فارس، «علی قربانپور» لقب نخستین معلم آزاده دفاع مقدس را دارد؛ او در بیست و سومین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) به همراه «مهدی خانزاده» یکی از دانشآموزانش، از حرم امام رضا(ع) تا حرم امام خمینی (ره) را که مسافتی 3 هزار و 170 کیلومتری است را در یک ماه رکاب زده است.
قربانپور در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان خاطرهای خواندنی که در جریان این سفر برای او اتفاق افتاده بود، اظهار داشت: برای ارج نهادن به مقام والای شهدا از مشهد مقدس بعد از گذراندن 114 شهر و 14 استان کشور به حرم مطهر امام خمینی(ره) رکاب زدیم و در این مسیر از استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، مازندران، گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان، قزوین، همدان، مرکزی، قم، تهران و البرز عبور کردیم.
وی ادامه داد: تهیه گزارش از 114 گلزار در نقاط مختلف کشور، ملاقات با مسئولان فرهنگی و مسئولان مربوط به شهدا و ایثارگران و تهیه دستنوشته و گزارش، ملاقات با تعدادی از خانوادههای معزز شهدا، تجلیل از مقام شامخ فرهنگیان شهید (به مناسبت روز معلم)، رساندن پیام آزادگان به ایرانیان سراسر جهان و دفاع از ارزشها، تهیه گزارش تصویری، فیلم مستند و کوتاه از سفر، تألیف فرهنگ مصور میثاق با شهدا و آشنایی با نقاط تاریخی، مذهبی، فرهنگ و آداب و سنن و گویشهای محلی از جمله اهداف این سفر بود.
این معلم و مؤلف یادآور شد: علاوه بر دیدار با خانواده شهدا و آزادگان که بعضا در طول مسیرها به آنها برمیخوردیم، با هشت توریست ایتالیایی، اتریشی، سوئیسی و بلژیکی دیدار و مصاحبه داشتم و با برخی از آنها یک و نیم تا دو ساعت صحبت کردیم. دیدار با آقای پیرزاد توریست انگلیسی ایرانی تبار، برپایی برنامه ویژهای به همت آزادگان در باغ موزه دفاع مقدس همدان و حضور همسر آزاده شهید «محمدجواد تندگویان» و «حجتالاسلام ابوترابی» در اختتامیه این رکابزنی، از زیباییهای این سفر بود.
علی قربانپور آزاده دفاع مقدس و سایمون، توریست ایتالیایی |
وی بیان داشت: در این سفر، روانشناس 29 ساله ایتالیایی را دیدم که با پای پیاده از کشورش در حال سفر به سایر کشورهای دنیا بود و در آن ایام به ایران رسیده بود. نکته قابل توجه در خصوص این توریست این بود که وی قصد شناخت بیشتر امام خمینی (ره) را داشت و به این منظور میخواست به حرم مطهر امام خمینی(ره) برود. او همچنین میخواست به سر مزار شهید «سیداحمد پلارک» رفته و موضوع استشمام بوی گلاب از مزار این شهید را از نزدیک ببینید.
این معلم آزاده خاطرنشان کرد: بنده در طول مسیر وقتی دیدم سایمون، پیاده مسیر را طی میکند به وی پیشنهاد دادم از طریق برادرم دوچرخهای تهیه کند تا هم زودتر به مقصودش برسد و هم خاطرهای خوبی از ایران در ذهن او باقی بماند. بعد متوجه شدم سایمون تعمداً پیاده به ایران آمده بود. او خیلی از مهماننوازی ایرانیها تشکر میکرد. حرکت مردمی برای حضور در مرقد حضرت امام برای سایمون ایتالیایی خیلی جالب بود.
سایمون میگوید: من میخواهم با ملت ایران یکی شوم. بهترین مردمی که دیدم ایرانیها هستند |
وی اضافه کرد: در طول مسیر با سایمون هم صحبت شدم و این جوان ایتالیایی در ابتدا از من پرسید «امام یعنی چه؟». بنده در پاسخ به وی گفتم «امام یعنی رهبری شیعیان جهان و شیعه یعنی بزرگترین گروه اعتقادی جهان». او برایش جالب بود چون مفهوم امام را فقط به عنوان یک لیدر یا همان ریاست جمهوری میدانست. وقتی برایش توضیح دادم «امام حاکم قلبهاست و از طریق قلب بر بقیه امور حکومت میکند؛ بحث ما برایش جالبتر شد؛ نزدیک به نیم ساعت طول کشید و سایمون از اینکه توانستم با زبان انگلیسی این موضوع را برایش توضیح دهم، خیلی خوشحال بود.
علی قربانپور و متولی امامزاده سید هارون |
این معلم آزاده دفاع مقدس با اشاره به یکی دیگر از خاطرات به یادماندنی این سفر گفت: ما در مسیر رسیدن به حرم مطهر امام (ره)، به صورت تصادفی در مسیر جاده حاج خلیل به قم به حرم امامزاده سید هارون بنموسی کاظم(ع) رسیدیم و آنجا را زیارت کردیم.
در این امامزاده 23 شهید دفاع مقدس نیز آرمیده بودند. برای ادامه مسیر کمی از محل امامزاده فاصله گرفته بودیم که با «محمود جمالی» متولی امامزاده برخورد کردیم. او در حالی که گریه میکرد، گفت «منتظر شمابودم، شب گذشته خواب شهیدی را دیدم که گفت فردا مهمان داریم».
حرم امامزاده سید هارون بنموسیکاظم(ع) |
قربانپور در واکنش به خبر منتشر شده به نقل از یکی از مسئولان ستاد مبارزه با تروریسم کانادا که با اشاره به برخی عکسهای شهدا و رهبر انقلاب در کتب درسی ایرانیان، مدعی شده است این کتابهای درسی ادبیات تنفر را اشاعه میدهند، گفت: صحبت استاد کانادایی در شرایطی است که کشورهای خارجی بعد از جنگ جهانی دوم هنوز برای مردان جنگجو و مبارزشان مراسم برگزار میکنند؛ اگر از دید ملی به جوانان شهیدمان نگاه کنیم، میبینیم اینها مقدسترین جوانان بودند که زحمت کشیدند و نگذاشتند یک وجب از خاک ما دست دشمن بیفتد.
وی ادامه داد: من به این کشورها توصیه میکنم نگاهی به شیطنتهایی که در هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران انجام دادند، بیندازند. اسناد خطی این جنایتها در باغ موزه دفاع مقدس همدان موجود است؛
قربانپور خاطرنشان کرد: بیان اینگونه اظهار نظرها در واقع به دلیل نگرانیهایشان از آشکار شدن مظالم خود در حق ملت ایران است. اما خدا را شاکریم که این نظر همه اهالی یک ملت نیست و هستند افرادی همچون سایمون ایتالیایی که با پای پیاده خود را به کشور ما میرساند تا به شهیدان ما عرض ارادت کند.