کد خبر: ۷۴۱۲
زمان انتشار: ۰۰:۲۲     ۲۲ آذر ۱۳۸۹
الف/از همان پخش اولين قسمت‌هاي سريال مختارنامه، حدس زده مي‌شد كه پخش اين سريال با سنگ اندازي ها و حاشيه‌سازي‌هايي روبرو خواهد شد.

مهمترين پيامي كه مختارنامه با زيبايي و جذابيت انتقال مي‌داد، بي‌بصيرتي برخي بزرگان و نخبگان شيعه در زمان حضرات امامان حسن و حسين عليهما السلام بود. اين سريال نشان مي‌داد كه روحيه حسابگر مختار چطور او را به غفلت كشاند و او چگونه امر امام زمانش را با عقل  و تدبير خود سنجيد و به تصميم خود عمل كرد نه به فرمان و امر ولي اش و اين انحراف بزرگ، چگونه او را از فيض ياري امام زمانش محروم كرد.

اين مضامين فوق العاده عالي احتمالا بدون اينكه قصد و نيت كارگردان و نويسنده مختارنامه باشد، به طور طبيعي و خودجوش مصداق روز يافت و خيلي زود توجه‌ها معطوف به كساني شد كه در فتنه اخير در مقابل دستور ولايت، مصلحت انديشي كردند و امر ولي را با عقل خود سنجيدند.

از همان هفته‌هاي اول پخش مختارنامه، زمزمه‌ها عليه آن شروع شد. يكي آنرا كم ارزش ارزيابي كرد، ديگري گفت مختارنامه از امام علي ضعيف تر از كار درآمده، آن يكي به بازي بازيگرانش ايراد گرفت... كساني كه در برابر سينماي آلوده و مفسده انگيز فعلي سكوت اختيار كرده بودند، فرياد برآوردند  كه چرا در مختارنامه درباره همسر و خواهر مختار قصه پردازي شده و چرا در اين سريال نقش اين دو زن اينقدر برجسته است؟!

اين هجمه‌ها و انتقادها البته توجهي را بر نينگيخت چرا كه مختار نامه هم از لحاظ مضمون و هم تكنيك و هنر و متن، قوي‌تر از آن بود كه اين گونه نقدهاي مبتني بر كينه و حسد مقبوليت يابند.

كساني كه از پيام روشنگر و بصيرت افزاي مختارنامه عصباني شده بودند، به دنبال فضله‌اي در اين ديگ پلو بودند تا با حاشيه‌سازي، اذهان را از پيام ‌اصلي اين سريال منحرف كنند.

پخش شايعه‌اي درباره نمايش چهره حضرت عباس عليه‌السلام در قسمت‌هاي آتي مختارنامه،‌ بهترين فرصت و بهانه را به دست اينها داد. چنين بود كه فرياد وامصيبتا سردادند و منافقانه مويه كردند كه اي داد بي داد، مراجع معظم و علماي اسلام كجا نشسته‌ايد كه مي خواهند به حضرت عباس توهين كنند!

متاسفانه حدود دو هفته بحث جدي در محافل مذهبي در گرفت كه آيا نشان دادن تصوير حضرت عباس عليه‌السلام صحيح است يا نه ؟! محافل ديني و فكري بجاي اينكه به پيامهاي مختارنامه، محتواي قيام حسيني و تحليل تاريخ آن دوره حساس بپردازند، وقتشان را در اين موضوع صرف كردند كه آيا درست است چهره حضرت عباس از تلويزيون نشان داده شود يانه؟

مشغول كردن محافل فكري به نشان دادن يا ندادن تصوير حضرت عباس، چيزي بود كه فتنه گران مي خواستند. از همان ابتدا بايد بدون ايجاد بلوا و حاشيه سازي، تصميم گيري درباره اين موضوع به علما و مراجع عظام واگذار مي شد. نبايد اجازه دهيم اين موضوع كه شان تصميم گيري درباره آن با علماست، ذهن ما از از پيام هاي اصلي مختارنامه منحرف كند.

خوشبختانه با اشاره برخي علما و مراجع و عقب نشيني سيما از نشان دادن چهره حضرت عباس عليه‌السلام، اين غائله خوابيد اما فتنه‌گران موفق شدن يكي دو هفته‌اي اذهان عمومي را از پيام‌ها و مضامين مختارنامه منحرف كنند. پيام‌هايي نظير:

پيام بصيرت در شرايط فتنه،

پيام عاقبت شوم تعلل در ولايت‌پذيري،

اين پيام كه چرا كوفيان مسلم را تنها گذاشتند و چه عواملي باعث شد به ياري پسر پيامبر نشتابند؟

اين پيام كه فتنه گران چگونه توانستند افكار عمومي را منحرف كنند و در دل و ذهن عوام الناس نسبت به طرف حق ترديد ايجاد نمايند

اين پيام كه عمار چگونه در برابر ولايت تسليم بود و چگونه قدرت و شجاعت ايستادگي  در برابر ظلم و نفاق را بدست آورد؟

و... دهها پيام و مضمون عالي از مكتب شيعه كه بعد از سالها در اثري زيبا و هنرمندانه به مخاطبان سيما عرضه شده است.

غائله نشان دادن تصوير حضرت عباس عليه‌السلام تمام شد از آنجا كه ماجراي قيام حسيني و قيام مختار سراسر مملو از پيامهاي بصيرت افزاست، مي‌شود حدس زد كه عمر و عاصيان و فتنه‌جويان زمان باز هم بهانه جديدي براي حاشيه‌سازي و انحراف اذهان از پيام‌هاي مختارنامه علم خواهند كرد. مبادا اجازه دهيم حيله آنها اين بار موثر افتد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۱۰ - ۲۲ آذر ۱۳۸۹
۰
۰
متاسفانه ماهم بعضی وقت ها بی عُرضگی می کنیم و در این آب گل آلود، بهانهء لازم را به خناسان می دهیم.
چه لزومی داشت که سیمای یک بازیگری که فردا معلوم نیست چه نقشی را ایفا می کند،بجای حضرت ابالفضل نمایش داده شود؟
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها