کد خبر: ۵۴۱۱۱۷
زمان انتشار: ۱۰:۰۷     ۲۰ آبان ۱۴۰۳
در طول فعالیت دولت سیزدهم چه حجمی به تولید برق کشور افزوده شد؟

به گزارش پایگاه خبری 598، پس از ۸ سال درجازدن صنعت برق، دولت سیزدهم با ساخت ۶ هزار مگاوات نیروگاه در سال اول فعالیت خود رکورد تاریخی افزایش ظرفیت تولید برق در کشور که پیش‌ازاین در سال ۸۹ به ثبت رسیده بود را، ۱۰۶۵ مگاوات افزایش داد. به استناد آمار موجود در آمارنامه صنعت برق ایران، رکورد بیشترین ظرفیت اسمی نصب‌شده نیروگاه‌های کشور در طول یک سال تا پیش از سال ۱۴۰۰ در سال ۱۳۸۹ با اضافه‌شدن ۴۹۳۵ مگاوات به شبکه برق اختصاص داشت. این در حالی است که کمترین ظرفیت اسمی نصب‌شده در طول ۱۰ سال اخیر نیز با اضافه‌شدن ۹۴۳ مگاوات در سال ۹۴ ثبت شده است. باتوجه‌به رکورد ۴۹۳۵ مگاواتی تولید برق در سال، ۱۳۸۹ افزایش ۶ هزار مگاواتی تولید برق در یک سال نخست در دولت سیزدهم رکورد ساخت نیروگاه در یک سال را تغییر داده است. مقایسه آمار ساخت نیروگاه طی یک سال ابتدایی دولت سیزدهم با کل عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم بیانگر آن است که تنها در یک سال دولت سیزدهم معادل ۸۰ درصد کل دولت دوازدهم و ۷۰ درصد کل دولت یازدهم ظرفیت تولید برق افزایش‌یافته است.

به دنبال رکوردزنی ساخت ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه در کشور در یک سال، برای اولین‌بار ساخت یک نیروگاه توسط سازنده داخلی در کمتر از ۶ ماه به سرانجام رسید و رکورد بین‌المللی جدیدی در این زمینه ثبت شد و این دستاوردی دیگر برای دولت شهید رئیسی به شمار می‌رود، چرا که به طور عادی ساخت نیروگاه‌های برق بین ۱۲ تا ۱۴ ماه زمان می‌برد.

در طول فعالیت دولت سیزدهم چه حجمی به تولید برق کشور افزوده شد؟
آنچه در برنامه دولت سیزدهم پیش‌بینی‌شده بود، این موضوع بود که نیروگاه‌های حرارتی ۲۵ هزار مگاوات افزایش ظرفیت برق داشته باشند؛ اما دولت ۴ سال خود را پشت سر نگذاشت و طی سه سال در بخش تولید برق حرارتی نزدیک به ۹ هزار مگاوات افزایش ظرفیت داشت که شامل ۴۸ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۶ هزار و ۹۵۰ مگاوات به مدار آمده است و ۲ هزار مگاوات ارتقا و رفع محدودیت نیروگاهی وجود داشته است. همچنین ۴۱۴ مگاوات واحدهای کوچک و تولید پراکنده بوده‌اند که در مجموع ۹ هزار و ۳۶۴ مگاوات افزایش ظرفیت داشته؛ ولی آن چیزی که در برنامه وجود داشت ۲۵ هزار مگاوات بوده است؛ البته برنامه‌ها و برخی از پروژه‌ها آغاز شده و بخشی از آن در سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

با این حساب درمی‌یابیم که اگر عملکرد قابل‌قبول دولت شهید رئیسی در توسعه ظرفیت نیروگاهی برق نبود، ما در بحران اخیر که با افزایش بی‌سابقه دما در کشور، فشار بسیار زیادی به سیستم توزیع برق وارد و موجب قطعی‌های صنعتی و خانگی شد؛ قطعاً با مشکلات و آسیب‌های گسترده‌تری مواجه بودیم. از طرف دیگر، به‌جرئت می‌توان گفت که اگر دولت روحانی، بدون هیچ فعالیت خارق‌العاده‌ای فقط به توسعه ظرفیت نیروگاهی برق کشور به میزان ۲۵۰۰ مگاوات سالانه، همت می‌گذاشت؛ امروزه ما با چنین بحران گسترده‌ای درگیر نبودیم و چرخ صنعت کشور به دلیل قطعی برق، متوقف نمی‌شد./ رجانیوز

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها