کد خبر: ۵۳۶۷۳۴
زمان انتشار: ۱۳:۱۳     ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به کاهش ۲۰۰ هزار موردی غربالگری مادران باردار پس از اجرای قانون جوانی جمعیت گفت: با وجود این ناهنجاری‌های جنینی افزایشی نداشته است.

به گزارش پایگاه خبری 598، صابر جباری امروز در نشست خبری وزارت بهداشت به مناسبت هفته ملی جمعیت درباره نرخ باروری کشور اظهار کرد: در چندسال اخیر سرشماری دقیقی برای احصای دقیق نرخ باروری انجام نشده اما براساس بررسی‌های وزارت بهداشت، نرخ باروری 1.6 بوده که تغییر چندانی نداشته است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا افزایشی در ثبت ناهنجاری‌های جنینی پس از اجرای قانون جوانی جمعیت و محدود و استانداردسازی غربالگری جنین رخ داده است؟ گفت: پس از اجرای قانون جوانی جمعیت، 200 هزار مورد از غربالگری های ناهنجاری‌های جنینی کاهش یافته است اما هیچگونه افزایش ناهنجاری جنین نداشته‌ایم. ما در بیماری‌های منطبق بر غربالگری ژنتیکی افزایش نداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه برخی از بیماری‌های نوزادان، ناهنجاری جنینی نامیده می‌شدند، افزود: برای کاهش فشارهای روانی مادر، به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ کردیم که به جای عبارت "ناهنجاری‌های مادرزادی" از "ناهنجاری‌های بدو تولد" استفاده شود.

براساس برنامه هفتم توسعه، وزارت بهداشت مکلف شده که برای دختران مجرد زیر 30 سال آیین‌نامه فریز تخمک را تدوین کند؛ این موضوع برای برخی از گروه‌ها از جمله افرادی که دچار سرطان هستند و شیمی درمانی می‌شوند و ممکن است در آینده امکان تولد فرزند نداشته باشند، قابل انجام است و هزینه‌های آن توسط بیمه باید پوشش داده شود تا افرادی که در شرایط جسمانی خاصی قرار دارند از این خدمات بهره‌مند شوند.

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در پاسخ به تسنیم مبنی بر این‌که طرح صدور کارنامه جوانی جمعیت برای بیمارستان‌ها با هدف کاهش آمار سزارین به کجا رسیده و وضعیت کارنامه جوانی جمعیت در بیمارستان‌های تهران چگونه است؟ بیان کرد: کارنامه جوانی جمعیت جزو ابتکارات وزارت بهداشت بود؛ اقدامات بیمارستان‌ها در این کارنامه‌ها در 8 محور بررسی می‌شوند؛ احصای کارنامه‌ها نهایی شده است و دانشگاه های برتر در زمینه حوانی جمعیت، به زودی معرفی خواهند شد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها