کد خبر: ۶۶۶۱
زمان انتشار: ۲۲:۱۲     ۲۱ آبان ۱۳۸۹
اگرچه نخست وزیر انگلیس این موضوع را رد می‌کند اما تظاهرات خشونت آمیز در لندن، یاداور تظاهرات خشونت آمیز دهه 1980 در انگلیس است.

به گزارش واحد مرکزی خبر از لندن، تظاهرات خشونت آمیز در پایتخت انگلیس، هشداری به دولت ائتلافی است تا به ابعاد گسترده سیاست اقتصادی اش، دوباره فکر کند. اگرچه فرماندهان پلیس انگلیس مدعی‌اند از انبوه تظاهر کنندگان و شدت خشونت در راهپیمایی دیروز شگفت زده و غافلگیر شده‌اند، بسیاری از کارشناسان قبلا پیش بینی کرده بودند که کاهش بودجه‌های دولتی و قطع خدمات عمومی، تنش‌های اجتماعی را در پی خواهد داشت. نگاهی گذرا به رسانه های انگلیس، نشانگر تداوم این گونه ناآرامی‌های اجتماعی در آینده در انگلیس است.

london protest



خبرنگار شبکه تلویزیونی بی بی سی در سئول، پایتخت کره جنوبی از دیوید کامرون پرسید آیا ناآرامی‌های اجتماعی و تظاهرات خشن دوران نخست وزیر محافظه کار انگلیس، مارگارت تاچر در دهه 1980 میلادی در حال تکرار است که نخست وزی انگلیس، این موضوع را نپذیرفت.

به گزارش بی بی سی، طرح دولت انگلیس به منظور کاهش بودجه خدمات عمومی و افزایش مالیات‌ها، موجب بروز تنش‌های اجتماعی خواهد شد مثلا طرح کاهش بودجه دانشگاه‌ها تا 40 درصد و افزایش شهریه دانشگاه‌ها تا سه برابر، قطعا سیاست محبوبی نخواهد بود. بی بی سی به نقل از جان اوکانر، از افسران ارشد پلیس انگلیس گزارش داد روش‌های پلیس لندن برای کنترل تظاهرات دیروز، نادرست و واقعا شرم آور بود.

روزنامه ایندیپندنت نوشت دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، اعمال کامل قانون را علیه آنانی که به دفتر مرکزی حزبش و نیروهای پلیس تعرض کردند، خواستار شد.

کامرون در حاشیه اجلاس سران گروه بیست در کره جنوبی گفت آنان که خشونت پیشه کردند باید محاکمه شوند.

نخست وزیر انگلیس مدعی شد سلسه تظاهرات خشونت آمیزی که در دهه 1980 میلادی و در اعتراض به سیاست منفور دولت مارگارت تاچر، نخست وزیر حزب محافظه کار به راه افتاد، این بار تکرار نخواهد شد زیرا اکنون، دولتی ائتلافی متشکل از دو حزب لیبرال دموکرات و محافظه کار بر سر کار است.

به نوشته ایندیپندنت، امروز قرار است عملکرد ناموفق نیروهای پلیس در جریان راهپیمایی و تظاهرات دیروز لندن، بررسی شود و پلیس، مشغول بررسی عکس‌ها و تصاویر ضبط شده از تظاهرکنندگان است.

گاردین نوشت تظاهرات دانشجویی علیه افزایش شهریه ها، آغاز ماجراست و انگلیسی‌ها از این پس، باید با این قبیل تنش‌ها زندگی کنند.

به نوشته گاردین، راهپیمایی دانشجویان در لندن، پس از مدتی از کنترل خارج شد و تظاهر کنندگان، ساختمانی را که دفتر چندین سازمان و شرکت، از جمله حزب محافظه کار است، اشغال و شیشه‌هایش را خرد کردند.

این تظاهرات، بزرگ ترین و خشن ترین پاسخ به سیاست اقتصادی دولت ائتلافی انگلیس، از زمان اعلام ابعاد کاهش بودجه‌ها بود. گاردین به نقل از اتحادیه ملی دانشجویان انگلیس نوشت 52 هزار دانشجو در راهپیمایی و تظاهرات دیروز شرکت داشتند.

روزنامه دیلی میل نوشت خرابکاران، تظاهرات 50 هزار نفری دانشجویان را به فاجعه مبدل کردند. به نوشته دیلی میل، افراطیون چپ گرا، راهپیمایی و تظاهرات طبقه متوسط را ربودند و تظاهراتی را که در اعتراض به افزایش شهریه دانشگاه‌ها سامان داده شده بود، به خشن ترین صحنه‌های تنش دانشجویی در دهه های اخیر انگلیس مبدل ساختند. تظاهرات دیروز در پایتخت انگلیس، 14 مجروح بر جا گذاشت که هفت نفر از زخمی‌ها، پلیس اند. دیلی میل به نقل از پاول استفنسون، کمیسیونر پلیس انگلیس نوشت ناتوانی پلیس در تظاهرات دیروز، غیر قابل قبول و موجب شرمساری لندن و پلیس انگلیس است.

شبکه اسکای نیوز که دیروز با قطع برنامه‌های عادی، تظاهرات دیروز لندن را پخش کرد گزارش داد تظاهر کنندگان خشمگین، پس از اشغال دفتر مرکزی حزب محافظه کار، شیشه‌های ساختمان را شکستند و از پشت بام، بر سر نیروهای پلیس، فشفه، ترقه و کپسول آتش نشان پرتاب کردند.

این شبکه گزارش داد خشونت طلبان، اعتراض صلح آمیز دانشجویان را به نفع خود مصادره کردند. پاول استفنسون، کمیسیونر پلیس انگلیس اعتراف کرد پلیس نتوانسته است ابعاد تظاهرات را به درستی پیش بینی کند و فقط 20 افسر برای حفاظت از دفتر مرکزی حزب محافظه کار، اعزام کرده است.

روزنامه دیلی تلگراف نوشت نخست وزیر انگلیس، از عملکرد پلیس لندن در پیشگیری از تظاهرات خشونت آمیز دیروز، انتقاد کرده است.

کامرون گفت این ماجرا بسیار جدی است و پلیس باید از این حادثه درس بگیرد. در تظاهرات دیروز، ساختمان دفتر حزب محافظه کار به مدت چهار ساعت در اشغال تظاهرکنندگان بود و معترضان خشمگین، صدها هزار پوند خسارت به ساختمان وارد کردند. به نوشته دیلی تلگراف، برای تظاهراتی که 50 هزار نفر در آن شرکت داشتند، بایست حدود 25 هزار نیرو در نظر گرفته می‌شد.

روزنامه دیلی میرور، تظاهرات خشن دیروز را نبرد میل بنک نامید که اشاره به محل درگیری نیروهای پلیس با تظاهر کنندگان ضد دولت است.

به نوشته دیلی میرور، راهپیمایی و تظاهراتی که با لبخند آغاز شد، با خشونت و خون ریزی به پایان رسید و تظاهر کنندگان خشمگین، با چوب و سنگ به پلیس حمله کردند و شعار می‌دادند دفتر حزب محافظه کار را اشغال کنید. بر روی در و دیوار دفتر مرکزی حزب محافظه کار نیز نوشتند مرگ بر حزب محافظه کار.

به نوشته دیلی میرور، ساختمان مرکزی سازمان امنیت داخلی انگلیس، موسوم به ام آی پنج که در نزدیکی دفتر مرکزی حزب محافظه کار قرار دارد، به علت هراس از گسترش درگیری‌ها تعطیل شد. شماری از تظاهر کنندگان به خبرنگار دیلی میرور گفته اند این تظاهرات تازه آغاز شده است و ادامه خواهد داشت.

به نوشته روزنامه سان، یورش دانشجویان به ساختمان دفتر حزب محافظه کار و ناتوانی پلیس، غیر قابل قبول است زیرا پیش از این، بارها هشدار داده شده بود که سیاست‌های دولت انگلیس، تظاهرات خشونت آمیز را در پی خواهد داشت.

سان به نقل از پاول استفنسون، کمیسیونر پلیس انگلیس نوشت پلیس انتظار نداشت تظاهرات تا این حد گسترده و خشن باشد.

به نوشته روزنامه سان، عده‌ای از اوباش که شمارشان حدود سیصد نفر بود، یک میلیون پوند به ساختمانی که دفتر مرکزی حزب محافظه کار در آن واقع است، خسارت زدند و کامرون که در سئول است، در مصاحبه‌ای گفت باید اطمینان حاصل شود که چنین صحنه‌هایی، دیگر در لندن تکرار نشود.

تظاهر کنندگان دیروز بر در و دیوار ساختمان دفتر مرکزی حزب محافظه کار در لندن نوشتند لعنت بر کامرون، محافظه کاران خوکند و محافظه کار گدا! برو گمشو.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها