به گزارش پایگاه 598، منابع آگاه خبر دادند آمریکا به دنبال اعمال بسته تحریمی علیه چین به منظور جلوگیری از حمله پکن به تایوان است.
همچنین این منابع گزارش دادند که اتحادیه اروپا نیز تحت فشار دیپلماتیک تایپه است تا همین اقدام را علیه چین انجام دهد.
براساس اعلام این منابع، بررسی این طرح در واشنگتن و لابیهای مختلف تایپه در نمایندگی های اتحادیه اروپا هنوز در گامهای اولیه است.
این اقدام در پاسخ به افزایش تنشها و تحرکات نظامی چین در تنگه تایوان در پی سفر جنجال برانگیز مقامات آمریکایی به تایوان، و بیم از حمله به این کشور صورت میگیرد.
براین اساس، هدف از این تحریمها، اعمال برخی محدودیتهای تجاری و محدودیت در سرمایه گذاری با چین در تکنولوژیهای حساسی همچون تراشههای کامپیوتری و تجهیزات تله کام است.
این منابع جزئیات بیشتری از این بسته تحریمی فاش نکردند اما ایده تحریم دومین اقتصاد بزرگ دنیا و یکی از بزرگترین تامین کنندگان جهانی، سوالاتی را درباره عملی بودن این ایده، مطرح میکند.
یکی از مقامات ارشد سابق وزارت بازرگانی آمریکا در این باره گفت: تحریم احتمالی چین روندی بسیار پیچیدهتر و دشوارتر از تحریم روسیه است و درگیری شدیدی را بین آمریکا و متحدانش با اقتصاد چین به وجود می آورد.
در همین حال یک مقام آمریکایی نزدیک به واشنگتن اظهار کرد که مقامات در حال بررسی گزینههای ممکن برای اعمال بسته تحریمی علیه چین هستند تا رئیس جمهور این کشور را از حمله به تایوان برحذر دارند.
اظهارات مقامات آمریکایی درباره تحریم چین پس از حمله روسیه به اوکراین آغاز شد اما پس از واکنش شدید چین به سفر نانسی پلوسی به تایوان و افزایش تنشهای نظامی در تنگه تایوان، شدت گرفت.
برخی تحلیل گران معتقدند ارتش و تاسیسات نظامی چین یکی از موارد مهم در این تحریم خواهد بود.
این در حالی است که نتایج بررسیهای جدید نشان میدهد در پی سفر جنجال برانگیز ماه گذشته نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان و افزایش فعالیتهای نظامی چین در نزدیکی تنگه تایوان، حمایتهای جهانی از این کشور افزایش یافته است.
مرکز تحقیقاتی پولیسی اظهار کرد همزمان با نزدیک تر شدن روابط بین روسیه و چین، نگرانیهای جهانی درباره واکنش جدی تایوان در صورت ادامه فعالیتهای نظامی چین در نزدیکی مرزهای این کشور، افزایش یافته است.
در پی سفر جنجال برانگیز نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان و بعد از آن سفر هیئتی از کنگره آمریکا به این کشور و در نهایت سفر فرماندار ایندیانا و سناتور مارشا بلکبرن به این کشور، دولت چین همچنان به رزمایش خود در نزدیکی تنگه تایوان ادامه داده و همین امر باعث نگرانیهای زیادی شده است.
پس از این سفرها وزارت خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد به سیاستمداران آمریکایی توصیه میکنیم به اصل چین واحد و بیانیههای مشترک میان دو کشور پایبند باشند.
دولت چین همچنین اعلام کرد شرط ازسرگیری مذاکرات آبوهوایی با دولت آمریکا این است که واشنگتن پیامدهای منفی سفر پلوسی به تایوان را برطرف کند. این یک شرط لازم الاجرا برای از سرگیری مذاکرات آب و هوایی است.
دولت چین پیشتر در پاسخ به سفر نانسی پلوسی به تایوان، برخی اقدامات تنبیهی علیه آمریکا اعمال کرد. تعلیق گفتگوها میان فرماندهان نظامی این کشور و همتایان آمریکایی آنها و نیز لغو مذاکرات آبوهوایی میان پکن و واشنگتن و لغو همکاری با واشنگتن در زمینه مهاجرت غیرقانونی و جرایم فرامرزی و مبارزه با مواد مخدر از جمله این اقدامات است.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز اعلام کرد آمریکا هرگز تاخت و تاز چین در تنگه تایوان را به عنوان امری عادی و جدید نمی پذیرد.
وی افزود: از زمان سفر نانسی پلوسی به تایوان در اوایل ماه اوت، چین عملیاتهای نظامی کم سابقهای را در نزدیکی تایوان آغاز کرده و حالا تلاش میکند با ادامه این عملیاتها، آن را به عنوان امری عادی و جدید در قبال تایوان نشان دهد.
همچنین وزارت خارجه آمریکا با قرارداد 1.1 میلیارد دلاری فروش تجهیزات نظامی به تایوان موافقت کرد.
با وجود آنکه دولت چین متعهد شد که اگر ایالات متحده فروش تسلیحات جدید به تایوان را رها نکند، «اقدامات متقابل» انجام خواهد داد، اما وزارت خارجه آمریکا با این قرار داد موافقت کرد.
سخنگوی سفارت چین در واشنگتن روز گذشته در سخنانی اعلام کرد که «چین قاطعانه تدابیر متقابل، قانونی و ضروری را با توجه به وضعیت کنونی، اتخاذ خواهد کرد».
پنتاگون تصریح کرد این قرارداد نظامی تعادل نظامی اولیه را در منطقه مختل نخواهد کرد و مقامات آمریکایی هیچ تغییری در سیاستهای خود نسبت به تایوان نخواهند داشت.