به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره، نبيل العربي، دبيركل اتحاديه عرب در سخناني تصريح كرد كه وضعيت در شهر حلب سوريه بسيار بغرنج است و اوضاع در اين شهر تا حد جنايت جنگي پيش رفته است.
وي با اشاره به اينكه اقدامات انجام شده در حلب از سوي جامعه جهاني و شوراي امنيت محكوم شده است، تاكيد كرد كه عاملان جنايت در شهر حلب حتما مورد پيگرد قانوني قرار ميگيرند.
العربي همچنين حمايت اتحاديه عرب از درخواست مخالفان سوريه براي برگزاري نشست شوراي امنيت درباره درگيريهاي حلب را اعلام كرد اما تصريح كرد كه مهم برگزاري نشست نيست بلكه آنچه كه از نشست شوراي امنيت حاصل ميشود، اهميت دارد.
وي در ادامه اعلام كرد كه اتحاديه عرب درصدد است تا قطعنامهاي را در مجمع عمومي سازمان ملل در سوريه تصويب كند اما هنوز چگونگي اين امر مشخص نيست.
وي درباره سفر مقامات اتحاديه عرب به مسكو و پكن براي مذاكره با مقامات اين دو كشور نيز گفت: مذاكراتي با شيخ حمد بن جاسم، وزير امور خارجه قطر و رئيس كميته وزارتي اتحاديه عرب درباره سوريه داشتهايم و قرار است دبيركل اتحاديه عرب و رئيس كميته وزارتي به نمايندگي از اتحاديه عرب به اين دو كشور سفر كند.
العربي ادامه داد: مذاكرات در اين باره هنوز ادامه دارد و زماني براي اين سفر مشخص نشده است.
از سوي ديگر ژنرال بابكر گاي، رئيس ناظران بينالمللي مستقر در سوريه با سفر به شهر حمص با مسئولان اين شهر ديدار كرد.
وي همچنين در سخناني كه از تلويزيون سوريه پخش شد، گفت: ما هم اكنون در سوريه هستيم و ماموريت خود را به نحو احسن انجام ميدهيم و تلاش ميكنيم تا قطعنامه اخير شوراي امنيت و طرح كوفي عنان، نماينده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب در سوريه را به طور كامل به اجرا درآوريم.
رئيس ناظران بينالمللي سوريه اعلام كرد كه دولت سوريه با ناظران بينالمللي همكاري كامل دارد و به طرح عنان به طور كامل متعهد است.
وي با تاكيد بر اينكه حل و فصل سياسي تنها راه حل پايان وضعيت جاري در سوريه است، عنوان داشت: توافق ميان ملت سوريه و رهبران اين كشور راه پايان دادن به خشونتها در سوريه است.
از سوي ديگر عبدالباسط سيدا، رئيس شوراي مخالفان سوريه موسوم به شوراي ملي سوريه اعلام كرد كه اين شورا به زودي مذاكراتش را براي تشكيل دولت انتقالي در سوريه آغاز ميكند.
وي در سخناني عنوان داشت: بيشتر اعضاي دولت انتقالي از مخالفان خواهند بود و برخي از مقامات كنوني نظام حاكم نيز در اين دولت حضور خواهند داشت.
وي احتمال عضويت مناف طلاس، ژنرال جدا شده از دولت سوريه در اين دولت را بعيد ندانست اما اعلام كرد كه وي رئيس دولت انتقالي نخواهد بود.
سيدا همچنين از جامعه جهاني خواست تا هرچه سريعتر براي پايان دادن به درگيريهاي سوريه وارد عمل شوند و از شوراي امنيت نيز خواست تا نشست فوقالعادهاي را براي جلوگيري از ادامه درگيريها در حلب، دمشق و حمص برگزار كند.
رئيس شوراي ملي سوريه همچنين از كشورهاي همپيمان اين شورا خواست تا خارج از چارچوب شوراي امنيت هرچه زودتر منطقه پرواز ممنوع بر فراز خاك سوريه اعلام كنند و مناطق امن براي حمايت از شهروندان سوري در اين كشور به وجود آورند.
وي بار ديگر از كشورهاي همپيمان شوراي مخالفان سوريه خواست تا مخالفان را به اسلحه و مهمات تجهيز كنند.
در همين حال وليد العلم، وزير امور خارجه سوريه نيز كه براي مذاكره با مقامات ايران به تهران سفر كرد، در كنفرانس مطبوعاتي مشترك با همتاي ايراني خود برخي كشورهاي منطقه از جمله تركيه، عربستان و قطر را متهم كرد كه باعث ناكامي طرح كوفي عنان در سوريه شدهاند.
وي گفت: دخالت اين سه كشور در مسائل داخلي سوريه باعث شده كه خشونتها در سوريه افزايش يابد و مذاكره با مخالفان به شكست كشيده شود.
وليد المعلم با اشاره به درگيريهاي جاري در سوريه گفت: گروههاي تروريست مدتها براي درگيري در دمشق نقشه كشيدند و آن را جنگ بزرگ دمشق ناميدند اما كمتر از يك هفته در اجراي نقشه خود ناكام ماندند و مجبور شدند به حلب بروند.
از سوي ديگر پاپ بنديكت شانزدهم، رهبر كاتوليكهاي جهان نيز با محكوم كردن درگيريها در سوريه پايان هرچه سريعتر خشونتها در اين كشور را خواستار شد.
وي در سخناني حمايت از آوارگان سوري و رساندن كمكهاي بشردوستانه به آنها را خواستار شد.
در تحولات ميداني سوريه نيز درگيريها در شهر حلب ميان مخالفان و ارتش سوريه همچنان ادامه دارد و بنا به گفته مقامات دولتي ارتش توانسته برخي مناطق را از كنترل مخالفان درآورد.
اين در حالي است كه مخالفان نيز مدعي هستند كه نزديك به نيمي از شهر را در كنترل دارند و بر برخي نقاط استراتژيك حلب تسلط دارند.
درگيريها در ديگر مناطق سوريه نيز ادامه دارد و ارتش با مخالفان مسلح در مرز تركيه، اردن و عراق درگير شده و سعي دارد تا مخالفان را كه بر بعضي از گذرگاههاي مرزي تسلط يافتهاند، بيرون براند.