سرویس بین الملل پایگاه تحلیلی خبری 598: با شدت گرفتن تنش میان رژیم صهیونیستی و محور مقاومت، بررسی استراتژیها و سلاحهای مورد استفاده طرفین در این مواجهه، بهویژه در فهم بهتر رفتار کشورهای متخاصم و حامیان آنها، اهمیت مضاعفی یافته است. رژیم صهیونیستی و حامی آن، آمریکا، با هدف تقویت حضور در منطقه، تلاش میکنند ائتلافهای نظامی خود را از مرزهای غربی به شرق آسیا و غرب آسیا گسترش دهند.
۱. طرح ناتوهای منطقهای در سه جبهه
این سه استراتژی، خطوط تنش حیاتی در تایوان، اوکراین و سرزمینهای اشغالی اسرائیل را شکل داده و تأثیر چشمگیری بر تقسیم قدرت و نظم نوین جهانی دارد. شکست هرکدام از طرفهای درگیر ممکن است به حذف آنها از نقشه سیاسی جهان منجر شود.
۲. اهداف کشورهای محور مقاومت به رهبری ایران
گسل ایران و اسرائیل؛ تهدید یا فرصت؟
گسل تنش بین ایران و اسرائیل به یک رویارویی فرامنطقهای با ابعاد جهانی تبدیل شده است. در شرایطی که آمریکا و اروپا با محدودیتهایی در پشتیبانی مستقیم از منافع خود مواجهند، این وضعیت برای ایران به فرصتی تبدیل شده تا بتواند در صورت نیاز، بهطور زمینی به سرزمینهای تحت اشغال صهیونیستها نفوذ کند. در صورت تحقق این سناریو، فروپاشی رژیم صهیونیستی محتملتر از همیشه به نظر میرسد.
نتیجهگیری نهایی
چالش کنونی میان محور مقاومت و ائتلاف غرب میتواند نظم سیاسی جهان را به طور کامل تغییر دهد. گذر زمان صحت این تحولات و توانایی قدرتها در استفاده از فرصتها و تهدیدهای موجود را مشخص خواهد کرد.
* رضا احمدزاده