمئناً به ضرر همه کشورهای منطقه خواهد بود.
 
رییس‌جمهور ادامه داد: صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها برخی مواقع سخنان تهدیدآمیزی را مطرح می‌کنند و ایران نیز به این سخنان تهدیدآمیز پاسخ می‌دهد چرا که اگر جواب صهیونیست‌ها را ندهیم، آنها می‌خواهند تا داخل منازل ملت‌های منطقه نیز وارد شوند و این جواب‌ها در واقع در راستای حفظ امنیت منطقه است. البته معتقدم آنها به قدری بی‌ارزش هستند که نباید در همین حد نیز جواب‌شان داده شود.
 
واکنش رییس جمهور به استفاده از واژه خلیج عربی به جای خلیج فارس
 
احمدی‌نژاد در واکنش به اظهارات یکی از حاضرین در این نشست که از واژه خلیج عربی به جای خلیج فارس استفاده کرد، گفت: اگر شما به کتب درسی مدارس خود رجوع کنید، مطمئناً نام خلیج فارس را پیدا خواهید کرد؛ نام‌های تاریخی چیزی نیست که بشود آنها را به سادگی تغییر داد و کسانی هم که در این جهت تلاش کردند، نتیجه خوبی نگرفته‌اند.
 
رییس‌جمهور افزود: خلیج فارس نامی تاریخی است و هیچ ارتباطی به قومیت، عرب و عجم ندارد و این در حالی است که معتقدیم دیگر از دوره نژاد و قبیله عبور کرده‌ایم و امروز دوره برادری و انسانیت است.
 
احمدی‌نژاد خاطر نشان کرد: البته به نفع کشورهای منطقه است که نام این مکان خلیج فارس باشد چرا که ایران دوست وفاداری است که هرگز به دوستان خود خیانت نکرده و از آنها سوء استفاده نمی‌کند.
 
رییس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تإثیر تحریم‌ها علیه ایران، تصریح کرد: در موضوع تحریم پیش از بررسی آثار آن، باید علت تحریم‌ها مورد بررسی قرار گیرد.
 
احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه آن کسانی که با ملت ایران دشمن بوده و با پیشرفت این ملت مخالفند، اقدام به اعمال تحریم کرده‌اند، گفت: پیش از انقلاب حکومت دیکتاتوری حاکم بود که در آن انتخابات و آزادی وجود نداشت و هیچ کس نمی‌توانست نسبت به کوچکترین سیاست‌ها انتقادی داشته باشد، اما این حکومت مورد حمایت مطلق دولت‌های غربی بود، ولی از روزی که ملت ایران مستقل شد، دشمنی‌ها نیز با این ملت آغاز و هر لحظه، بهانه‌ای برای این دشمنی داشته‌اند.
 
دشمنی‌ با ملت ایران یک اشتباه تاریخی است
 
رییس‌جمهور با بیان اینکه امروز موضوع هسته‌ای به بهانه‌ای برای دشمنی با ملت ایران تبدیل شده، گفت: دشمنی‌ با ملت ایران یک اشتباه تاریخی است چرا که مطمئناً آنها ملت ایران را نمی‌شناسند؛ این ملت هفت هزار سال در تاریخ سابقه دارد و آن کسانی که تلاش‌های بسیاری برای حذف ملت ایران از تاریخ داشته‌اند، خود به ورطه نابودی کشیده شدند و ملت ایران همچنان باقی مانده است.
 
احمدی‌نژاد با بیان اینکه ایران اقتصاد بسیار بزرگی دارد که بدون نفت نیز اداره می‌شود، گفت: ممکن است در شرایط تحریم مردم به زحمت بیفتند اما مطمئناً شرایط تغییر خواهد کرد، چرا که سلطه‌گران راهی جز تغییر شرایط ندارند.
 
رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا امروز در حال از هم پاشیدن است، خاطر نشان کرد: دولت آمریکا 33 سال است که رابطه‌ اقتصادی با ایران ندارد و این تحریم‌ها در حقیقت برای کشورهای اروپایی است در حال حاضر پنج سال است که آنها به اصطلاح خودشان، ایران را تحریم کرده‌اند اما سوال این است که آیا امروز اوضاع اقتصادی در ایران در شرایط بدی قرار دارد یا در اروپا؟
 
مستکبران با اعمال تحریم‌ها می‌خواهند از ملت ایران انتقام بگیرند
 
احمدی‌نژاد با بیان اینکه تحریم موضوعی دوطرفه است، گفت: مستکبران در حقیقت با اعمال تحریم‌ها می‌خواهند از ملت ایران انتقام بگیرند اما مطمئناً‌ نتیجه‌ای نخواهد داشت.
 
رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که آیا جمهوری اسلامی ایران در سوریه و لبنان حضور نظامی دارد؟، گفت: جمهوری اسلامی ایران در این خصوص موضع خود را به طور روشن اعلام کرده است. ما مخالف جنگ و دخالت نظامی در امور سایر کشورها هستیم.
 
نباید در جایی که جنگ اتفاق افتاده نام بهار را بر آن نامید
 
احمدی‌نژاد با بیان اینکه ایران، آزادی را حق ملت‌ها می‌داند، اظهار داشت: معتقدیم جنگ و دخالت نظامی نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت و نباید در جایی که جنگ اتفاق افتاده نام بهار را بر آن نامید چرا که بهار مترادف زیبایی و آرامش است.
 
رییس‌جمهور با تأکید بر اینکه حقوق مردم سوریه باید به طور کامل اعطا و با تفاهم ملی انتخاباتی آزاد برگزار شود، گفت: یک کشور برای صدها سال نیاز به مدیریت دارد و مردم باید با دوستی با یکدیگر زندگی کنند و امروز هرکس در شیپور جنگ در سوریه می‌دمد، مطمئناً دوستدار مردم این کشور نیست.
 
احمدی‌نژاد در پاسخ به این گفته که سخنان رییس‌جمهور مصر در افتتاحیه اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران موجب تغییر مواضع ایران درباره سوریه شده است، گفت: اگر تصور شود که سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران با یک سخنرانی تغییر می‌کند، این اشتباه است، چرا که انقلاب اسلامی برای تحقق و پیگیری خواست و حقوق مردم ایجاد شده و معتقد است زمانی مردم به حقوق کامل خود می‌رسند که عدالت کامل در جهان برقرار باشد.
 
رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص پیشنهادات و راهکارهای ایران درباره حل مسأله سوریه تصریح کرد: اگر کسانی تصور می‌کنند که راه‌حل مسأله سوریه، تنش و جنگ است، باید آن را به صراحت اعلام کنند؛ ما معتقدیم جنگ راه درستی نیست و ملت سوریه باید خودشان برای آینده کشورشان تصمیم بگیرند و تنها کاری که سایر کشورها می‌توانند انجام دهند این است که به این روند کمک کنند.
 
احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه نباید کسی به دنبال ایجاد جنگ و درگیری در سوریه باشد، گفت: سوریه دارای جامعه‌ای است که جنگ طایفه‌ای در آن عاقبت خوبی ندارد، همه اقوام و طوایف باید آنجا در کنار هم زندگی کرده و با اشتراک و همکاری، کشور خود را اداره نمایند؛ اگر هر طایفه‌ای با جنگ به قدرت برسد، معنای آن ادامه درگیری‌ها خواهد بود.
 
رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که تا چه حد به سخنان خود درباره کمرنگ شدن نقش آمریکا و از بین رفتن رژیم صهیونیستی اطمینان دارید؟، گفت: یک امپراطوری و حکومت تا زمانی دوام دارد که مردم خواهان آن باشند، اما امروز آمریکایی‌ها به گونه‌ای عمل کرده‌اند که هیچ علاقه‌ای در بین ملت‌ها به آنان وجود ندارد و آنها مشروعیت بین المللی ندارند.
 
آمریکا امروز در مناسبات جهانی منطقی به جز سلاح ندارد
 
احمدی‌نژاد منطق آمریکایی را از دیگر دلایل کمرنگ شدن نقش آمریکا در مناسبات بین المللی دانست و گفت: در یک مقطعی وقتی که تصمیمی از سوی کاخ سفید گرفته می‌شد بلافاصله به اجرا می‌رسید و تمام سخنان مسئولین آمریکایی پذیرفته و اجرا می‌شد، اما امروز آمریکا در مناسبات جهانی منطقی به جز سلاح ندارد.
 
رییس‌جمهور با طرح این سوال که یک دولت با 16 هزار میلیارد دلار بدهی خارجی تا چه زمانی دوام خواهد داشت، گفت: آمریکایی‌ها دو برابر بدهی‌های خود، دارایی کاغذی چاپ و به اقتصاد دنیا تزریق کرده‌اند که امروز تبعات و آثار سوء این دارایی‌های کاذب به خودشان بازگشته است.
 
رییس جمهور تصریح کرد: امروز در آمریکا ناامیدی کامل نسبت به شرایط کشورشان حاکم است و سیاستمداران این کشور به بن‌بست رسیده‌اند.
 
رییس‌جمهور با اشاره به اینکه صهیونیست‌ها اوضاع به مراتب بدتری دارند، گفت: امروز وجود رژیم صهیونیستی به زیان غربی‌ها است و آنها خودشان به این نتیجه رسیده‌اند که نباید این وضع ادامه پیدا کند.
 
احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره میزان امنیت و خطرناک نبودن نیروگاه بوشهر، تصریح کرد: نیروگاه بوشهر از امنیت بسیار بالایی برخوردار است به نحوی که در اطراف آن حدود 12 میلیون ایرانی زندگی می‌کنند. ما همانطور که ملت ایران را دوست داریم به مردم کویت نیز علاقمند هستیم و همه استانداردهای لازم در نظر گرفته شده که حتی کوچکترن خطری نداشته باشد.
 
غربی‌ها در اصل با پیشرفت ملت ایران مخالف هستند
 
رییس‌جمهور خاطر نشان کرد: غربی‌ها موضوع انرژی اتمی را معادل بمب اتم قرار می‌دهند در حالی که امروز هیچ کشوری بدون انرژی اتمی نمی‌تواند زندگی خوبی داشته باشد چرا که این انرژی در صنعت، پزشکی، درمان، ‌کشاورزی و سایر زمینه‌های دیگر کاربردهای بسیاری دارد.
 
احمدی‌نژاد با بیان اینکه بیش از 500 نیروگاه اتمی در جهان وجود دارد که ده‌ها نوع از آنها تنها در آمریکا بوده و آنها حتی بمب اتم نیز در اختیار دارند، تصریح کرد: چگونه است که وجود این نیروگاه‌ها هیچگونه خطری نداشته و تنها نیروگاه بوشهر خطرساز است؛ این روشی است که می‌خواهند به بهانه آن میان کشورهای منطقه اختلاف ایجاد کنند.
 
رییس‌جمهور تصریح کرد: پیشنهاد می‌کنم جمعی از متخصصین مسئولین رسانه‌ها و سیاستمداران کویتی به ایران بیایند تا از نزدیک از تأسیسات اتمی ایران بازدید کنند.
 
احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: موضوع هسته‌ای ایران بخاطر نگاه سیاسی قدرت‌های زورگو به آن به موضوعی کسالت‌آور تبدیل شده است، امروز همگان می‌دانند که غربی‌ها در اصل با پیشرفت ملت ایران مخالف هستند و اگر موضوع هسته‌ای هم حل شود، موضوعات دیگری از جمله ساخت ماهواره‌ها، فضایی شدن و حتی ساخت دارو در ایران را بهانه خواهند کرد.
 
رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره امکان وقوع جنگ، در منطقه خلیج فارس گفت: گمان نمی‌کنم در خلیج فارس جنگی اتفاق بیفتد، چرا که همه به برقراری امنیت در این منطقه کمک می‌کنیم اما به هر صورت وقتی آمریکا تهدیداتی مطرح می کند،ایران نیز پاسخ آنها را می‌دهد امروز همه می‌دانند که ملت ایران را نمی‌توان با تهدید به جنگ به عقب راند.
 
منافقین گروهکی تروریست و منفور در ایران هستند
 
احمدی‌نژاد در پاسخ به اظهارات یکی از روزنامه‌نگاران حاضر در این نشست در خصوص خارج شدن گروهک منافقین از لیست تروریست‌ها، گفت: آیا ملاک تروریست بودن یک گروه، قرار داشتن در یک لیست است؟ و آمریکایی‌ها چرا این گروه را در لیست قرار داده بودند؛ موضوع این است که آمریکا به همه چیز نگاه ابزاری دارد.
 
رییس‌جمهور افزود: اگر ما می‌خواستیم تبلیغ کنیم تا مردم جهان بفهمند که آمریکایی‌ها طرفدار تروریست‌ها هستند باید میلیون‌ها دلار هزینه می‌کردیم اما امروز آنها خودشان رایگان این کار را انجام دادند، منافقین گروهکی تروریست و منفور ملت ایران هستند و بیش از 16 هزار نفر از ملت ایران توسط آنان کشته شدند و مطمئناً آمریکایی‌ها از این اقدام سودی نخواهند برد.
 
احمدی‌نژاد با بیان اینکه اجرای عدالت نیازمند همدلی و همفکری است، گفت: عدالت و دموکراسی را باید با عدالت برقرار کرد و دموکراسی ایجاد شده بوسیله سلاح و تهدید، محکوم است و این همان دیکتاتوری با عنوانی جدید خواهد بود.
 
رییس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره رابطه ایران با کشورهای عربی منطقه خلیج فارس بویژه با عربستان سعودی گفت: جمهوری اسلامی ایران دوستدار همه ملت‌ها بوده و عزت، پیشرفت و امنیت را برای همه برادران خود می‌خواهد، البته بعضاً عده‌ای به دنبال تشدید اختلافات هستند، اما ما به دنبال تقویت دوستی‌ها هستیم چرا که معتقدیم دشمنی سودی ندارد.
 
رییس‌جمهور با طرح این سوال که چرا باید اختلافات مذهبی در منطقه و میان کشورهای مسلمان وجود داشته باشد، گفت: ما هنوز با اصل اسلام و سیره پیامبر(ص) فاصله زیادی داریم؛ هر چه به گذشته بازگردیم وحدت میان مسلمانان سخت‌تر می‌شود. ما باید در رابطه با آینده، تفاهم کنیم و با توجه به اینکه پیامبر اسلام(ص) برای حاکمیت محبت و عدالت و انسانیت مبعوث شده‌اند این موارد را محور وحدت قرار داده و همگان برای تحقق آنها تلاش کنند.
 
شرایط بحرین
 
احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره شرایط بحرین و راهکارهای حل مسائل این کشور گفت: در بحرین نیز باید مانند سایر کشورها عمل شود؛ ما معتقدیم انتخابات حق مردم بوده و هر ملتی اجازه دارد دولت را خودش انتخاب کند و ملت بحرین نیز دارای این حق هستند.
 
رییس‌جمهور درباره چشم‌انداز روابط با کویت و ایجاد جلسات مشترک میان مسئولان دو کشور گفت: توافقاتی صورت گرفته که این جلسات در آینده‌ای نزدیک میان مسئولان دو کشور برگزار شود و در ملاقات با امیر کویت نیز مهمترین مسائل پیش‌رو در زمینه تقویت روابط مورد بحث و بررسی قرار گرفت که امیدوارم آثار آن را در آینده شاهد باشیم.
 
احمدی‌نژاد با بیان اینکه هیچ نقطه تاریکی در روابط ایران و کویت وجود ندارد، تصریح کرد: شرایط جهان زودگذر بوده و به زودی شاهد تغییر در مناسبات جهانی خواهیم بود.
 
رییس‌جمهور با اشاره به اینکه دشمنان نمی‌خواهند در منطقه ما برادری و همدلی وجود داشته باشد و در این راستا در حال ایجاد موضوعات و مسائل کاذب هستند، گفت: ملت ها و دولت های منطقه باید در برابر توطئه‌ها هوشیار بوده و در مقابل آن مقاومت کنند و آینده متعلق به برادران مؤمن و موحد است.
 
احمدی‌نژاد گفت: جمهوری اسلامی ایران به طور اصولی اعتقادی به دخالت در امور داخلی سایر کشورها ندارد و آن را اقدامی نادرست می‌داند و بر این اعتقاد هستیم که هیچ‌کس حق ندارد، درباره آینده ملت‌ها و برای آنان تعیین تکلیف کند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها