کد خبر: ۶۹۴۷۲
زمان انتشار: ۱۵:۱۶     ۰۶ مرداد ۱۳۹۱
بازخوانی نمونه‌ای از عقب‌نشینی‌ها در دولت خاتمی/
1- قطع هر گونه كمك مادي به فلسطيني‌ها (حماس و جهاد و ....) از طرف خاك ايران و اجبار اين گروه‌ها كه اقدامات خونبار را قطع كنند عليه مردمي كه در مرزهاي 1967 قرار دارند. 2- كاري كنند كه حزب الله يك گروه سياسي- اجتماعي در لبنان شود.
بولتن نیوز: سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد لزوم «مقاومت» در برابر غربی ها و عدم عقب نشینی در برابر خواسته های آنان، مورد توجه بسیاری از تحلیل گران سیاسی قرار گرفته است.



ایشان در مورد این مسئله که سازش در برابر غرب هیچ فایده ای را برای جمهوری اسلامی در پی نخواهد داشت، فرمودند:

« در آن دوره بواسطه همراهي با غربي ها و عقب نشيني هايي كه انجام گرفت، آنها آنقدر جلو آمدند كه من مجبور شدم شخصاً وارد ميدان شوم. غربي ها در آن دوره آنقدر گستاخ شدند كه حتي هنگامي كه مسئولان ما به سه سانتريفيوژ قانع شده بودند، آنها مخالفت كردند اما امروز 11 هزار سانتريفيوژ در كشور فعال است.»

به همین مناسبت یادآوری یکی از برگه های تاریخ در سال های اصلاحات و نتایج شوم عقب نشینی در برابر غرب را خالی از لطف ندیدیم...


تاریخ سازی حسن روحانی و فراموشی واقعیات

حسن روحانی که در مقطعی مسئولیت پرونده هسته ای ایران را به عهده داشته است، اخیرا با انتشار کتاب خاطراتی در توضیح شرح ماوقع دوران دبیری خود بر شورای عالی امنیت ملی، سعی در تنقیح افکار عمومی داشته است و به دفعات در این کتاب با هزینه از محل سخنان رهبری در تایید سیاست هسته ایران، عملکرد خود و اصلاح طلبان را غسل تعمید داده است.



اما سخنان قاطع رهبری در رد سیاست های هسته ای در دوران اصلاحات، خط بطلانی بر مدعیات حسن روحانی است که سعی داشته است در این کتاب تمام فعالیت های خود را با پنهان شدن پشت نظرات رهبری، پوشش دهد.

نامه ننگین خاتمی در سال 2003 خطاب به ایالات متحده که توسط صادق خرازی به سفیر سوئیس ابلاغ گردید، نمونه بارز این عقب نشینی و بی نتیجه ماندن فعالیت های دوران اصلاحات است.


صادق خرازی


گفتني است نامه جنجالي 2003 دولت خاتمي به آمريكا، به واسطه گري «تيم گولديمن» سفير وقت سوئيس در تهران و به قلم وي نوشته شد.

گلمدن در اين نامه اظهار مي دارد که پس از يك گفتگو طولاني با صادق خرازي اين نامه نوشته شده است.

 

متن ترجمه فارسي بخشي از اين نامه كه به نقشه راه ايران و آمريكا معروف شده، به اين شرح است:

بعد از صحبت كردن درباره اين مسئله با صادق خرازی، من فهميدم كه آنها مي‌خواهند مطمئن بشوند كه اگر در مرحله اوليه همه چيز به هم خورد، قرارهايي كه  گذاشته اند، و شرايط جديدي كه گذاشته اند افشا نشود. چون نمي‌خواهند مشكل داشته باشند. به هر حال من اين موضوع را به طور شفاف فهميدم كه دولت ایران مي‌خواهد اين مسئله را به صورت جدي با آمريكا حل كند.

مفاد این توافق برای مذاکره به شرح ذیل است:

اهداف آمريكا:

(ايران قبول كند كه آمريكا اهداف زير را در پيشنهاد بگذارد.)

wmd (سلاح‌هاي كشتار جمعي) ايراني‌ها بايد از لحاظ امنيتي اطمينان كامل بدهند كه ايرانيان هيچ طرحي و برنامه‌اي براي ساخت wmd ندارند.

همكاري كامل با آژانس (IAEA) براساس اجازه ايراني‌ها بر تمام (2+ 93 و تمام عهده نامه‌هاي آينده آژانس)

تروريسم:

برخورد قاطع عليه هر گونه عمل تروريستي در خاك ايران همكاري ايران همكاري كامل و تبادل اطلاعات مروبط به اين موضوع.

عراق:

هماهنگي ايراني‌ها براي برقرار كردن امنيت در عراق و تاسيس يك عراق دمكراتيك و دولت دمكراتيك كه متشكل باشد از تمام گروه‌هاي مذهبي و قبائل در عراق.

خاورميانه:

 1- قطع هر گونه كمك مادي به فلسطيني‌ها (حماس و جهاد و ....) از طرف خاك ايران و اجبار اين گروه‌ها كه اقدامات خونبار را قطع كنند عليه مردمي كه در مرزهاي 1967 قرار دارند.

2- كاري كنند كه حزب الله يك گروه سياسي- اجتماعي در لبنان شود.

3- قبول 2 راه آمريكا

اهداف ايرانيان:

( آمريكا اين نوع گفت‌وگو را قبول مي‌كند و قبول دارد كه ايراني‌ها اين شرايط زير را در پيشنهاداتشان قرار دهند)

- آمريكا حمايت‌هايي كه براي تغييرات سياسي به طو ر مستقيم در حال انجام هستند، ديگر انجام ندهند.

- لغو تمام تحريم‌ها تمام تحريم‌هاي تجاري، پولهاي بلوكه شده و لغو دست يافتن به WTO

-عراق: تعقيب و پيگرد منافقين حمايت از بازگرداندن اعضاي منافقين به ايران حمايت از برگرداندن ايراني‌هايي كه در عراق هستند. تركيه به شمال عراق حمله نكند.

احترام گذاشتن به آداب و رسوم ايرانيان و احترام گذاشتن به روابط مذهبي ديرينه ايران و نجف و كربلا.

- دست يافتن به انرژي صلح‌آميز هسته‌اي، فناوري زيست شناسي، فن‌آوري‌هاي شيميايي.

- قبول كردن ايران به عنوان كسي كه حلال مسئله امنيتي منطقه است با احتساب ميزان دفاعي كه مي‌توانند از خود بكنند (منظور پيشرفتهاي نظامي كه ايران داشته است).

- تروريسم: برخورد با منافقين و قبول آنها در آمريكا (منظور شخص نيست).

مراحل:

1- برقراري ارتباطات دو جانبه براساس مراحل زير

 2- بيانيه شبيه‌سازي شده دو جانبه (يعني بيانيه‌اي كه هر دو طرف بر آن توافق نظر داشته باشند) ما هميشه آماده بوديم كه با هم به طور مستقيم صحبت كنيم با احترام دو جانبه در موردمنافع دو طرف و مسائلي كه دو طرف روي آن تاكيد دارند. اما ما هميشه اين را روشن كرده‌ايم كه اينطور صحبت تنها زماني مي‌شود انجام شود كه يك راه حل هوشمندانه براي اين مشكل داده شود تا مسائلي كه خودمان مي‌خواهيم در آن در نظر گرفته شود.

3- گفت‌وگو مستقيم در سطح خوب انجام شود، با توجه به توافقات قبلي مسائلي كه بايد در مورد‌آن در مرحله اول نتيجه گرفته شود.

عراق: تشكيل يك گروه همكاري در مورد عراق، حمايت خيلي شديد ايراني‌ها براي برقراري امنيت در عراق. كميته آمريكا مشكل منافقين را در عراق حل كند كميته آمريكا غرامت ايران درمورد ايران و عراق را متذكر شود.

تروريسم: كميته ايران با افراد القاعده در ايران برخورد قاطع كند و در مورد تبادل اطلاعات در اين باره همكاري كنند .

ايراني‌ها اين را عنوان كنند كه ما صلح خاورميانه را حمايت مي‌كنيم كه مورد حمايت فلسطينها است كه بر طبق توافقات كه در مسئله نقشه راه است خواهد بود.

آمريكا قبول كند كه ايراني‌ها به WTO دسترسي پيدا كنند، در مورد عضو شدن شروع به صحبت و گفت‌وگو كنند.

همكاري موازي در 3 گروه براي خلع سلاح، امنيت منطقه و همكاري اقتصادي.

اهداف چنين خواهد بود كه به طور موازي در اين 3 گروه نقشه راه همكاري كنند. و براي اين كه اين صحبت‌ها آغاز شود هر طرف اهدافشان اين خواهد بود (رجوع به اهداف بالا) كه در پيشنهاداتشان بگذارند.

1- خلع سلاح: نقشه راه كه اهداف دو جانبه 2 را در بر مي‌گيرد اطمينان كامل به كميته‌هاي بين‌الملي و تضمين كنيد كه از WMD دور خواهند بود. در عوض ما به ايران اجازه مي‌دهيم كه به تكنولوژي غربي دست پيدا كنند ( در 3 محدوده)

2-  تروريسم و امنيت منطقه: نقشه راه براي اهداف بالا درباره خاورميانه و تروريسم

3- همكاري اقتصادي: نقشه راه براي برداشتن تحريم‌ها و راه حل براي كمك‌هاي فريز شده

4- يك بيانيه عمومي كه اين اهداف اوليه به سرانجام رسيده.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها