محمود دودانگه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی فارس اظهار داشت: براساس قولهایی که داده شده، بورس ارز بعد از تعطیلات عید فطر در کشور راهاندازی خواهد شد.
وی ادامه داد: به این ترتیب امکان خرید و فروش ارز در بورس برای همه فعالان اقتصادی وجود خواهد داشت.
وی توضیح داد: در بورس ارز هم صادرکنندگان میتوانند ارز حاصل از صادرات خود را عرضه کنند و هم تمام متقاضیان ارز اعم از ارز خدماتی و ارز لازم برای واردات کالا میتوانند ارز مورد نیاز خود را با قیمت روز تهیه کنند.
* نیاز 80 میلیارد دلاری کشور به ارز
دودانگه افزود: البته بانک مرکزی نیز در این میان تاثیرگذار است و میتواند عرضه کننده باشد.
وی گفت: عرضه ارز باید متناسب با نیاز انجام شود، در حال حاضر بازار کاملاً شفاف است و میزان تقاضا تقریباً مشخص است.
وی توضیح داد: طبق روند مصرف ارز در کشور، در سال گذشته 80 میلیارد دلار ارز استفاده شد که البته ممکن است امسال محدودتر باشد.
وی ادامه داد: از این رقم، 60 میلیارد دلار به واردات کالا و بقیه به ارز خدماتی اختصاص داشت.
دودانگه افزود: اگر این مبلغ را بر میزان روزهای فعال در کشور تقسیم کنیم میزان ارز مورد نیاز برای هر روز مشخص خواهد شد.
* محدودیت ارز مرجع برای واردات مواد اولیه صنایع
مشاور ارشد وزیر صنعت در ادامه در خصوص مشکل برخی تولیدکنندگان برای تأمین ارز مرجع جهت واردات مواد اولیه نیز گفت: از حدود 3 ماه پیش اختصاص ارز مرجع بابت واردات مواد اولیه آغاز شد،اما در نهایت با توجه به محدودیتهای موجود، وزارت صنعت 10 اولویت را برای تخصیص ارز دولتی مشخص کرد که براساس آن، 5 اولویت اول از ارز مرجع برخوردار میشدند.
وی افزود: با توجه به محدودیت منابع ارزی بانک مرکزی عملاً دو اولویت جهت دریافت ارز مرجع مشخص شدند و به این ترتیب مواد اولیه صنایع و قطعات مشمول دریافت ارز 1226 تومانی نیستند.
دودانگه ادامه داد: مصوبات موجود برای عرضه ارز در بورس از جمله راهکارهای حل مشکل تأمین ارز برای واردات مواد اولیه صنایع است.
وی تاکید کرد: همه میتوانند ارز مورد نیاز خود را در یک بازار شفاف خریداری کنند و دولت نیز به دنبال اجرای پیشنیازهای بورس ارز است.