کد خبر: ۵۶۵۸۴
زمان انتشار: ۱۵:۳۶     ۰۳ خرداد ۱۳۹۱
مقامات آذربایجان اصل موضوع رژه را سناریوی ایرانی اعلام کردند تا هم از فشارهای مردمی در امان باشند و هم به زعم خودشان با متهم کردن ایران، رفتار تعدادی جیره خوار دولت در اهانت به مقدسات کشورمان را توجیه کنند.

فارس، دولت آذربایجان از روز 22 می 2012 به مدت 4 روز میزبان مسابقاتی است که از یک سال پیش برنامه ریزی بسیار جدی با صرف هزینه‌های سنگین برای برگزاری این مسابقات انجام داده است. گرچه مسابقات یوروویژن مسابقه‌ای اروپایی است اما به لحاظ موفقیت تیم آذری در مسابقات سال گذشته آلمان، میزبانی مسابقات 2012 به آذربایجان واگذار شد و دولت برای با شکوه برگزار کردن مسابقات فوق بیش از یک میلیارد منات – یک تریلیون و هشتصد میلیارد تومان- از درآمدهای نفتی و حقوق کارمندان هزینه اختصاص داده است.

در حاشیه مسابقات یوروویژن، مجریان مسابقات اعلام کرده بودند که بیش از 2000 نفر از هم جنس بازان در خیابان‌های شهر باکو رژه خواهند رفت.

خبر برگزاری این رژه را سازمان بین‌المللی همجنس بازان در آمریکا داد. این سازمان با انتشار اطلاعیه‌ای در سایت اینترنتی خود که در بسیاری از سایت‌های توریستی غربی نیز منتشر شده است، اعلام کرد طی روزهای 22 الی 26 ماه مه آینده در آستانه برگزاری مسابقه موسیقی یوروویژن 2012 در باکو، رژه سنتی همجنس بازان در باکو تدارک دیده شده است. به همین جهت نیز دو هزار همجنس باز از مناطق مختلف دنیا به باکو سفر خواهند کرد و در خیابان‌های باکو رژه خواهند رفت. خبری که بسرعت واکنش مردم مسلمان آذربایجان و برخی کشورهای همسایه را بدنبال داشت و اعتراضات زیادی در قالب تجمعات، راهپیمایی‌ها، کنفرانس‌ها و ... صورت گرفت و از دولت آذربایجان خواستند که از پذیرش هم جنس بازان خودداری کند. اما مقامات آذری که از مدتها پیش تلاش بی شائبه‌ای را برای باشکوه برگزار کردن مسابقات شروع کرده بودند و بدنبال انحراف افکار عمومی جهانی از واقعیت‌های موجود جامعه و معضلات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... از طریق مانور بر مسابقات یوروویژن بودند و در ثانی  خود را مکلف به اجرای خواسته صهیونیست‌ها در این کشور مسلمان می‌دانستند، با این تصور که اعتراضات مردمی مدتی بیش دوام نخواهد آورد و مردم ساکت خواهند شد زیر بار خواسته بحق مردم این کشور که رژه هم جنس بازان را مغایر با فرهنگ و سنن خود و باعث تحقیر ملی قلمداد می‌کردند، نرفتند. حتی برخی رسانه‌ها از اجرای مقدمات این رژه هم خبر دادند اما بی توجهی دولت به خواسته مردم این کشور باعث خاموش شدن اعتراضات آنها نشد، بلکه با نزدیک شدن به ایام مسابقات اعتراضات دامنه وسیعی بخود می‌گرفت که تهدیدات رهبران احزاب اسلامگرا از یک سو، تهدید القاعده از سوی دیگر و ورود اداره مسلمانان قفقاز به موضوع باعث شد مقامات آذری به خاطر جلوگیری از افزایش اعمال فشارهای داخلی و خارجی به فکر لغو برنامه همجنس بازان باشد اما دولتمردان آذری برای فرافکنی از موضوع تلاش کردند اصل موضوع رژه را انکار کرده و برگزاری رژه هم جنس بازان در باکو را سناریوی ایران اعلام کنند.

در این راستا آقای علی حسن اف رئیس بخش اجتماعی-سیاسی نهاد ریاست جمهوری آذربایجان در کنفرانس مطبوعاتی خود با انکار اصل موضوع گی پاراد، آن را ساخته و پرداخته ذهن ایرانیان عنوان کرد و افزود: مگر در آذربایجان قرار است رژه همجنس بازان برگزار شود؟ نمی‌دانم فکر برگزاری این رژه از کجا به مخ آنها فرو رفته است؟ در آذربایجان مفهوم رژه همجنس بازان قابل درک نیست و واژه خاصی برای آن در نظر گرفته نشده است.

در خصوص سخنان آقای حسن اف که رژه هم جنس بازان را خیالپردازی ایرانیها عنوان کرده و سعی کرده با ناشی گری و ساده انگاری به راحتی از کنار موضوع بگذرد و اصل موضوع گی پاراد را انکار کند لازم است که می‌تواند در حقیقت داشتن موضوع یا توهم بودن آن کمک کند.

1)اصل برگزاری موضوع رژه هم جنس بازان برای اولین باردر سایت رسمی هم جنس بازان در آمریکا که معمولاً برنامه های هم جنس گرایان را تبلیغ می‌کند، اعلام شد و در آن سایت زمان برگزاری رژه ، 22 می همزمان با مسابقات یوروویژن اعلام شد. برنامه‌ای که در سالهای قبل جزو حواشی مسابقات یوروویژن بوده و کشورهایی که میزبان مسابقات یوروویژن بودند میزبان رژه همجنس بازان هم بوده‌اند، مگر اینکه کشور میزبان، طبق اعلامیه رسمی از حضور آنها در کشور خود خودداری می‌کرد. در سالهای گذشته رژه همجنس بازان همزمان با مسابقات یوروویژن در کشورهای هلند، لیتوانی، ایسلند و ... برگزار شده و سال گذشته آلمان از پذیرش همجنس بازان خودداری کرد. عکس سایت هم جنس بازان موید موضوع می‌باشد.

2)در طول ماه‌های گذشته سایت‌ها و خبرگزاری‌های مختلف آذری در خصوص برگزاری گی پاراد – رژه همجنس بازان – در حاشیه مسابقات یوروویژن اخباری را منعکس کرده و به تحلیل این موضوع پرداختند و این در حالی بود که هیچ واکنش از سوی مقامات رسمی باکو در رد موضوع فوق صورت نگرفت. اعلام مشخصات هتل‌ها و سکونت گاه‌های هم جنس بازان در ایام برگزاری مسابقات یوروویژن و رژه هم جنس بازان چه معنا و مفهومی می‌تواند داشته باشد؟!

3) اگر مسئولین آذری پذیرای هم جنس بازان نبودند چرا در پاسخ به اعتراضات مردمی، به روشنگری مردم در اجرا نشدن گی پاراد اقدام نکردند. ابتدایی ترین راه برای ایجاد آرامش در محیط سیاسی و اجتماعی جامعه و آن هم در آستانه مسابقات یوروویژن که برای آذری‌ها حیاتی تلقی می‌شد، روشنگری شفاف مقامات آذری از عدم اجرای چنین برنامه‌ای بود نه تهدید مردم به سرکوب و یا واگذاری امنیت مسابقات به سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد). حتی زمانی که مردم تبریز تصمیم به اعتراض علیه اقدام دولت آذربایجان داشتند آیت الله مجتهد شبستری در پاسخ به درخواست سرکنسولگر آذربایجان برای لغو تظاهرات مردم اعلام کرد اگر دولت آذربایجان طی بیانیه رسمی عدم برگزاری رژه همجنس بازان را اعلام کند مردم تبریز مقابل کنسولگری تجمع نخواهند کرد اگر بنا به ادعای آقای حسن اف، آذریها چنین فکر و برنامه‌ای نداشتند چرا برای جلوگیری از اعتراض مردمی اقدام به صدور بیانیه نکردند؟

4) مصاحبه آقای غفاراف نفر دوم سفارت آذربایجان در تهران در تائید رژه همجنس بازان در باکو، آیا برای اثبات موضوع فوق کافی نیست؟!و قس علی هذا

بنظر می‌رسد مقامات آذری که روزبروز شاهد افزایش اعتراضات مردمی در داخل و خارج از کشور بوده و از وقوع برخی ناامنی‌ها در جریان مسابقات نگران بودند، تنها راه جلوگیری از اعتراضات را تسلیم شدن در مقابل خواسته‌های مردم یافتند اما برای اینکه این پیروزی بنام اسلامگرایان و مردم این کشور تمام نشود در یک روز مانده به آغاز مسابقات، برای جلوگیری از ناامنی‌ها و کاهش اعمال فشارها، اصل موضوع رژه را سناریوی ایرانی اعلام کردند تا هم از فشارهای مردمی در امان باشند و هم به زعم خودشان با متهم کردن ایران، رفتار دور از شان و خلاف عرف تعدادی از جیره خواران دولت این کشور در اهانت به مقدسات کشورمان را توجیه کنند.

اما آقای حسن اف خوب می‌دانند که منتفی شدن گی پاراد در آذربایجان، پیروزی دیگری برای اسلامگرایان این کشور محسوب خواهد شد و این موفقیت گام‌های دینداران و مسلمانان این کشور را در احقاق حقوق خود استوارتر خواهد کرد و جمهوری اسلامی هم پاسخ مناسبی را به رفتارهای غیردیپلماتیک این همسایه کوچک خواهد داد و سناریوی تکراری آذریها در متهم کردن دیگران در مسائل داخلی خود همچون بحران قره باغ و ...، سرنوشت آنها را در آینده تغییر نخواهد داد.

جبرائیل محمدزاده: کارشناس مسائل قفقاز

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها