کد خبر: ۵۴۱۰۸۵
زمان انتشار: ۱۲:۵۹     ۱۹ آبان ۱۴۰۳
تحلیل استراتژی‌های محور مقاومت و غرب در تنش‌های منطقه‌ای؛
با شدت گرفتن تنش میان رژیم صهیونیستی و محور مقاومت، بررسی استراتژی‌ها و سلاح‌های مورد استفاده طرفین در این مواجهه، به‌ویژه در فهم بهتر رفتار کشورهای متخاصم و حامیان آن‌ها، اهمیت مضاعفی یافته است. رژیم صهیونیستی و حامی آن، آمریکا، با هدف تقویت حضور در منطقه، تلاش می‌کنند ائتلاف‌های نظامی خود را از مرزهای غربی به شرق آسیا و غرب آسیا گسترش دهند.

پشت پرده صف‌آرایی ایران و رژیم صهیونیستی: آیا خاورمیانه به سوی نظم جهانی جدید پیش می‌رود؟

سرویس بین الملل پایگاه تحلیلی خبری 598: با شدت گرفتن تنش میان رژیم صهیونیستی و محور مقاومت، بررسی استراتژی‌ها و سلاح‌های مورد استفاده طرفین در این مواجهه، به‌ویژه در فهم بهتر رفتار کشورهای متخاصم و حامیان آن‌ها، اهمیت مضاعفی یافته است. رژیم صهیونیستی و حامی آن، آمریکا، با هدف تقویت حضور در منطقه، تلاش می‌کنند ائتلاف‌های نظامی خود را از مرزهای غربی به شرق آسیا و غرب آسیا گسترش دهند.

۱. طرح ناتوهای منطقه‌ای در سه جبهه

  • ناتوی شرق آسیا: در جبهه‌ای علیه چین، آمریکا و هم‌پیمانان آسیایی آن، از جمله تایوان، با پشتیبانی‌های نظامی و اقتصادی صف‌آرایی کرده‌اند.
  • ناتوی کشورهای بالتیک: در اروپا، ایالات متحده با حمایت از اوکراین و کشورهای نزدیک به روسیه، برای کنترل و محدود کردن نفوذ روسیه تلاش می‌کند.
  • ناتوی غرب آسیا: در این منطقه، آمریکا و هم‌پیمانان عرب خود، به‌ویژه در خلیج فارس و دریای مدیترانه، در برابر ایران و کشورهای محور مقاومت دست به استراتژی مقابله‌ای زده‌اند.

این سه استراتژی، خطوط تنش حیاتی در تایوان، اوکراین و سرزمین‌های اشغالی اسرائیل را شکل داده و تأثیر چشمگیری بر تقسیم قدرت و نظم نوین جهانی دارد. شکست هرکدام از طرف‌های درگیر ممکن است به حذف آن‌ها از نقشه سیاسی جهان منجر شود.

۲. اهداف کشورهای محور مقاومت به رهبری ایران

  • مهار تجاوزگری صهیونیستی: محور مقاومت به رهبری ایران در پی محدودسازی نفوذ صهیونیست‌ها در فلسطین اشغالی و مهار این رژیم در داخل مرزهای خود است؛ حتی با هدف نهایی حذف کامل آن از نقشه سیاسی.
  • خروج نیروهای غربی از غرب آسیا: محور مقاومت با تلاش برای خروج آمریکا و غرب از منطقه خلیج فارس و غرب آسیا، با تمرکز بر منافع ملی و استقلال کشورهای منطقه، در پی تضعیف جایگاه صهیونیست‌هاست.
  • تشکیل ناتوی اسلامی: محور مقاومت خواهان ایجاد ائتلافی میان کشورهای اسلامی است تا از منافع مسلمانان دفاع و بستر ظهور تمدن اصیل اسلامی را فراهم کند.

گسل ایران و اسرائیل؛ تهدید یا فرصت؟
گسل تنش بین ایران و اسرائیل به یک رویارویی فرامنطقه‌ای با ابعاد جهانی تبدیل شده است. در شرایطی که آمریکا و اروپا با محدودیت‌هایی در پشتیبانی مستقیم از منافع خود مواجهند، این وضعیت برای ایران به فرصتی تبدیل شده تا بتواند در صورت نیاز، به‌طور زمینی به سرزمین‌های تحت اشغال صهیونیست‌ها نفوذ کند. در صورت تحقق این سناریو، فروپاشی رژیم صهیونیستی محتمل‌تر از همیشه به نظر می‌رسد.

نتیجه‌گیری نهایی
چالش کنونی میان محور مقاومت و ائتلاف غرب می‌تواند نظم سیاسی جهان را به طور کامل تغییر دهد. گذر زمان صحت این تحولات و توانایی قدرت‌ها در استفاده از فرصت‌ها و تهدیدهای موجود را مشخص خواهد کرد.

* رضا احمدزاده

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها