کد خبر: ۷۸۶۰۱
زمان انتشار: ۱۴:۰۳     ۲۱ شهريور ۱۳۹۱
نوسانات قیمت ارز امروز به بهارستان نیز سرایت کرده بود تا جایی که از دقایق آغازین تا پایان جلسه تذکرات و انتقادات و البته بی‌نظمی‌هایی را به دنبال داشت و در نهایت هم با یک نشست غیر علنی درباره همین موضوع پایان یافت.

به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری فارس مجلسی‌ها امروز در حالی جلسه علنی خود را ساعت 8 و 10 دقیقه با حضور 207 نماینده و با ریاست حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی شروع کردند که انقباض‌های قیمت ارز امروز به بهارستان نیز سرایت کرده بود.

بعد از آنکه جلسه بدون نطق رئیس جلسه ، وارد دستور شد، احمد توکلی نسبت به نطق نکردن رئیس تذکر داد. تذکری که موجب شد تا نائب رئیس اول مجلس از نشست شب گذشته خود و جمعی از نمایندگان با رئیس جمهور و برخی مدیران اقتصادی درباره موضوع نرخ ارز و افزایش آن طی چند روز اخیر خبر دهد.

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی تذکری آئین‌نامه‌ای نسبت به عدم عرضه ارز توسط دولت به صورت تعمدی انتقاد کرد.

وی خطاب به حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: درست است که سخنرانی در مورد مسائل روز از اختیارات رئیس جلسه مجلس است و عدم صحبت‌ کردن شما را نمی‌توان کار خلاف قانون دانست اما هم اکنون در شرایطی هستیم که نرخ ارز به طور وحشتناکی تغییر می‌کند.

توکلی با تاکید بر اینکه دولت تعمدا ارز عرضه نمی‌کند، گفت: یا مجلس باید در این زمینه موضع گیری کند یا اینکه جلسه مجلس را غیر رسمی کنید تا نمایندگان بتوانند نظراتشان را مطرح کنند.

نماینده تهران در مجلس یادآور شد: مجلس باید نسبت به حساس‌ترین مسائل اقتصادی موضع داشته باشد.

توکلی ادامه داد: در حال حاضر در طول 7 روز 55 درصد ارزش پول ملی کشور کم شده است.

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نائب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه امروز پارلمان را عهده دارد است‌،‌گفت: تذکر شما راجع به دستور جلسه نیست اما موضوع نرخ ارز از دغدغه‌های نمایندگان است که در جلسه روز گذشته هیئت رئیسه مجلس به طور مفصل در این باره بحث و تبادل نظر شد و در جلسه سران قوا نیز که روز گذشته در قوه قضائیه برگزار شد، در این زمینه مباحثی مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ شده است.

نائب رئیس اول مجلس همچنین خاطرنشان کرد: در جلسه‌ای که شب گذشته با رئیس جمهور و برخی از مدیران اقتصادی، بنده و برخی نمایندگان داشتیم و تا پاسی از شب طول کشید، موضوع نرخ ارز و افزایش آن طی چند روز اخیر بررسی شد و صبح امروز نیز در جلسه‌ای که با آقای نادران و وزیر اقتصاد تشکیل شد، در همین زمینه بیش از یک ساعت بحث و گفت‌وگوهایی مطرح شد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در خاتمه  این بحث تاکید کرد که باید تصمیمات اتخاذی دولت در زمینه نرخ ارز برای پاسخگویی به دغدغه‌های نمایندگان اجرایی شود و باید تشکیل جلسه دهیم تا مطالب مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

اصلاح یک ماده از قوانین مالی دولت از سوی مجلس

بعد از تذکر احمد توکلی، مجلس وارد رسیدگی به نخستین دستور کار خود که ادامه بررسی لایحه اصلاح ماده 61 قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بود، وارد شد و در نخستین مصوبه خود شرکت‌های برق منطقه‌ای مکلفند جهت توسعه نیروگاه‌های حرارتی و شبکه انتقال برق کشور، مبالغ تعیین شده در بودجه مصوب سالانه خود را به شرکت توانیر جهت سرمایه گذاری در طرح‌های مزبور پرداخت کنند.

مبالغ مزبور از ابتدای تصویب قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، درآمد شرکت توانیر محسوب نمی‌شود و به عنوان افزایش سرمایه دولت در شرکت توانیر منظور خواهد شد.

خودداری از حل مشکلات کارگزاران مخابرات روستایی به قوه قضاییه ارجاع شد

دستور کار بعدی مجلس قرائت گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد درخواست اعمال ماده 233 آیین‌نامه داخلی مجلس در خصوص عدم پایبندی دستگاه‌های ذیربط به حل مشکلات بیمه‌ای کارگزاران و پیمانکاران مخابرات روستایی بود.پس از ارائه گزارش کمیسیون اجتماعی نمایندگان مجلس با 147 رأی موافق، 11 رأی مخالف و 18 رأی ممتنع درخواست اعمال ماده 233 آیین‌نامه در مورد عدم پایبندی دستگاه‌های ذیربط به حل مشکلات بیمه‌ای کارگزاران مخابرات روستایی را به تصویب رساندند.

با تصویب مجلس و بر اساس ماده 233 آیین‌نامه داخلی مجلس این درخواست به دستگاه‌های قضایی ارجاع شد تا این دستگاه عدم پایبندی دستگاه‌های ذیربط به حل مشکلات کارگزاران مخابرات روستایی را بررسی کنند.

در گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس خطاب به علی لاریجانی رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان آمده است: کمیسیون اجتماعی باتوجه به وظایف ذاتی خود مشکلات بیمه کارگزاران مراکز مخابراتی روستایی را مورد بررسی قرار داده و پس از پیگیری نهایتا قانون بیمه کارگزاران مخابرات روستایی را در سال 1388 به تصویب رساند.

بر اساس قانون دولت مکلف شده بود حق بیمه کارگزاران مزبور را پرداخت نماید که این امر با وجود پیش‌بینی اعتبار از محل ردیف 83-50000 جدول شماره 9 موضوع جزو «و» بند 16 قانون بودجه سال 1389 کل کشور محقق نگردید و موجب بسط دامنه اعتراض و حق‌خواهی آنان از مراجع مختلف از جمله این کمیسیون گردید.

سرانجام در پی تجمع کارگزاران در حریم مجلس و متعاقبا حضور تعدادی از آنها درکمیسیون حوزه مورد نظر برای آخرین بار در جلسه روز یکشنبه مورخ 8 مرداد مورد بحث قرار گرفت و گزارشی حاوی مستندات قانونی و موارد اصطحکاک از قوانین مربوط قرائت شد و تقدیم آن به هیئت رئیسه مجلس بر اساس ماده 233 آیین نامه داخلی مورد تصویب قرار گرفت.در موارد استنکاف دستگاه‌های اجرایی آمده است:

1- شرکت مخابرات ایران عدم پوشش بیمه و واریز حق بیمه کارگزاران مراکز مخابرات روستایی که از تاریخ 21 دی ماه 1388 تاکنون اشتغال داشته است.

2- از تاریخ 30 اسفند 1390 به بعد در مورد انعقاد قرارداد مستقیم کارگزاران مراکز مخابرات روستایی که تاکنون اشتغال داشته‌اند مطابق قانون کار و به صورت یکنواخت و کشوری هیچ گونه اقدامی به عمل نیامده و به جای آن قرارداد مصالحه کار یا قرارداد واسطه‌ای با شرکت پیمانکار تنظیم شد و در اختیار کارگزاران قرار گرفت که مورد موافقت و امضاء واقع نشده است.

در این گزارش، کمیسیون اجتماعی مجلس پیشنهاد داده است که با عنایت به مراتب و مستندات مذکور و نظر به اینکه صندوق تأمین اجتماعی در مورد مسائل فوق با وجود تعیین تاریخ 31 اردیبهشت 1391 به عنوان مبدأ توافقی انجام بازرسی برای احراز کارگزاران شاغل از یکسو و دولت (وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) از سوی دیگر از اجرای قوانین مربوط استنکاف نموده‌اند، تقاضا می‌شود گزارش حاضر برابر ماده 233 آیین‌نامه داخلی مورد تأیید قرار گیرد تا وفق ماده مذکور برای رسیدگی به قوه قضاییه ارسال شود.

پس از این گزارش، نمایندگان مجلس با این پیشنهاد موافقت کرده و با تصویب آن استنکاف دستگاه اجرایی از حل مشکلات بیمه‌ای کارگزاران و پیمانکاران مخابرات روستایی برای رسیدگی به قوه قضاییه ارسال شد.

در قانون بیمه کارگزاران مخابرات روستایی که در تاریخ 12بهمن ماه 1388 به تصویب رسیده بود دولت مکلف به ضمن درج در بودجه سال 1389 کل کشور، حق بیمه کلیه کارگزاران مخابرات روستایی (از هر نوع بیمه) را بر اساس دوره کارگزاری نسبت به سنوات کارکرد آنها که بابت آن بیمه پرداخت نشده است، بر مبنای سهم کارفرما و صرفا بابت حق بیمه از محل بودجه سال 89 و حداکثر تا پایان سال مذکور پرداخت نماید.

**یک مصوبه دریایی زیر سایه دغدغه‌های ارزی

پارلمانی‌ها در ادامه کار خود به بررسی لایحه اصلاح قانون دریایی ایران مصوب 1343 پراختند و بر این اساس، بهارستان‌نشینان کلیات این لایحه را با 133 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 20 رأی ممتنع از مجموع 235 رأی مأخوذه به تصویب رساندند.

البته این لایحه بدون تذکر نماند و ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان در جریان بررسی کلیات لایحه اصلاح قانون دریایی ایران مصوب 1343 در تذکری آیین‌نامه‌ای با استناد به ماده 42 آیین‌نامه داخلی پارلمان اظهار داشت: در مورد این گونه لوایح به نظر می‌رسد هیئت رئیسه دقت لازم را اعمال نمی‌کند و صرف اینکه این لایحه در خصوص دریا است آن را تنها به کمیسیون عمران ارجاع داده است.

وی ادامه داد: این لایحه تنها به کمیسیون عمران مجلس مربوط نمی‌شود و هیئت رئیسه باید ابتدا وجه قالب طرح‌ها و لوایح را در نظر بگیرد و بر اساس آن به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع کند.

این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه شکلی عمل کردن در ارجاع لوایح به کمیسیونها قانونگذاری را تحت تأثیر قرار می‌دهند، گفت: این لایحه هم بعد اقتصادی و هم صنعتی داشت که لازم بود تا برای بررسی این لایحه به کمیسیون‌های دیگر از جمله اقتصادی و صنایع نیز ارجاع شود که البته این اتفاق رخ نداد.

ندیمی ادامه داد: هیئت رئیسه باید وجه قالب طرح‌ها را برای ارجاع به کمیسیون‌های تخصصی در نظر بگیرد نه وجه شکلی آنها را همچنین هیئت رئیسه باید کمیسیون‌های فرعی را امضا کند تا نظر خود را درمورد طرحها و لوایح به کمیسیون اصلی اعلام کنند. چرا که در غیر این صورت قوانین مصوب مجلس از لحاظ غناء تحت تأثیر قرار می‌دهند.

وی در ادامه حجت الاسلام حسن ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس که ریاست صحن علنی را بر عهده داشت در پاسخ به تذکر ندیمی گفت: تمامی طرح‌ها و لوایح به نحوی با کمیسیون‌های گوناگون ارتباط پیدا می‌کند اما گاهی مانند این لایحه جای بحث و تبادل نظر بیشتری در یک کمیسیون دارند.

وی ادامه داد: ما در اداره قوانین در خصوص این لوایح و طرح ها بحث می‌کنیم و وجه قالب آن را انتخاب و بر اساس آن به کمیسیون‌های مختلف ارجاع می‌دهیم.

نایب رئیس اول مجلس یاداور شد: این لایحه بیشتر در خصوص بحث فرماندهی کشتی و قوانین دریایی است که در مجموع، نظر اعضای اداره قوانین این بود که بعد عمرانی و دریایی آن قوی‌تر است. بنابراین آن رابه کمیسیون عمران به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع دادیم.

ابوترابی فرد در پایان تأکید کرد: تمامی کمیسیون‌هایی که طرح‌ها و لوایح به آنها ارجاع می‌شود باید به عنوان کمیسیون فرعی گزارش خود را به کمیسیون اصلی ارائه دهند تا این کمیسیونها قبل از ارائه گزارش خود به صحن گزارش کمیسیون‌های فرعی را نیز جمع‌بندی کرده و سپس به صحن علنی ارائه کنند.

ماده یک لایحه اصلاح قانون دریایی ایران ابتدا رد اما دوباره به تصویب رسید!

البته بهارستان نشینان پس از تصویب کلیات لایحه اصلاح قانون دریایی ایران، ماده یک این لایحه را  نیز بررسی کردند که به موجب مصوبه مجلس، در مواد یک، 17 و 21 قانون دریایی ایران مصوب 29 شهریور 1343 عبارات «پرچم ملی ایران» و «پرچم ایران» حذف و عبارت «پرچم جمهوری اسلامی ایران» اصلاح می‌شود.

وکلای ملت در نهایت با 168 رای موافق، 2 رای مخالف و 11 رای ممتنع، این ماده را به تصویب رساندند.

در جریان رسیدگی به ماده یک لایحه اصلاح قانون دریایی اسلامی، اصل ماده پس از قرائت، یک بار به رأی وکلای ملت گذشته شد اما به تصویب نرسید و سپس حذف آن هم رای نیاورد، از این رو رئیس جلسه ماده یک لایحه اصلاح قانون دریایی ایران را به کمیسیون عمران برای بررسی بیشتر، ارجاع داد.

ابوترابی‌فرد در حین رأی‌گیری برای اصل و حذف این ماده، مدام به نمایندگان تذکر می‌داد که در صندلی‌هایشان مستقر شوند و در رأی‌گیری‌ها شرکت کنند، چرا که مشارکت وکلای ملت در رای‌گیری‌ها بسیار پائین بود.

پس از عدم تصویب اصل و حذف این ماده، فرهاد بشیری نماینده پاکدشت در تذکری آئین‌نامه‌ای، اظهار داشت: باید اعضای هیئت رئیسه مجلس بخصوص دبیران هیئت رئیسه در جریان رأی‌گیری‌ها کمک کنند و شفاف و واضح موضوعی را که بایستی به رأی نمایندگان گذاشته شود، اعلام کنند.

وی افزود: نمایندگان باید در جریان موضوع اعلام شده برای رأی‌گیری قرار گیرند و این مسئله باید صریح و شفاف مطرح شود و نمایندگان نیز باید مراقب باشند.

پس از این تذکر و اعتراض تعدادی از وکلای ملت نسبت به عدم تصویب ماده یک لایحه اصلاح قانون دریایی ایران، تعدادی از نمایندگان یک پیشنهاد اصلاحی در این ماده را به هیئت رئیسه ارائه دادند تا با این پیشنهاد مجددا به رأی نمایندگان گذاشته شود که در نهایت نیز وکلای ملت ماده یک لایحه نامبرده را تصویب کردند.

جلسه غیر علنی مجلس‌ها در خصوص ارز

ارز و نابسمانی بازار ارز مثل اینکه امروز خیال دست برداشتن از سر مجلس را نداشت، همانگونه که در ابتدای این گزارش عنوان کردیم انقباض بازار ارز از ابتدای جلسه امروز مجلس توجه بهارستان نشینان را به خود جلب کرد تا اینکه پس از بررسی لوایح و طرح‌های مختلف باز ارز به متن کار مجلس بازگشت، ابوترابی‌فرد نائب رئیس مجلس که تذکر نمایندگان در خصوص ارز را بسیار دید در پاسخ به آن‌ها گفت که مسئله بازار ارز و نوسانات موجود در این رابطه دغدغه‌ای را برای نمایندگان بوجود آورده است.

وی افزود: بر همین اساس پایان جلسه علنی امروز مجلس، جلسه غیر علنی برگزار می‌شود تا نمایندگان به بررسی این موضوع بپردازند.

دامادی نیز در یک تذکری آئین‌نامه‌ای از مجلس خواست تا مجلس جهت بررسی وضعیت بازار ارز تنفس اعلام کند.

نماینده مردم ساری همچنین گفت که لازم است که مجلس نسبت به مباحث مطرح شده در کشور حساسیت لازم را داشته باشد.

وی به نوسانات بازار ارز اشاره کرد و گفت: مجلس باید تنفس اعلام کند تا دوستان دولت در جلسه حاضر شوند و توضیح دهند که ارز چگونه شبانه به طور مهار‌گسیخته قیمتش افزایش می‌یابد.

نماینده ساری ادامه داد: افزایش ارز در کشور مشکلات متعددی برای مردم به وجود آورده که باید در مورد آن چاره‌اندیشی کرد.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد در پاسخ به تذکر دامادی گفت: برخی دوستان هم این پیشنهاد را ارائه دادند و ما پیگیریم تا این جلسه امروز برگزار شود.

*بهارستان و موج جدید بی‌نظمی‌ها

موضوع دیگری که امروز در مجلس به چشم می‌خورد بی‌نظمی هایی بود که تعدادشان بر مراتب بیش‌تر از دفعات گذشته بود تا جایی که اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران که از این وضع بسیار شاکی بود به پشت تریبون آمد و گفت که برای مجلس این صحنه‌هایی که به وجود می‌آید خوشایند نیست.

وی افزود: مردم انتظار دارند که نمایندگانشان به دو وظیفه قانون‌گذاری و نظارت به خوبی عمل کنند ولی متأسفانه می‌بینیم که مجلس به این دو مسئله عمل نمی‌کند.

کوثری ادامه داد: در حال حاضر می‌بینیم که از بیرون انتقادهایی به مجلس می‌شود که ما باید این انتقادها را بپذیریم.

وی اضافه کرد: این که نمایندگان دولت در جلوی مجلس بنشینند و نمایندگان دور آنها جمع شوند و به مسائل دیگر توجه نکنند درست نیست و باید برای این مسئله چاره‌اندیشی کرد.

نماینده تهران گفت: این قابل قبول نیست که همه نمایندگان در رأی‌گیری‌ها شرکت نکنند. بر همین اساس ما باید یک سوزن به خودمان و یک جوالدوز به دیگران بزنیم.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد ضمن وارد دانستن تذکر کوثری گفت که اگر نمایندگان دولت در مجلس حاضر می‌شوند نباید در این ساعت به امور دیگر بپردازند.

وی افزود: باید در هیئت‌رئیسه در مورد ساعات حضور نمایندگان دولت در مجلس چاره‌اندیشی کنیم

احمد امیرآبادی نماینده مردم قم نیز که از وضعیت ناراضی بود از خود واکنش نشان داد و در یک تذکر آئین‌نامه‌ای گفت که متاسفانه مجلس طوری اداره می‌شود که دوستان در جریان مذاکرات نیستند.

وی افزود: امروز حتی شاهد بودیم موضوعی که مربوط به تغییر پرچم ایران در قبل از انقلاب به بعد از انقلاب هم بود تصویب نشد.

امیر‌آبادی تصریح کرد که خیلی از نمایندگان در جلسه امروز به مباحث توجه ندارند که این مسئله درست نیست.

 سازمان بنادر مکلف به ثبت معاملات در روزنامه رسمی شد

بعد از کلایه و انتقاد در خصوص بی‌نظمی و ارز مجلسی‌ها دوباره به موضوعات قانون‌گذاری خود پرداختند و ماده 3 از لایحه اصلاح قانون دریایی ایران را بررسی و تصویب کردند.

بر این اساس مقرر شد که در مورد فروش کشتی‌های تابع ایران سازمان بنادر و دریانوردی مکلف شود انجام معاملات را در روزنامه رسمی کشور و یکی از روزنامه‌های کثیر‌الانتشار مرکز در سه نوبت و هر نوبت به فاصله 10 روز آگهی کنند.

همچنین مقرر شد که هزینه آگهی‌ها توسط مرجع قانونی که وقوع معامله را ثبت می‌کند در موقع انجام معامله از فروشنده دریافت شود.

ماده مذکور با 116 رای موافق، 4 رای مخالف و 9 رای ممتنع به تصویب مجلس رسید.

همچنین وکلای ملت با مخالفت با اصل ماده 2 و همچنین مخالفت با حذف این ماده از لایحه اصلاح قانون دریایی آن را جهت بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع داده‌اند.

ماده 2 از لایحه اصلاح قانون دریایی مربوط به حق الثبت برای ثبت اسناد و مدارک کشتی بود.

 ماده 6 لایحه اصلاح قانون دریایی به کمیسیون عمران ارجاع شد

مجلسی‌ها در ادامه در در ادامه به بررسی ماده 6 این لایحه با پیشنهاد احمدرضا دستغیب نماینده شیراز برای تبدیل سکه بهار آزادی به ریال در محاسبه خسارات مالی سوانح کشتی‌ها موافقت نکردند و این پیشنهاد به تصویب نرسید. پس از این پیشنهاد هیئت رئیسه در خصوص اصل این ماده رای گیری کرد که این بار نیز وکلای ملت با 92 رای موافق، 26 رای مخالف و 14 رای ممتنع این ماده را به تصویب نرساندند.

همچنین پس از تصویب نشدن ماده 6 لایحه اصلاح قانون دریایی هیئت رئیسه حذف آن را به رای گذاشت که این بار نیز بهارستان نشینان با 51 رای موافق، 50 رای مخالف و 28 رای ممتنع آن را تصویب نکردند.

بنابراین ماده 6 این لایحه به کمیسیون عمران مجلس ارجاع شد تا دوباره بررسی و اصلاح شود.

در ماده 6 لایحه اصلاح قانون دریایی ایران آمده بود: بند 1 ماده 77 قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود:

ماده 77 - میزان مسئولیت

یک- مالک کشتی می‌تواند میزان مسئولیت خود را به شرح مذکور در ماده 75 به مبالغ زیر محدود نماید:

الف- در صورتی که سانحه فقط منجر به خسارات مالی گردد، جمعا بر حسب هر تن ظرفیت کشتی معادل 8 سکه بهار آزادی و یک دهم سکه بهار آزادی است.

ب- در صورتی که سانحه فقط منجر به خسارات بدنی شود، جمعا بر حسب هر تن ظرفیت کشتی معادل 25 سکه بهار آزادی است.

پ- در صورتی که سانحه منجر به خسارات بدنی و مالی گردد، جمعا بر حسب هر تن ظرفیت کشتی معادل 25 سکه بهار آزادی که از این مبلغ 16.9 سکه بهار آزادی بر حسب هر تن ظرفیت کشتی منحصرا برای پرداخت خسارات بدنی و مبلغ 8.1 سکه بهار آزادی بقیه بر حسب هر تن ظرفیت کشتی برای پرداخت خسارات مالی تخصیص می‌یابد.

چنانچه مواردی پیش آید که سهم اولیه تکافوی پرداخت کلیه خسارات بدنی را ننماید، کسری آن از محل قسمت دوم حساب مخصوص با مطالبات مالی پرداخت خواهد گردید.

تعیین حق الثبت برای معاملات مربوط به کشتی

بررسی ماده 4 اصل لایحه اصلاح قانون دریایی ایران دیگر موضوعی بود که مجلس‌ها به ان پرداختند که در تصویب آن سبب شد تا بر اساس این ماده حق الثبت معاملات مربوط به کشتی تا 500 تن ظرفیت خالص، 15میلیون ریال و از 501 تن تا هزار تن ظرفیت خالص، 20 میلیون ریال تعیین شد.

همچنین وکلای ملت مصوب کردند که حق الثبت معاملات مربوط به کشتی از هزار و یک تن تا 5 هزار تن ظرفیت خالص 25 میلیون ریال و از 5 هزار و یک تا 10 هزار تن ظرفیت خالص 30 میلیون ریال تعیین شد.

همچنین وکلای ملت مصوب کردند که حق الثبت معاملات کشتی از 10 هزار و یک تن به بالا 35 میلیون ریال باشد. بر اساس تبصره این ماده هم مبالغ مندرج در این ماده بر مبنای نرخ تورم سالانه اعلامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با پیشنهاد وزیر راه و شهر سازی و تصویب هیئت وزیران در هر سال یک بار قابل تعدیل است.

همچنین وکلای ملت مصوب کردند که 30 درصد از منابع حاصل از اخذ مبالغ فوق به طور مساوی به توسعه و تجهیز حمل و نقل دریایی، هوایی و زمینی اختصاص یابد.

همچنین دولت مکلف شد که هر ساله این موارد را در قوانین بودجه سنواتی در ردیف اعتبارات وزارتخانه‌های ذیربط پیش بینی کند.

 مصوبه مجلس درباره جلوگیری از فساد بار در کشتی‌ها

تصویب کلیات لایحه اصلاح قانون دریایی ایران مصوب1343 دیگر موردی بود که پس از تصویب ماده 4 لایحه اصلاح قانون دریایی کشور در دستور کار مجلسی‌ها بود.

بهارستان نشینان در بررسی جزئیات لایحه اصلاح قانون دریایی ایران ماده 5 این لایحه را با 140رای موافق، 8 رای مخالف و 23 رای ممتنع از مجموع 223 رای ماخوذه این ماده را به تصویب رساندند.

بر اساس مصوبه مجلس در ماده 5، ماده 66 قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود:

ماده 66 - فساد بار

اگر بار در معرض تضییع و فساد سریع باشد فرمانده می‌تواند آن را با اطلاع دادستان محل در داخل کشور و یا کنسول‌گری‌های دولت جمهوری اسلامی و یا مراجع رسمی و صلاحیت‌دار محل در خارج از کشور بفروشد و مراتب را فوری به فرستنده و تحویل گیرنده بار اطلاع دهد.

 

ناظران مجلس در شورای عالی نظام پزشکی انتخاب شدند

 

مجلس‌ها همچنین 2 نفر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان پارلمان را به عنوان ناظر در شورای عالی نظام پزشکی در اجرای بند «ب» ماده 8 قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی انتخاب کردند.

 

بر این اساس و با انتخاب نمایندگان رسول خضری نماینده مردم پیرانشهر در مجلس با 84 رای و حمیدرضا عزیزی نماینده مردم فارسان با 68 رای از مجموعه 159 رای ماخوذه به عنوان ناظرین مجلس در شورای عالی نظام پزشکی انتخاب شدند.

 

رای گیری برای این انتخابات در جلسه علنی روز یکشنبه انجام شده بود که اعلام نتایج آن در جلسه علنی امروز صورت گرفت.

 

انتخاب  عضو کمیته تعیین مصادیق جرائم رایانه‌ای

 

مجلسی‌ها محمد‌علی اسفنانی نماینده مردم فریدن و شادگان با 107 رای از مجموع 152 رای ماخوذه به عنوان عضو کارگروه تعیین مصادیق جرائم رایانه‌ای انتخاب شد.

 

رای‌گیری در خصوص انتخاب این عضو در جلسه علنی روز یکشنبه هفته جاری صورت گرفته بود که اعلام آراء آن به جلسه امروز موکول شده بود.

*نطق پیش از دستور نمایندگان

**عاشوری: مجلس به دنبال تصویب قوانین کاربردی برای کشور باشد

ناصر عاشوری نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با اشاره به فرا رسیدن هفته دفاع مقدس گفت: من فرا رسیدن این هفته را به تمام ایثارگران تبریک می‌گویم و به روح پاک تمام شهدا درود می‌فرستم.

وی با اشاره به برگزاری موفقیت آمیز اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران گفت: برگزاری این اجلاس در ایران اسلامی و حضور نمایندگان این کشورها در تهران موفقیتی بزرگ برای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد محسوب می‌شود.

نماینده مردم فومن و شفت ادامه داد: جنبش عدم تعهد در سال 1959 و در حدود 60 سال پیش تشکیل شد. گرچه با فروپاشی نظام اتحاد جماهیر شوروی دیگر ضرورت این جنبش با چنین ساختاری وجود ندارد اما تحولات پس از فروپاشی شوروی سابق به هیچ عنوان به نفع کشورهای عضو این جنبش نبوده است.

عاشوری گفت: ما شاهدیم که مستکبران با یکه تازی، آزادی کشورها را از بین می‌برند و سازمان ملل هم هیچ گاه نتوانسته است شعارهای اولیه خود را محقق کند و در بحران‌ها تاثیرگذار باشد.

وی افزود: امید است که در دوران ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد شاهد این باشیم که این جنبش بتواند به جایگاه واقعی خود بازگردد.

نماینده مردم فومن و شفت ادامه داد: در 3 سال آینده که ریاست ایران بر این اجلاس ادامه دارد، می‌توان به این اهداف رسید.

عاشوری با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در افتتاحیه این اجلاس گفت: سخنان صریح و صادقانه رهبر معظم انقلاب در حقیقت آنچه که رؤسای کشورهای مختلف در دل داشتند را بازگو کرد و سخنان ایشان می‌تواند همچون چراغی راه را برای آینده روشن کند.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه کشور در شرایط فعلی نیازمند قانونگذاری صحیح است، گفت: قوانینی که در مجلس شورای اسلامی به تصویب می‌رسد باید جامع و مانع باشد و بتواند به اهداف مشخص خود دست یابد.

نماینده مردم فومن و شفت گفت: بر طبق برخی آمار میزان تولید قانون پس از انقلاب 60 برابر پیش از انقلاب بوده است.

عاشوری گفت: باید به این نکته توجه کرد که مشکلات فعلی کشور از نبود قانون، ناشی نمی‌شود بلکه باید دلایل دیگری را در آن جست.

وی افزود: مشکلات مدیریتی، عدم اجرای صحیح قانون و همچنین نبود قوانین جامع ، از مهمترین مسائلی است که سبب مشکلات فعلی شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما باید اولویت خود را به قوانین پولی، مالی و همچنین تولید داخلی و حمایت از بخش کشاورزی که ضامن بقا و استقلال هر کشوری محسوب می‌شود،‌اختصاص دهیم.

عاشوری گفت: ما باید بپذیریم که در شرایط عادی نیستیم و باید در مقابل مشکلات موجود، قوانین لازم را نیز تصویب کنیم.

وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی گفت: چرا ما نباید برای اقتصاد مقاومتی قانون داشته باشیم؟

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید تمام مشکلات به صورت صریح و روشن به مجلس شورای اسلامی انتقال داده شود،‌ گفت: ملت ما همان ملتی است که در طول 30 سال گذشته در مقابل تمام توطئه‌های داخلی ایستادگی کرده است و محور امنیت ما، ملت است.

عاشوری در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در سال اقتصاد مقاومتی ما باید توجه لازم را به قوانین عملی داشته باشیم.

وی افزود: باید به داد گرانی و مشکلات مردم اعم از بیکاری و غیره رسید و همکاران ما باید برای تصویب قوانین مورد نیاز کشور بیشتر تلاش کنند.

** رحماندوست: خداوندا گرانی‌آفرینان را نابود کن

مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران نیز ضمن تسلیت ایام شهادت امام صادق (ع) و همچنین با تبریک پیروزی‌های تیم پاراالمپیک و هفته دفاع مقدس اظهار داشت: خدایا به مسئولان کشور درایتی عنایت کن تا بتوانند گرانی لجام‌گسیخته را مهار کنند، خداوندا از استمرار گرانی نابود‌کننده فعلی به چه کسی باید پناه برد؟ خداوندا گرانی‌آفرینان را نابود و مسئولان را از خواب غفلت و کم‌تفاوتی نسبت به بلای خانمانسوز گرانی بیدار فرما.

رحماندوست با اشاره به بیکاری جوانان آن را ام‌الفساد کشور دانست و گفت: خداوندا به مسئولان تدبیری بده تا این موضوع را برطرف کنند.

نماینده مردم تهران محرومان را ولی‌نعمتان مسئولان نامید و یادآور شد: خداوندا به ما توفیق بده که مسئولیت سنگین خود را در قبال آنها انجام دهیم.

وی با بیان اینکه من خود را مدیون همه ایثارگران و خانواده‌های شهدا می‌دانم، افزود: بنده همه تلاش خود را برای اینکه نگذارم پیشکسوتان جهاد و شهادت در پیچ و خم زندگی روزمره به فراموشی سپرده شوند به کار می‌برم.

رحماندوست تصریح کرد: از خدا می‌خواهیم که وضعیت نامطلوب و وقیح بدحجابی را که توطئه آمریکایی ـ صهیونیستی است برطرف کند و از خدا می‌خواهیم که به مسئولان توفیق دهد که با اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مانع از گسترش بی‌حجابی و بی‌حیایی‌هایی که باعث آزرده شدن دل خانواده شهدا می‌شود، شوند.

نماینده مردم تهران جوانان کشور را سرمایه‌های ملی ایران دانست و گفت: مهم‌ترین عامل پیشرفت کشور همین جوانان هستند،بنابراین مسئولان باید زمینه‌های ازدواج و اشتغال آسان را برای آنها فراهم کنند.

وی ادامه داد: با وجود امنیتی که در کشور وجود دارد اما برخی از مناطق از فقدان امنیت رنج می‌برد و اموال مردم مورد سرقت سارقان قرار می‌گیرد که از این مسئله به خدا شکایت می‌کنیم.

رحماندوست با بیان اینکه من از تحریم کشور اهل بیت (ع) از سوی شیاطین بین‌المللی به درگاه خداوند شکایت می‌کنم، یادآور شد: از مسئولان می‌خواهم که با هدر دادن بودجه‌های کشور عامل ضربه به کشور شوند.

نماینده مردم تهران بیان داشت: ما شاهد هستیم که ریشه عوامل گرانی ارز و سکه شیاطین بین‌المللی هستند اما از خدا می‌خواهم که به مسئولان کشور قدرت تدبیر و مبارزه با این جنگ اقتصادی را بدهد.

وی با بیان اینکه من از تفرقه بین فرزندان انقلاب شکایت دارم ، خاطرنشان کرد: اصولگرایان مجلس نتوانستند در فراکسیونی واحد جمع شوند ما باید از این موضوع به چه کسی گله کنیم، من خودم را هم اصولگرا و هم رهرو ولایت می‌دانم، اما چه کنم که ورود به هر فراکسیون به معنی نفی دیگری است.

رحماندوست با بیان اینکه تفرقه بین اصولگرایان باعث شادمانی دشمن می‌شود، اظهار تصریح کرد: از خداوند سپاسگزارم که در ادامه مقاومت امام، مقام معظم رهبری و مردم پدیده بیداری اسلامی را به جهان معاصر عطا فرمود و فرهنگ مقاومت در منطقه عزت بخشید.

نماینده مردم تهران با تقدیر از نقش مقاومت، حزب‌الله و حماس در منطقه خاطرنشان کرد: خداوندا به ملت مقاوم سوریه و مردم مظلوم بحرین اقتدار روزافزون عنایت کن و شیطنت وهابیت و ارتجاع عرب را به خودشان بازگردان.

وی گفت: خداوند را سپاس می‌گوییم که تیر دشمنان ملت ایران به سنگ خورده و صهیونیسم بین‌المللی و اذناب انگلیسی و کانادایی آن دم خود را روی کول خود گذاشته و از ایران رفتند.

رحماندوست بیان داشت: از اینکه مردم منطقه و جهان به امام و رهبر و کارآمدی نظام ما چشم دوخته‌اند خدا را شکر می‌کنیم.

نماینده مردم تهران برگزاری اجلاس غیرمتعهد‌ها را بسیار موفقیت‌آمیز توصیف کرد و افزود: برگزاری این اجلاس بینی بدخواهان ملت را به خاک مالید، بنابراین از برگزارکنندگان نیروی انتظامی و صدا و سیما برای اجرای این عملیات بزرگ سیاسی تشکر می‌کنیم.

وی ادامه داد: خداوندا از اینکه «آقای» با اقتداری به ما دادی که با عظمت و اقتدارش در اجلاس تهران سبب کوری چشم دشمنان بشریت شد و منشور غیرمتعهد‌ها در کلامش جاری می‌شود تو را سپاسگزاریم.

رحماندوست گفت: خداوندا به نعمت مردم صبور تهران که در جریان برگزاری اجلاس اخیر مجبور شدند محدودیت‌هایی را تحمل کنند سپاسگزار تو هستم و به ملت ایران اطمینان می‌دهم برگزاری این اجلاس تاریخ را ورق خواهد زد.

نماینده مردم تهران یادآور شد: پس از برگزاری موفقیت‌آمیز اجلاس ما شاهد حرکت شیاطین سیاسی به سمت افول خواهیم بود و مردم در این نعمت الهی سهیم بودند.

وی با اشاره به حادثه 11 سپتامبر خاطرنشان کرد: خداوندا از اینکه حرکت دشمنان پیل‌سوار را که برای نابودی دین تو آماده شده بودند را عامل رسوایی‌ خودشان قرار دادی و سجیل ایمان ایران و سایر ملت‌ها را ثمره بی‌اعتباری آنها قرار دادی تو را سپاسگزارم.

**اخوان: دولت برای مقابله با گرانی‌های اخیر تدابیر لازم را اتخاد کند

نیره اخوان در نطق خود گفت که تحریم‌ها تازگی ندارد و کشورهای غربی برای فشار به کشور ایران همواره تحریم‌ها را در دستور کار قرار دادند اما همراهی و اتحاد ملت ایران توطئه‌های آنها را خنثی کرد.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس غیرمتعهد‌ها در تهران از وزارت خارجه به دلیل برگزاری این اجلاس تقدیر کرد و افزود: بیانات هوشمندانه رهبر معظم انقلاب، خط و مشی جدیدی را برای اجلاس غیرمتعهد‌ها ترسیم کرد.

نماینده مردم اصفهان در ادامه به آنچه نابسامانی در بازار ارز و سکه در افکار عمومی شایع است اشاره و تصریح کرد: تورم و گرانی کمر قشر محروم کشور را شکسته است، اما تورم حاصل بی‌تدبیری و سوء تدبیر است. چرا باید از 12 شهریور تا 19 شهریور ارزش پول ملی ما در مقابل ارزهای خارجی 55 درصد کاهش بیابد؟‌ چرا نباید دولت با توزیع و عرضه ارز با مشکلات ارزی مقابله کند؟

نماینده مردم اصفهان همچنین گفت: مقام معظم رهبری از ویژگی‌های مثبت دولت تقدیر اما توصیه کردند که برای مقابله با گرانی چاره‌اندیشی شود.

وی افزود: متاسفانه گرانی‌های اخیر مشکلات بسیار زیادی برای کشاورزان به وجود آورده ، افزایش قیمت کود شیمیایی کشاورزان را با مشکل مواجه کرده است و در حقیقت زکات بده‌ها زکات بگیر شده‌اند.

اخوان در ادامه از وزیر کار خواست نسبت به بیمه مردان 60 سال و زنان 55 سال اقدام و از وزیر کشاورزی نیز خواست با اتخاذ تدابیر لازم مشکلات آبی کشاورزان را حل و فصل کند.

نماینده مردم اصفهان از وزارت خارجه خواست نسبت به آزادی ایرانیان ربوده شده در لیبی و سوریه، تلاش بیشتری کند و برای حل مشکل سوریه اقداماتی را فراهم آورد تا با حفظ حاکمیت فعلی این کشور، معارضان نیز بتوانند در دولت سهیم باشند تا اسیر توطئه‌های آمریکا نشوند.

**موسوی‌لارگانی: اجلاس غیرمتعهد‌ها پروژه انزوای سیاسی ایران را رد کرد

حجت‌الاسلام سید‌ناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در نطق میان ‌دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با تسلیت شهادت امام جعفر صادق (ع) به برگزاری اجلاس غیرمتعهد‌ها در تهران اشاره کرد و اظهار داشت: حضور 120 کشور جهان در اجلاس غیرمتعهد‌ها ثابت کرد که ایران یک کشور برتر در حوزه بین‌الملل است و ادعای انزوای این کشور واقعیت ندارد.

وی افزود: ریاست ایران در اجلاس غیر‌متعهد‌ها با بیانات راهگشای رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی وارد فضای جدیدی شده است و بیانات رهبر انقلاب به 120 کشور جهان ثابت کرد که ایشان شخصیتی صاحب فکر و قوی در سطح جهانی هستند.

موسوی با اشاره به مطرح شدن اصلاح ساختار سازمان ملل، مقابله با تحریم‌ها و حل موضوع فلسطین در اجلاس شانزدهم غیرمتعهد‌ها در تهران تصریح کرد: اجلاس نم انزوای سیاسی ایران را به کلی رد و اقتدار ایران اسلامی را نمایان کرد.

نماینده مردم فلاورجان نیز از تورم و گرانی اخیر انتقاد کرد و افزود: متأسفانه در بخش لبنیات، خوراکی و مصالح ساختمان گرانی‌ها بسیار تشدید شده است و نمی‌توان این گرانی‌ها را به تحریم‌ها مربوط کرد، اگرچه نمی‌توان تورم جهانی را منکر شد اما تورم و گرانی‌های اخیر حاصل سوءمدیریت‌ها و سوءاستفاده زیاده‌خواهان و همچنین عدم اجرای صحیح قانون هدفمند کردن یارانه‌هاست.

موسوی لارگانی با تأکید بر ضربه تورم و گرانی بر حوزه کشاورزی و کشاورزان گفت: مشکلاتی که در حوزه آب کشاورزان رخ داده باید فورا حل و فصل شود و کشاورزان اصفهان به دلیل مشکلات آبی با مشکلات بسیار زیادی مواجه هستند که نگران‌کننده شده است.

این نماینده مجلس خطاب به رئیس‌ جمهور خاطرنشان کرد: آقای احمدی‌نژاد از شما درخواست می‌کنم دستور فرمایید تا بی‌توجهی‌ها به اصفهان خاتمه داده شود و فلاورجان از خشکسالی نجات یابد.

وی تصریح کرد: باید تکلیف برخی پروژه‌های نیمه‌تمام در شهرستان فلاورجان روشن شود، برخی پروژه‌ها در فلاورجان دو سال است که آغاز شده اما به دلیل عدم اختصاص اعتبارات نیمه تمام مانده است.

عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس از وزیر بهداشت خواست تا نسبت به احداث مرکز زنان در مناطق محروم فلاورجان جامع عمل بپوشاند.

در پایان نماینده مردم فلاورجان از قدرت‌نمایی ورزشکاران ایرانی در بازی‌های المپیک لندن و همچنین راهیابی والیبالیست‌های ایرانی به لیگ جهانی تشکر کرد و از دولت خواست تا از وزرشکاران موفق ایرانی تقدیری شایسته کند.

**سلیمی: گروهی به دنبال احیای دوره تاریک حاکمیت افراد مسئله‌دار هستند

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس طی نطقی میان‌ دستور در صحن علنی مجلس اظهار داشت: برگزاری موفقیت‌آمیز نشست غیرمتعهدها در تهران از یک سو ظرفیت عظیم نظام اسلامی را در هم‌آوردی دیپلماتیک با چند قلدر بین‌المللی به نمایش گذاشت و از سوی دستپاچگی آنها را زیر سؤال برد و نتایج آن نمایه‌ای از ضعف و استیصال آنها را هویدا کرد.

وی با اشاره به تعطیلی سفارت کانادا در تهران افزود: اقدام سخیف دولت کانادا در اعلام بسته شدن این سفارت غیرفعال و سروصدای بی‌حاصل صهیونیست‌ها و چند دولت اروپایی خود گویای اوج درماندگی نظام سلطه و عزلت و انزوای غاصبان فلسطین در مناسبات جاری بین‌المللی است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس خاطرنشان کرد: امروز حدود 4 ماه از عمر مجلس نهم می‌گذرد و در این مدت کوتاه با اخبار تلخ اختلاف در اردوگاه اصولگرایان، عدم پیگیری جدی مطالبات مقام معظم رهبری و عدم وجود استراتژیک مشخص برای مجلس مواجه هستیم.

نماینده محلات در مجلس ادامه داد: به راستی چه کسانی و با چه هدفی منشأ تفرقه در مجلس شده‌اند و چرا برخی علما نخواستند و یا نتوانستند بر این آتش آبی بپاشند، ادامه این مسیر پرشور و شر در نهایت به نفع چه کسی منتهی خواهد شد.

سلیمی اضافه کرد: آیا نمی‌شد کارگروهی فعال به دور از نمایش و جهت‌گیری برای اجرای مطالبات مقام معظم رهبری در این حوزه تشکیل شود و در نهایت عدم تبیین استراتژی مشخص برای مجلس منشأ هدر رفت بخشی از انرژی عظیم خانه ملت نخواهد شد.

وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: هر چند سخن گفتن از انتخابات ریاست‌ جمهوری آینده زود هنگام است اما به دلیل فعالیت مرموز دو جریان برای بهره‌برداری از فضای پیش رو باید با دقت فضا را رصد و منفعت‌پرستان نقاب‌دار را غایب و قاصر کرد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس بیان داشت: کسانی که تطهیر چهره فتنه‌جویان خائن را سرلوحه اقدامات خود قرار داده و با شعارهای فریبنده‌ای چون تشکیل دولت وحدت ملی و فضاسازی‌های جهت‌دار علاوه بر تنازل ملت ایران و با تخریب چهره‌های تأثیرگذار و استفاده از بیت‌المال جهت منافع گروهی و شخصی خود به دنبال احیای دوره تاریک حاکمیت افراد مسئله‌دار و نهادینه کردن قبیله‌گرایی نوینی در کشور هستند.

نماینده محلات با اشاره به نابسامانی‌های بازار سکه و ارز گفت: افزایش حجم نقدینگی به بیش از 377 هزار میلیارد تومان و رشد 24.6 درصدی آن، رواج سفته‌بازی در بازار و تحریکات متفاوت دیگر منشأ تورم امروز و موجب رنجش مردم شده است که از دولت انتظار می‌رود با قاطعیت و کار کارشناسی نه اقدامات شعاری و کلیشه‌ای با بازگرداندن آرامش به بازار جلوی ترفندهای سوءاستفاده‌کنندگان اقتصادی را بگیرد.

سلیمی با اشاره به بی‌عملی برخی مسئولان فرهنگی در کشور خاطرنشان کرد: اینگونه برخورد سبب بیش فعالی بعضی از مهاجمان فرهنگی، آشفته‌سازی و ایجاد پنجره‌هایی برای نفوذ شوالیه‌های دشمن شده است به طوری که برخی از این نفوذی‌ها مانند زالو از پیکر بیت‌المال ارتزاق کرده و برخی نیز زمینه‌ساز این مسئله هستند.

وی با اشاره به برخی از مشکلات حوزه انتخابیه‌اش گفت: متأسفانه هنوز اقدام اساسی در ارتباط با مصوبات سفرهای استانی در حوزه انتخابیه اجرایی و عملیاتی نشده است.

نماینده محلات در خانه ملت خطاب به وزیر نیرو گفت: مردم دلیجان، محلات و روستاهای تابعه از کمبود شدید آب شرب رنج می‌برند که از وزیر نیرو درخواست رسیدگی سریع را داریم.

وی در پایان خواستار راه‌اندازی درمانگاه تأمین‌اجتماعی، دانشگاه علمی‌ ـ کاربردی و پارک علم و فناوری دلیجان شد و ‌اعتراض شدید خود نسبت به عدم اختصاص بودجه‌های استانی و محلی مناطق محروم حوزه انتخابیه‌اش که برحسب گزارش‌های مسئله‌دار توسط مسئولان ذی‌ربط منطقه اختصاص نیافته است، اعلام کرد.

ارز جلسه مجلس را غیر علنی کرد

حجت‌الاسلام حسن ابوترابی‌فرد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی که از ابتدای امروز ریاست صحن علنی مجلس را بر عهده داشت، با اعلام پایان جلسه علنی امروز مجلس گفت: از ابتدای جلسه علنی امروز نمایندگان درخواست کردند تا جلسه غیر علنی با مسئولان دولتی برای بررسی بازار ارز و سکه تشکیل شود تا به تحلیل نسبی این مسائل در وقتی مناسب بپردازیم.

وی ادامه داد: اکنون جلسه علنی مجلس را به صورت غیر علنی ادامه می‌دهیم تا همکاران از کمیسیون‌های ذیربط و تخصصی مجلس نقطه نظرات خود را در این خصوص مطرح کنند. همچنین تا جایی که دسترسی ما به مسئولان اقتصادی دولت اجازه می‌داد آنها نیز در جلسه حضور پیدا کردند.

نائب رئیس مجلس همچنین تاکید کرد: امیدوارم این جلسات آغازی برای رسیدن به تصمیمات درست و منطقی به منظور دستیابی به آرامشی بالاتر باشد.

ابوترابی‌فرد در پایان با اعلام غیر علنی شدن ادامه جلسه امروز مجلس گفت: جلسه آینده پارلمان ساعت 8 صبح روز یکشنبه هفته آینده با ادامه دستور کار صحن علنی برگزار می‌شود.

به گزارش فارس بررسی سؤال الیاس نادران نماینده تهران از حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی در دستور کار جلسه علنی مجلس بود که دقایقی پیش وزیر اقتصاد برای پاسخگویی به سؤال نادران در صحن علنی حاضر شد اما با توجه به تذکرات امروز نمایندگان برای غیر علنی برگزار شدن جلسه بررسی نوسانات بازار ارز و سکه، هیئت رئیسه جلسه علنی را خاتمه داد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها