نزدیک شدن به روز 26 تیر یعنی روزی که هاشمی رفسنجانی در لباس امام جمعه موقت تهران، آخرین خطبهاش در این نماز جمعه را با چاشنی حمایت از مواضع اصحاب فتنه خواند، موجب شده است تا رسانههای نزدیک به وی مجددا تلاشهایی را برای فراهم کردن زمینه بازگشت هاشمی رفسنجانی به جایگاه امامت جمعه تهران آغاز کنند. تلاشهایی که وقتی در کنار افزایش تکاپوی رسانهای رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ماههای اخیر قرار میگیرد، از یک طراحی جدی برای بازگشت هاشمی رفسنجانی به صحنه اثرگذاری در فضای سیاسی کشور حکایت میکند.
به گزارش رجانیوز، روزنامه «آرمان روابط عمومی» که از رسانههای نزدیک به مديريت سابق دانشگاه آزاد شناخته میشود، در صفحه نخست شماره امروز خود از «افزایش درخواستها! برای بازگشت هاشمی به نماز جمعه» خبر داده اما اشاره نکرده که این درخواست، از سوی چه افرادی و کجا بیان شده است.
آرمان در این زمینه نوشته است: «روز گذشته تعدادی از سایتها، خبری را به این مضمون منتشر کردند که هاشمیرفسنجانی بهزودی به نمازجمعه بازخواهد گشت. آخرین بار که آیتالله هاشمیرفسنجانی در مقام امامجمعه تهران به دانشگاه تهران رفت، ۲۶ تیر ۸۸ بود که اتفاقاتی در آن مراسم افتاد. هاشمی پس از آن دیگر به نمازجمعه نرفت و به تمام درخواستها پاسخ منفی داد. برخی گفتند او برای برهم نخوردن صفوف وحدت در نمازجمعه حاضر نمیشود چرا که امکان دارد با حضور او برخی تندرویها آغاز شود و برخی که از نوع تندروها و مخالفان هاشمی بودند اینگونه گفتند که هاشمی به دلیل عدم مقبولیتش در جمع نمازگزاران حاضر به حضور مجدد نیست. اما آخرین نظر را مشاور او در مجمع تشخیص مصلحت داد. حجتالاسلام مرادی به آرمان گفته بود که شاید با درخواست جمعی از آیتالله هاشمی برای حضور در نمازجمعه، ایشان بار دیگر پشت این تریبون قرار گیرند. اکنون اوضاع به همین سمت پیش میرود و اقشار و گروههایی که هر روز به دفتر آیتالله میروند، درخواست مشترکی از او میکنند که همان بازگشت به نمازجمعه است. لذا با افزایش درخواستها از آیتالله هاشمیرفسنجانی شاید ایشان بهزودی در قامت امام جمعه به دانشگاه تهران بیاید و توصیههایش راهگشای مشکلات باشد.»
زمینهسازی رسانهای برای بازگشت هاشمی به نماز جمعه در حالی این روزها از سوی رسانههای نزدیک به هاشمی رفسنجانی کلید خورده است که وی به صورت معناداری دیدارهای خود با اقشار مختلف را نیز افزایش داده و رسانهها در هر هفته شاهد چند اظهار نظر از رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در میان جمعهای مختلف و در زمینههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بین المللی هستند. این در حالی است که اطرافیان هاشمی رفسنجانی، سایت شخصی او را که بدلیل انتشار محتوای مجرمانه از سوی مراجع قانونی فیلتر شده بود، با شمایلی جدید راهاندازی کردهاند تا به این طریق زمینه را برای افزایش تاثیرگذاری وی در عرصه سیاسی کشور فراهم کنند.
اما شاید نگاهی به خطبهی آخر هاشمی رفسنجانی در اوج فتنه 88 و حاشیههای آن به خوبی مشخص کند که چرا رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیگر نتوانست در پشت تریبون نماز جمعه تهران قرار بگیرد. هاشمی رفسنجانی در آخرین حضور خود در جایگاه خطیب و در حالی که به بیان مواضع اصحاب فتنه میپرداخت، با فریاد نماز جمعه اولیهایی روبرو شد که با کفش و زن و مرد در کنار هم اقدام به اقامه نماز کرده بودند. نمازجمعه اولیها فریاد میزدند «هاشمی هاشمی، سکوت کنی خائنی» از او میخواستند تا با آنان همراهی کند که البته این موضوع از سوی هاشمی هم مورد تایید قرار گرفت و با جمله «خب ساکت باشید. من که بهتر از شما همین مسائل را میگویم» او همراه شد.
هاشمی رفسنجانی در خطبههای نمازجمعه خود به مواردی اشاره کرد که بعدها بارها به عنوان مطالبات سران فتنه مطرح شد با این وجود و با توجه به انتقادات گستردهای که مردم و مسئولان نسبت به اظهارات هاشمی در نماز جمعه مطرح کردند و خواستار عذرخواهی وی از مردم و نظام شدند، رئیس مجمع تشخیص نه تنها اظهارات خود را تصحیح نکرده و از رفتار خود در پیشگاه ملت عذرخواهی نکرد بلکه در سالهای بعد باز هم اصرار کرد که "مواضع من همان مواضع خطبههای نماز جمعه است."
به عنوان مثال، هاشمی چند ماه بعد و در دیدار با تعدادی از دانشجویان مشهدی که به مناسب روز دانشجو صورت گرفت، ضمن تکرار سخنان عجیب خود درباره بحرانی خواندن فضای کشور، اعلام کرد که کماکان به اظهارات خود در خطبههای نماز جمعه ۲۶ تیر اعتقاد دارد و آن را راهحل مسائل و مشکلات کشور میداند.