کد خبر: ۵۱۴۵۳۸
زمان انتشار: ۰۹:۴۸     ۰۲ مهر ۱۴۰۱
اقتصاددانان پیش بینی کردند؛
اقتصاددانان آمریکایی در یک نظر سنجی اعلام کردند آمریکا بسال آینده به رکود بی سابقه ای خواهد رفت.

به گزارش پایگاه 598، براساس نظرسنجی CNBC از اقتصاددانان، مدیران صندوق‌ها و استراتژیست ها نشان داد که ۵۲ درصد احتمال دارد ایالات متحده در ۱۲ ماه آینده وارد رکود شود.

این در حالی است که فدرال رزرو آمریکا با توجه به اینکه پس از تشدید تورم هدف انتقاد سرمایه گذاران و بازارها قرار گرفته بود.

استیو هانکه، اقتصاددان مشهور آمریکایی گفت که شانس رکود در آمریکا اخیراً به ۸۰ درصد رسیده است.

استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز افزود: احتمال رکود به نظر من خیلی بیشتر از ۵۰ درصد است، فکر می‌کنم الان حدود ۸۰ درصد است و شاید حتی بیشتر.

هانکه فدرال رزرو آمریکا را به دلیل تورم بالا مقصر دانست و گفت: دلیل این امر این است که فدرال رزرو از اوایل سال ۲۰۲۰ عرضه پول را با نرخ بی سابقه‌ای منفجر کرد و آنها نمی‌خواهند این موضوع بین عرضه پول و عرضه پول قابل مشاهده باشد.

هانکه در گفتن این جمله که «فدرال رزرو با نظارت بر عرضه عظیم پولی که به اقتصاد ایالات متحده سرازیر می‌شود، در مدیریت تورم شکست خورده است» انتقاد کرد.

وی گفت: در واقع به دلیل این استدلال که پول هیچ ارتباطی با فعالیت اقتصادی ندارد یا ارتباط قابل اعتمادی با فعالیت اقتصادی و تورم ندارد، حجم پول سه برابر شده است.

افزایش عرضه پول باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود، زیرا مصرف کنندگان تمایل بیشتری به پرداخت پول بیشتر برای کالاها دارند.

هانکه اشاره کرد که اقتصاد کلاسیک، همانطور که توسط میلتون فریدمن و دیگران پیشنهاد شده است، به عرضه پول به عنوان عامل اصلی تورم کنترل نشده اشاره کرده است.

این استاد دانشگاه گفت: فدرال رزرو آمریکا را با حجم زیادی از محرک‌ها و نقدینگی سرازیر کرد تا آن را در طول همه گیری کرونا حفظ کند، اما به دقت روی کاهش عرضه پول در طول زمان تمرکز نکرد.

وی افزود: رشد حجم پول در حال حاضر به سرعت در حال کاهش است و این ممکن است منجر به ورود اقتصاد به رکود شود.

وی ادامه داد: گام صحیح اقتصادی این است که رشد حجم پول را با «نرخ رشد طلایی» از ۵ درصد به ۶ درصد حفظ کنیم تا تورم به حدود ۲ درصد برسد، اما اکنون این نرخ به صفر رسیده است و به همین دلیل. در سال ۲۰۲۳ شاهد رکود اقتصادی خواهیم بود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها