کد خبر: ۶۶۴۲۸
زمان انتشار: ۱۴:۳۲     ۲۰ تير ۱۳۹۱
در گفتگو با حجت الاسلام دکتر باقرزاده عنوان شد:
ظيفه دستگاه هاي فرهنگي در زمينه بدحجابي ، فرهنگسازي و روشنگري در خصوص حجاب و عفاف است و وظيفه دستگاه انتظامي برخورد با هنجار شكنان در سطح تحمل جامعه است. جامعه مانند دهكده كوچكي است، لذا ممكن است از يك حركت حتي درست، برداشت هاي ناصحيحي صورت بگيرد، لذا برخورد نيروي انتظامي بايد در عين قاطعيت، با عطوفت و رعايت كرامت انساني همراه باشد.
به گزارش سرویس فرهنگی پایگاه 598، همه ساله همزمان با شروع برخود های نهادهای نظارتی با ناهنجاری های اجتماعی چون بد حجابی و پوشش نامناسب افراد در اجتماع هیاهوی بسیاری از سوی برخی از اشخاص و رسانه ها به راه می افتد.

حال در این بین پاسکاری نهاد های مسئول در انتخاب شیوه برخورد نیز به این امر دامن زده  مباحث فراوانی را به وجود می آورد. به همین منظور انجمن فارغ التحصیلان موسسه امام خمینی(ره) در گفنگویی با حجت الاسلام استاد باقرزاده به بررسی این موضوع پرداخته است.



دكترباقرزاده با اشاره به اينكه هم اكنون در بخش مبارزه با مظاهر فساد در جامعه خلأ قانوني نداريم، اما خلأ اجرا داريم، ادامه داد: گويا مجريان ما باور ندارند كه بايد با اين پديده برخورد كنند، البته نبايد با شنيدن برخورد با مظاهر فساد، نيروي انتظامي به ذهن برسد، بلكه مراد از اجرا، اجرا در فرهنگ، اجراي در نظارت و انجام وظيفه فيزيكي به صورت مجموعي و همراه است.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به لزوم رعايت قانون و هنجارهاي جامعه توسط هر شخص گفت: آيه " لااكراه في الدين" در واقع قبل از ورود به دين و مربوط به يك بحث فردي است، كه فرد در انتخاب اسلام آزاد است، اما با انتخاب اسلام بايد مسائل شرعي اسلام را رعايت كند، اما اين آيه حوزه اجتماعي را شامل نمي شود، چرا كه اگر بخواهد اين آيه را مستند خود، براي عدم لزوم برخورد با مظاهر فساد در جامعه قرار دهد، صحيح نيست، چون در واقع كسي كه در جامعه با مظاهر فساد ظاهر شود، نظم را برهم مي زند و نمي توان گفت در جامعه نظم اجباري نيست، چرا كه اگر چنين بود، هيچ قانوني نبايد وجود داشته باشد، چرا كه رعايت آن سبب اجبار مي شود.

دكتر باقر زاده افزود: در جامعه اي كه اكثريت آن اسلام را پذيرفته اند، مواردي مانند بدحجابي، نظم اجتماعي و هنجارهاي آن جامعه را زيرسئوال مي برد و لذا حتي اگر كسي در اين جامعه زندگي مي كند كه اصلا اعتقادي به حجاب ندارد يا هنوز در خصوص آن به نتيجه نرسيده است، بايد آن را رعايت كند، چرا كه نظم اجتماعي نمي تواند معطل بماند تا عده اي به نتيجه برسند و لذا كسي حق هنجارشكني و زيرپاگذاردن اصولي كه اكثريت آن را پذيرفتند، ندارد.

عضو هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اشاره به اينكه نظم اجتماعي تابع مباني آن است و اين مباني بايد در اجتماع مورد احترام قرار بگيرند، ادامه داد: وظيفه دستگاه هاي فرهنگي در زمينه بدحجابي ، فرهنگسازي و روشنگري در خصوص حجاب و عفاف است و وظيفه دستگاه انتظامي برخورد با هنجار شكنان در سطح تحمل جامعه است.

وي با اشاره به اينكه نيروي انتظامي در برخورد با هنجارشكنان بايد سطح تحمل جامعه را در نظر بگيرد، خاطر نشان كرد: جامعه مانند دهكده كوچكي است، لذا ممكن است از يك حركت حتي درست، برداشت هاي ناصحيحي صورت بگيرد، لذا برخورد نيروي انتظامي بايد در عين قاطعيت، با عطوفت و رعايت كرامت انساني همراه باشد.

وي سطح تحمل اجتماعي نسبت به برخورد با پديده بدحجابي را در جامعه پايين دانست و خاطر نشان كرد: به عنوان نمونه سطح تحمل اجتماعي نسبت به برخورد با افراد قاچاقچي يا متجاوزين و يا سارقان بالاست، لذا برخورد شديد نيروي انتظامي با آنها، حساسيت كسي را بر نمي انگيزد، اما نسبت به برخي مقولات فرهنگي سطح تحمل جامعه پايين است، چون كار فرهنگي كمتر صورت گرفته است. لذا نيروي انتظامي بايد با ظرافت و مديريت و كياست ضمن برخورد قاطعانه با مجرم و هنجارشكن، اسباب برانگيخته شدن افراد ناظر و غيرمجرم را فراهم نكند.

دكتر باقرزاده با بيان اينكه نيروي انتظامي بايد بين قاطعيت و فضاسازي عاطفي در جامعه جمع كند ادامه داد: قاطعيت مطلوب است، اما قاطعيت هميشه با خشونت نيست و گاهي قاطعيت با ملايمت اثري بيش از اعمال خشونت دارد.

اين استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به وظيفه خطير روحانيت در اين زمينه يادآور شد: يكي از آفت هايي كه ممكن است متوجه روحانيت شود، اين است كه گمان كند با تشكيل نظام اسلامي، چنين وظايفي تنها به عهده حاكميت است و وي وظيفه اي ندارد.

وي ادامه داد: روحانيتي كه در سالهاي خفقان رضاخاني فضاهاي فرهنگي را در دست مي گرفت و به مسئوليت خود عمل مي كرد، نبايد به خاطر اينكه نظام، اسلامي است از وظيفه خود غافل شود.

باقرزاده افزود: البته مراد از انجام وظيفه روحانيت، برخورد فيزيكي نيست، بلكه روحانيت بايد ضمن رابطه عاطفي ، ارشاد و تبيين گري در خصوص حيا و عفاف را در دستوركار خود قرار دهد و تنها به صورت توصيه اي نباشد، بلكه با استدلالهاي منطقي به روشنگري در اين زمينه بپردازد و بين كارآمدي نظام و جوانان و نخبگان با عفاف عمومي پيوند ايجاد كند.

وي با اشاره به اينكه هم اكنون در بخش مبارزه با مظاهر فساد در جامعه خلأ قانوني نداريم ، اما خلأ اجرا داريم، ادامه داد: گويا مجريان ما باور ندارند كه بايد با اين پديده برخورد كنند، البته نبايد با شنيدن برخورد با مظاهر فساد، نيروي انتظامي به ذهن برسد، بلكه مراد از اجرا، اجرا در فرهنگ، اجراي در نظارت و انجام وظيفه فيزيكي به صورت مجموعي و همراه است.

عضو هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) همه دستگاه ها از جمله مجلس، دانشگاه، حوزه علميه، صدا و سيما و سينما را در برخورد با مظاهر فساد، مسئوال دانست و خاطر نشان كرد: اينكه تنها شعار بدهند كه ما از نيروي انتظامي حمايت مي كنيم، فايده ندارد، بلكه بايد در زمينه فرهنگي و فراهم كردن گفتمان آن در جامعه تلاش كنند و يكي از دلايل عمده اي كه گاهي سبب توقف طرح برخورد با مظاهر فساد توسط نيروي انتظامي مي شود، همين مسأله است، يعني نيروي انتظامي كار را شروع مي كند، اما در ميانه راه خود را در برابر اتهامات و بدگوئي ها تنها حس مي كند و دلسرد مي شود، لذا بايد دستگاه هاي فرهنگي با همان سرعت نيروي انتظامي به وظيفه خود در اين راستا عمل كنند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱۴
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
فاطمه
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۵۴ - ۲۰ تير ۱۳۹۱
۰
۸
اگر ادارات از خدمات دهی به خانم ها و آقایون بدپوشش خودداری کنه اونها هم حساب کار خودشونو می کنند.
وقتی همه جا بهشون بها داده میشه خودشونو محق می دونن و دیگه به اشتباه بودن کارشون فکر نمی کنند
پاسخ
ناشناس
GERMANY
۲۰:۲۱ - ۲۰ تير ۱۳۹۱
۱۱
۱۱
مشکل اینجاست که میل به خوش لباسی و زیبا بودن و زیبا به نظر رسیدن در فطرت هر زنی هست و برادران و خواهران ارزشی نمیتوانند جلوی فطرت ذاتی انسان ها بایستند ، چه با کار فرهنگی ، چه با بگیر و ببند. من به عنوان یک مرد واقعا دلم برای زنان و دختران سرزمینم میسوزه که وقتی به خیابان میروند چقدر باید تن و بدنشان بلرزه!
پاسخ
بنده خدا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۱۷ - ۲۱ تير ۱۳۹۱
و من دلم به حال خودم و پسران ایران اسلامی میسوزد که وقتی در کوچه و خیابان دختران بزک کرده را میبینند چقدر باید پای ایمانشان بلرزد.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۳۲ - ۲۱ تير ۱۳۹۱
تو دلت برای خودت بسوزد.گربه محض رضای خدای موش نمیگیرد.آگه حجاب رعایت شود خوراک شما مردها کثیف تامین نمی شود .چشمچران عوضی.
گمنام
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۳۳ - ۲۲ تير ۱۳۹۱
من دلم برای آخرتشون میافته؛برادر ناشناس چرا به آیات و روایاتی که برای آورده شده مراجعه نمیکنید.تا کی میخوایم به این شکل ادامه بدیم؟!
ساسان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۵۸ - ۲۳ تير ۱۳۹۱
جناب ناشناس اصلا میدانید فطرت و فطرت ذاتی چیست ؟مطمئنا نمیدانید چرا که فطرت انسان فطرتی است الهی و خداوند بی بند و باری و فساد را دوست ندارد پس خیلی ادای روشنفکر ها را در نیاورید.
ناشناس
GERMANY
۰۰:۰۰ - ۲۵ تير ۱۳۹۱
چند میلیارد زن که حجاب ندارند بر خلاف فطرت الهی عمل می کنند و جند ده ملیون زن با حجاب در ایران و عربستان بر اساس فطرت!! جدیدا هم که مد شده می گویند بی حجاب بیمار است. همه دنیا بیمارند پس!
ناشناس
GERMANY
۲۰:۲۳ - ۲۰ تير ۱۳۹۱
۱۱
۱۰
و یک مطلب دیگه.جناب دکتر مطمئن هستید که اکثریت هستید؟! اگر راست میگویید که اکثریت هستید یک نظر سنجی در مورد گشت ارشاد در تلویزیون بگذارید.
پاسخ
دلسوخته
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۶:۳۳ - ۲۱ تير ۱۳۹۱
۱
۴
ممنون از دوستان آلمان نشین بابت نظراتشون.
اگه دقت کنید خیلی چیزهای دیگه توی فطرت آدم وجود داره، اگه قرار باشه دلتون بسوزه، باید این دلسوزی رو برای خیلی ها داشته باشید. مثلا برای من که توی فطرتم هیجانه و دوست دارم با سرعت 180 کیلومتر در ساعت توی شهر رانندگی کنم ولی وقتی توی خیابون میرم تن و بدنم میلرزه.
در مورد نظر سنجی، با فرض غلطی که حرف شما صحیح باشه، خیلی از قوانین اجتماعی هست که اگه نظر سنجی کنیم شاید 10 درصد هم موافق نباشن، حالا چون موافقین کم هستن باید تعطیلش کرد. مثلا نظر سنجی کنید قانون سربازی رفتن آقایون رو، چند در صد موافق هستن؟ شما اگه وزیر دفاع یه کشور بودی حاضر بودی تعطیل شه سربازی؟
نکته سوم- اگه کسی به اسلام هم اعتقاد نداره، چون در جامعه زندگی می کنه باید به قانون احترام بذاره، یکی از این قوانین هم پوشش مناسبه.
یا حق
پاسخ
ناشناس
GERMANY
۲۳:۵۶ - ۲۴ تير ۱۳۹۱
بله ، سربازی رو تعطیل میکردم ، کما اینکه بزرگترین ارتش های دنیا سربازی اجباری ندارند. وقتی اکثریت اعتقاد ندارند باید تعطیلش کرد.
ناشناس
GERMANY
۰۳:۰۶ - ۲۲ تير ۱۳۹۱
۷
۰
مردهایی که برای حجاب یا تشدید آن سینه چاک میکنند ، نمی خواهند ویا نمی توانند حس کنند که با روپوش و روسری و شلوار یک زن در هوای خشک وگرم ایران چه میکشد ! بیشتر خانمها دچار ریزش مو و بیماریهای پوستی هستند. زنهای بیچاره دهها قیم دارند: پدر ،برادر، پسر بزرگ، پدر بزرگ و اکثر مردهای فامیل ، گشت ارشاد، نیروی انتظامی ، نهادها و مسوّلین مذهبی، روزنامه ها و سایت های قشری ، نهی از منکر، بسیج ، مردان عقده ای و زور گوی جامعه و........قلدری را نسبت به زنها بس کنید ....بس کنید !! کشور را مردها به این روز انداخته اند نه زنها اما دیواری کوتاهتر از زنها نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ
سارا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۳۳ - ۲۴ تير ۱۳۹۱
۳
۰
آخه اونهایی که واقعا بدحجاب و وقیح هستن با مای مردم عادی فرق دارن...بعضیها واقعا شورش رو در میارن...همونهایی که حجابشون زننده است بین ما زنها هم منفورن..
پاسخ
ناشناس
UNITED STATES
۰۹:۲۷ - ۲۵ تير ۱۳۹۱
۳
۰
اگه حجاب اجباری هست مواد مخدر عوضش آزاده ملت برن حالشو ببرن
پاسخ
حسن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۴۳ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۳
۰
۰
افزایش سن ازدواج به دلیل کم شدن عفت و حیای دختران است و دختران دیگر ابهتی در مقابل چشمان پسران ندارند.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها