کد خبر: ۷۶۲۴۵
زمان انتشار: ۰۰:۰۱     ۰۸ شهريور ۱۳۹۱
سلطانیه خبر داد؛
بازرسان آژانس انرژي اتمي هرچه گشتند خبری از اشعه رادیواکتیو نبود. مي گفتند در عکس ماهواره نشان داده مي شد که ساختمان ساخته شده در این منطقه نگران کننده است. با اين توجيه مجموعه مورد نظرشان را نيز بازرسی کردند و دیدند که آن ساختمان دوش و توالت کارکنان بود.
مشرق ، علی اصغر سلطانیه سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز (سه شنبه) در حاشیه نشست وزرای خارجه شانزدهمین اجلاس سران عدم تعهد در نشستی خبری گفت: در طول چند سال گذشته مقامات ایران از هیچ تلاشی دریغ نکردند که واقعیت را به مردم جهان نشان دهند و با نهایت شفافیت اقدام کردند.

وی افزود: در طول چند سال گذشته بیش از 5 هزار روز از تأسیسات هسته ای ایران بازدید شده است. علی رغم این بازرسی ها از 10 سال گذشته تاکنون هیچ شواهدی از انحراف فعالیت هسته ای ایران مشاهده نشد.

سلطانیه خاطرنشان کرد: بازرسان آژانس به طور دائم و بدون مشکل از تأسیسات ما بازدید کردند و حتی صدور ویزای آنها یک ساعت تأخیر نیفتاد.

سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران موفقیت هایی در عرصه انرژی هسته ای داشته که متخصصان مجرب دنیا از آژانس بر آن صحه گذاشته اند، خاطرنشان کرد: ایران لحظه ای از انجام تعهدات غفلت نکرده و همکاری لازم را داشته است.

وی با بیان اینکه جنبش عدم تعهد در عرصه سیاسی همواره از فعالیت های هسته ای ایران حمایت کرده، کتابی که توسط نمایندگی ایران در وین تهیه شده به خبرنگاران نشان داد و گفت: 42 بیانیه جنبش در 10 سال گذشته اعم از بیانیه های سفرا، وزرا و سران از فعالیت های هسته ای ایران در این کتاب منتشر شده است.

سلطانیه این کتاب را فصل طلایی تاریخ نم عنوان کرد و افزود: این سندی تاریخی است و در آن تصاویری از بازدیدهای سفرای نم قرار داده شده است. این نهایت شفافیت ایران است که علاوه بر بازرسی ها، سفرای کشورهای دیگر نیز از تأسیسات ایران بازدید کرده اند.

سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی از جنبش عدم تعهد به خاطر حمایت هایش از ایران قدردانی کرد.

وی همچنین با بیان اینکه به کلیه تعهدات خود در چارچوب معاهده NPT و اساسنامه آژانس متعهدیم و به همکاری با آژانس ادامه می دهیم، گفت: از حق غیر قابل انکار و مسلم خود در راستای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای، چرخه سوخت و غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد و مصالحه نمی کنیم.

ان پی تی هیچ محدودیتی برای غنی سازی ندارد

سلطانیه در ادامه نشست مطبوعاتی خود در پاسخ به سوالی در خصوص درخواست آژانس از ایران در نشست وین گفت: مذاکرات وین در مسیر درستی حرکت می‌کند و ما پیشرفت داشتیم. برخی اختلاف نظرها رفع شده، اما برخی دیگر پا برجاست.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا آژانس درخواست بازدید از پارچین را داشته یا خیر،‌ گفت: این درخواست را داشته و ما نیز اعلام کردیم که آژانس باید مدارک ادعای علیه ایران را ارائه دهد.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به بازرسی بازرسان آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: با گذشت بیش از 5 هزار روز بازرسی، هیچ‌گونه شواهدی از انحراف در برنامه هسته‌ای مشاهده نشده، مشکل ما اتهامات مطرح شده از سوی آمریکا است که بارها نیز اثبات کرده‌ایم ادعاهای آنها بی‌اساس بوده است.

سلطانیه با اشاره به 6 سؤال مطرح شده از ایران درباره برنامه هسته‌ای که در سال‌های گذشته در غالب مدالیته پاسخ داده شد، یادآور شد: این 6 موضوع پاسخ داده شد و در گزارش البرادعی نیز ذکر شد است.

وی یکی از ادعاهای آمریکایی‌ها را وجود یک لپ تاپ خواند و گفت: آمریکا با وجود ادعای خود هیچ مدرکی ارائه نمی‌دهد که این موضوع مورد انتقاد البرادعی نیز واقع شده بود و ما در جلسات فشرده‌ای که با آژانس در تهران در طول 100 ساعت داشتیم ثابت کردیم تمام مطالب ارائه شده ساختگی و جعلی است.

سلطانیه ادامه داد: آمریکا مدعی بود که ایران یک پروژه منهتنی را برای رسیدن به سلاح هسته‌ای به صورت سری در پیش گرفته است و دلیل ادعای خود را نیز دستیابی به اسنادی خواند که به زبان فارسی تایپ شده بود، اما هیچ گونه طبقه بندی محرمانه‌ای نداشت.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یادآور شد:‌ من پس از آن جلسات به دفتر خود رفته، یک مهر محرمانه آورده و به مقامات آژانس دادم و به آنها گفتم این را به سفیر آمریکا بدهید تا از این پس برای سند سازی علیه ایران از این مهر استفاده کنند.

سلطانیه با بیان اینکه پس از پاسخ به اتهامات مطرح شده قرار بود پرونده ایران مسیر عادی خود را طی کند اما این طور نشد، اظهار داشت: با این وجود اعلام کردیم که آماده ادامه همکاری البته در یک چارچوب خاص هستیم. ما می‌خواهیم همه چیز به صورت ضابطه‌مند دنبال شود.

سلطانیه در پاسخ به سؤالی در خصوص انتشار گزارش فصلی آژانس در روزهای آینده و انتقاد از تشدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران در آن گزارش گفت: ایران تصمیم گرفته با آژانس همکاری کند، اما اعلام کرده‌ایم که بر اساس چارچوبی خاص حرکت می‌کنیم که بازدید از پارچین یکی از آنهاست.

وی نشر اطلاعات را یکی از مشکلات ایران و آژانس خواند که البرادعی و آمانو به آن اذعان داشته‌اند و خاطرنشان کرد: در مورد انتقاد از فعالیت ایران، آژانس حق انتقاد یا قضاوت را ندارد و تنها گزارش فعالیت‌ها را ارائه می‌دهد.

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داد: ایران غنی سازی را به هیچ وجه متوقف نخواهد کرد.

وی در خصوص میزان درصد غنی سازی ایران در مذاکرات وین گفت: سند بین‌المللی "ان پی تی" که به عنوان یک مرجع مطرح است، هیچ محدودیتی را برای غنی سازی و سقف آن اعلام نکرده است.کشورها تنها متعهد هستند که غنی سازی را زیر نظر آژانس ادامه دهند و آژانس نیز راستی آزمایی می‌کنند.

وی یادآور شد: در اساسنامه آژانس ذکر شده که اگر کشوری بازرسان را برای راستی آزمایی دعوت کرد آنها این کار را انجام داده و صرفا گزارش کنند.


اسناد دست داشتن رژیم صهیونیستی در ترور دانشمندان هسته‌ای در اختیار آژانس است

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: اسناد دست داشتن رژیم صهیونیستی در ترور دانشمندان هسته‌ای کشومان را به زبان انگلیسی تهیه کرده و در اختیار آژانش قرار داده‌ایم.

سفیر ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین ناگفته های جالبی را از بازرسی از تاسیسات هسته ای ایران مطرح کرد.

علي اصغر سلطانيه گفت: سال 2004 که ما پروتکل الحاقی را اجرا می کردیم همراه بازرسان آژانس به معدني در بندرعباس رفتيم. وقتی بازرسی تمام شد مسئولان بازرسي آژانس گفت به ما اطلاعاتی داده اند که شما معدن اورانیوم دیگری هم دارید.
وي با بيان اينکه ما گفتیم اگر سازمان سیا معدن پیدا کرده بیايد جایزه بگیرد افزود: يکي از بازرسان آژانس عکسي ماهواره ای را نشان داد و گفت دوسال سرویس ماهواره ای در اين منطقه کار می کند و مستندات تصويري و جاسوسی زمینی شکي را باقي نگذاشته که که اورانیوم و غنی سازی در اين منطقه وجود دارد.
سلطانيه گفت: مطمئن بودیم چنين خبری نیست و کمال همکاری را داشتیم و قبول کردیم مطابق اطلاعات برویم و بازرسان از نزدیک منطقه مورد نظرشان را بازديد کنند.
وي با بيان اينکه بعد از 3 ساعت به آن منطقه رسیدیم و دیدیم یه تابلوی یک شرکت خصوصی نصب شده و در آن منطقه سنگ استخراج مي شود. بازرسان آژانس انرژي اتمي هرچه گشتند خبری از اشعه رادیواکتیو نبود. مي گفتند در عکس ماهواره نشان داده مي شد که ساختمان ساخته شده در این منطقه نگران کننده است. با اين توجيه مجموعه مورد نظرشان را نيز بازرسی کردند و دیدند که آن ساختمان دوش و توالت کارکنان بود.



نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۳
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
احمدي نطنز
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۲۰ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۱
۱۸
۵
تا فتح قله هاي بلند پيروزي ايستاده ايم و مرك بر امريكا
پاسخ
sharmandeh
UNITED STATES
۰۴:۰۶ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۱
۲
۱
مي گفتند در عکس ماهواره نشان داده مي شد که ساختمان ساخته شده در این منطقه نگران کننده است.

با اين توجيه مجموعه مورد نظرشان را نيز بازرسی کردند و دیدند که آن ساختمان دوش و توالت کارکنان بود

ای وای اگه که کسانی که از این توالت ها استفاده میکردند روم به دیوار گلاب به صورتتان شکم روش داشتند

حتمااین ما هواره ها ا علام میکردند ایران در حال بمباران اتمی است .
پاسخ
سید محمدمهدی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۰۷ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۱
۳
۱
برای نابودی کفار اشغالگر سرزمینهای اسلامی ثانیه شماری میکینم.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها