بولتن نيوز: روزنامه ايران در صفحه يك امروز خود مطلبي در رابطه يا هاشمي رفسنجاني نوشت كه بهتر ديديم عين آن را منتشر كنيم و نتيجه گيري را به خود خوانندگان واگذار نماييم. ايران مي نويسد: «تمام دلسوزان ناراضياند! اين وضع قابل دوام نيست! همه بايد صبورانه منتظر باشيم!» اين جملات بخشهايي از سخنان هاشمي رفسنجاني در ديدار با خانواده شهداي دفاع مقدس است كه يك روز پس از نشست خبري رئيس جمهور در پايگاه اطلاعرساني رئيس مجمع تشخيص مصلحت منتشر شده است و در ادامه و روز بعد انتشار اين ديدار يعني پنجشنبه 13مهرماه، ضمن انتشار يادداشتي با عنوان «مرد اين بار گران خواهد شد؟» به بازنشر سخنان هاشمي در خرداد 90 با اين عنوان كه «مردم بازي دروغگويان را فهميدهاند» و همچنين بازنشر سخنان وي در كتاب «عبور از بحران» ميپردازد!
تحليل عملكرد يك هفته گذشته پايگاه اطلاعرساني هاشمي رفسنجاني كه مدتي نيز فيلتر بود نشان مي دهد مسئولان اين سايت نه تنها باز هم به دنبال تئوري بنيصدريزاسيون كردن رئيس جمهور تحت عنوان «عبور از بحران» هستند، بلكه اين بار با كنار هم چيدن اتفاقات رقم خورده، سعي بر آن دارند با بحراني جلوه دادن وضعيت كشور كه تلاش 7 ساله آنها و تيم وابستگان رسانه ايشان است، اين گونه القا نمايند كه كشور به مرد بحرانها نياز دارد. مردي كه فقط هاشمي رفسنجاني مي تواند مصداق اتم و اكمل آن باشد!
هاشمي در خرداد 90 با بيان اين كه همه بايد تلاش كنيم تا اعتماد از بين رفته مردم را برگردانيم، ميگويد: «بعد از عزل بنيصدر، وحدتي در جامعه به وجود آمد به طوري كه مردم با اعتماد و عشق به نظام و با دست خالي و امكانات كم در صحنه حضور داشتند!» وي با استفاده از واژهاي كه به كرات در جريان انتخابات رياست جمهوري سال 88 به آن اشاره داشت خاطرنشان ميكند: «آمار دروغ، ادعاي دروغ، پول بيخود مصرف كردن كه مردم ميفهمند يك بازي است و بيتالمال را به غارت بردن! براي خريد چند رأي و امثال اين چيزها، ديگر در مردم جواب نميدهد. حتي اگر مردم نياز داشته باشند، اين پول را ميگيرند ولي لعنتشان هم ميكنند.»
پايگاه اطلاعرساني هاشمي همچنين با انتشار بخشهايي از كتاب «عبور از بحران» ضمن القاي بحران خودساخته به نقل از هاشمي مي نويسد: «خيلي از دوستان به مشكلات بعد از عزل بنيصدر خائف بودند و البته موضوع اولويت جنگ را نيز در اين رابطه بهانه قرار ميدادند، ولي تجربه به خوبي نشان داد كه مدارا با بنيصدر ميتوانست عواقب بسيار خطرناكي داشته باشد.» هاشمي همچنين تصريح ميكند: «بنيصدر خائن نبود، حتي از مبارزين بود، البته مبارزان دور. آيتاللهزاده بود، مهمترين مشكل بنيصدر از آن روزهايي شروع شد كه تفكر به جان هم انداختن نيروهاي انقلاب و چندقطبي كردن مردم و نظام را به خود راه داد، تفكري كه امروز هم ميتوان نشانههاي آن را در برخيها ديد!»
القاي بحران، مأموريت تكراري سايت هاشمي!
اما پروژه جديد پايگاه اطلاعرساني رفسنجاني به همين موارد ختم نميشود. اين پايگاه همانند 7 سال گذشته كلمه «بحران» را كليدواژه خود قرار داده و هرآنچه كه براي توليد و بازنشر سخنان هاشمي در توان دارد را به كار گرفته تا مخاطب اينگونه متقاعد شود كه بحران سرتاسر كشور را فراگرفته و چه كسي جز مرد بحرانها ميتواند كليد بازگشايي اين قفل باشد!
مرد اين بار گران خواهد شد
«مرد اينبار گران خواهد شد؟» عنوان يادداشتي است كه روز پنجشنبه در سايت هاشمي منتشر شده است. نويسنده يادداشت پس از بحراني جلوه دادن وضعيت كشور با بيان اينكه چه كسي ميتواند اوضاع را از بحران كنوني نجات دهد، مينويسد: «بيمقدمه مينويسم كه به نظر اينجانب، نخستين شخصيتي كه ميتواند در اين قامت ظاهر شده و در لباس (نخستين شخص اجرايي كشور)! ايفاي نقش كند، كسي نيست جز آيتالله هاشمي رفسنجاني! او هر كه بوده و هرچه باشد، به واسطه اندوختههاي گرانبهايش، امروز ميتواند در كنار رهبري! نقش كليدي در بحرانهاي ايجاد شده ايفا نمايد.» نگارنده چنين متصور است كه هاشمی منافع كشورش را فداي منازعات شخصي و گروهي نكرده و وارد اين كارزار خواهد شد. ضمن آن كه تأكيد مي كند براي حضور هاشمي در قامت نفر اول اجرايي كشور نبايد منتظر ايام انتخابات رياست جمهوري سال 92 بود بلكه بايد هرچه سريعتر اين ردا را بر قامت او پوشانيد!
فؤاد صادقي، مرد رسانهاي نزدیک به خاندان هاشمي نيز در سايت خبري خود ضمن آنكه تأكيد مي كند شرايط بحراني فعلي با اقتصاد مقاومتي و حتي نوشيدن جام زهر برطرف نخواهد شد از راه سومي سخن ميگويد كه به گفته وي براي عبور از چالش فعلي، به آن نياز است و در صورتي كه مجالي فراهم شود افشا خواهد شد.
هاشمي نيز در گفتوگويي كه ديروز روزنامه آرمان روابط عمومي (رسانه متعلق به اين خاندان) برايش ترتيب داده، گفته بود: «آن چيزهايي كه صبرم را از من ميگيرد، چيزهايي است كه به انقلاب، كشور و مردم آسيب ميرساند!»
البته شخص هاشمي به اين موضوع حتي كوچكترين اشارهاي نميكند كه چرا وقتي در جريان فتنه 88، بيگانگان با همراهي برخي عناصر داخلي، نظام و اصل آن را هدف قرار داده بودند، صبرش سر نيامد و اعتراضي انجام نداد!
حال در اين ميان بهتر ميتوان به ابعاد مصاحبههاي محسن و ياسر هاشمي كه پدر را تنها منجي بحران موجود در كشور ميدانند، پي برد!
تشكيل ستاد فرا قوهاي يا كودتا؟
اما اين همه تلاش هاشمي و مردان و همراهان او نيست! بلكه اين تيم گويا اين بار پا را فراتر نهاده و رسماً به فكر مكانيزم بركناري رئيس جمهور ايران از مسئوليت هاي خود هستند. پيشنهاد تشكيل ستاد فراقوهاي كه نخستين بار از سوي احمد توكلي و تيم همراهش در مجلس مطرح شد و در ادامه با نامه وزراي سابق دولت احمدينژاد بر آن تأكيد شد را بايد بخش جدي اين ماجرا قلمداد كرد. پايگاه اطلاعرساني هاشمي نيز در اين خصوص تصريح ميكند: «نسخه برخي وزيران بركنار شده دولت براي سپردن قدرت اجرايي به مجمع تشخيص را حساب شده ارزيابي ميكنيم اما معتقديم تنها راه برونرفت از اين شرايط، حضور فردي باتجربه و كاركشته بر سكان اجرايي كشور است!» پيشنهادي كه با استقبال سياسيون و برخي نمايندگان مجلس نيز مواجه شده است. اسماعيل جليلي، عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس با بيان اين كه رئيس جمهور صراحتاً در نشست خبري خود اعلام كرد دولت توان مديريت بازار را ندارد! ميگويد: «ما نياز داريم كميتهاي فرادولتي براي تكليف كردن به دولت يا گرفتن مديريت اقتصاد از دولت تشكيل شود، تا در اقتصاد به ثبات و تعادل برسيم.
سيدكاظم دلخوش، نماينده مجلس هشتم هم در گفتوگو با خبر آنلاين پا را فراتر نهاده و خاطرنشان ميكند: «پيشنهاد و نظر بنده اين است كه امروز مقام معظم رهبري در اين شرايط حساس و بحراني، تيم اقتصادي قوي را از بخشهاي مختلف تبيين كنند كه خطرات آن تيم قابل بهرهبرداري و اقدام باشد كه در چنين شرايط بحراني خداي ناكرده خللي در اجتماع به وجود نيايد!» سايت وابسته به احمد توكلي نيز در همين خصوص مينويسد: «اصلاحات در بازار ارز از طريق روشهاي اقتصادي ديگر ممكن نيست! بايد با تصميمات سياسي ابتدا اعتماد و اطمينان را به جامعه برگرداند و پيش از آنكه بياعتمادي از بدنه دولت به حاكميت منتقل شود، لازم است بزرگان نظام، فراتر از دولت تصميمي عاجل اتخاذ كنند!»
دوباره هاشمي!
پس از مطرح شدن دوباره پيشنهاد چند ساله هاشمي رفسنجاني مبني بر لزوم راهاندازي شوراي فقهي در اجلاسيه اخير خبرگان رهبري، رفسنجاني حالا در مصاحبه با آرمان روابط عمومي كه روزنامهاي در راستاي منويات اين خاندان ميباشد، گفته: «سوداي رياست جمهوري را در سر ندارد و ميخواهد در كنار رهبري به حل مشكلات مملكت بپردازد!» هاشمي كه براي ورود تأثيرگذار در عرصه سياسي كشور، مشكل اساسي به نام فائزه و مهدي داشته است، با برنامهاي دقيق و با فراخوان مهدي و روانه شدن فائزه به زندان، اين مانع را هم از پيش پاي برداشته است. وي هرچند در ابتدا مدعي بود فرزندانش با فرزندان مردم تفاوتي ندارند! اما ديروز در گفتوگو با آرمان روابط عمومی با بيان اينكه روي حكم فائزه اشكال داشتم، تصريح ميكند: «بالاخره محكوم شد و بايست ميرفت و دورهاش را ميگذراند! خودش را براي زندان آماده كرده بود! كه برود البته شيوه بردن اشكال داشت!»
پدر درخصوص پرونده مهدي، بدون آنكه حتي ذرهاي از اقدامات وي در فتنه 88 را بپذيرد، با بيان اينكه مهدي غير از انقلاب و اسلام و ايران و ملت چيز ديگري برايش جاذبه نداشت! ضمن تهديد تلويحي ميگويد: «مهدي در اختيارشان است و من هم هيچ مسئلهاي ندارم، جز اين كه قانون اجرا شود، اگر احساس كنم كه بيقانوني رفتار ميشود، اقدام ميكنم!»
مسيري بدون بازگشت!
آنچه كه مسلم ميباشد، اين است كه هاشمي قصد حضور دارد، آن هم حضوري جدي و تأثيرگذار! هاشمي در حالي كه امام خامنه اي بارها مهر تأييد بر كارنامههاي كاري دولتهاي نهم و دهم نهادهاند و احمدينژاد را شخصي دانستهاند كه انقلاب و گفتمان آن را به ريل اصلي برگردانده است، صريحاً ميگويد: «بايد به مسيري كه از اول بوديم، برگرديم.»
وي شايد فراموش كرده كه در سال 84 و 88 نتوانست آراي مردمي كه امروز از مشكلاتشان سخن ميگويد را به خود جلب كند، حال چگونه از بازگشت به گذشته آن هم در مسيري كه او تعيين ميكند، دم مي زند!
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ظاهراً به رياست جمهوري نمي انديشد بلكه به جايگاهي فراي از قوه مجريه فكر مي كند. او در سوداي جديدي است.