در یک نظرسنجی که اخیرا در آمریکا صورت گرفته، ۵۵ درصد از پاسخدهندگان پیشبینی کردهاند موقعیت استراتژیک و نظامی آمریکا در منطقه در صورت حمله اسرائیل به ایران بدتر میشود، ۸ درصد گفتهاند این موقعیت بهبود مییابد و ۳۲ درصد گفتهاند تغییری نخواهد کرد.
به گزارش رجانیوز، به دنبال تظاهرات گسترده در کشورهای عربی و مسلمان و حملات به سفارتخانههای آمریکا در لیبی و و مصر در واکنش به فیلم ضد اسلامی، دانشگاه مریلند یک نظرسنجی به منظور مطالعه واکنش مردم آمریکا نسبت به این حوادث ترتیب داد. این نظرسنجی که بر اساس سوال از ۷۳۷ نفر به نتایج خود رسیده، میگوید ۵۵ درصد از پاسخدهندگان پیشبینی کردهاند موقعیت استراتژیک و نظامی آمریکا در منطقه در صورت حمله اسرائیل به ایران بدتر میشود، ۸ درصد گفتهاند این موقعیت بهبود مییابد و ۳۲ درصد گفتهاند تغییری نخواهد کرد.
تنها ۱۵ درصد از پاسخدهندگان معتقدند که حمله اسرائیل به ایران میتواند فعالیتهای هستهای ایران را تا بیش از پنج سال به تأخیر بیاندازد، حال که ۲۲ درصد معتقدند به آن سرعت میبخشد. ۴۰ درصد گفتهاند چنین حملهای فعالیتهای هستهای ایران را به مدت یک تا پنج سال به تأخیر میاندازد و ۱۴ درصد گفتند هیچ تغییری ایجاد نخواهد کرد. ۷۰ درصد نیز معتقدند که در صورت حمله اسرائیل، ایران با حمله به پایگاههای آمریکا این کشور را وارد جنگ میکند، و ۸۶ درصد گفتند حمله به ایران قیمت نفت را «شدیدا افزایش میدهد.»
اکثریت پاسخدهندگان خواهان موضع بیطرفانه آمریکا در قبال حمله اسرائیل به ایران هستند، در حالی که ۲۹ درصد میخواهند آمریکا تلاش کند اسرائیل را از حمله بازدارد، و تنها ۱۲ درصد خواهان آن هستند که آمریکا اسرائیل را به حمله به ایران تشویق کند. دو سوم پاسخدهندگان مخالف فرستادن تجهیزات نظامی به مخالفان دولت سوریه و بمباران پایگاههای هوایی این کشور هستند. ۷۷ درصد مخالف فرستادن نیروهای نظامی به این کشور هستند.
علاوه بر این نظرسنجی، ماه گذشته نیز یک روزنامه آمریکایی صراحتا اعلام کرد به اعتقاد کارشناسان آمریکایی تهدیدهای ایران بلوف نیست و این کشور میتواند ضدحملههای ویرانگری را علیه هر مهاجمی ترتیب دهد.
روزنامه «یو اس تودی» در گزارش خود خاطرنشان کرد: ایران میگوید هر حملهای را تلاقی میکند. این صرفاً یک ادعا نیست بلکه ایران میتواند ضدحملههای ویرانگری را به انجام رساند. موشکهای ایران میتواند دفاع موشکی آمریکا را در خلیج فارس از پا درآورد. قایقهای تندرو نیز میتوانند با هجوم همه جانبه، ناوهای جنگی آمریکا را غرق کنند. همچنین زیردریاییهای غیرقابل رهگیری ایران اژدرهایی را حمل میکنند که اژدرهای ناوگان آمریکا با آنها هماوردی نمیکند.
این روزنامه با اشاره به تهدیدهای فرماندهان نظامی ایران نوشته بود: طراحان نظامی آمریکا نگران برخی تسلیحات راهبردی ایران هستند از جمله موشکهایی که میتواند رزم ناوهای آمریکا و پایگاه پنجم آنها در بحرین را آماج حمله قرار دهد. کشتیها و پایگاههای نظامی آمریکایی از پدافند ضد موشکی برخوردارند اما در صورت شلیک تعداد زیاد همزمان قادر به دفاع نمیباشند. همچنین اژدرهای فوق سریع «حوت» که به وسیله موشک هدایت میشوند قابلیت شلیک از زیردریایی را دارند و سرعت آنها ۲۰۰ متر بر ثانیه است که از اژدرهای موجود در زرادخانه آمریکا سریعتر است. به گفته هارمر فرمانده سابق نیروی دریایی آمریکا هرچند شانس برخورد یک اژدر متعارف به کشتی بسیار اندک است اما در مورد اژدرهای هدایت شونده به وسیله راکت دیگر نمیتوان چنین چیزی گفت.
یو اس تودی افزوده بود: دست کم ۲۰ فروند از زیردریاییهای کوچک که رهگیری آنها دشوار است و در صورت بیحرکت بودن در بستر دریا به آسانی میتوانند پنهان شوند قادرند کشتیهای عبوری آمریکا را مورد حمله قرار داده و حتی غرق کنند. نیروی دریایی آمریکا از ماهوارهها و ابزارهای دیگر برای کنترل و نابودی آنها استفاده میکند اما این زیردریاییها به علت کوچک بودن قادرند هفتهها مخفی بمانند. از سوی دیگر ایران صدها قایق تندرو مجهز به موشک دارد که با مواد منفجره پر شدهاند و میتوانند هنگام عبور یک ناو هواپیمابر از تنگه هرمز به آن هجوم ببرند.
«یو اس تودی» در پایان تأکید کرد ایران قادر است عملیات نظامی خود را در سراسر جهان گسترش داده و به اهداف نظامی آمریکا حمله ور شود.