کد خبر: ۷۲۴۳۰
زمان انتشار: ۱۵:۱۸     ۱۹ مرداد ۱۳۹۱
رئیس دانشگاه علوم اقتصادی؛
رئیس دانشگاه علوم اقتصادی گفت: «اقتصاد» مقاومتی یعنی اینکه مردم الگوی مصرف خود را تغییر دهند و از مصرف کالای خارجی به سمت مصرف کالای داخلی حرکت کنند.
به گزارش 598 به نقل از فارس، در شرایطی که ایرقدرت‌های سلطه‌گر در پی اعمال فشار به جمهوری اسلامی ایران با تحریم‌های اقتصادی هستند،‌ رهبر انقلاب اسلامی طی سخنانی راهبردی برای مقابله با تحریم‌ها «اقتصاد مقاومتی» را مطرح کردند که این سخنان بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت.

رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی فرمودند: «هم دانشگاه‌‌‌ها، هم دستگاه‌‌‌هاى دولتى، هم آحاد مردمى که خوشبختانه توانائى و استعداد این کار را دارند، چه از لحاظ علمى، چه از لحاظ توانائى‌‌‌هاى مالى، باید تلاش کنند مسئولیت زمان خود و مقطع تاریخى حساس خود را بشناسند و به آن عمل کنند. این که ما عرض کردیم «اقتصاد مقاومتى»، این یک شعار نیست؛ این یک واقعیت است. کشور دارد پیشرفت می‌کند. ما افقهاى بسیار بلند و نوید بخشى را در مقابل خودمان مشاهده می‌کنیم. خب، بدیهى است که حرکت به سمت این افقها، معارضها و معارضه‌‌‌هائى هم دارد. بعضى از این معارضه‌‌‌ها انگیزه‌‌‌هاى اقتصادى دارد، بعضى انگیزه‌‌‌هاى سیاسى دارد؛ بعضى منطقه‌‌‌اى است، بعضى بین‌‌‌المللى است. این معارضه‌‌‌ها در مواردى هم منتهى می‌شود به همین فشارهاى گوناگونى که مشاهده می‌کنید؛ فشارهاى سیاسى، تحریم، غیر تحریم، فشارهاى تبلیغاتى - اینها هست - لیکن در لابه‌‌‌لاى این مشکلات، در وسط این خارها، گام‌هاى استوار و همت‌ها و تصمیمهائى هم وجود دارد که بناست از وسط این خارها عبور کند و خودش را به آن نقطه‌‌‌ مورد نظر برساند؛ وضع کشور الان اینجورى است».

اهمیت اقتصاد مقاومتی و مؤلفه‌های آن را با «مهدی صادقی شاهدانی» رئیس دانشگاه امور اقتصادی به گفت‌وگو نشستیم.

«کنترل مصرف» یکی از مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی است

این تحلیلگر امور اقتصادی اظهار داشت: دنیای غرب به این نتیجه رسیده است که می‌تواند از طریق اقتصاد ما را به تسلیم واگذارد، و با ادامه فشار اقتصادی مشروعیت مردمی را از نظام سلب کند.

وی افزود: وضعیت اقتصادی بسیاری از مردم را تحت تأثیر قرار داده و مردم نسبت به آنکه معیشت آنان چگونه باشد و چگونه رقم بخورد حساسیت دارند،‌ بنابراین نظام سلطه جهانی سعی می‌کند با اقداماتی که در حیطه اقتصادی انجام می‌دهد مردم را نسبت به مشروعیت نظام ناامید کند.

صادقی ادامه داد: نظام سلطه انواع مختلف بحران‌‌ها را برای جامعه ایجاد کرده است؛ بحران قیمت‌ها و اشتغال ناظر به همین مسئله است. مردم نمی‌پذیرند که تحت‌الشعاع قرار گرفته و راه مقابله با این بحران‌ها این است که همین مردم در صحنه حاضر شوند و مقاومت‌های لازم را انجام دهند.

رئیس دانشکده اقتصاد اسلامی با بیان اینکه مردم چند نقش در اقتصاد دارند، گفت: نخست با کنترل مصرفی که دارند می‌توانند کالای خارجی را تحریم کرده و کالای داخلی را بخرند اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه مردم الگوی مصرف خود را تغییر دهند و از مصرف کالای خارجی به سمت مصرف کالای داخلی حرکت کنند.

وی ادامه داد: اگر مردم نخواهند کالای خارجی را بخرند سلطه جهانی در تحت فشار قرار دادن حکومت اسلامی و مردم موفق نمی‌شوند و با خریدن کالای داخلی مقاومت خود را نشان می‌دهند.

صادقی گفت: نقش دیگر مردم نقش سرمایه‌گذاری و تولید‌کنندگی است استکبار و سلطه جهانی سعی می‌کند نقش تولید‌کنندگی مردم را کمرنگ کند، تولید‌کننده و سرمایه‌گذار باید مقاومت کند و باوجود فشاری که در تأمین مواد اولیه و استفاده از فناوری خارجی دارد. سعی کند از فناوری بومی، نهادهای داخلی، نیروی انسانی و سرمایه‌های داخل کشور استفاده کند و تولید خود را تقویت کند.

وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی در این زمینه یعنی اینکه سرمایه‌گذار و تولید کننده با وجود فشارهای جهانی تولیدات خود را تقویت کند.

رئیس دانشکده اقتصاد اسلامی در پاسخ به اینکه نقش کارگزاران دولتی و نخبگان در مشروعیت‌سازی فرهنگ اقتصاد مقاومتی چیست، گفت: با توجه به دو نقش مردم در تولید و مصرف برای مردم مهم است که سیاست‌ها پایداری لازم را داشته باشد.

صادقی ادامه داد: اگر تولید کننده تلاش دارد تولید را باوجود فشار‌ها تقویت کند و کالای داخلی را تولید کند بعد از زمان کوتاهی آن سیاست عوض می‌شود  مردم انتظار پایداری سیاستی از مسئولان دارند.

وی افزود: سیال بودن سیاست‌ها بسیار ضربه‌زننده است یعنی شما یک روز از این تولید و از ابزار خاصی حمایت می‌کنید 5 ماه دیگر دست از سیاست حمایتی بر می‌دارید یا مثلا درهای ورودی گمرک‌های کشور را باز می‌کنید تا برخی از کالاهای خارجی بیایند تا رقابت شکل بگیرد، این در حالی است که پایداری در سیاست‌گذاری بسیاری برای مردم و مصرف مهم است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها