به گزارش 598 به نقل از خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدجواد لاريجاني كه در دومين نشست روساي دانشگاهها، پژوهشگاهها و پاركهاي علمي و فناوري كشور در دانشگاه شهيد بهشتي سخن ميگفت، اظهار كرد: در چند دهه اخير شش عامل مهم سبب شده كه ايران به پيشرفتهاي علمي دست پيدا كند و برنامهريزي براي پيگيري و استفاده درست از آنها را انجام دهد و همين عوامل باعث شده كه همواره نرخ رشد علمي در كشور شتابان باشد.
وي افزود: نخستين ركن و عاملي كه سبب پيشرفت روز افزون علمي در كشور شده وجود يك موتور محركه از دو دهه پيش تاكنون است كه به صورت منضبط و منظم مسالهي پيشرفت علمي در ايران را به عنوان يك دغدغه مهم مطرح و پيگيري كرد، در واقع مقام معظم رهبري همواره اين مساله را به صورت ريز و با پرداختن به جزييات مورد تاكيد و توجه قرار دادهاند.
لاريجاني در ادامه در خصوص ديگر عوامل پيشرفت علمي در كشور خاطر نشان كرد: وجود تصوير درست و متناسب از توسعهي علم و تكنولوژي در كشور يكي ديگر از اين عوامل به شمار ميرود، به گونهاي كه در علوم پايهي نظري و تجربي، مسالهي توسعه تكنولوژي مورد توجه قرار گرفته و رهبر معظم انقلاب نيز در تمامي سخنان خود هيچ گاه علوم مختلف را در اين زمينه از يكديگر مستثني ندانستهاند.
وي گفت: يكي ديگر از عواملي كه اين توسعه و پيشرفت علمي را رقم زده است، همان رقابت در سطح جهاني است، چرا كه در عرصهي رقابت جهاني بايد ضمن بومي سازي علوم و فناوريهاي مختلف آنها را به حوزههاي تعليم و تعلم در كشور وارد كنيم.
رييس پژوهشگاه دانشهاي بنيادي با اشاره به نوآوري و كشف به عنوان يكي ديگر از عوامل توسعه و پيشرفت علمي در ايران در دهههاي گذشته تأكيد كرد: بايد به نوآوري و كشفيات علمي در كشور توجه بيشتري كرده و آن را به عنوان ملاك پيشرفت كشور بيش از پيش مورد توجه قرار دهيم.
لاريجاني در پايان، تقويت چرخهي علم و تكنولوژي، صنعت وبازار سرمايه در دهههاي گذشته را ششمين عامل پيشرفت روز افزون علمي ايران برشمرد.