کد خبر: ۸۳۰۴۵
زمان انتشار: ۱۳:۰۱     ۱۱ مهر ۱۳۹۱
سلطانخواه خبر داد:
رييس بنياد ملي نخبگان با اشاره به تشكيل هيات جذب سريع نخبگان در مراكز آموزشي و تحقيقاتي دولتي و غيردولتي و معرفي 405 نفر از نخبگان به وزارتين علوم و بهداشت،از جذب 134 نخبه در دانشگاه‌ها و بررسي پرونده‌ 63 نخبه و استعداد برتر ديگر خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر نسرين سلطان‌خواه كه در مراسم افتتاحيه‌ ششمين همايش ملي نخبگان جوان در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي سخن مي‌گفت، اظهار كرد: در ششمين همايش ملي نخبگان جوان حدود هزار نخبه و استعداد برتر از ميان خانواده 11 هزار نفري بنياد ملي نخبگان حضور دارند.

وي افزود: مسوولان بنياد ملي نخبگان با تاسي از تاكيدات رييس جمهور در حوزه نخبگان واقفند كه حمايت از نخبگان بايد در يك بستر فرهنگي مناسب انجام گيرد تا نخبگان ايران اسلامي به همراه كار و تلاش احساس تعلق بيشتري را به كشور و نظام مقدس جمهوري اسلامي داشته باشند.

سلطان‌خواه با بيان اين كه بنياد ملي نخبگان سعي مي‌كند كه پشتيباني‌ها و حمايت‌ها از نخبگان را به صورت جامع برنامه‌ريزي كند، تصريح كرد: از جمله‌ تسهيلات ارائه شده به نخبگان و استعدادهاي برتر مي‌توان به اعطاي اعتبار پژوهش و نوآوري به هزار و 925 تن از برگزيدگان جشنواره‌هاي مختلف شامل مسابقات فن‌آفريني، برگزيدگان مسابقات قرآني، مسابقات ملي و بين‌المللي مهارت، اعطاي اعتبار پژوهشي ويژه پژوهشگران جوان با نام اعتبار مرحوم كاظمي آشتياني به 354 نفر از استادياران جوان، اعطاي جايزه ويژه مرحوم علامه طباطبايي به 40 تن از اساتيد برجسته علمي كشور و اعطاي تسهيلات نظام وظيفه از طريق معرفي به بنياد نخبگان نيروهاي مسلح اشاره كرد.

رييس بنياد ملي نخبگان خاطرنشان كرد: تلاش بنياد براي جلب مشاركت و همكاري بيشتر دستگاه‌هاي اجرايي كشور منجر به اجراي يكسري برنامه‌ها در اين حوزه شده است كه از جمله آنها مي‌توان به اجرايي شدن آيين‌نامه تسهيلات جذب و نگهداري نيروي انساني نخبه در دستگاه‌هاي اجرايي اشاره كرد.

وي با اشاره به تشكيل هيات جذب سريع نخبگان در مراكز آموزشي و تحقيقاتي دولتي و غير دولتي گفت: تاكنون از سوي اين هيات 405 نفر از نخبگان و استعدادهاي برتر به وزارتين علوم و بهداشت معرفي شده‌اند كه از ميان آنها 134 نفر در دانشگاه‌ها جذب شده‌اند و پرونده 63 نفر در حال بررسي است.

معاون علمي و فناوري رييس جمهور ادامه داد:‌ همچنين آيين‌نامه اعطاي جايزه پسادكتري با نام شهيد چمران براي به كارگيري و مشاركت فارغ ‌التحصيلان دكتري در نهادهاي پژوهشي براي پر كردن زمان فارغ‌التحصيلي تا اشتغال به كار دائم آنها اجرا شده است. عموما اين افراد كساني هستند كه پس از فراغت از تحصيل از خارج كشور به داخل مراجعت كرده‌اند.

سلطان‌خواه با بيان اينكه مصوبه جذب و به كارگيري نخبگان و استعدادهاي برتر در شركتهاي دانش بنيان اجرايي شده است، گفت: بر اساس اين آيين‌نامه، بنياد ملي نخبگان بخشي از هزينه‌هاي حضور نخبگان و استعدادهاي برتر را جهت تقويت بنيه‌ علمي اين شركتها و آشنايي نخبگان با شرايط كسب و كار و كارآفريني پرداخت مي‌كند.

به گزارش ايسنا، رييس بنياد ملي نخبگان خاطرنشان كرد: همچنين تاكنون آيين‌نامه‌ اعطاي وام مسكن و وام وديعه‌ي اجاره‌ي مسكن به دانشجويان متاهل در داخل و همچنين دانش آموختگان تحصيلات تكميلي دانشگاه‌هاي خارج كه به كشور مراجعت مي‌كنند اجرا شده است.

وي با اشاره به افتتاح 30 دفتر استاني بنياد ملي نخبگان در كشور تصريح كرد: اين دفاتر به منظور شناسايي نخبگان و استعدادهاي برتر در جهت فراهم كردن فرصت برابر براي رشد و شكوفايي آنان طي سه سال گذشته راه‌اندازي شده است.

به گزارش ايسنا معاون علمي و فناوري رييس جمهور در ادامه با اشاره به اجراي طرح شناسايي و هدايت استعدادهاي برتر (شهاب) گفت: به منظور كسب و شكوفا كردن استعدادهاي خدادادي دانش‌آموزان سرآمد به ويژه در مناطق محروم، طرح شهاب با همكاري وزارت آموزش و پرورش در شش استان كشور وارد مرحله اجرايي شده است.

رييس بنياد ملي نخبگان در خصوص حمايت از مخترعان گفت: به منظور پشتيباني از اختراعات و نوآوري‌ها و حركت به سوي كاربردي كردن اختراعات طي سه سال گذشته، 17 نمايشگاه استاني اختراعات و 12 جشنواره منطقه‌‌يي اختراعات برگزار شده است. در اين جشنواره‌ها تا كنون شش هزار و 600 اختراع ارزيابي علمي شده است.

همچنين از ميان اين اختراعات، هزار و 563 اختراع موفق به دريافت تاييديه‌ سطح سه علمي بنياد ملي نخبگان شده كه تاكنون 70 ميليارد ريال از اين اختراعات حمايت مالي شده است.

سلطان‌خواه خاطرنشان كرد: در بخش تجاري سازي اين جشنواره‌ها طي سالهاي 88 تا 90، سرمايه‌گذاري بيش از 300 ميليارد ريالي از سوي بخش خصوصي به صورت خريد حق اختراع و يا مشاركت در سرمايه‌گذاري صورت گرفته است.

رييس بنياد ملي نخبگان با بيان اين كه سند راهبردي كشور در امور نخبگان با كمك انديشمندان و صاحب‌نظران تهيه شده است، گفت: هم اكنون اين سند مراحل پاياني خود را جهت تصويب در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي‌گذراند.

معاون علمي و فناوري رييس جمهور در خصوص روند خروج نخبگان و استعدادهاي برتر از كشور گفت: هر از چند گاهي اظهارنظرهايي در اين مورد بعضا از روي دلسوزي و يا با اهداف يا اغراض ديگر صورت مي‌گيرد اما بنياد ملي نخبگان طي يك كار آمار‌ي 8 ماهه جامعه آماري نفرات برتر آزمون‌هاي سراسري ورود به دانشگاه‌ها را طي يك دوره‌ 15 ساله از سال 76 تا 90 شامل 500 نفر اول رشته رياضي، 300 نفر اول رشته علوم تجربي و 100 نفر اول رشته علوم انساني مورد بررسي قرار داد. بررسي‌ها نشان داد كه در دو دوره‌ 76 تا 81 و 82 تا 86 روند خروج نخبگان از 33 درصد به 17 درصد كاهش يافته است.

وي افزود: همچنين جامعه آماري چهار هزار و 120 نفره‌ كلي دارندگان مدال‌هاي المپيادهاي علمي دانش‌ آموزي از ابتدا تاكنون مورد بررسي قرار گرفت. بررسي‌ها نشان داد كه طي دو دوره از سال 65 تا 81 و از سال 82 تا 86 روند خروج نخبگان از 40 درصد به 24 درصد كاهش داشته است.

به گزارش ايسنا، در ادامه مراسم افتتاحيه‌ ششمين همايش ملي نخبگان جوان با حضور رييس جمهور از نفرات برتر آزمون‌هاي سراسري و دارندگان مدال طلاي المپيادهاي علمي تقدير شد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
saeed
UNITED STATES
۱۳:۴۱ - ۱۱ مهر ۱۳۹۱
۰
۰
be in aghaye raeese nokhbegan befarmaeed in kaheshe 16 darsadi be khatere jazzabiata nist be khatere geroonie arzo natavanie mardome
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها