مهدی نصر اصفهانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به ثبت ملی گرهچینی اظهار کرد: در این هنر اتصالات چوبی به صورت زبانهای و رشتهای بدون استفاده از چسب یا میخ در کنار یکدیگر قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: این هنر در درها و پنجرههای قدیمی کاربرد دارد و اکنون بهترین نمونههای گره چینی در درهای حرم حضرت معصومه(س) و امامزاده هادی(ع) قم به کار برده شده است.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم ادامه داد: از درختهای چنار، نارنج، گلابی و گردو به دلیل بافت منجسم و مقاومت بالا در گرهچینی استفاده میشود.
وی عنوان داشت: اکنون هنر گرهچینی امامزاده هادی(ع) با قدمت 100 سال ثبت ملی شده است.
نصر اصفهانی یادآور شد: هنر گرهچینی هزینهبر و زمانبر بوده ولی هنوز در درها و پنجرههای سنتی بر اساس سلیقه استفاده میشود.
وی از ثبت ملی هنر حجاری قم خبر داد و افزود: هنر حجاری در استان قم دارای سابقه دیرینه است که در گذشته مورد توجه صنعتگران استان بوده و نمونههای آن در حرم حضرت معصومه(س) وجود دارد.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با اشاره به مراحل هنر حجاری گفت: در این هنر پس از انتخاب سنگ، نقشی روی آن ترسیم میکنند و سپس طرح دلخواه را میتراشند تا طرح نهایی به دست آید.
وی خاطرنشان کرد: سنگهای سفید و مرمر از دوره باستان در حجاری استفاده میشده که اکنون در استان نیز از همین سنگها استفاده میشود و حجاری بیشتر در تزئینات ساختمانها و معماریها به کار میرود.
نصر اصفهانی عنوان داشت: بهترین نمونههای حجاری از دوره صفویه و قاجار در حرم حضرت معصومه(س) وجود دارد.